amigdas.com

Simptomele alergiei la pisici la adulți și semnele bolii

Semne de alergie la pisiciReacția alergică este răspunsul imunității la acțiunea unei anumite substanțe, care nu este periculoasă pentru o anumită persoană. Mecanisme de acțiune a alergiilor

lucrează pentru a proteja corpul de factori dăunători, dar astfel de confruntări nu sunt o reacție naturală, ci o patologie a muncii unuia dintre sistemele corpului uman.

Informații despre alergeni

Un alergen este o substanță care, atunci când interacționează cu corpul în stadiul inițial, determină organismul să reacționeze împotriva lui însuși, iar la următoarele contacte este perceput de sistemul imunitar ca lucrurile altcuiva, supus distrugerii. Munca corpului pentru a scăpa de corpul străin implică procesul propriilor țesuturi, în timp ce le lovește mai mult decât un agent dăunător. Principalele substanțe de contact care apelează la alergie la pisici sunt:

 • Simptomele unei alergii la o pisicăsalivă;
 • lână;
 • urină, fecale;
 • piele keratinizată.

Lana este împletită dintr-o varietate de fibre, a căror creștere substanța necesară keratină, diferite în rasele de animale. Spre deosebire de cheratina dermică, părul are mai puțină umiditate și mai multe cavități aerodinamice în interior. Acesta este motivul pentru care unii proprietari de pisici au o reacție alergică numai la rase cu păr lung sau cu păr scurt sau la o anumită specie de animale.

Saliva este eliberată din glande legate de cavitatea bucală, compoziția sa este diferită de cea a zilei și de aportul alimentar. În comparație cu saliva umană, salva de animale conține mai multe enzime care ajută la a face față alimentelor crude sau alimentelor puternic poluate. Pentru saliva umană a animalului, din punctul de vedere al alergenului, acesta este un pericol grav, deoarece enzimele (imunoglobuline și lizozime) să depășească conținutul în comparație cu o persoană într-o sută de ori și sunt mai activi. Se referă la proteine, astfel încât provoacă un răspuns imun.

Pielea se referă la aceleași organe ca ficatul, rinichii și altele. La pisici, pielea se schimbă în mod constant, straturile vechi sub formă de scale mici, fulgii sunt ridicați în aer și sunt depozitați pe mobilier, covoare și paturi. Deoarece keratina pielii de pisică are o structură complet diferită de cea a pielii umane, interacțiunea ei determină răspunsul alergic al organismului la o substanță străină.

Urina pisicilor posedă indicele acidității ridicate, În plus, acesta conține un fel de substanțe atractive care reprezintă cartea de vizită a unei pisici sau a unei pisici. Nu există analogi pentru astfel de proteine ​​atractive la om, prin urmare, urina pisicilor provoacă o alergie chiar și printre cei care nu au o mare predispoziție la aceasta. Piele de urină este transportată de-a lungul blănii animalului și, împreună cu fulgi de piele keratinizată, intră în căile respiratorii ale persoanei.

Fecalele sunt periculoase deoarece conțin componente mucoase care conțin imunoglobuline și limfocite. Aceste substanțe rămân îndelung timp în locuri unde animalul își satisface nevoia, se usucă, se transportă prin aer și cade în sistemul respirator al unei persoane.

Cum este alergia la pisici?

Alergia cauzează simptomeManifestări alergice ale corpului sunt considerate patologii iar pentru apariția lor este necesar ca ființa umană să aibă o întrerupere în protejarea mecanismelor naturale de barieră. Pentru ca astfel de schimbări degenerative să se manifeste, trebuie să luați alergenul în sânge într-o formă ușor modificată. Dar corpul prezintă protecție prin acțiunea sucului gastric, a saliva, a bilei, a lacrimilor, a mucusului, a rezistenței pielii. Funcția de protecție are o microflore în intestin, enzime intestinale gastrice și pancreas, oprește mișcarea pâlpâirii alergenului a epiteliului în organele respiratorii.

Dezvoltarea alergiilor la pisici implică trei etape:

 • perioada de reacție a imunității;
 • perioada de răspuns biochimic;
 • perioada de apariție a manifestărilor clinice.

Perioada de reacții imune

Alergie la pisici la adulțiÎnainte de alergia la pisici se manifestă contactul agentului cauzal cu sângele uman. Celulele imunitare și macrofage protejează corpul, absorbția substanței alergice, recunoscând-o ca agent străin. După distrugerea alergenului, celula care a distrus-o eliberează antigenii la suprafață și circulă cu ei prin sânge, întâlnindu-și limfocitele și transmițând informațiile acestora. Limfocitele procesează informații și le transportă către ganglionii limfatici, unde există acumulări de celule de rezervă de protecție în cazul unei interacțiuni periculoase cu substanțe nocive.

Răspunsul sistemului imun la informația obținută este producerea de anticorpi și limfocite într-un număr crescut, care necesită distrugerea unui agent dăunător în eventualitatea interacțiunii sale repetate cu corpul și a penetrării. Procesul este numele de sensibilizare a corpului, și dacă în stadiul inițial nu se manifestă în nici un fel, atunci mijloacele de contracarare activă sunt puse în alertă.

Perioada de răspuns biochimic

Alergie la pisiciAceastă etapă începe în timpul celui de-al doilea contact al alergenului dorit, și anume, interacțiunea antigenilor unei componente străine cu anticorpi și limfocite de sânge. Este suficient ca un limfocit să intercepteze un alergen, deoarece întreaga armată de limfocite militante se îndreaptă spre focalizarea infecțioasă inițială.

Pentru mișcarea limfocitelor, natura a ales o anumită mișcare, numită chemotaxie, în care limfocitele sunt direcționate către acumularea de materie. Cu un răspuns alergic, o astfel de substanță este mediatorii de inflamație și interleukine. Mediatorii sunt produși de celulele mastocite și sunt eliberați la comanda celulelor imune. Interleukinele sunt eliberate de primul limfocite după interacțiunea cu alergenul.

Mediatorii extind vasele de sânge la punctul de contact cu substanța străină și încetinesc fluxul sanguin, ceea ce contribuie la rata scăzută de răspândire a alergenului prin sistemele corporale și la depunerea limfocitelor protectoare în zona problemei.

Perioada de manifestare clinică

Simptomele clinice apar ca urmare a influenței mediatorilor asupra componentelor tisulare ale corpului. Cu alergii la produsele pisicilor, tracturile respiratorii sunt cele mai des folosite, pielea este un sistem vegetativ. Leziunile stomacului și intestinului nu apar niciodată.

Viteza și rezistența alergiilor la pisici este diferită în diferite cazuri, totul depinde de durata contactului cu alergenul și de natura substanței. Uneori reacția are loc în primele 30 de secunde și se caracterizează printr-o reacție violentă. Aceste manifestări care apar în ziua următoare sau chiar în zile sunt de obicei de o natură ușoară, toate depinzând de reactivitatea individuală a corpului uman.

Factori de predispoziție la alergii la pisici

Condițiile care cauzează alergii sunt împărțite în:

 • factori nemodificatori;
 • factori de modificare.

Factori nemodificatori

Se manifestă în corpul uman:

 • imunitatea secretorie insuficientă (manifestări specifice și nespecifice ale rezistenței);
 • manifestări ereditare de predispoziție, transmisă genetic;
 • caracteristicile imunității fiecărei persoane, o creștere a anticorpilor și celulelor din sânge comparativ cu normalizările fiziologice;
 • creșterea sensibilității țesuturilor periferice și interacțiunea mediatorilor alergeni cu țesuturile corpului care lucrează la protecție;
 • întrerupte prin dezactivarea în natură a mediatorilor alergeni, controlul asupra cantității de eliberare a acestora.

Factori de modificare

Ei în corp sunt:

 • Alergii la adulți la pisici și semne de boalăinflamația gastrică și intestinală a cursului cronic, slăbind bariera de penetrare a alergenilor;
 • boli hepatice și insuficiență hepatică, prevenind menținerea unui mediu intern constant al organismului;
 • infecția organismului cu viermi care produc chitină și provoacă inflamarea țesuturilor;
 • care locuiesc sau lucrează într-un mediu agresiv;
 • consumul necontrolat sau nerezonabil de stimulente ale sistemului imunitar;
 • lipsa de vitamine din cauza dietei proaste sau a altor factori;
 • luând inhibitori ai ACE pentru o lungă perioadă de timp.

Semne de alergie la pisici

Principalele alergene - lână și secreții animale, apar în tractul respirator. Cu alergii la pisici, sistemul respirator este primul care reacționează la alergen, iar simptomele înfrângerii sale prevalează asupra tuturor celorlalte.

Simptomele înfrângerii sistemului respirator

Semnele de insuficiență respiratorie se manifestă în funcție de intensitatea expunerii, localizarea agentului patogen și răspunsul imun al unei persoane la penetrarea alergenului. Simptomele sunt:

 • Boala alergică la pisicio voce dureroasă și tuse cu laringe și edem de trahee și inflamație locală, se întâlnește o variantă de tuse uscată și umedă;
 • pasajul nazal sau nazal doua, rinita alergica apare la 75% din cazuri, inclusiv congestie nazală sau creșterea țesutului amigdalian limfoid și strat sinus mucus;
 • obstrucționarea canalelor auditive apare rar, deoarece necesită un tip ascendent de răspândire pe tuburi Eustachiene;
 • scurtarea respirației este expiratorie, inspiratoare și mixtă, manifestarea hipoxiei și a cianozelor.

Simptome de piele ale leziunilor

Acest tip de reacție apare de asemenea destul de des, se observă când alergenul intră în contact cu zonele cutanate iritate și slăbite. Pe piele există semne de alergie:

 • localizate sau împrăștiate pe toată suprafața erupțiilor cutanate, urmate de altitudine deasupra suprafeței afectate și aspectul blisterelor comune, care pot fi apoi suprimate;
 • mâncărime coincide cu zona erupțiilor cutanate, intensitatea este diferită și depinde de tipul erupțiilor cutanate, uneori mâncărimea este un semn al unei alte boli;
 • angioedem (sub un alt nume de angioedem) lovește pielea pierde și pleoapele, obrajii, buzele, urechile, scoici, labiilor la femei și scrot la barbati, de obicei, umflarea merge în jos din partea de sus în jos.

Simptomele tulburărilor vegetative în cazul reacțiilor alergice la pisici

încălcare munca sistemului vegetativ se manifestă la adulți atunci când un agent alergic intră în sânge și se formează alergenul limfocitar greu și alergenul de anticorpi. Un număr mare de complexe din sânge implică în inflamație mulți mediatori, alte substanțe biologice active, care determină o scădere puternică a tensiunii arteriale și înfometarea cu oxigen a țesuturilor periferice și a creierului. Principalele simptome ale defecțiunilor autonome includ:

 • bătăile rapide ale inimii, ca reacție compensatorie la tensiunea arterială scăzută, seamănă cu o plictiseală cu anxietatea și disconfortul care apare în regiunea toracică;
 • respirația frecventă apare ca urmare a reacției la hipoxie datorată edemului tisular sau ca urmare a fricii de moarte;
 • pierderea echilibrului, greața și centrifugarea se datorează unei deficiențe de oxigen în cerebel, care apare după o presiune scăzută sau un șoc anafilactic;
 • sincopa (pierderea de constiinta pe termen scurt) apare din lipsa de oxigen din creier.

Diagnosticarea manifestărilor alergice la pisici

Examinarea pacientului începe cu o anchetă, o analiză a plângerilor și examinarea zonelor afectate pe corp sau pe membranele mucoase. Uneori semnele unei alergii trec, atunci este de dorit să oferiți o fotografie pentru examinare de către un medic.

Teste de laborator

Pentru a exclude un diagnostic incorect, se efectuează teste de laborator și teste. Pentru a clarifica semnele simptomatice, se efectuează următoarele teste:

 • ia de la pacient o analiză generală a sângelui, a urinei;
 • să examineze compoziția biochimică a sângelui;
 • face o imunogramă;
 • identificarea limfocitelor sensibile la țesuturile și calculii feline;
 • efectuați teste de scarificare.

Medicamente pentru alergii

Pentru terapie, ia medicamente medicamente cu o orientare specifică și acțiune puternică, care se datorează cursului rapid al alergiilor:

 • corticosteroizi sistemici (dexametazonă);
 • antihistaminice (fenistil gel, tablete de suprastin, clemastină, loratidină, injecții klemastină);
 • stabilizatori ai membranelor mastocite (ketotifen);
 • corticosteroizi locali (unguent advantan, spray budesonid);
 • adrenomimetice sistemice (adrenalină);
 • adrenomimetice locale (xilometazolină);
 • bronhodilatatoare (spray de salbutamol).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se face o alergie la câini, simptome și tratamentCum se face o alergie la câini, simptome și tratament
Cum să tratați o tuse alergică la adulți, simptome alergiceCum să tratați o tuse alergică la adulți, simptome alergice
Alergii la pisici: cum face copilulAlergii la pisici: cum face copilul
Alergii la câini și cum se manifestă ea însășiAlergii la câini și cum se manifestă ea însăși
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Cum se manifestă alergia alimentară la copil, decât pentru a trata erupția pe fațăCum se manifestă alergia alimentară la copil, decât pentru a trata erupția pe față
Alergiile la pisici - cauze, simptome, tratamentAlergiile la pisici - cauze, simptome, tratament
Poate exista o alergie la apă - simptome de manifestarePoate exista o alergie la apă - simptome de manifestare
Curmale: este acest produs considerat un alergen sau nu?Curmale: este acest produs considerat un alergen sau nu?
Alergii la nou-născuți și sugariAlergii la nou-născuți și sugari
» » Simptomele alergiei la pisici la adulți și semnele bolii
© 2021 amigdas.com