amigdas.com

Caracteristicile adezivului epoxidic rezistent la căldură pentru metal

Cum sa alegi un adeziv pentru metalAdezivii moderni pentru metal se disting printr-o compoziție unică. Acesta poate fi aplicat atât pe întreaga suprafață, cât și pe punctele individuale. Este interesant faptul că, pentru prima oară, în timpul celui de-al doilea război mondial a fost folosit un liant pentru fier pentru a repara echipamentul militar. Astăzi, adezivul de metal este folosit destul de des.

Prin intermediul unor baze de lipici se ajunge la etanșeitate chiar și la presiuni ridicate, cusăturile sunt uniforme, chiar și materialele care nu pot fi sudate sunt ținute împreună. De asemenea, metalele pot fi combinate cu nemetale.

Adezivul epoxidic pentru metal (cu una sau două componente) poate fi achiziționat la orice magazin de materiale de construcție. Astfel de amestecuri sunt separate în funcție de nivelul de aderență. Acestea acționează rapid sau cele pentru care nu este necesară o anumită expunere.

Componentele metalice sunt conectate prin metode diferite, dar au deficiențe. Astfel, temperaturile ridicate duc la supraîncălzirea fierului, integritatea structurii fiind încălcată, ceea ce duce la o reducere a duratei de viață a acestor "contacte". Mai mult, nu orice metal poate fi potrivit pentru anumite tipuri de sudare. Cuiburile, de asemenea, "slăbesc" zonele tratate, iar procesul de lucru durează mult timp.

Adeziv rezistent la căldură, pentru metale

Sudarea la rece permite conectarea elementelor fără încălzire, adică prin intermediul unei conexiuni fără difuzie. Efectuați procedura numai sub presiune, în procesul de deformare a fierului - devine plastic. Componenții speciali contribuie la formarea legăturilor strânse.

Compoziție și reguli de utilizare

Descrierea adezivului pentru metalCompoziția include o rășină epoxidică care se amestecă cu întăritorul. Rășina moale este dură, astfel se obțin cusături de sudură. Proprietățile adezive se îmbunătățesc prin adăugarea de aditivi diferiți. Astfel de cleiuri sunt furnizate sub formă de bare (acestea sunt frământate înainte de lucru) sau tuburi cu adeziv și întăritor. Barele pot fi împărțite în părți separate și aplicate după cum este necesar, tubul nu poate fi colorat în timpul funcționării, ceea ce este foarte convenabil.

Suprafețe înainte de aderare degresat și curățat. Componentele sunt amestecate și aplicate pe două suprafețe cu un strat subțire. După aceea, suprafețele sunt fixate într-o stare staționară.

Folosind un adeziv pentru metal, este necesar să înțelegem că rezistența acestor compuși de calitate inferioară, dacă le comparăm cu sudarea. Dacă piesele sunt supuse unor încărcări dinamice semnificative și regulate, atunci niciun compus, chiar și cel mai popular, nu va putea asigura durabilitatea cusăturilor.

Avantajele lipirii

 1. Cum se utilizează adezivulNu trebuie să aveți abilități profesionale și echipament special.
 2. Când se lucrează, proprietățile metalului în articulații rămân neschimbate.
 3. Distribuția uniformă a sarcinii pe substrat.
 4. Plăci complet etanșe.
 5. Nu există restricții privind tipurile de elemente prelucrate.
 6. Lucrările sunt posibile în aproape orice loc.
 7. Cusăturile nu necesită finisare suplimentară (nivelare, măcinare), care sunt indispensabile după finalizarea operațiilor de sudură.
 8. Operațiunea tehnologică durează puțin.
 9. Metalele pot fi usor lipite de orice alte materiale, ceea ce nu poate fi realizat cu ajutorul altor metode.

Criterii de selecție

Avantajele adezivului epoxidicPiata moderna oferă o gamă imensă de compuși proiectați pentru a lucra cu metale, printre care și rezistenți la căldură. Concluzii despre calitatea pe care o puteți face după aplicarea lipiciului.

Ar trebui să fie cu puțină precauție pentru a trata compozițiile care aparțin categoriei universale. Prin urmare, acordați o atenție deosebită componentelor din acesta. De asemenea, aruncați o privire mai atentă la:

 1. Cerințe pentru adezivIntervalul de temperatură la care adezivul nu își pierde proprietățile utile. Specificați în ce condiții vor fi utilizate elementele finite, indiferent dacă au nevoie de procesare suplimentară. Dacă da, la ce temperaturi.
 2. Perioada de uscare. Acest parametru depinde în totalitate de caracteristicile procesului de aplicare și de locul de muncă.
 3. Metoda de aplicare. Amintiți-vă că poate fi diferit: unele materiale sunt lipite împreună, iar altele trebuie prelucrate complet. În acest din urmă caz, consumul de clei va crește.
 4. Tehnologii de utilizare. Au diferențe. Cereți sfatul consultantului de vânzări, asigurați-vă că compoziția va fi ușor de folosit.
 5. Coerența. Orice adeziv merge în vânzare, având mai multe variante: tuburi sau bețe de plastic. În primul caz, va trebui să faceți un amestec pe cont propriu din două componente, care este departe de a fi mereu convenabil și posibil. Formulările gata făcute evidențiază ușurința utilizării.
 6. Nivelul de rezistență la lichide și influențele agresive asupra mediului. Acest parametru este deosebit de important dacă componentele care trebuie lipite sunt amplasate în afara spațiilor.
 7. Cu ce ​​materiale se poate realiza lipirea. Alegeți compuși specifici pentru anumite sarcini.

Alte recomandări

 1. Dacă eticheta indică "pentru sudare la rece", aceasta nu înseamnă că compoziția este destinată metalelor. Cu ajutorul acestuia se pot fixa alte materiale: faianță, ceramică, lemn și altele asemenea.
 2. Nu cumpărați o cantitate semnificativă de clei în stoc. Amintiți-vă că durata medie de depozitare este de aproximativ un an.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să cărăm un cuptor metalicCum să cărăm un cuptor metalic
Pistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegereaPistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegerea
Cum să lipiți produsele din plastic spongios cu mâinile lorCum să lipiți produsele din plastic spongios cu mâinile lor
Amestec termite: gătit singurAmestec termite: gătit singur
Utilizarea adezivului pentru proteze din plasticUtilizarea adezivului pentru proteze din plastic
Plăci de țiglă în baie - instrucție și lecție videoPlăci de țiglă în baie - instrucție și lecție video
Grund pentru pardoseala din beton: care compoziție este mai bine de alesGrund pentru pardoseala din beton: care compoziție este mai bine de ales
Ce adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baieCe adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baie
Trebuie să pregătesc pereții înainte de a picta tapetul?Trebuie să pregătesc pereții înainte de a picta tapetul?
Adezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalareAdezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalare
» » Caracteristicile adezivului epoxidic rezistent la căldură pentru metal
© 2021 amigdas.com