amigdas.com

Spider se referă la animale sau insecte

Insecte sau animalePlanta și viața animală a planetei noastre este bogată, bogată în diversitatea locuitorilor ei. Printre ei există creaturi precum păianjeni. Este vorba despre ei că există un număr mare de superstiții, le este frică și evitată. Cine sunt ei - animale, insecte? În acest material textual, răspundem la această întrebare.

Spiderii sunt insecte sau nu?

tipuriExistă o ipoteză că păianjenii au apărut în epoca paleozoică, în perioada Carboniferului. Au fost acum aproximativ 2,5 miliarde de ani.

Printre locuitorii faunei, sunt creaturi nevertebrate. Spiderii aparțin artropod, Prezența membrelor segmentate, o acoperire solidă cu chitină, care acționează ca scheletul exterior.

Păianjenii sunt deseori numiți "Arachne" - acest nume a venit din subordinea Orthognatha, la care este clasat. Acesta diferă de alte specii de insecte într-o diversitate de specii de diversitate, un aspect exterior specific. Pe întreaga planetă există aproximativ 3 zeci de mii de indivizi.

La subordinea Orthognatha sunt listate păianjeni, denumiți diferit migalomorfami. Această specie este acoperită cu fire de păr, de dimensiuni mici. Migalomorfele sunt specii primitive în funcție de structura fălcilor - ghearele pe una din fălci. Migalomorfy locuiți în temniță. Acestea includ:

  • Păianjeni de Tarantula aparținând familiei Theraphosidae;
  • ktenizy;
  • pâlnie de pâlnie;
  • păianjeni sunt excavatori.

Speciile de mai sus trăiesc în latitudini climatice calde.

O păianjen-tarantula posedă un anumit nivel de inteligență: ei nu pot distinge rudele lor de ceilalți. Unele persoane sunt animale de companie excelente. Ei au dezvoltat abilitatea de a simti emotional starea de spirit a proprietarului, pentru a captura modificări ale dispoziției, în același timp, le place să se joace, poate proteja gazda când este amenințată, poate dansa la muzica.

Insectele și arahnidele sunt separate în două clase separate din care fac parte la tipul de animale - artropode. Ele au unele diferențe în structură și un număr semnificativ. Picioarele reprezintă una dintre primele diferențe. În cazul în care insecta lor - 6, apoi păianjenul - 8. În plus, el are chelicer - membrele de dimensiuni mici, cu gheare otrăvitoare, acestea sunt aproape de gura artropode.

Partea din față a corpului: insectele au un cap mobil, care nu poate fi spus despre păianjeni. Ei nu au o diviziune clară în cap, nici un gât. De regulă, capul este unit cu gâtul, numit cefalotorax.

ochi. Insectele au două, structura organelor de viziune este cea mai complicată. Arahova are 8 ochi, unele specii 6, rareori există reprezentanți cu 2 ochi.

Animalul AncientestAstfel, păianjenul nu este o insectă. Va fi confundat dacă este confuz cu un reprezentant al insectelor. Pentru a dovedi că individul este un animal, este suficient să se calculeze numărul de picioare, arahnidele au ochi singuri cu lentile, nu au antenele inerente insectelor.

Potrivit oamenilor de știință, păianjenul este cel mai vechi animal. Oamenii de stiinta au descoperit o retea, care se afla intr-o bucata de piatra de chihlimbar, care in zilele noastre este de 100 de milioane de ani.

Este un păianjen un prădător sau un ierbivor?

Arachnide vâna insecte, reglementa numerele lor. Datorită faptului că unele insecte care alcătuiesc lanțul alimentar al păianjenului sunt utile, este greu de spus dacă este bun sau rău pentru oameni.

Predatorii își mănâncă pradă, folosindu-și fălcile, mestecă mâncare bine. În ceea ce privește locuitorii pașnici ai planetei, aceștia au cea mai mare rație alimentară - nectarul, pe care îl extrag cu ajutorul proboscisului.

Există păianjeni care își vânează propriul fel. Locuiesc în casele noastre, distrugând rudele și insectele lor în timpul iernii. În vremuri grele, își pot ucide copiii.

Arachnide au diferențe în nutriție.

  • În stadiul inițial, odată ce este prinsă prada, se injectează sucul gastric,
  • Așteptând un timp, până când țesuturile moi se înmoaie,
  • Acesta absoarbe substanțele nutritive printr-o gură îngustă care nu are dinți, buze sau mecanismele obișnuite ale muștiucului.

Practic toți indivizii - sunt prădători. Există numai un locuitor liniștit, al cărui regim este format din plante - Spider Bagheera Kipling.

Caracteristicile structurii

caracteristiciÎn abdomenul arahnidului, există o inimă care conduce hemolim, "plămânii cărților", glandele digestive, vasele malpighiene, glandele sexuale și războiul, așa că arată ca un animal.

Capul tuturor insectelor este împodobit cu antene, în păianjeni pe cefalotorax nu există antenă.

Web-ul este rotit doar de un păianjen, se lovește cu frumusețea și diferența. Are 6 negii pâlpâie, prin care se produce un jet de suspensie adezivă, după câteva secunde lipirea înghețată, fără a-și pierde lipiciunea. Rețeaua de păianjen este o capcană pentru insecte care nu au capacitatea de a crea șireturi defensive.

Jumătate din componentele web sunt proteina fibrină.

Persoana se distinge prin capacitatea de a crea o rețea de substanțe din mai multe substanțe: una lipicioasă, cealaltă - nu. Este pentru aceste fire care nu se lipesc, iar individul se mișcă. Chiar dacă se dovedește a fi fire lipicioase, nu se va încurca în ele - stratul de grăsime îl va împiedica să se întâmple.

Arahnidele includ scorpioni și acarieni.

Tarantula noapte prădător. Dacă este deranjat, poate mușca o persoană. Conform durerii, mușcătura seamănă cu o mușcătură a unei viespe, zona afectată devine inflamată, provocând o otrăvire generală a corpului.

tarantuleCel mai periculos păianjen care trăiește în stepă este Karakurt. Este de dimensiuni nesemnificative și are o nuanță de culoare neagră, are 13 puncte roșii pe spate. Cel mai periculos este karakurta de sex feminin - muscatura duce la otrăvire severă, poate provoca un rezultat letal. Femeia lui Karakurt este insetată de sânge și crudă, după împerechere, mănâncă un bărbat, pentru care este numită "văduvă neagră".

Daunele de neînlocuit ale populației de către arahnide sunt cauzate de un om care folosește substanțe otrăvitoare pentru insecte în agricultură. Insecticidele distrug întreaga populație de insecte și păianjeni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Spider tarantula acasăSpider tarantula acasă
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lorCine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor
» » Spider se referă la animale sau insecte
© 2021 amigdas.com