amigdas.com

Ce animal din lume este cel mai rapid animal

Ghepardul - cel mai rapid alergător de pe pământO persoană are nevoie de alergare pentru a menține o formă fizică bună sau pentru a obține anumite rezultate în sport. Animalele trebuie pur și simplu să poată alerga destul de repede pentru a se hrăni și pentru a se proteja de pradă. În ciuda faptului că oamenii sunt cele mai inteligente creaturi de pe Pământ, nu se pot lauda cu viteza și agilitatea multor animale de pe planetă.

Toate organismele vii se adaptează la anumite condiții de viață. Unii se îmbină cu mediul, se ascund cu pricepere de dușmani, alții dezvoltă abilități uimitoare pentru a evita moartea dinților unui prădător sau a prinde prada. Există multe înregistratoare de viteză. Deci cine alerga mai repede decât oricine din lume?

ghepard

Cel mai rapid animal din lume este un ghepard. Se poate accelera cu ușurință la 115 km / h. Acești indicatori ai fiarei sunt vitale pentru vânătoare. Pentru a salva rămășițele prada de la alți reprezentanți ai regnului animal, ghepardul le ascunde în mod inteligent pe copac.

Ce animale sunt cele mai rapide pe pământ și în apăAceastă fiară este capabilă să dezvolte o viteză atât de uimitoare datorită trăsăturilor sale anatomice. Are un mic cap și mușchi puternici. Greutatea animalului este de 45-67 kg, cu o lungime a corpului de 1-1,5 m. Mișcarea ușoară asigură un aspect grațios.

Vânătoarea, ghepardul, mai ales fără a se ascunde, se apropie de victimă la o distanță de aproximativ zece metri. Apoi, într-o cursă scurtă, încearcă să prindă prada. În 2 secunde animalul dezvoltă o viteză de 75 km / h. Mută ​​cea mai rapidă fiară din lume cu sare de până la 8 metri lungime.

Albul

Următorul în clasamentul celor mai rapide animale de pe planetă este o furculiță, cu o accelerație de până la 95 km / h. Această antilope nu este numai cea mai rapidă, dar și cea mai veche, care trăiește în America de Nord. Abilitățile unice ale ungulatelor sunt legate de prezența anumitor trăsături:

 • Antelope Vilorog - unul dintre animalele antice și foarte rapidemare inimă;
 • plămânii tridimensionali;
 • o trahee groasă.

Datorită dimensiunii mari, organele respiratorii absorb o cantitate semnificativă de aer, iar plăcuțele moi pe degete împiedică șocurile.

Hierofanii sunt animale grațioase și frumoase, cu înălțimea în umeri -0,8-1 m. Lungimea corpului specimenului adult este de 1-1,3 m, masa variază între 35-60 kg.

Numele lor a fost dat antelopei datorită prezenței coarnelor groase ramificate la masculi sub formă de furculiță. În fiecare an, hornhorn-ul aruncă învelișurile excitat, care treptat cresc.

elan

Dezvoltați viteza mare a losuluiOpinia potrivit căreia cele mai rapide fiare pe pradă pământești este greșită. La alergători aparțin moose - cel mai mare din întreaga familie Oleneva. Înălțimea corpului său este de 2,5 m, iar masa ajunge la 700 kg. Pe capul animalului, cu o coardă de până la 200 de centimetri. Greutatea lor depășește 30 kg.

Acești giganți trăiesc în Rusia, America și Europa. Se hrănesc cu iarbă, mușchi, scoarță de copaci și fructe de pădure. În ciuda dimensiunilor lor impresionante, moosele sunt frumoși înotători și alergători excelenți. Viteza lor poate atinge 70 km / m.

Leu

Una dintre pozițiile de lider în clasamentul celor mai rapide animale de pe Pământ este leul. Lion african - un prădător rapid și puternicÎn timpul vânătorii poate accelera până la 80 km / h, deci consider că este un prădător periculos și mortal. Un fapt interesant este faptul că femelele manifestă o activitate deosebită, de aceea li se încredințează sarcina principală a stiloului victimei. Cu toate acestea, animalele sunt capabile de mișcare rapidă numai pe distanțe scurte.

Cal american

În prezent, caii din rasa engleza rasă pură sunt cei mai rapizi. Sprinters superb, ei sunt implicați în mod constant în curse. Viteza maximă a calului este de 77 km / h. La o distanță scurtă, reprezentanții acestei rase prezintă rezultate excelente.

Cal american - animale foarte rapideAmerican Quarterhors - acest nume a fost dat acestui animal rapid și puternic. Înălțimea acestui bărbat frumos este de 144-162 cm. Culoarea cailor variază. Rezultatele uimitoare ale cailor de curse permit o structura speciala a corpului:

 • crupa musculara;
 • cap lung scurt;
 • corp compact cu un piept larg.

Lupii lupilor - coioti

Coioții sunt reprezentanți ai familiei câinilor. Aceste animale trăiesc în America, trăiesc în deșert și în câmpie. Mai activă pe timp de noapte. Ei se hrănesc lupi de lunca mici rozătoare. În mărime, ele sunt mult mai mici decât lupii obișnuiți. Dar, cu o creștere de aproximativ 90 cm, coioții pot circula la viteze de până la 65 km / h.

Coyote - viteza de mișcare pe terenAceste animale preferă să vâneze singure și să se unească în efective numai în cazuri rare când caută o pradă mare. Au abilități unice și au organe de simț bine dezvoltate. Coioții văd la o distanță de până la 200 de metri în orice moment al zilei. Datorită viziunii lor excelente, ele pot urmări cu ușurință prada, vocea unui mamifer nu poate fi confundată cu nimeni.

Mic, dar rapid

Natura sa asigurat că animalele mici pufoase își pot asigura siguranța.

 1. iepure. Poate dezvolta viteze de până la 60 km / h în timpul deplasărilor pe distanțe scurte. Și astfel de rezultate sunt realizate cu o greutate corporală medie de 4-6 kg și o lungime de 58-68 cm. Animalele vicioase pot zdrobi vigilența oricărui prădător. Fugind, iepurele se deplasează dintr-o parte în alta, așteptând ca urmăritorul să iasă din întreaga rezervă de forțe.
 2. Cele mai rapide pisici. Printre pisicile domestice, cea mai rapidă este Mau egiptean cu păr scurt. Are un corp fizic dens și mușchii și scheletul destul de dezvoltați, oferind rezistență și rapiditate. La domiciliu ochii de companie, auzul și simțul mirosului sunt perfecționate. Pisica poate atinge viteze de până la 58 km / h. Reprezentanții acestei rase sunt impresionați de comportamentul lor. Evită conflictele, nu intră mai întâi în luptă. Bărbații pot trăi cu o femeie de ani de zile și îi pot ajuta să aibă grijă de pisoi.

Cele mai rapide animale din apă

O viteză mare de mișcare este caracteristică nu numai animalelor terestre. Reprezentanții lumii acvatice pot susține, de asemenea, titlul celui mai rapid animal de pe planetă. În ciuda faptului că trăiesc într-un mediu dens și vâscos, ei încă reușesc să arate rezultate uimitoare în dezvoltarea vitezei de mișcare. Ce păsări de apă este cel mai rapid pe pământ?

 1. pește - vas de navigație. Locuiește mările și oceanele din tropice și subtropice. Acest pește se găsește adesea în Marea Neagră, care cade din Oceanul Indian. Sailer este listat în Cartea Recordurilor Guinness, datorită finului, care conferă unicitatea corpului. Acest pește predominant dezvoltă o viteză fenomenală de 109 kilometri pe oră.
 2. Marlin de pește - înotător rapidMarlin - cel de-al doilea cel mai rapid campion în apă. Peștele nu are o aripă ca cea mai apropiată rudă frate, dar practic nu este inferioară în mărime și viteză. Unii reprezentanți ai acestei specii cresc până la cinci metri în lungime și pot cântări 800 de kilograme. Dar, în ciuda greutății destul de mari, marlinul dezvoltă viteze de până la 80 km / h, ceea ce este posibil datorită unor date externe neobișnuite:
 3. corpul alungit;
 4. sulița sub formă de suliță;
 5. dur și lung.
 6. Atlanticul macrou în adâncurile mării, se poate dezvolta o viteză extraordinară, mai ales atunci când aceasta se îndreaptă către victima sau spawn. În acest moment, peștele înoată la o oră de 77 kilometri. Mătură macrou numai în pachet, fără a înota singur.

Cele mai rapide animale din aer

Fără îndoială, cele mai agile, mai rapide și mai rapide pe planeta noastră sunt păsările. Ele sunt în mod semnificativ înaintea animalelor acvatice și terestre.

Dacă vom proceda din particularitățile păsărilor care zboară, este dificil să se determine care dintre păsări este cea mai rapidă. La urma urmei, unii dintre ei dezvoltă viteză maximă atunci când se "scufundă", alții - când se mișcă orizontal.

 1. Peregrine Falcon. Acest șoim este regele pichetelor. Se ridică în cerul de deasupra victimei zburătoare și, îndoit de aripile sale, se aruncă în vârful ei, lovind cu labele apăsate pe trunchi. Când cădeți la un unghi de 25 de grade, această pasăre frumoasă zboară cu o viteză de până la 75 m / s. Înclinând într-un unghi drept, șoimul peregrine poate dezvolta o viteză semnificativ mai mare la 100 m / s (aproximativ 360 km / h).
 2. Albatrosul cu cap alb, Spre deosebire de șoimul peregrin, nu se poate scufunda în zborul de mare viteză. Dar gama uriașă a aripilor sale vă permite să mențineți o viteză de 130 km / h timp de 8 ore. De cele mai multe ori, aceste păsări petrec în ocean, vânează pește și raci. Ei nu disprețuiesc nici măcar carioasă.
 3. Black swifts sunt în cer tot 24 de ore pe zi. Ei mănâncă, dorm și se împerechează pe cer în zbor. Aceste mici păsări frumoase au o lungime de 25 de centimetri. În același timp, aceștia pot dezvolta o viteză de zbor de până la 180 km / h, astfel încât ei să scape rapid și cu pricepere de la prădători. Cu toate acestea, nuanțele negre nu sunt la fel de abrupte ca înghișăturile, care sunt adesea confundate de ornitologi, iar pentru a se întoarce trebuie să se întoarcă.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viațăUnde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Wolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproșWolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproș
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
» » Ce animal din lume este cel mai rapid animal
© 2021 amigdas.com