amigdas.com

Solikoks pentru iepuri: instrucțiuni de utilizare, cereri pentru păsări

Boli ale iepurilorPregătirea "Solikoks" este folosită în mod activ în mediul rural economie

ca remediu pentru paraziți și infecții intestinale. Păsările de curte, precum și animalele mici, cum ar fi iepurii, sunt foarte predispuse la astfel de afecțiuni. Fără tratamentul în timp util, animalul va începe să sufere în serios și să piardă în greutate și, în cele din urmă, devine nepotrivit pentru agricultură. Prin urmare, Solicox vine aici pentru salvare, iar aplicarea sa va fi descrisă în detaliu mai jos.

Cum se identifică paraziții la animale

Înainte de a vorbi despre tratament, trebuie să înțelegeți cum puteți înțelege dacă iepurele (sau păsările de curte) a fost infectat de un anumit parazit. Cel mai adesea, animalele domestice sunt expuse la coccidia. Apropo de iepuri: aceste animale mici se pot infecta într-un timp scurt, se îmbolnăvesc și mor și se poate întâmpla masiv.

coccidii - paraziți insidioși care afectează intestinele și ficatul. Până în prezent, cunoaștem 10 specii, dintre care 9 sunt localizate în intestin și una - în ficat. Se întâmplă ca un iepure sau o pasăre să le poată avea în ambele organe.

Locuindu-se in camere mici si umede, fara o curatare corespunzatoare si pe curente permanente, atat pasarile domestice cat si iepurii au un risc ridicat de infectie. În plus, coccidia poate fi cauzată de următoarele motive:

 • nutriție proastă și alimente învechite;
 • conținut ridicat de proteine ​​în alimente;
 • lipsa de minerale și vitamine;
 • condiții de detenție slabe (mai ales dacă celulele trăiesc în animale de ambele sexe).

Paraziți de CoccidiaInfecția are loc prin scaun și așternut neclarit. Copiii nou-născuți pot prinde o infecție cu laptele matern. În primele câteva zile nu există semne de boală, dar atunci animalul va începe să dea semnale clare despre ceea ce nu este bun pentru el. Atât pentru păsări de curte, cât și pentru iepuri simptome sunt aceleași:

 • letargie și slăbiciune;
 • sete puternică;
 • scaune libere;
 • refuzul hranei;
 • balonare.

De îndată ce acestea evidență, este necesar să începeți imediat tratamentul. Pentru astfel de cazuri în cabinetul de medicină de origine trebuie să fie prezentă pregătirea SOLIKOX. Dar fără ajutorul unui medic veterinar, nu se poate face fără el: el trebuie să examineze toate vitele, să evalueze gradul de amenințare și, dacă este necesar, să efectueze un tratament suplimentar.

Periculoase, chiar și faptul că de multe ori paraziti si nu se fac simțite pentru o lungă perioadă de timp, dar prezența lor poate fi ghicit doar atunci când animalul poartă urmași, iar puii vor manifesta toate semnele bolii deja.

Solikoks: descrierea preparatului și aplicarea acestuia

Substanța activă a acestui medicament este diclazuril, care este foarte eficient împotriva paraziților, inclusiv coccidia, și este absolut sigur pentru sănătatea iepurilor și a păsărilor.

Descrierea lui Solioks

SOLUTII DE PREGĂTIREPreparatul de SOLIKOX este o substanță asemănătoare gelului, de culoare translucidă, care amintește de jeleu. Este ingerat oral.

Când un individ se îmbolnăvește, tratamentul trebuie să fie efectuat pe tot parcursul efectivului. Acest lucru se face pentru prevenire, de asemenea, astfel de măsuri vor ajuta la prevenirea dezvoltării coccidiei la alte animale dacă infecția a avut deja loc.

De asemenea, este util să se efectueze tratamentul profilactic al tuturor animalelor, chiar dacă nu există o infecție: Soliciții trebuie administrați iepurilor și păsărilor o dată pe lună pe întreaga durată a vieții animalelor.

Instrucțiuni de utilizare

Coccidia afectează foarte repede întregul efectiv. În cinci zile, literalmente, animalele se îmbolnăvesc și chiar încep să moară unul câte unul. Dozarea Solikoksa numește întotdeauna un medic veterinar, dar, în cazul în care situația este critică, iar timpul și posibilitatea de a aștepta un medic acolo, puteți aplica medicație pe cont propriu, și anume pe baza numărului de medicamente în funcție de greutatea animalului: 0,4 ml per 1 kg. Cursul maxim de tratament este de numai 2 zile.

Instrucțiunile pentru utilizarea Solikoks pentru iepuri sunt după cum urmează: iepurii care au vârsta de 1 lună sunt îndepărtați de la mama lor și sunt împiedicați. Pentru aceasta, se ia o pipetă, cu care toți iepurii sunt injectați cu Solicox într-un volum de 0,2 ml. În următoarele două zile, doza medicamentului este crescută cu 0,1 ml față de cea precedentă. Același sistem de prevenire se extinde și la păsările de curte.

Dacă se efectuează profilaxie la animalele adulte, atunci acțiunea este mult mai simplă: 2 ml de Solicoke se adaugă la bolile de băut cu apă. În general, aproximativ 1 litru de medicament este diluat în 10 litri de apă.

Efect pozitiv al medicamentului, posibile efecte secundare

K pozitiv calitățile unui astfel de preparat includ următoarele:

 • pentru tratamentul și prevenirea este dat un minim de timp;
 • este acceptabil să se utilizeze în combinație cu alte medicamente;
 • este excretat din organism la cinci zile după terminarea acțiunii;
 • Utilizarea Solikok poate fi utilizată în toate condițiile meteorologice;
 • ambalajul convenabil și forma de eliberare.

În studiul Soloxy nu a fost nu au relevat efecte secundare. Acest medicament combate efectiv paraziții și nu otrăvește corpul animalului. Poate merge în combinație cu antibiotice și nu poate provoca afecțiuni hepatice. La fel de eficient și sigur atât pentru animalele adulte cât și pentru cele tinere. Singurul lucru care merită acordat atenție este posibila intoleranță individuală a componentelor medicamentului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Urechi de urechi la iepuri: simptome ale bolii, metode de tratamentUrechi de urechi la iepuri: simptome ale bolii, metode de tratament
Principalele boli ale iepurilor, simptomele acestora și modalitățile de tratamentPrincipalele boli ale iepurilor, simptomele acestora și modalitățile de tratament
Mikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliuMikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliu
Coccidiozei la iepuri și găini: simptome și tratamentCoccidiozei la iepuri și găini: simptome și tratament
Cum să hrăniți iepurii: condiții de hrană și hranăCum să hrăniți iepurii: condiții de hrană și hrană
Butoks 50: instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului în fioleButoks 50: instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului în fiole
» » Solikoks pentru iepuri: instrucțiuni de utilizare, cereri pentru păsări
© 2021 amigdas.com