amigdas.com

Conductori pentru găurirea găurilor pentru dibluri sau la un unghi

Pentru ce este folosit dirijorul?Găurile din produse pe bază de lemn natural, metal, MDF sau PAL pot fi realizate cu precizie și precizie cu ajutorul unui conductor special. Acesta este un lucru indispensabil pentru cei care se angajează în producția de mobilier, de asemenea, un astfel de dispozitiv este necesar în alte domenii.

Un astfel de conductor poate fi cumpărat gata, sau îl puteți face singur.

Caracteristici ale aplicării în industria mobilei

Sunt necesare conductori și șabloane pentru asamblarea mobilierului. Datorită acestor lucruri, nu veți tolera o problemă obișnuită care apare în timpul forării - obținerea burghiului în piesa sub un unghi greșit. Pentru a corecta o astfel de eroare va fi extrem de lungă, în unele cazuri va fi chiar imposibilă.

Un conductor pentru realizarea găurilor nu numai că va orienta corect instrumentul de lucru, dar nu-l va lăsa să iasă din calea dorită.

În industria mobilei, dirijori și șabloanele sunt utilizate în următoarele cazuri:

 • Cum să folosiți un conductorpe producția de serie;
 • la asamblarea structurilor, atunci când în părțile care trebuie conectate este necesar să se facă găuri pentru elementele de fixare. În acest caz, conductorul este potrivit pentru găurirea găurilor pentru dibluri sau pentru confirmare;
 • un conductor pentru găurirea găurilor la un unghi este utilizat atât în ​​astfel de cazuri cât și în timpul lucrului cu plăci subțiri, de exemplu, cu MDF sau PAL.

Caracteristicile conductorilorÎn timpul aplicării unui astfel de dispozitiv, procesul de asamblare va fi mult mai ușor și mai rapid, puteți face găurile necesare indiferent cât de departe sunt de la marginea părții și modul în care este largă.

Atunci când asamblați mobila personal, adesea trebuie să vă alăturați părțile împreună prin intermediul diblurilor. Găurile pentru dibluri se realizează cel mai bine printr-un conductor special. Particularitatea diblurilor este că, în ciuda faptului că astfel de elemente de fixare, deși învechite, sunt încă relevante în producția de mobilier.

Dificultatea aplicării acestora este aceea că axele găurilor care se formează în detalii atunci când se îmbină trebuie să aibă un unghi drept unul cu celălalt. În consecință, ele ar trebui plasate strict perpendiculare între ele. Este dificil să faceți acest lucru fără un dispozitiv special. Prin urmare, dacă doriți să obțineți performanțe de înaltă calitate, se recomandă să cumpărați un conductor pentru dibluri.

Alte utilizări

Conductorii pentru găuri sunt utilizați nu numai pentru producția de mobilier. Ele sunt adesea folosite atunci când este necesar să se facă o gaură într-o țeavă sau în altă parte cilindrică. Datorită acestora, este posibil să se facă o gaură de calitate chiar și într-o țeavă cu un diametru mic.

Astfel de dispozitive sunt universale și ușor de utilizat, prin urmare, ele sunt, de asemenea, utilizate în următoarele industrii:

 • construcția de mașini - găuri de găurire într-o varietate de tăblițe pe bază de materiale diferite;
 • construcții - găuri de găurire în structurile clădirilor;
 • comunicările de la domiciliu - așa cum am menționat deja, conductele de foraj și nu numai.

Exercițiile de găurit moderne pot avea dimensiuni diferite și au diferite principii de funcționare. Unele dintre ele sunt greu de construit, deci sunt mai ușor de cumpărat. Și unele modificări pot fi făcute în mod independent, mai ales că unele modele de mobilier serios, în special cele care au un scop universal, sunt scumpe.

Beneficiile utilizării

Cum să folosiți un conductorDe fapt, un astfel de dirijor acționează ca un șablon pentru realizarea găurilor, astfel încât acestea să fie făcute cât mai exact posibil. Acestea pot fi folosite pentru acele găuri ale căror axe sunt perpendiculare pe suprafața piesei de prelucrat, precum și pentru lucrul sub un unghi.

Acest instrument - o alternativă excelentă schițe și măsurători manuale. Burghiul poate fi poziționat exact în unghiul drept față de piesa de prelucrat și nu permite nici o abatere. Rezultatul va fi deosebit de evident atunci când vine vorba de a face găuri adânci.

Dacă utilizați un astfel de dispozitiv de înaltă calitate pentru a lucra cu PAL, atunci acesta ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

 • faciliteaza asamblarea rapida a mobilierului fara a fi nevoie sa folositi unelte complexe;
 • permiteți găuri multiple simultan fără marcarea manuală;
 • îmbunătăți semnificativ calitatea muncii cu mașina de găurit.

Conductorii sunt realizați pe baza unor materiale diferite, există modele pe bază de sticlă organică sau plastică. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune este considerată o versiune din oțel, având avantaje precum:

 • probabilitatea minimă de deformare;
 • Burghiul este îndreptat cât mai clar posibil;
 • fără încălzire în timpul funcționării.

Cum să folosiți un conductorFoarte adesea, în rolul conducătorilor de mobilier se aplică modele de aerisire bazate pe materiale ușoare, ușor de manipulat. Mulți folosesc unelte din fabrică sau de casă.

Și cel mai mult calificați și cu experiență nu mai folosesc conductorul, deoarece pot face cu ușurință o gaură în structuri cât mai exact posibil. Dar acest lucru nu este de departe toată lumea.

Avantajul cheie al unui astfel de dispozitiv este acela că persoana care nu are experiența adecvată poate efectua lucrarea cât mai precis și mai calitativ posibil. Nu este necesar să efectuați marcări și calcule preliminare complexe. Veți economisi timp și veți face mobilierul mult mai rapid.

Clasificarea uneltelor

Înainte de a cumpăra un dirijor gata sau de a face-l singur, trebuie să decideți ce sarcini veți rezolva cu ea și numai atunci trebuie să selectați opțiunea adecvată pentru design și funcții.

Există o serie de categorii de adaptări care diferă în ceea ce privește performanțele și caracteristicile funcționale. Iată câteva dintre ele:

 • Conductori pentru găuriOverhead - astfel de dispozitive sunt suprapuse pe o parte care poate fi procesată, apoi este fixată pe ea sau pur și simplu fixată de mână. Cu ajutorul lor găurile sunt realizate în diferite părți plate, plăci MDF sau în PAL;
 • rotative - aceste șabloane sunt utilizate pentru prelucrarea pieselor cilindrice. Ele sunt echipate cu o axă de rotație orizontală și verticală, astfel încât găurile să poată fi făcute în unghiuri diferite;
 • universal - aceste dispozitive sunt potrivite pentru producătorii de mobilier de serie în serie, unde uneori este necesară schimbarea rapidă a echipamentului utilizat, au toate funcțiile necesare pentru acest lucru;
 • înclinat - utilizat atunci când procedura tehnologică se desfășoară imediat în mai multe planuri;
 • glisante - astfel de conductori nu trebuie să fie fixați. Doar atașați-le la suprafața piesei de lucru unde doriți să faceți o gaură;
 • fix - ele sunt mai convenabile de utilizat, dar restricționează libertatea de acțiune, ceea ce este foarte important atunci când lucrați cu mașini în care există doar un singur ax.

Conductor pentru găurirea găurilor cu propriile mâini

Așa cum am menționat deja, în funcție de domeniul de utilizare și de design, unele opțiuni pot fi făcute de unul singur, astfel încât să economisiți o sumă substanțială.

Înainte de a lucra, găsiți desenul necesar al dispozitivului și să facă totul strict în conformitate cu ea.

Instrumente necesare:

 • mașină de sudat;
 • bulgară;
 • foraj;
 • consumabile de lăcătușerie.

Pentru a face cea mai simplă versiune a conductorului, efectuăm următoarele acțiuni:

 • Conductori pentru găuri de găurirerealizați o armătură de 10 până la 10 mm cu o secțiune pătrată;
 • tăiați o bucată de lungime necesară și o șlefuiți cu șmirghel;
 • faceți un marcaj pentru găurile șablonului. În același timp, nu este permis ca centrul să se apropie de margine mai mult de 8 mm, aceasta fiind aproape jumătate din grosimea plăcii de plăci aglomerate. De asemenea, conform standardelor, ar trebui să se observe o distanță de 32 mm între centre;
 • După finalizarea marcării centrelor, efectuați găuri în ele cu diametrul de 5 mm;
 • pentru a face un accent, ia o placă de metal cu o lățime de 2,5 mm și o grosime de 1 mm. Îndoiți-l la un unghi de 90 de grade și apoi, împreună cu o piesă de armătură pregătită și dispozitive de fixare în clemă, faceți un loc sub sculptură;
 • tăiați firele și conectați cele două părți într-o singură bucată. Dispozitivul este gata.

Ceea ce este particular cu dirijoriiDupă cum puteți vedea, acest dispozitiv este foarte simplu în ceea ce privește auto-fabricarea, dar va simplifica foarte mult munca, dacă sunteți implicat în fabricarea de mobilier. Dacă faceți asta doar ca un amator, atunci această opțiune va fi de ajuns. Dacă o faceți singur, nu puteți cumpăra o versiune gata, probabil cea mai simplă și mai ieftină.

Dar echipamentul profesional va costa mult mai mult, fezabilitatea achizitiei sale este disponibila chiar si atunci cand vine vorba de cel putin o productie la scara mica. Dar cu ajutorul ei puteți conecta pur și simplu și rapid bucăți de mobilier sau reparații.

Deci, ați învățat ce este un dirijor pentru a face găuri și cum ajută la producerea de mobilier. Acest dispozitiv poate fi cumpărat atât în ​​forma finală, cât și de unul singur.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Cum să conectați, să transferați și să reparați o priză electricăCum să conectați, să transferați și să reparați o priză electrică
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Curenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziuniiCurenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziunii
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
» » Conductori pentru găurirea găurilor pentru dibluri sau la un unghi
© 2021 amigdas.com