amigdas.com

Lumea animalelor și a legumelor din America de Sud

Animalele care trăiesc în America de SudAmerica de Sud continentală este situată în șase zone climatice. Zonele tropicale și subequatoriale predomină, temperatura medie anuală pe continent este de aproximativ treizeci de grade Celsius, clima este destul de umedă. Toate acestea contribuie la dezvoltarea florei și faunei unice din America de Sud.

Flora și fauna uimitoare și diversificată a continentului sud-american

În perioada cretacică, când sa destrămat continentul Gondwana, America de Sud a devenit o insulă de ceva vreme și o faună deosebită a fost formată aici, unde predomină non-ugunuli. notoungulata în latină - ungulate sudice. Când a fost format isthmus-ul dintre America de Sud și America de Nord, afluxul de animale din America de Nord a dus la o dispariție parțială a faunei locale. Această amestecare a faunei celor două Americi, paleontologi numită "Marele Bursier american".

În America de Sud modernă, un număr mare de specii de animale trăiesc:

  • Mamiferele.
  • Reptile.
  • Păsări.
  • Amfibienilor.
  • Insecte.
  • Pește.

Unii reprezentanți ai acestor specii există doar în America de Sud.

În regnul animal al Americii de Sud, există o mare varietate de feline

Leopard.

Leopardul în America de Sud - un mod de viațăLeopardul aparține familiei de pisici mari. Leopardul este o pisică mare și grațioasă. Corpul lui Leopard este ușor, subțire și musculară cu o coada foarte lunga. Greutatea leopardului ajunge la șaizeci de kilograme, lungimea corpului fără coadă atinge până la doi metri, coada atingând o lungime de până la o sută zece centimetri.

Culoarea părului leopard este galben, cu pete negre care formează o rozetă cu un miez galben. Fiecare leopard are propriul său aranjament individual de pete, asemănător amprentelor unei persoane. Leopard vânează, singur târându-se spre victime sau o așteaptă într-o ambuscadă. De obicei, vânează o antilopă, dar poate folosi rozătoarele și maimuțele ca hrană. Poate ataca animalele. Femelele au născut puii timp de trei luni și au dat naștere la două sau trei pisoi, după ce au ajuns doi ani și jumătate, pisoii devin independenți.

Ocelot.

Ocelot - animale interesanteÎn exterior, ocelul seamănă cu un leopard, dar este mult mai mic, mai mult ca un pui de leopard. Ocelot preferă să trăiască într-o junglă tropicală. În timpul zilei, ocelotul preferă să doarmă pe copaci, să se ascundă în goluri, iar noaptea să vâneze. Extragerea Ocelot este păsări și mamifere mici, uneori ocelots captura șerpi. Trăiți și vânați singuri. Femelele de ocelot poartă puii timp de 2,5 luni și dau naștere la una sau două pisoi care se hrănesc cu lapte de mama timp de șapte săptămâni, iar în doi ani ocelotul va începe o viață independentă.

Pampas pisică.

Pampas Pampas, spre deosebire de ocelot, preferă să trăiască în câmpiile și în pădurile rare, printre arbuști, ierburi și deserturi. Uneori această pisică se numește "pisică pe bază de plante". În mărime, acesta este un animal relativ mare, cântărind de la cinci la doisprezece kilograme, iar lungimea este de aproximativ optzeci de centimetri.

Pampas Pampas - aspectHunte, de regulă, noaptea. Extracția unei pisici Pampas - mici rozătoare, insecte mari și păsări. Înfățișarea îi amintește pisicilor domestice fiară destul de densă cu labe scurte, lână densă de culoare galben-gri. Culoarea pisicii este completată de pete maronii pe tot corpul și inele maronii sau roșii de pe coada pufoasă. Uneori există pisici cu o culoare monofonică.

Kittens Pampas pisica hraneste doua luni si jumatate si naste doua sau trei pui. Cuburile independente devin la vârsta de șase luni și cresc până la doi ani.

Chiliană pisică.

Pisica chiliană preferă să trăiască în păduri mixte și conifere. Acesta este un animal mic de dimensiunea unei pisici domestice. În culoarea asta pisici de culoare nisip cu pete negre care se îmbină în benzi întunecate. Această culoare camuflează pisica din pădure, care însoțește o vânătoare de succes. Pisica chiliană vânează rozătoare mici, păsări, șopârle și insecte.

Animalele din America de Sud
Pisica chiliană - habitat și obiceiuriAnimalele din America de Sud - alpacaFregata mare - păsări frumoaseAndean Condor - zborul unui prădător

În regnul vegetal și animal al Americii de Sud, multe animale neobișnuite

Alpaca.

Alpaca este un animal de companie din specia biongulă. Alpaca a fost cultivată din cele mai vechi timpuri. Sunt cultivate în principal pentru tăierea părului, care este foarte apreciat în lume. Lana alpaca este similara cu oile, dar este mai usoara. Din lîna alpaca face haine, pături, pături calde și pături. Sunt animale pașnice și prietenoase. Sunt curioși și timizi.

Capibara.

Capybara - animale uimitoare din America de SudÎntr-un alt mod, Capybar este numit cappuccino. Capybar este un rozătoare și cel mai mare din lume. Capybara are un corp mare, greu, creșterea la greabăn este de aproximativ șaizeci de centimetri, iar greutatea poate ajunge până la șaizeci de kilograme. Prin aparență capybara este foarte asemănătoare pe cobai, depășește considerabil dimensiunea sa. Pe corpul capybar-ului este un strat rigid, shaggy și lung de culoare roșiatică. Spatele are o culoare mai inchisa decat burta luminoasa. Picioarele scurte cu membrane pe degete și cu ghearele puternice, scurte. Capybara este destul de bun-natural, flegmatic. Se hrănește cu alimente vegetale.

Battleship.

Bătăile de salvare - modul de viață al unui animalPoate cea mai uimitoare fiară din lume este o navă de luptă. Întregul corp al armamentului este acoperit cu o carcasă de plăci osoase dure. Greutatea navei de luptă ajunge la șaizeci de kilograme, lungimea corpului este de aproximativ un metru. Vii, de regulă, unul câte unul, mănâncă termite și furnici. Armadillo de stomac, precum și coajă este trimisă de plăci osoase, care îmbunătățește digestia alimentelor. Femeia poartă sarcina de la câteva săptămâni până la câteva luni, puii sunt născuți cu vederea și întotdeauna de același sex.

Lilianul.

Levier în sălbăticie și ca un animal de companieCel mai lent animal de pe planetă, prin urmare, își justifică pe deplin numele. Locuiește în principal pe copaci, pentru că plecarea nevoilor naturale coboară ocazional la pământ. Deoarece este o pradă ușoară pentru prădători, principala durată de viață petrece în coroane de copac. Înoată bine. Lana este densă și lungă gri-maro, cu o nuanță verde. În exterior, similar cu o maimuță, o leneșă are membre lungi și un cap relativ mic. Se hrănesc cu leneși cu alimente de plante, șopârle și insecte. Trăiți singuri. Femela are o sarcină de șase până la douăsprezece luni. Greutatea unui adult poate ajunge la nouă kilograme și o creștere de până la șaizeci de centimetri.

Capucin.

Un fel de maimuțe capucin - trăsături distinctiveMaimuță veselă, inteligentă și frisky. Capucinul îi datorează numele călugărilor din Ordinul Capucinilor, deoarece culoarea lânii sale este surprinzător de similară cu colorarea hainelor călugărilor din această ordine. Capucinii sunt mici, cântăresc până la cinci kilograme și în jur de cincizeci de centimetri înălțime. Aceste maimuțe sunt foarte emoționale, își schimbă rapid starea de spirit și chiar știu să plângă. Mănâncă fructe, poate profita de șopârle și insecte. Capucinii trăiesc în grupuri, cu toate acestea, capucinele pot fi ținute acasă.

Pești și păsări din America de Sud

În America de Sud, o mulțime de păsări exotice, iată câteva dintre ele:

  • Parrot Ara.
  • Condor Andean.
  • Frigate și alte păsări.

Parrot Ara.

Parul aura - tare, puternic, luminosRed Ara este cea mai frumoasă pasăre. Are un penaj luminos și contrastant. Locuieste in padurile tropicale, umede din America de Sud. Papagalii Ara au o memorie buna si sunt capabile să imite umane. Ei se hrănesc cu plante, uneori plantațiile fermierilor. Sunt subiectul vânătorii indiene. Sunt prinși din cauza penelor strălucitoare și a cărnii gustoase. Femelele papagalului au pus două sau trei ouă și le-au incubat timp de aproximativ o lună.

Condor Andean.

Numele arată că această pasăre trăiește în Anzi, provine din familia vulturilor și se hrănește cu carii. Este pe punctul de a distruge.

Frigate.

Frigatele sunt rezidenți ai cerului. Ei își petrec cea mai mare parte a vieții lor în zbor. Pe teren sunt stânjeni și nu pot înota deloc, în timp ce zboară peste iazuri și se hrănesc cu pești. Fregata nu poate decola decât din copaci.

Piranha.

Piranha de pește - hsschniki micPestele de piranha vânat în apele Amazonului și alte râuri. Poate fi o amenințare pentru o persoană. Lungimea corpului piranei este de aproximativ treizeci de centimetri, în cazuri rare ajunge la optzeci de centimetri. Bărbații au o culoare albastră închisă, iar femelele sunt violete închise. Piranha îi place apă caldă, proaspătă, bogată în apă. Ei caută mereu mâncare. Ei atacă peștii, animalele și chiar și rudele lor. Danturile clare într-o stare închisă seamănă cu un fermoar închis. Piranha însăși poate fi prada țestoaselor, caimanilor, șerpi și păsări.

Plantele și animalele din America de Sud au o varietate largă și culori luminoase. Mamiferele neobișnuite, păsările, peștii și insectele, toate acestea formează lumea unică a animalelor din America de Sud. Climatul favorabil al acestui continent promovează reproducerea animalelor din America de Sud și o mare varietate de vegetație în junglă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorieLama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Maimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mareMaimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mare
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
» » Lumea animalelor și a legumelor din America de Sud
© 2021 amigdas.com