amigdas.com

Jack a împrăștiat terierul - un copil cu o mulțime de energie. Caracteristicile rasei

Descrierea câinilor Jack RussellReprezentanții rasei Jack Russell Terrier se îndrăgostesc de la sine la prima vedere. Au fost expuse pentru vânătoare, iubesc activitatea fizică și sunt ușor de crescut. Câinele dezvăluie sufletul unui aventurier curios și o bunătate față de om. Ei iubesc atenția pentru ei înșiși, dar, de asemenea, dau stăpânului lor o mulțime de emoții pozitive.

De la o vârstă fragedă Puii arată un salt fantastic, sărind cu zgomot peste garduri, arătând că nici un obstacol pentru ei nu este un obstacol. O mărime mică de terrier este combinată cu un corp fizic puternic, iar rasa este cunoscută pentru o sănătate bună dacă oferă mult spațiu pentru o viață activă.

Un snoop curios poate deveni un partener excelent în timpul unei vânătoare sau al unei jucării aproape perfecte pentru un copil.

poveste

Rase de rasa standardePrima mențiune a rasei câinilor Jack Russell Terrier cade Marea Britanie a secolului al XVIII-lea. La acea vreme, câinilor de vânătoare li s-au prezentat un set simplu de cerințe: o mărime mică, astfel încât să poată penetra urmele și fălcile puternice pentru a surprinde pradă. Jack Russell, terierul, a combinat perfect aceste calități necesare, prin urmare, rasa dedusă a mărit imediat.

Inițial, rasa a fost pur și simplu numită "terrier de lucru", dar după moartea unui specialist care la perfecționat, ea a fost numită după el. Pastorul Jack Russell a fost primul care a descris rasa și a experimentat foarte mult cu terieri diferiți până când a atins calitățile necesare ale câinelui său de referință. Vânătorii s-au îndrăgostit imediat de ea pentru o combinație unică de natură afectivă cu stăpânul ei și vânătorul intenționat în legătură cu pradă.

În afara Regatului Unit, rasa a început să se răspândească numai după al doilea război mondial. Astăzi este reprezentată la numeroase expoziții și este expusă în pepiniere, unde specialiștii urmăresc pedigree. În Marea Britanie și Franța există cluburi oficiale de fani ai acestei minunate rase de câini.

Caracterul și comportamentul

Deja primele jocuri comune cu câinele vor plăcea proprietarului, pentru că are o mulțime de energie și starea de spirit jucăușă. Se străduiește să alerge și să sară, radiând o atitudine pozitivă. Îi place să acorde toată atenția proprietarului, iar în timpul jocurilor arată rapiditate, grijă, se concentrează asupra rezultatului.

Cumpărând un catelus, trebuie să fii pregătit în avans pentru faptul că câinele Jack Russell va trebui să-și petreacă mult timp. Stânga fără activitate, ea devine repede plictisită și tristă. Spațiul închis suprimă starea de spirit. Descrierea trăsăturilor caracterului principal:

 • afectiv față de proprietar și străin;
 • curaj în comportament și căutare de aventuri;
 • căutarea producției;
 • dorința de a urma maestrul fără constrângere;
 • nu-i place să fie tachinat;
 • veselie și comportament vesel.

Persoanele care conduc un stil de viață sedentar nu pot realiza armonie cu câinele lor, deoarece au nevoie de o gazdă pentru a se potrivi cu energia lor irepetabilă. Caracterul său nu este potrivit nici pentru o persoană în vârstă. Trebuie să ne amintim că terrierul are nevoie de o comunicare constantă.

Faptul că câinele îi place să sară, trebuie să vă amintiți când aranjați interiorul casei. Dacă vă lăsați să mergeți în curte, atunci gardul ar trebui să fie destul de mare, pentru a nu surprinde vecinii cu sosirea unui invitat neinvitat.

Pe locul în care există alți câini, ea nu va fi prima care îi va ataca semenii, arătând prietenie tuturor. Ea răspunde foarte bine copiilor.

pregătire

Cum de a ridica un catelusPuppy răspunde bine obiceiurilor, astfel încât pentru comportamentul dvs. puteți fi liniștiți. Dar este mai bine să începem să-i învățăm pe terrier cât mai curând posibil, astfel încât în ​​viața sa să nu existe o perioadă de libertate completă de la care câinele adult nu poate uita cu ușurință.

Atunci când alegeți un model de educație, este necesar să țineți cont de vigoarea naturală a temperamentului. În primul rând, catelul trebuie să se obișnuiască cu faptul că are propriul său spațiu în casă. Organizarea hrănirii este de dorit la un moment dat, copilul ar trebui să fie interzis să hrănească catelul într-un timp neidentificat.

Dacă câinele are destule jucării, și atenția lui va fi distrasă de plimbări, jocuri, atunci puteți fi sigur că el nu va atinge mobilierul. Terrierul cu vârsta dobândește o maxilară puternică, deci de la o vârstă fragedă ar trebui să interzicăți mușca mâna sau degetele.

Sancțiunile nu ar trebui să fie însoțite de durere. După fiecare abatere suficientă pentru a umfla greabanul. Animalul de companie are o minte buna, asa ca va incepe repede sa inteleaga ce este interzis sa faca. Este important să nu pierdeți momentul educației în copilărie.

În timpul mersului, nu uitați de instinctele de vânătoare. Jack Russell este întotdeauna gata să-și alunge o pasăre sau o pisică, deci este recomandat să umbli cu o lecție.

Îngrijirea părului și a caracteristicilor acestuia

Cum să ai grijă de un cățelușMultatul depinde de sezon. În cazul în care lâna este în mod regulat smuls, procesul de molot va trece neobservat, fără a da un miros. Decuparea poate fi învățată de unul singur sau prin contactarea unui maestru, deoarece ocupația este laborioasă și consumatoare de timp.

Proprietatea unică a lânii este că murdăria nu rămâne pe piele pentru mult timp. Chiar dacă animalul de companie se află în noroi, particulele uscate se prăbușesc curând. Această proprietate a auto-purificării a fost obținută ca urmare a selecției prelungite.

Un câine adecvat pentru vânătoare și capabil să pătrundă într-o găleată trebuie să fie contaminat în mod regulat, deci a fost întotdeauna o alegere în favoarea lânii tari. Pe de altă parte, paraziți se atașează cu ușurință la lână. După ce mergeți în pădure, este necesar să inspectați și să eliminați acarienii sau puricii.

Adesea, pentru a scăpa de un terrier nu este necesar. Perioada va fi potrivită o dată la zece zile sau de două ori pe lună. În timpul procedurilor de apă, trebuie să aveți grijă ca spuma de săpun să nu cadă în urechea terrierului.

Îmbrăcăminte din lână se efectuează cu ajutorul unor perii cu dinți rare. Este necesară penetrarea profundă. Procedura se efectuează o dată pe săptămână și îmbunătățește nu numai tonul pielii, ci și circulația sângelui.

sănătate

Sănătatea catelului este rezolvatăDacă plasați Jack Russell în casă, trebuie să luați în considerare prezența curenților în camera de trecere sau coridor, care va fi dăunătoare pentru sănătate. Locul ar trebui să fie situat într-un colț retras. Trebuie să vă asigurați că soba este întotdeauna uscată.

Terrierului ia plăcut mereu stăpânului, sănătatea sa trebuie acordată atenție. Acest lucru va ajuta examinarea primară a ochilor, dinților, urechilor și labe. Dacă este nevoie să ștergeți ochii unei bucăți de murdărie, este interzisă utilizarea vatei de vată. Se recomandă curățarea ochilor cu o cârpă moale. În colțurile ochiului se vor acumula în mod regulat secreții care pot fi îndepărtate cu un tampon de bumbac. Potrivit statisticilor, ochii sunt cei mai vulnerabili terrieri din punct de vedere al sănătății.

Urechile nu trebuie înfundate cu sulf. Este suficient să vă ștergeți urechile cu un șervețel o dată la câteva zile. Pentru a vă menține dinții sănătoși, acestea pot fi curățate o dată pe săptămână cu un atașament special de deget. Nu trebuie să permitem ca terrierul să furnizeze obiecte prea dure, pentru a nu le afecta gingiile vulnerabile.

Ghearele cresc încet, pot fi tăiate o dată pe lună. Apoi, este de dorit să netezi colțurile ascuțite ale fișierului de unghii. După mers, nu puteți lăsa murdăria pe picioare, deoarece este ușor de mâncat. Este necesar să spălați părțile moi ale picioarelor.

Cele mai frecvente boli sunt:

 • cadavre permanente sau periodice;
 • congenital surzenie;
 • șoldul articulației;
 • anomalie ochi collie.

Pentru a menține un câine într-o stare bună și sănătate puternică, trebuie să mergeți întotdeauna în spațiul deschis cel puțin de două ori pe zi. Terrierul are nevoie de mult timp liber pentru a se elibera, așa că este nevoie de cel puțin o oră pentru padoc.

Caracteristicile lâna permit o adaptare ușoară la caracteristicile climatice. În timpul iernii, tolerează calm vremea înghețată, iar în vara fierbinte nu afectează bunăstarea și sănătatea. Plimbarea în locuri unde este posibil contactul cu alți câini este posibilă la numai trei săptămâni după toate vaccinările.

Sursă de alimentare

Cum să tren rasslalaJack Russell Terrier percepe la fel de bine diferite tipuri de hrană. Există o gamă largă de alimente speciale pentru alimente naturale. Recomandările sunt diferite, deci trebuie să studiezi preferințele animalului tău.

Restricția se aplică numai alimentelor grase. Este slab digerat, deci poate fi dăunător digestiei. Dacă carnea este adăugată la regimul alimentar, atunci ar trebui să fie și fără grăsime.

Legumele pot fi măcinate și se adaugă o lingură de ulei de floarea-soarelui în castron. În pești, nu poți lăsa oasele. Pentru sănătatea lânii și a dinților, dieta trebuie să fie suplimentată cu vitamine. Este de dorit să se reducă dulceața, deoarece poate deteriora dinții. Din dulciuri pot apărea alergii.

pregătire

Experții oferă o descriere bună a câinelui Jack Russell în ceea ce privește abilitățile de a antrena, dar diferă în evaluări, când trebuie să începeți cursurile de formare. Unii cred că poți începe cu vârsta de 3 luni. Alții recomandă începând cu 6 luni, deoarece conștiința se va forma tocmai în acest moment.

Pentru Jack Russell caracterizat prin calități puternice de conducere. Câinele va rezista, arătându-și libertatea de acțiune, astfel încât maestrul va trebui să-i suprime caracterul.

Imediat ce animalul de companie arata dominatia, va trebui să i se interzică, demonstrând cine este cu adevărat responsabil. Odată ce calitatea conducerii este suprimată, puteți face pregătirea obișnuită. Pentru a vă ajuta în această chestiune, nu trebuie să invitați un specialist, deoarece toate tehnicile de bază sunt simple și accesibile oricărei persoane.

Este important să distrugem procesul de formare în etape și să nu încercăm să depășim evenimentele. Când câinele a învățat o abilitate, se poate trece la formarea următorului. Dacă predați mai multe comenzi în același timp, catelul va fi pierdut și, ca rezultat, nu va arăta ceea ce este necesar pentru el.

Procesul de instruire trebuie diluat cu momente de joc și odihnă. Terrierul trebuie să accepte formarea ca joc, apoi este ușor de antrenat. Elementele de joc vor ridica cu siguranță starea de spirit a animalului de companie și vor da un rezultat bun.

În timpul antrenamentului, în nici un caz nu ar trebui să fie afișate emoții negative, deoarece câinele este foarte sensibil. Dacă vede că sunt supărați de ea, acest lucru va ruina relația de multă vreme.

Cea mai ușoară cale este de a da comenzile "loc" și "foo", și cu zelul cuvenit, puteți învăța "aport". Jack Russell percepe bine diferite intonații. Prin urmare, comenzile cu voce strictă vor fi îndeplinite cu multă voie.

Numai o persoană poate să acționeze ca formator pentru întreaga familie, deoarece contactul psihologic și disponibilitatea de a fi depuse sunt stabilite cu un singur maestru.

Sfaturi pentru alegerea unui catelus

Câine de rasăJack Russell Terrier poate provoca o explozie bruscă de dragoste și o dorință de al lua acasă. Pentru a cumpara un catelus trebuie tratată cu prudență, mereu amintindu-mi câteva reguli simple.

Cel mai bine este să iei un animal de companie din mâinile crescătorilor cu experiență mare. Există pepiniere specializate, unde monitorizează starea de sănătate a câinilor și pedigree. Pentru a intelege ce va fi un caine adult, este bine sa te uiti la unul dintre parinti. Condițiile în care a fost păstrat catelul sunt de o mare importanță pentru sănătatea sa.

Alegerea unui cățel, merită să țineți minte o descriere a rasei Jack Russell Terrier:

 • culoarea principală este albă;
 • pete roșii și maro;
 • lana este scurta, groasa;
 • ochi de formă de migdale mici;
 • trunchi alungit dreptunghiular;
 • coada dreaptă, plantată înaltă;
 • urechile sunt moi în formă de V.

Când vă întâlniți cu un catelus, merită să vă asigurați că nu suferă de apatie sau de încetinire. Un semn de sănătate este vigoarea, mobilitatea, veselia. Aceste calități sunt date unui terrier din natură. Dacă nu sunt observate în comportament, atunci este ceva în neregulă cu catelul. Într-un terrier sănătos, coada nu are nici un rost, nasul este strălucitor și umed, ochii sunt curați și labele sunt puternice.

În general, rasa câinilor Jack Russell Terrier va fi o alegere bună pentru persoanele care duc un stil de viață activ. Ea este capabilă să ofere emoții pozitive, nu necesită mult efort în îngrijire și educație și are sănătate naturală. Alegerea unui catelus mic este cel mai bine pentru a asculta vocea inimii, pentru ca aceasta nu este o alegere de companie, ci un prieten adevarat pentru tine si pentru copilul tau.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Miniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajulMiniature Yorkshire Terrier - cum să alegi, personajul
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Terrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a raseiTerrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a rasei
West Terrier White Highland - Descriere Terrier albWest Terrier White Highland - Descriere Terrier alb
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
» » Jack a împrăștiat terierul - un copil cu o mulțime de energie. Caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com