amigdas.com

Reproducerea guppilor în acvariu, întreținere și îngrijire

Grijă de gupieniNici o generație de acariști nu a început o călătorie interesantă în lumea locuitorilor subacvatici din creșterea unor vivipare mici dar foarte drăguțe pește din genul Pecilium

- Guppy. Aceste pești luminoși au fost descrise pentru prima dată în 1886 de către preotul britanic și naturalistul Robert John Lechmer Guppy. Ei au câștigat rapid dragostea de acvaristi din întreaga lume, datorită frumuseții lor, nemulțumirii și naturii lor viabile. Un rol important în popularitatea acestei rase îl are reproducerea necomplicată.

In salbaticie, aceasta rasa a fost inițial a trăit în apă dulce și ușor salmastră apele din Venezuela, în partea de nord a Braziliei și pe insulele din Trinidad și Barbados. Cu toate acestea, pentru a controla larvele de țânțari malariali, ei au fost aclimatizate și acum trăiesc în multe țări, chiar și în Rusia, în locuri unde au fost evacuate ape calde populațiile sălbatice ale lui Guppy.

Reproducerea lui Guppy

Guppy în întreținerea și îngrijirea acvariuluiGuppii sunt pești vivipari. Dezvoltarea ouălor și a icrelor se produce în interiorul abdomenului femelei. În timpul copulației, bărbatul fertiliză femela cu ajutorul unui organ special - gonopodia. Acest organ mobil ungual a fost format dintr-o aripă anal modificată. ea bogat furnizate nervii și vasele de sânge, care permite bărbatului să se multiplice în mod activ pentru a efectua acțiuni care asigură reproducerea reușită.

Semnalul pentru reproducere în peșteri este creșterea temperaturii apei la douăzeci și opt de grade. De asemenea, provoca începutul jocurilor de împerechere poate o zi lumină extinsă și se adaugă până la o treime din întregul volum de apă proaspătă acvariu. Nu ridicați temperatura peste treizeci de grade. Acest lucru poate cauza infertilitate din cauza scăderii activității spermatozoizilor.

Guppii încep cu ritualul curtării: bărbatul urmărește femeia, se freacă de ea. Dacă în acvariu există o mulțime de pești, mai mulți bărbați pot începe curtenirea imediat. Acest lucru poate dăuna femeii, deci este mai bine să plantați cuplul într-un acvariu separat pentru reproducere. Cu atât mai mult este posibilă îmbunătățirea rasei prin selectarea celei mai mari femei și a celui mai frumos bărbat. Există toate șansele ca urmașii lor să moștenească toate cele mai bune trăsături ale părinților lor.

sarcină

Sarcina în guppy are loc în trei etape:

  1. Selecție frumoasă de gupiniFemela este rotunjită de abdomen.
  2. Abdomenul crește puternic și se formează o caracteristică așa-numită "pas", diferența dintre cap și burta unui pește.
  3. În jurul anusului se deschide o umflare vizibilă, ceea ce înseamnă că mai rămân câteva zile înainte de naștere.

În cea de-a treia etapă, este mai bine să mistiți mama într-un loc special de reproducere - un acvariu mic separat, în care există un perete sau un fals cu găuri. În aceste găuri va fi capabil să stoarce prăji, fugind de la o mamă foame. Într-un acvariu general, chiar dacă există o mulțime de alge pentru adăpost, cea mai mare parte a prăjirii va fi mâncată.

Apă în reproducere acvariu turnat dintr-o mare, asigură o aerare constantă și un regim de temperatură favorabil - în jurul valorii de treizeci de grade Celsius.

După nașterea puiului, femela poate fi plantată într-un acvariu comun. Interesant este că o pereche cu un bărbat este suficientă pentru câteva sarcini, deoarece laptele este stocat în corpul guppiilor în recipiente speciale. Nu forțați femeia să dea naștere prea des, de regulă este necesar să o puneți într-un acvariu cu o temperatură de cel mult douăzeci de grade, astfel încât să se odihnească.

Grijă de prăjituri

Pentru a supraviețui cu succes și pentru a crește peștii sănătoși adulți, urmați regulile:

  • o atenție deosebită la primele cinci zile de viață;
  • hrănire bogată și în timp util;
  • condițiile corecte de temperatură;
  • volumul suficient al acvariului;
  • iluminat bun.

Guppy în acvariuPrimele cinci zile de prăjire trebuie ținute în acvariu. Pentru a le hrăni este posibil gălbenușul fiert, microcropii, creveții nou-născuți de Artemy Salina. Dacă nu există alte alimente, lama de pe sticlă poate fi mărunțită fin un tub mic. De asemenea, unii entuziaști speciali pentru prima hrănire complementară a prăjiților sunt implicați în reproducerea infuzorii pantofului. Acvariul trebuie să fie iluminat pentru primele două săptămâni în jurul orelor, hrănirea are loc la fiecare patru până la șase ore.

Într-o săptămână, îi puteți transfera pe tineri în acvariu mai mult. Apoi încep să-i hrănească cu o prăjitură specială echilibrată pentru prăjit, deși puteți continua să mănânci și orice alimente disponibile. Dacă totul se face corect, în două săptămâni va fi posibil traduceți în capacitatea crescândă a animalelor tinere sau într-un acvariu comun.

Conținutul animalelor tinere

Dacă există dorința de a se angaja în selecția guppilor, tinerii la vârsta de o lună sunt împărțiți în diferite acvariuri. Femela este identificată de un punct întunecat lângă anus. Este mai bine să păstrați masculii în apă ușor mai rece, la nivelul optsprezece până la nouăsprezece grade Celsius. Cu acest conținut, acestea vor deveni mai mari și mai strălucitoare.

Iluminarea bună, un număr suficient de plante, alimente bogate și variate vor asigura creșterea reușită a peștilor tineri și designul lor la adulți.

Guppy pentru adulți

Guppii în acvariuAcvariul cu Guppy ar trebui să primească suficientă lumină și să aibă o dimensiune bună. Modul cel mai simplu, dar nu științific, de a determina cât de mulți pești ar trebui să trăiască într-un singur acvariu este acesta: un litru de pești ar trebui să aibă un litru de apă. Deci, într-un acvariu de douăzeci de galoane fără aerare suplimentară, va fi destul de confortabil să simțiți cinci burnițe de patru centimetri.

Guppii pot trăi în recipiente mici, dar se pot multiplica bine și vor fi mai puțin bolnavi numai într-o locuință spațioasă.

În apa acvariului, în care sunt conținute guppii, poți adăugați puțină sare, acest lucru va împiedica apariția bolilor finilor. Nu se adaugă mai mult de un gram de clorură de sodiu pe litru de apă din acvariu.

Prinderea guppy de reproducere, trebuie amintit că peștele este foarte luminos, adulții pot sări cu ușurință din acvariu, în cazul în care distanța de la nivelul apei la marginea containerului este de trei până la patru centimetri. Cel mai bine este să-l acoperiți cu sticlă, fără a uita să oferiți aerare forțată. Sticla de acoperire protejează apa de evaporare excesivă și mărește sărurile de duritate din ea.

Aceste pești trăiesc în medie trei ani, femelele fiind puțin mai lungi decât bărbații. După fertilizare, femelele pot da naștere de până la opt ori. De-a lungul vieții, o femeie guppy poate produce până la două mii de pui. Numărul exact al nașterii este dificil de determinat din cauza canibalismului dezvoltat în aceste pești. Numai de la proprietar-acvarist și atenția lui depinde cât de mulți copii se vor întoarce la timp frumos, prietenos și omnivor pește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
» » Reproducerea guppilor în acvariu, întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com