amigdas.com

Mașină de tăiat benzi pentru metal

Cum arată o mașină de văzut?Tehnologiile nu stau în picioare și evoluează în mod constant. În loc de dispozitive vechi, noi intră pe piață, dar această tendință se referă în mod absolut la toate sferele activității noastre. Multe întreprinderi industriale abandonează echipamentul utilizat anterior în favoarea realizărilor avansate ale prezentului. Printre exemplele cele mai izbitoare ale unor astfel de evoluții se numără o bandă de ferăstrău. Ne vom ocupa de toate caracteristicile dispozitivului în detaliu.

Descrierea designului mașinii

Dispozitivul se caracterizează printr-o mare putere de lucru, de aceea este folosit nu numai pentru tăierea plăcilor metalice, ci și pentru prelucrarea diferitelor tipuri de lemn, polimeri și alte materiale. O caracteristică interesantă a acestui dispozitiv este abilitatea de a elimina nu numai structurile drepte, ci și cele curbate. Din numele său, este clar că elementul principal de tăiere este un ferăstrău cu bandă, care este realizat sub forma unei benzi metalice de tip închis, în care sunt plasate dinți ascuțiți.

În prezent, mașinile cu curea sunt echipate cu un număr diferit de scripeți (două sau trei), care pot forma o buclă închisă, unde mișcarea benzii cu dinții. Dintre avantajele cheie ale unui astfel de echipament, este necesar să se aloce o durată de viață mare a elementului de tăiere și nu este necesară înlocuirea frecventă. Acest avantaj se datorează caracteristicilor de proiectare și continuității mișcării centurii de tăiere.

Atunci când alegeți modelul adecvat, trebuie acordată o atenție deosebită indicatorilor precum productivitatea și eficiența. Acestea afectează puterea motorului electric aplicat, care acționează rolele. Pentru mașinile de tăiat cu bandă, siguranța ridicată este caracteristică, prin urmare riscul unor daune neprevăzute la atitudinea neglijentă a operatorului este minim. Acest parametru se datorează mișcare caracteristică a pânzei, care este îndreptată spre desktop și materiile prime prelucrate. Prin urmare, ejectarea piesei către lucrătoare pur și simplu nu se întâmplă.

Un alt avantaj bun al unor astfel de dispozitive este compactitatea lor. În ciuda performanțelor și productivității excelente, mașina are o greutate mică și dimensiuni. Pentru a instala mașina la domiciliu, nu este necesar să folosiți echipament suplimentar pentru ridicarea încărcăturii. Totul se face de unul singur. De asemenea, utilajul are un nivel scăzut de zgomot, asigurat de o centură de înaltă calitate.

Toate modelele de ferăstrău cu bandă pentru tăierea metalului includ o serie de piese și ansambluri:

 • corpul;
 • mecanisme de acționare;
 • nod responsabil de tăiere;
 • mecanisme pentru alimentarea semifabricatelor;
 • sistem de control, care constă din părți electromecanice și hidraulice;

Principiul de funcționare

Cum funcționează trupaDupă cum sa menționat deja mai sus, elementul cheie de tăiere al acestor mașini este o bandă care se întinde pe două volanți. Acest element începe să funcționeze imediat după pornirea mașinii. De îndată ce se întâmplă acest lucru, puteți începe tăierea.

Aparatul este proiectat în acest mod, că atunci când se realizează sarcina, presiunea pe piesa de prelucrat devine uniformă. Această caracteristică vă permite să efectuați reduceri corecte. În plus, tăierea cu un ferăstrău cu bandă se realizează atât perpendicular cât și la un unghi de până la 60 de grade. Pentru a obține o tăiere la un unghi, schimbați doar poziția lamei sau rotiți cadrul mobil, unde este fixat. De asemenea, puteți încerca metoda de rotire a desktopului.

Când lucrați, lama de tăiere se supraîncălzește, ceea ce crește probabilitatea ruperii. Pentru a proteja structura de astfel de consecințe, este suficient să se aplice lichid de tăiere la locul tăierii, care poate proteja foaia de lucru de uzura rapidă și, de asemenea, să protejeze aerul înconjurător de praf metalic sau rumeguș. Ca instrument similar, utilizați apă convențională sau o formulare specială care garantează o răcire completă a echipamentelor și lubrifiere.

Unii producători instalează pe modelele lor perii speciale, care curăță automat pânza de lucru a tuturor reziduurilor sub formă de așchii și praf. O astfel de soluție simplă face posibilă obținerea unei tăieri mai uniforme și, de asemenea, extinderea duratei de viață a dispozitivului și oferă operatorului o protecție fiabilă.

Mașina de tăiat bandă are diferite tipuri de ferăstraie:

 • Utilizând mașina de tăiat benziDin oțel carbon. Proiectate pentru prelucrarea aliajelor aliate și nedopate;
 • De aliaje bimetalice. Este necesar când se utilizează moduri speciale de tăiere;
 • Din materiale de carbură. Această soluție este indispensabilă pentru tăierea metalelor dificil de procesat. Este vorba despre fontă, aliaje cu conținut ridicat de titan sau nichel;
 • Cu strat de diamant. Astfel de modele sunt potrivite pentru prelucrarea materiilor prime abrazive;

Soiuri de mașini de tuns bandă

Indiferent de marca și țara în care se realizează producția, toate mașinile cu bandă pot fi împărțite în mai multe categorii:

 • Cum să alegi o mașinăMașini de consolat (pendul). Din denumire devine clar faptul că cadrul de ferăstrău al acestor dispozitive este un fel de consolă, care este echipată cu o balama specială, asigurând ridicarea și coborârea elementului de tăiere. O astfel de varietate este indispensabilă în întreprinderi unde este necesar să se taie țevi din diverse profiluri, produse solide sau lungi. Mașinile de consolă sunt echipate cu o tambur care nu se rotes, te sau este necesar pentru a obține o tăietură dreaptă sau înclinată. De asemenea, unele modele au o transmisie manuală, semi-automată sau automată;
 • Modele cu unul sau două suporturi. Mașini pentru portal. Mecanismele de tăiat bandă cu o singură coloană au un cadru orizontal care se deplasează de-a lungul unui ghidaj fixat pe un suport. În ceea ce privește modelele cu două suporturi, există două ghidaje amplasate pe ambele părți ale spațiului de lucru. Pentru a obține tăieturile necesare, se folosesc mese rotative. La rândul lor, mașinile portal, caracterizate prin dimensiuni impresionante, au o masă de lucru rigid fixată. Mutarea elementelor de tăiere este cauzată de portalul mobil, unde este amplasat cadrul de ferăstrău;
 • Modele verticale. În ceea ce privește mașinile de găurit verticale, acestea se numără printre cele mai simple și mai accesibile modele. Nu este nevoie să fixați piesa în astfel de dispozitive, dar trebuie să controlați manual procesul de mișcare. Cadrul este în aceeași poziție. În unele versiuni, este plasat într-un unghi specific față de desktop. În acest caz, piesa de prelucrat este fixată bine pe masa de lucru, pe care se mișcă cadrul ferăstrăului. Astfel de modele au găsit cerere în domeniul producției de matrițe și matrițe;
 • Mașini de strângere orizontale. Astfel de modele au un cadru de fierăstrău de înaltă calitate, care este așezat pe două axe în unghiuri diferite cu piesa de prelucrat;

Graduri de automatizare

mână

Funcții ale mașinii de găurit cu bandăÎn astfel de modele, cadrul de ferăstrău este o consolă. Coborârea lui se realizează fie prin greutatea structurii, fie prin eforturile operatorului. În primul caz, vorbim de cadre gravitaționale. Pentru a regla viteza de alimentare, ridicarea și fixarea la punctul de pornire, se utilizează un cilindru hidraulic special cu o supapă de by-pass. Se numește de obicei descărcare hidraulică. Marcarea și ținerea piesei de prelucrat se face de către operator. De asemenea, el stabilește viteza de coborâre a construcției ferăstrăului.

Mașinile de mașini și-au găsit aplicația în industriile mici. Dintre avantajele cheie ale unor astfel de dispozitive:

 • costuri accesibile și ușurința de operare și întreținere ulterioară;
 • Abilitatea de a tăia cu precizie din orice unghi;

Printre dezavantajele structurilor realizate manual sunt:

 • Apariția vibrațiilor în timpul procesării structurilor, care afectează negativ durata de viață a echipamentului;
 • Lipsa controlului vizual asupra gradului de tensiune web. De asemenea, în astfel de modele nu există mecanisme de curățare;
 • Necesitatea de a verifica și regla în mod regulat scripetele care conduc elementul de tăiere;
 • Lipsa abilității de a controla și de a regla mișcarea, care transformă lama de tăiere pe piesă. Cilindrul hidraulic într-un astfel de mecanism are o gamă mică de modificări în rata de coborâre;

Mașinile manuale sunt într-adevăr indispensabile în întreprinderile mici, unde uneori este necesar să se taie piesele de prelucrat din oțeluri sau oțeluri inoxidabile și metale neferoase cu un profil secționat diferit.

semi-

În ceea ce privește modelele semi-automate, acestea funcționează pe un principiu complet diferit. Coborârea și ridicarea cadrului de ferăstrău este cauzată de un dispozitiv special. La rândul său, operatorul de întreținere are nevoie doar de a așeza piesa de prelucrat în mecanismul de prindere. În ceea ce privește funcțiile de tăiere, acestea arată astfel:

 1. Blocarea automată este furnizată după pornirea dispozitivului
 2. Tăierea cu o viteză dată este asigurată de un cilindru hidraulic;
 3. Ridicarea cadrului de fierăstrău și eliberarea piesei se face automat;

automat

Ele sunt indispensabile în întreprinderi, unde este necesar să procesăm un număr mare de semne similare. Bande de fierăstrău pentru metal cu acționare automată sunt monobloc, dublu-coloană, consola, verticală sau portal. Ei sunt capabili să facă față multor operațiuni tehnologice, printre care:

 • fixarea piesei într-un viciu;
 • coborârea și ridicarea cadrului de ferăstrău;
 • modificarea unghiului de înclinare;
 • reglementarea forței de tăiere;

Dacă este necesar, aparatul poate fi comutat în modul de comandă manuală.

Modelele automate funcționează liber într-un mod cu trei trepte și efectuează multe operații similare. Este o chestiune de a tăia bucăți lungi în fragmente de o anumită lungime fără implicarea directă a operatorului. Dacă aveți nevoie să rezolvați o cantitate mare de lucru, acest tip de mașină este pur și simplu indispensabil.

Avantajele tăierii pe strunguri de tip centură

Dezavantaje ale mașinii de tuns bandăIndiferent de metodele de tăiere și de echipamentele utilizate, producătorii trebuie să lase cote mari pentru următoarea prelucrare a semifabricatelor. Acest lucru se datorează lipsei posibilității de a asigura o mare acuratețe a operațiunilor pregătitoare. Ca rezultat, procesul de prelucrare mecanică devine mai complicat și mai scump.

În prezent, tăblițele metalice sunt tăiate în moduri diferite:

 • cu ajutorul mori (plăci de disc), care sunt fixate pe echipamentul de ferăstrău circular;
 • cu ajutorul mașinilor de frezat sau a cuțitelor speciale montate pe unelte de tăiere;
 • cu ajutorul dispozitivelor mecanice de fixare;
 • cu ajutorul unui instrument de tăiere abraziv;
 • Când folosiți o bandă de tăiere care este instalată pe mașină;

Tăierea semifabricatelor metalice este caracterizată de multe avantaje. Printre acestea:

 • Caracteristicile mașiniiperformanță maximă;
 • posibilitatea efectuării tăierii cu precizie sporită;
 • posibilitatea obținerii unor secțiuni mai precise;
 • un consum mic de metal, datorită lățimii mici a tăieturii;
 • posibilitatea modificării unghiului de tăiere;
 • versatilitate;
 • Posibilitatea de a efectua tăierea semifabricatelor adunate în ambalaje;

Dacă intenționați să achiziționați un ferăstrău pentru atelierul dvs., acordați atenție anumitor caracteristici obligatorii. Printre acestea - adâncimea și lățimea tăieturii. Acest indicator variază între 80-360 mm și respectiv 230-610 mm. De asemenea, țineți cont de reglajul vitezei, care este necesar pentru setarea precisă a modurilor de operare. În schimb, panta tabelului vă permite să realizați o tăiere precisă la un anumit unghi. Viteza de mișcare a lamei și puterea dispozitivului sunt, de asemenea, indicatori importanți.

Pentru a evita greșelile în alegerea mașinii potrivite, citiți cu atenție toate detaliile și consultați și un specialist. În acest caz, achiziția dvs. va avea cel mai mare succes.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de tăiat metal: cum să alegeți un ferăstrău discMașină de tăiat metal: cum să alegeți un ferăstrău disc
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mini-gater: varietăți de modele de proiectare manualăMini-gater: varietăți de modele de proiectare manuală
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Cum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile taleCum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile tale
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Proiectare de uz casnic: avantaje, siguranțăProiectare de uz casnic: avantaje, siguranță
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
» » Mașină de tăiat benzi pentru metal
© 2021 amigdas.com