amigdas.com

Cele mai mari păsări: care sunt, descrierea unei varietăți de specii

Descrierea celor mai mari păsări din lumePăsările, într-adevăr, sunt creaturi unice care ne uimește cu frumusețea, harul, grația și greutatea lor. Dar în lume există și reprezentanți ai aripilor, care surprinde cu mărimea lor. Dimensiunile lor sunt admirabile și în acest articol vom acorda atenție celor mai mari păsări care trăiesc pe planetă.

Cele mai mari păsări de pe pământ

Acum, în lume există între 9.300 și 10.070 specii de păsări. Vom lua în considerare doar câțiva, în special cei mari, printre această mare varietate de păsări:

 • Lista celor mai mari păsări de pe pământArchaeopteryx.
 • Pinguinul imperial.
 • Vulturul mării Steller.
 • Dropie.
 • Macara gri.
 • Creion pelican.
 • Stork.
 • Gât negru.
 • Lebeda.
 • Condor Andean.
 • Albatross.
 • Cassowary.
 • Sturturile.

Care este cea mai mare pasăre din lume? Titlul celei mai mari păsări merită să primească o struț, deoarece masa lui poate ajunge la o sută cincizeci de kilograme! Anterior, struții au fost considerați o specie cu emu și nandu, dar în curând oamenii de știință au decis să distingă aceste păsări maiestuoase într-un grup separat, iar acum struții sunt singurii reprezentanți ai speciei lor.

Înălțimea struțului variază de la un an și jumătate la doi metri, totuși, oamenii de știință-cercetători s-au întâlnit și cu persoane mai mari. Faptul bine cunoscut și, fără îndoială, interesant este că, în ciuda dimensiunilor sale uriașe, creierul struțului nu depășește dimensiunea nucului.

Musculatura labei este foarte bine dezvoltată, ceea ce le permite să ajungă în jur șaptezeci de kilometri pe oră în timpul funcționării. O altă caracteristică caracteristică este distribuția uniformă a penei de struț peste corpul lor. Interesant este structura cu două degete a labei, care este permisă și păsării să stea pe picioare și să se miște repede.

În mod surprinzător, după ce mama a pus ouăle, este bărbatul începe să-i hrănească. În plus, tatăl nu-și abandonează familia nici după ce a fost proiectat și este implicat îndeaproape în educarea și protecția copiilor săi. Trebuie remarcat că struții, dacă nu neînfricați, sunt animale foarte curajoase care îi vor proteja pe descendenții lor cu prețul vieții lor.

Ostricele mănâncă aproape totul, totuși, în dieta zilnică predomină insectele. Unii oameni cred că struții sunt atât de lași și de proști să-și ascundă capul în nisip, pe măsură ce pericolul se apropie. Acest lucru este departe de caz. Păsările curajoase se îndreaptă imediat către infractor și să se protejeze cu ajutorul labe puternice și gheare ascuțite.

Cea de-a doua mare pasăre din lume

Descrierea celui de-al doilea mare cașmir de păsăriNumele acestei specii în limba papusilor sună ca un "cassowary". Aceste păsări, numite "cap de coarne", trăiesc în Noua Guinee și Australia.

Cassowaries nu pot zbura, dar sunt alergători excelenți. Înălțimea lor poate ajunge metru și optzeci de centimetri. În cazuri rare, zoologii au reușit să fixeze păsări, înălțimea cărora a ajuns la doi metri, iar masa a depășit șaizeci de kilograme.

Cassowaries preferă să stea departe de oameni și așezări, secret de viață și preferă să se stabilească adânc în pădure. Din fericire pentru noi, pasărea nu atacă mai întâi, deoarece lama de gheare poate ucide o persoană de la prima lovitură.

Cu toate acestea, au existat mai multe cazuri de atacuri de cassowary, dar acest lucru a fost doar pentru motive de autoapărare, pentru protejarea teritoriului lor, sau pentru păsări, dorința de a proteja puii lor ghidate.

În ciuda faptului că dieta zilnică de cassowary este dominată de produse vegetale, în special fructe, nu neglija aceste alimente pene și animale sub formă de animale mici și insecte. Periodic, cassowaries înghiți mici pietricele care sunt necesare pentru prelucrarea produselor alimentare.

Cea mai mare păsări marine

Caracteristicile celui mai mare albatros regal albastruLa începutul secolului al XX-lea, oamenii de știință au început să studieze mai îndeaproape păsările marine și, în special, albatrosii. Ca urmare, întreaga specie a fost împărțită în două grupe: Amsterdamul și Galapagos.

Cel mai mare este considerat regal albatros. Este greu de imaginat, dar gama de aripi poate varia de la trei la jumătate până la patru metri! Greutatea păsării este de asemenea destul de mare, aproximativ unsprezece kilograme.

Este interesant faptul că albatrosii nu sunt obișnuiți să rămână într - un singur loc și dragostea de a călători în întreaga lume. Pentru a naviga mai bine, construiesc cuiburi, ca un semn de navigație.

Cuibul și creșterea puilor sunt exclusiv pe insulele din Noua Zeelandă, și cea mai mare colonie se află pe insula Otago. Vârsta acestor păsări este destul de ușor de determinat, deoarece, spre deosebire de alți frați înaripați, penele lor nu se întunecă cu vârsta, ci, dimpotrivă, se înmulțesc.

În lume există numeroase legende și mituri, în care sunt menționate albatrosii. Navigatorii cred sincer că o întâlnire cu un albatros este un semn proastă, deoarece aceste păsări sunt luate în considerare avertizoare de vreme și de furtuni.

Cei mai mari reprezentanți de zbor

Descrierea celei mai mari păsări zburătoare a condorului andinOamenii știau despre existența condorului andin în 1555, când au călătorit în munți. Ei au fost surprinși de cât de înalți sunt cuiburile acestor oameni înaripați: înălțimea pe care cuibul retinian poate ajunge la șapte mii de metri.

Aceste păsări sunt dărâmate, iar abilitatea lor de a se ridica la o distanță imensă de pământ, permite condorilor să-și caute victima cu kilometri în jur. Aripile acestor creaturi uimitoare ajung trei metri și jumătate.

O caracteristică specială a structurii nu este mușchi puternici în zona pieptului, și, prin urmare, bate de aripi nu este la fel de frecvent ca și în alte păsări, care permite condor andin nu irosi energia, situându-se în fluxul de aer, și să se concentreze pe deplin asupra producției.

Ca și alți vulturi, această specie nu disprețuiește consumul de carouri. Pot zbura pentru distanțe foarte lungi. De exemplu, dacă o pasăre nu poate găsi pradă aproape, atunci este capabilă să depășească mai mult de două sute de kilometri prin vânătoare.

Black griffon

Caracteristicile unui fretboard negruEl și-a luat numele datorită culorii penei sale, care este maro închisă. Anvergura aripilor poate fi de aproximativ doi metri și jumătate, iar masa adulților ajunge la douăsprezece kilograme.

Habitatele vulturilor sunt partea sudică a Europei, Africa de Nord și, de asemenea, Asia Centrală. Surprinzător, vulturii lor pot fi observate de la o distanță de trei kilometri, datorită lor o vedere neobișnuit de ascuțită. Este interesant faptul că vulturii negri sunt acele păsări care nu au nicio idee despre sensul de proporție.

Pot mânca atât de mult încât nu mai pot zbura după aceea. Dar cuiburile din vulturi sunt izbitoare în magnitudinea lor: ele pot fi mai mult decât trei metri în diametru și un metru în înălțime. Păsările își înmulțesc casele pe copaci înalți, în același loc și cresc pui.

Populația acestor păsări continuă să crească datorită faptului că mărimea și capacitatea lor de a urca copaci înalți, au asigurat păsările și le-au lipsit de dușmanii lor.

Pelicanul curly

Descrierea păsărilor de pelicani curlyEste considerat cel mai rar reprezentant al familiei pelicanului. Este greu de imaginat, dar greutatea unor indivizi poate ajunge la douăzeci de kilograme, iar lungimea ciocurilor lor este de un metru și jumătate!

Ciocul este instrumentul principal al pelicanului pentru obținerea alimentelor, deoarece, cu ajutorul acestuia, pasărea este pescuitul frumos. Un fapt neobișnuit este că, în ciuda rezidenței sale aproape permanente în apă, această pasăre complet nepotrivite pentru scufundări.

Din acest motiv, pelicanii vânează exclusiv în apele puțin adânci. Acest reprezentant al păsărilor este, de asemenea, personajul principal într-o mulțime de mituri și legende. Iar musulmanii, în plus, iau în considerare pelicani curly animale sacre.

Gray Macarale

Caracteristicile macaralelor eurasiaticeSunt aproape cei mai comuni reprezentanți ai macaralelor, iar numărul de indivizi se află într-un al doilea loc onorabil. Și, de asemenea, macaralele gri au meritat considerabil una dintre cele mai înalte păsări.

Creșterea lor poate ajunge sub doi metri, iar când zboară, anvergura aripilor este de doi metri. Este uimitor cât de vechi sunt aceste aripi. Au apărut imediat după dispariția dinozaurilor, adică în urmă cu aproximativ șaptezeci de milioane de ani.

Nu este un secret pentru nimeni că macaralele apar în multe basmuri ale popoarelor ruse și armeene. După cum sa menționat deja, macaralele gri sunt foarte frecvente și se găsesc în toate teritoriile globul, cu excepția Antarcticii și Americii de Sud.

Cel mai mare și mai frumos

Fiecare pasăre este bună în felul ei, dar printre ei există și cei care sunt recunoscuți tacit ca fiind cei mai atrăgători și mai eleganți.

 1. Descrierea celor mai mari și mai frumoase păsăriLebedele sunt, fără îndoială, niște creaturi frumoase, care sunt un simbol al fidelității și al iubirii. În plus, ele sunt una dintre cele mai mari păsări. Cea mai mare din toate speciile de lebede este lebeda mute. Greutatea sa poate ajunge la douăsprezece kilograme. În ciuda aspectului său nobil și elegant, lebedele sunt foarte puternice. Musculatura lor este dezvoltată atât de bine încât aceste aripi pot călători cu mii de kilometri.
 2. Drofa este cea mai mare pasăre care zboară, pe lângă faptul că are un aspect memorabil. Masa lui ajunge la douăzeci de kilograme, deci este greu să ne imaginăm cum aripile unei păsări pot ridica o astfel de greutate. De aceea, bustardul se desprinde destul de ciudat, alergând în același timp.
 3. Vulturul mare al lui Steller nu este doar destul de mare și, fără îndoială, frumos, dar este, de asemenea, considerat cea mai deșteaptă pasăre din lume! Acest lucru este justificat de capacitatea lor de a-și memora toate puii și capacitatea de a planifica vânătoarea. În aer, păsările nu pot fi lungi, doar treizeci de minute, iar restul de timp petrec pe pământ și pe copaci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este neobișnuit cu emu, în care trăiește pasăreaCe este neobișnuit cu emu, în care trăiește pasărea
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Ouă de struț: greutatea ouălui de struțOuă de struț: greutatea ouălui de struț
» » Cele mai mari păsări: care sunt, descrierea unei varietăți de specii
© 2021 amigdas.com