amigdas.com

Dog dingo în mediul natural și acasă

Câine Dingo pe mareDingo este un exemplu de domesticire modernă: un câine sălbatic care încearcă din nou să înfrunte.

Procesul de domesticizare secundară a început relativ recent și rezultatul final este încă dificil de prezis. Originea câinelui sălbatic a rămas în discuție pentru mult timp.

poveste

Biologii au exprimat diferite ipoteze despre cum a apărut un mare mamifer sălbatic în Australia.

Potrivit unei versiuni, un strămoș îndepărtat al dingo era un caine chinezesc crestat. Cu toate acestea, această teorie nu a fost confirmată.

Mai plauzibilă a fost o altă opțiune. O analiză comparativă a rămășițelor fosile dovedește acest lucru un câine sălbatic provenit dintr-un lup indian indigen. Aproximativ 5.5-5.000 de ani în urmă au fost aduși cu ei în sudul continentului de către navigatorii din Insulele Sunda. Animalele abandonate au devenit din nou sălbatice și s-au adaptat să trăiască în condiții noi.

Printre animalele sălbatice din Australia, nu a existat nici un adversar demn dingo în forță, dexteritate, viclenie. Ei au înmulțit și stabilit rapid nu numai partea continentală, ci și insulele adiacente (cu excepția Tasmaniei).

apariție

Dingo a făcut-o dimensiuni medii. Înălțimea animalului este de 47 până la 67 de centimetri, lungimea corpului fiind de 85-120 centimetri. Greutate 10-20 kg. Bărbații depășesc în mod semnificativ femelele în mărime.

Silueta este similară cu cea a unui câine de vânătoare: un corp alungit, un labe elastic, un cap proporțional cu urechi înălțate. Coada nu este lungă (26-38 cm), pufoasă.

Lana nu este lungă, groasă. Costum predominant - Redhead.

Habitatele naturale

Câini sălbatici în naturăUn câine dingo sălbatic se găsește nu numai în Australia, dar în general mai multe regiuni din Asia de Sud-Est. Habitat - câmpii deschise sau lemn subțire. Animalul este nocturn. La fel ca strămoșii săi îndepărtați - lupi, se așază în puțuri, peșteri, sub rădăcinile copacilor.

Foarte îngrozitor în antichitate, câinii au putut să se încadreze perfect în ecosistemul Australiei. ei vânează aproape toate animalele, care locuiesc în continentul sudic. Pradă preferată a dingo sunt marsupials, opossums, șobolani. Și, de asemenea, câinii sălbatici pot juca rolul de ordonatori de sănătate, mănâncă carrion. Dingo-urile în sine sunt rareori atacate. Oponenții lor au apărut relativ recent. Câini și câini adusi de europeni.

Dingo rareori vânează singur. De regulă, se adună în grupuri de 10-12 persoane. Turma este organizată în conformitate cu principiul subordonării stricte. Perechea dominantă este bărbați și femei, ceilalți respectă.

Sezonul de împerechere la câini se produce o dată pe an. Durata sarcinii este de 63 de zile. La un moment dat există 6 - 8 pui. Femela principală ucide alte puii în pachet, lăsând doar pe ei. Atât bărbații, cât și cei de sex feminin se îngrijeau în mod egal de descendenți. După ce ajunge la 8 săptămâni, tânărul se lasă în adăpost și se alătură turmei. Peste 3-4 luni încep să vâneze împreună cu alții. Gradul de maturizare fiziologică se realizează în 1-3 ani.

O pereche de câini dingoDingos își petrec întreaga viață într-o pereche. Atitudinea biologică cu câinii domestice îi permite să se intersecteze cu ușurință. Metsis sunt rele, nu se tem de o persoană, deoarece sunt considerate periculoase.

A distinge între rase nu este dificilă - nu știe cum să latreze, ci doar mârâiește sau urlă. Există foarte puține dinge reale în Australia (10-15% din populația totală). Acestea sunt concentrate în colțurile cele mai îndepărtate și zonele protejate.

Speranța de viață a unui câine sălbatic în natură este de 10 ani. În captivitate, este capabilă să trăiască până la 13 ani.

Confruntarea cu fermierii

Wild Dingo Dog HuntsDupă descoperirea de către europenii Australiei a început colonizarea continentului. Viața liberă a dingo sa încheiat. Coloniștii au adus câini acasă cu ei, care au devenit cei mai răi dușmani ai rudelor sălbatice. Condițiile naturale din Australia au fost extrem de benefice pentru creșterea oilor. Animalele stupide, stupide, au devenit o pradă ușoară pentru vânătorii de dingo. Adesea tocmai au zdrobit și au aruncat carcasele oilor. Un turm pe noapte ar putea reduce numărul de oi cu 20 sau mai mult.

Fermierii au declarat pradă războiului real. Câinele a fost exterminat în diferite moduri. Ca rezultat, populația câinilor sălbatici a fost mult redusă, ceea ce a dus la consecințe dezastruoase pentru mediu. Animalele efectuate în natură sunt o funcție a regulatorului natural al numărului de iepuri. Animalele uriașe au început să se înmulțească într-un ritm uriaș. Ei au curățat vegetația de pe pășuni, iar fermierii au suferit pierderi enorme.

Gard de fermă de la fotografie dingoSituația actuală a forțat bătăile în masă ale câinilor sălbatici să se oprească. Oamenii au decis să-și protejeze pământul într-un alt mod. În anii optzeci ai secolului al XIX-lea, a fost demarată construcția unui gard de sârmă, conceput pentru a separa teritoriile dezvoltate de ținuturile deșertului. Peretele sârmei are o suprafață mai mare de 5,6 mii km.

Stadiu nou de domesticire

Dog aspect dingoMotive motivante pentru domesticirea și domesticirea dingoes servi:

  • excelente calități de vânătoare;
  • personaj jucăuș;
  • frumos exterior.

Atitudinea malefică a oamenilor sa dezvoltat în atitudinea neîncrezătoare a omului față de câine. Este aproape imposibil să o depășești într-un adult. Prin urmare, puii mici sunt luați pentru educație. Antrenamentul durează mult. Educatorul de la început ar trebui să se dovedească lider. Numai în acest fel tânărul dingo poate fi obligat să se supună.

Principiile conținutului nu diferă de ceilalți câini:

  1. Dog dingo domesticPrezența unei suprafețe mari pentru padoc, așa că este preferabil să păstrăm dingoes în casă, și nu în apartament.
  2. În afara curții lor, dingoes sunt luate doar într-un guler pe o lesa.
  3. Asigurarea accesului constant la apă potabilă curată.
  4. Îndepărtarea regulată a lânii. Spălați de 2-3 ori pe an.
  5. Efectuarea vaccinării preventive și a vaccinării.

Dingo Dog - Taminganimal se distinge prin sănătate puternică. Este nemaipomenit în mâncare, cu aceeași plăcere mănâncă resturi de pe masă sau alimente uscate speciale. În dieta câinelui trebuie să existe carne, legume, cereale, produse lactate.

Dingo îndrăgostită se descurcă perfect cu îndatoririle paznicului. Cu toate acestea, instinctele de vânătoare din el sunt încă puternice. În nici un caz Nu puteți ține dingo cu alte animale de companie! Acest lucru poate duce la moartea lor.

Câine categoric nu tolerează o lungă separare sau schimbare de proprietar. Dingo recunoaște și respectă numai o singură persoană. Fără prezența sa, îi lipsește și, în cele din urmă, moare.

Dingo câine credinciosPrintre persoanele care manipulează câinele nu există încă opinii definitive despre nevoia de a domestici un câine dingo.

În Europa și în SUA sunt organizate pepiniere pentru reproducere. Hibrizii hibrizi participă la expoziții.

În același timp, într-un număr de țări din lume, a fost impusă interdicția de întreținere a sălbaticului la domiciliu.

Un câine dingo se confruntă cu o alegere dificilă: să rămână o fiară sălbatică sau să devină din nou prieten cu un om.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliuCum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliu
Clicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germaniClicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germani
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Chinezesc Crested Dog. Rasă de pui chinezescChinezesc Crested Dog. Rasă de pui chinezesc
Evaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravăEvaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravă
» » Dog dingo în mediul natural și acasă
© 2021 amigdas.com