amigdas.com

Nu începeți un lanț: motivele și modalitățile de a le elimina

Nu porniți un lanțOricare ar fi ferăstrăul cu lanț, profesionist sau amator, un lucru este absolut precis: este un mecanism foarte complex, care are multe părți și detalii diferite. Prin urmare, defalcarea instrumentului, chiar și cea mai scumpă și fiabilă, este doar o chestiune de timp. Dacă, desigur, fierăstrăul este folosit și nu se află pe fereastră sub o gardă atentă.

Realizarea diagnosticelor

Situația în care funcționarea defectuoasă se face simțită, iar ferăstrăul nu funcționează, adesea îl pune pe proprietar într-o problemă. În mod amiabil, unitatea trebuie să fie reparată pentru a ști exact de ce nu începe și apoi să încredințeze reparații profesioniștilor. Cu toate acestea, nu toate eșecurile sunt fatale, și chiar și acea persoană se poate descurca cu ei, care este departe de inginerie.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să diagnosticați dispozitivul. Aceasta constă într-o inspecție strictă a părților principale ale ferăstrăului, și anume:

 • Verificarea sistemului de distribuire a combustibilului;
 • Starea sistemului de filtrare;
 • Prezența unei scântei pe bujie.

Cauzele defecțiunilor și reparațiilor

Lipsa scanteii

Probleme cu scânteie în practică sunt găsite cel mai des. Ele pot fi cauzate de următorii factori:

 • Erori care au apărut la reglarea carburatorului;
 • Depășind proporția de ulei din amestec cu benzină;
 • Filtrul de aer este înfundat.

Toate problemele de mai sus, într-un fel sau altul, au condus la apariția pe electrozi a lumanarilor, ducând la un proces de coroziune.

Determinați absența unei scântei utilizând următoarea secvență de acțiuni:

 1. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să scoateți vârful cablului de înaltă tensiune.
 2. Următorul pas este răsucirea luminii.
 3. Sfatul este pus înapoi.
 4. O lumanare cu o fusta se sprijina pe cilindru.
 5. Începe cu demarorul.

Dacă totul este în ordine, o scânteie va rula între electrozii. În caz contrar, trebuie să curățați totul și, dacă este necesar, să utilizați un dispozitiv de măsurare pentru a schimba distanța dintre electrozi. Distanța necesară poate fi citită în instrucțiune. În funcție de producător, distanța poate fi de la o jumătate de centimetru până la o cincime.

Soluția pentru problema descrisă mai sus nu este exhaustivă, deoarece există și alte motive pentru eșecul ferăstrăului cu lanț. Unele dintre ele pot fi rezolvate temporar, pentru o punere în funcțiune a instrumentului, dacă este necesar pentru a efectua urgent munca. Acest lucru se face prin:

 1. De ce nu porniți un lanțDeșurubați lumânarea cu cheia.
 2. Lumanarea este curățată cu cârpe.
 3. În plus, lumanarea trebuie uscată. Este nevoie de aproximativ o jumătate de oră.
 4. Cu ajutorul fișei de unghii, depunerea este îndepărtată, iar diferența dintre electrozi este ajustată.
 5. Din combustibilul de lumânare se varsă combustibil.
 6. Canalul este uscat.
 7. Toate piesele sunt returnate și se încearcă pornirea ferăstrăului.

După cum sa menționat mai sus, aceste măsuri sunt temporare. După ce lucrarea cu ferăstrăul este finalizată, aceasta se oprește din nou, iar cea mai bună soluție în această situație este aceea de a le oferi profesioniștilor pentru reparații.

Probleme legate de alimentarea cu combustibil

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când verificați funcționalitatea alimentării cu combustibil este să vă asigurați că este în rezervor. Dacă rezervorul este plin, puteți verifica schimbarea. Pentru a face acest lucru, tubul este deconectat de la carburator. Acum puteți începe verificarea. În cazul în care nu există probleme, combustibilul va fi livrat în bucăți în cantitățile specificate de producător. Motivul pentru lipsa sau alimentarea foarte slabă a combustibilului poate fi atât înfundarea canalului, prin care se transferă carburantul, cât și problemele cu filtrul de combustibil.

În unele cazuri, problemele de pornire pot fi asociate cu un rezervor supraîncărcat.

Un alt motiv poate fi ascuns ca un amestec de combustibil. Dacă o umpleți prea mult și apoi nu folosiți ferăstrăul pentru o perioadă lungă de timp, pot apărea procese chimice, ceea ce duce la probleme cu instrumentul.

Filtrele defectuoase

Cum se repară un ferăstrău cu lanțMotivul pentru care lanțul este pornit greșit poate fi o funcționare defectuoasă a unuia dintre filtre. Filtrul de combustibil poate fi verificat după efectuarea schimbului, descris mai sus. După ce sa dovedit că combustibilul nu merge sau nu merge prea rău, trebuie să goliți rezervorul amestecului. Apoi extrageți filtrul. Dacă este ciocănită, poate fi curățată, dar va fi mai bine să o înlocuiți cu una nouă. Dacă fierăstrăul este adesea utilizat în locuri cu conținut ridicat de praf, curățarea filtrului ar trebui să devină o operațiune obișnuită.

Filtrul de aer înfundat duce la faptul că ferăstrăul va începe de multe ori să se oprească sau să înceapă complet. Pentru curățare, filtrul trebuie îndepărtat, dar foarte atent. Cu manipulare neatentă, praful poate intra în segmentele vitale ale ferăstrăului. Acest lucru este plin de faptul că reparația va trebui să facă profesioniști.

Cele de mai sus descriu cele mai frecvente probleme pe care le poate avea un lanț. Dacă defalcarea este nesemnificativă, poate fi corectată și cea mai mare parte, dar mai întâi trebuie să studiezi instrucțiunile. La diferite băut caracteristicile. În consecință, finețea reparației poate fi diferită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"Cum să porniți un lanț de ferăstrău: instrucțiunea pentru un "calm"
Cum sa alegi un ferastrau electric pe discCum sa alegi un ferastrau electric pe disc
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Miter a văzut cu broșă: scopul și aplicareaMiter a văzut cu broșă: scopul și aplicarea
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
» » Nu începeți un lanț: motivele și modalitățile de a le elimina
© 2021 amigdas.com