amigdas.com

Alegerea dispozitivului de ridicare electrică

Demolator ciocanPentru a efectua rapid și ușor lucrări de construcție pe scară largă, un specialist ar trebui să aibă un instrument care să poată face față sarcinilor mari. Una dintre opțiunile populare pentru acest instrument, care este folosită de mulți constructori profesioniști, este un ciocan.

Desigur, nu fiecare model este potrivit pentru rezolvarea sarcinilor, prin urmare este necesar să selectați acest dispozitiv cu atenție deosebită. Producătorii produc o varietate de tipuri de ciocane, care diferă în funcție de tipul de cartuș, frecvența și forța de impact, indicatoarele de putere, greutatea, tipul de putere, precum și echipamentele suplimentare.

Principiul funcționării instrumentului

Caracteristica principală a blocului de lovituri este că este în timpul procesului de lucru produce o lovitură de mare putere. Pentru un astfel de instrument, energia de impact este o caracteristică importantă. La calculul acesteia, se ia în considerare numărul de șocuri pe minut de lucru, precum și energia produsă în aceeași perioadă de timp.

Baretele moderne au un design destul de simplu. Amplasat în interiorul corpului știftului de tragere se deplasează cu unitatea disponibilă. Impulsurile mecanice care apar în timpul funcționării sale se aplică elementului de lucru al sculei - o mișcare repetată rapidă, prin care materialul este distrus.

Caracteristicile unui ciocanCând lucrați cu instrumentul, se formează o energie destul de grosieră, datorită căreia comandantul trebuie să simtă vibrații puternice și zgomot. Pentru a reduce manifestarea acestor efecte, este necesar sa incepeti lucrul cu o oprire, dupa ce luati masurile de protectie necesare in prealabil.

Versiunea electrică a barei de protecție funcționează puțin diferit. Aici, de asemenea, în proiectare există un știft de ardere, acționat de un rotor, care rotește motorul. Mișcările mecanice mobile sunt transmise la vârf. Deși acest instrument este unul dintre cele mai căutate, nu numai de către constructori profesioniști, ci și de masterat la domiciliu, are o serie de deficiențe semnificative. În timpul funcționării, motorul electric poate produce o scânteie, prin urmare este interzisă funcționarea șocurilor electrice în încăperi cu o siguranță sporită la incendiu. Un alt dezavantaj este necesitatea unei surse de alimentare.

Criterii de alegere a unui ciocan

Pentru a selecta modelul cel mai adecvat de șoc electric, este necesar să cunoaștem ce caracteristici trebuie luate în considerare la studierea diferitelor modele. Acest lucru depinde nu numai de eficiența operațiunilor de lucru, ci și de siguranța comandantului.

Puterea tamponului

În versiunile electrice ale instrumentului, indicatorii de putere medie 500-2000 W. Puterea instrumentului afectează în mod direct materialul de grosimea pe care o poate distruge. De exemplu, dispozitivele de la 500 la 1100 W sunt ideale pentru lucrările de decorațiuni interioare. Cu sarcina de a prelucra cărămizi și pietre, modelele cu o capacitate de la 1200 la 1600 W sunt cele mai potrivite. Dacă aveți nevoie de un instrument pentru împâslirea asfaltului și a solului înghețat, vă recomandăm să acordați atenție modelelor care au o putere mai mare de 1700 wați.

Forța și frecvența accidentelor vasculare cerebrale

Rezistența la impact determină cantitatea de material pe care un ciocan poate distruge într-un singur ciclu de lucru. În majoritatea modelelor, este în intervalul de la 3 la 65 J. Cu cât forța produsă de cocoș este mai mare, cu atât mai rapid și mai eficient va fi capabilă să facă față sarcinii. Ar trebui să se țină seama de faptul că impactul unei lovituri de la un ciocan electric depinde de puterea și greutatea sa.

O caracteristică importantă este frecvența loviturilor lovite de bara de protecție. În medie, acest parametru are o valoare de la 1000 la 3500 pe minut. Este demn de remarcat acest lucru cele mai grele dispozitive au un minim, și cea mai ușoară - maximă. Există, de asemenea, dispozitive în care forța de impact insuficientă este compensată de frecvența înaltă a mișcărilor mișcătoare ale pistonului.

Mai convenabil la locul de muncă sunt ciocanele, permițând, în funcție de sarcinile care trebuie efectuate, să se modifice frecvența impactului. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui buton sau al unui buton special. În acest caz, frecvența de impact va fi determinată de forța de apăsare a butonului sau de poziția comutatorului.

Construcția unui ciocan

Unele modele de bare de protecție electrică pot fi echipate cu o blocare a butonului de blocare. Datorită acestui mecanism, comandantul poate elibera declanșatorul pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce îi va permite să se obosească mai puțin și să creeze condiții de lucru mai confortabile. Pentru o funcționare mai sigură, ciocanele pot avea o funcție cum ar fi un mod de așteptare. Activarea mecanismului critic apare atunci când ciocanul este pornit accidental în modul de ralanti, în urma căruia funcția de impact a instrumentului este oprită.

Greutatea sculei

Atunci când alegeți o bara de protecție electrică, trebuie să acordați atenție greutății sale. Și nu este chiar în ergonomia sa. La urma urmei, prin această caracteristică puteți afla ce fel de lucru poate face instrumentul cel mai bine. Cele mai ușoare modele sunt considerate universale, a căror greutate nu depășește 5 kg. Sunt ideale pentru ruperea materialului într-un plan orizontal. Dacă este necesar să se efectueze lucrări de complexitate medie, atunci va fi mai corect să cumpărați o bara de protecție electrică medie - nu mai mult de 5-10 kg.

Cu această unealtă, puteți să efectuați în mod eficient operațiunile de lucru la un unghi mic la baza materialului - nu numai pentru a distruge pereții, ci și pentru a crea găuri și deschideri în ele pentru a instala ușile sau arcele clădirii.

Greutatea șocului electricCele mai grele sunt dispozitivele cu greutatea între 10 și 30 kg. Ele sunt folosite în principal pentru a distruge materialele într-o poziție verticală. Printre constructori, acestea sunt cunoscute sub numele de "betonolomy", deoarece Cu ușurință pot distruge bazele concrete, fundații și asfalt. În ceea ce privește acest instrument, regula se aplică atunci când puterea depinde în mod direct de greutatea dispozitivului. Mai greu ciocanul, sarcinile mai complexe pe care le poate efectua.

Cartușe pentru o ciocan

Potrivit unei astfel de caracteristici ca tipul de cartușe folosite în ciocan, se poate învăța despre clasa de profesionalism a unei bare electrice. Există patru tipuri de cartușe:

 • Clampare rapidă. Cu ajutorul lor, puteți schimba rapid vârful, mărind astfel productivitatea instrumentului. Și pentru a efectua o astfel de operațiune, nici măcar nu trebuie să folosiți o cheie auxiliară.
 • SDS Plus. Tip de cartușe care vin cu modele ușoare de ciocane de ridicare. Sunt proiectate pentru sarcini mici.
 • SDS Max. Cartușele destinate atacatorilor medii și grei. Potrivit pentru utilizarea frecventă și intensivă.
 • Hex. Pentru a le instala, este folosită o cheie specială. Proiectat pentru a lucra cu cele mai grele versiuni ale barelor de protecție electrice, care au un diametru mare de lucru.

Tipuri de vârf pentru ciocnire

Vârf de prăbușireÎn compoziția unui ciocan, sarcina de distrugere a materialului este încredințată unui vârf. Producătorii produc multe modele diferite de ciocane, proiectate să lucreze cu diferite tipuri de vârfuri. Cu toate acestea, la fel ca la barele de protecție, atunci când le alegeți, este necesar să vă concentrați asupra sarcinilor cu care se confruntă masterul:

 • Vârf de prăbușire. Se folosește pentru a sigila cusături adânci și fisuri, compactarea solului, atunci când nu puteți face acest lucru într-un alt mod.
 • Peak-lopată. Este conceput pentru a îndepărta un număr mare de reziduuri de tencuială din perete, pentru a prelucra marginea păturii de asfalt, împărțirea gheții.
 • Vârful vârfului. Proiectat pentru construirea de nișe și găuri în perete, demontarea structurilor metalice, tăierea armăturilor.
 • Peak-resturi. Se utilizează pentru distrugerea pietrelor, zidăriei, fundațiilor și betonului, precum și pentru slăbirea terenului înghețat.

Deși cea mai mare parte a vârfului pentru barele de protecție are o dimensiune standard, pentru a satisface nevoile consumatorilor, acestea pot fi achiziționate la comandă. Pentru a produce vârf pentru ciocane aplică clase de oțel de înaltă rezistență 65 T, 60S2A, U7, U8, 6HS și colab. La selectarea compoziției aliajului este necesar să se ia în considerare funcția care urmează să fie atribuit unui anumit vârf. Pe cât de precis va fi efectuat vârful, depinde calitatea instrumentului.

Echipament suplimentar

Pentru a oferi o mai mare ușurință atunci când lucrați cu acest instrument, producătorii includ echipamente opționale.

 • Peak-lopatăSoft start. Oferă o pornire fără probleme a unității de alimentare. Această opțiune este disponibilă numai în versiunile electrice ale instrumentului. Aceasta ajută la prelungirea duratei de viață a bobinei, mai puțin expusă sculei cu sarcini mari, asigură cele mai confortabile condiții de lucru.
 • Sistem anti-vibrații. Cu ajutorul acestuia, vibrațiile scad în timpul funcționării ciocnirii, care are loc când mișcările de rotație înainte sunt efectuate împreună cu ciocanul. Pentru a reduce aceste efecte, producătorii echipează caroseria și mânerul barelor de protecție cu plăcuțe de cauciuc și instalează inserții speciale de arc și arcuri. Există modele care au o contragreutate dinamică, care reduce încărcăturile de vibrații cu încă 50%. În primul rând, sistemul anti-vibrații va fi indispensabil pentru versiunile de scule electrice de putere medii și mari.
 • Configurarea snap-ului în mai multe poziții. Datorită acestei soluții, ștanțarea poate fi efectuată în condiții de confort în mai multe poziții. Acest lucru este valabil mai ales când efectuați activități în locuri greu accesibile. Producătorul poate oferi până la 12 poziții diferite din care puteți alege.
 • Mâner lateral. Cu ajutorul acestuia puteți distribui în mod egal presiunea exercitată în timpul lucrului asupra sculei. Mânerul poate fi instalat în orice unghi față de opritorul principal.
 • Vârf-pauză pentru un ciocanIndicarea cazului. Acesta este destinat să notifice comandantului despre evenimente importante legate de activitatea instrumentului. Deci, există senzori speciali care pot informa cu promptitudine utilizatorul despre uzura periilor de motor. Datorită solicitărilor lor, este posibil să înlocuiți materialul consumabil în timp și să preveniți defectarea prematură a motorului.
 • Sistem de control al vitezei. Acesta este implementat sub forma unui mecanism electronic care face ca instrumentul să devină mai productiv.
 • Capac din cauciuc pentru mâner. Vă permite să minimalizați riscul de alunecare a mâinii de-a lungul mânerului în timpul lucrului prelungit.
 • caz. Conceput pentru depozitarea și transportul convenabil al uneltelor. Datorită prezenței unui capac care este fabricat din plastic dens, acesta poate stoca nu numai un ciocan, ci un set de pică.

Sfaturi utile

În construcții și reparații trebuie adesea folosite o varietate de instrumente diferite. Pentru a efectua operațiuni cu o intensitate ridicată a forței de muncă, este important ca instrumentul să poată face față sarcinilor și să îndeplinească efectiv sarcinile care îi sunt atribuite. Unul dintre cei mai frecvent utilizați constructori profesioniști de dispozitive este un jackhammer electric.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, este posibilă distrugerea rapidă a diferitelor tipuri de materiale în cadrul fazei de construcție sau reparație în curs de desfășurare. Cu toate acestea, nu fiecare model al unei bare electrice poate face față problemei care a apărut. Prin urmare, oprirea electrică trebuie să fie aleasă nu numai ținând cont de grosimea suprafeței care trebuie distrusă, ci și de proprietățile materialului din care este făcută.

Nu trebuie acordată mai puțină atenție alegerii vârfului care va fi utilizat pentru efectuarea operațiunilor de lucru. Deoarece acesta este principalul corp de lucru al instrumentului, care efectuează lucrarea de distrugere, alegerea sa trebuie abordată la fel de atent ca și bara de protecție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un capsator de papetărie?Cum de a alege un capsator de papetărie?
Cum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilorCum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilor
Cum sa alegi un bulgar pentru uz casnic: ratingCum sa alegi un bulgar pentru uz casnic: rating
Cum de a alege jigsaw dreaptaCum de a alege jigsaw dreapta
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Descrierea cleiului electric și mecanic pentru lemn de focDescrierea cleiului electric și mecanic pentru lemn de foc
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Stapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivitStapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivit
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Fabricarea unui ciocan invers și a reparației corpului de către mâinile propriiFabricarea unui ciocan invers și a reparației corpului de către mâinile proprii
» » Alegerea dispozitivului de ridicare electrică
© 2021 amigdas.com