amigdas.com

Caracteristici ale sistemelor glisante pentru uși de interior

Cum de a alege ușile glisanteChiar și cel mai mic apartament este greu de imaginat fără prezența ușilor interioare în ele, inclusiv a ușilor la baie sau toaletă. De obicei, un apartament standard cu un dormitor include un minim de 5 uși. Firește, cu cât sunt mai multe încăperi în apartament, cu atât vor fi mai mult. Utilizați adesea ușile de interior, iar fiabilitatea acestora este întotdeauna importantă.

Există mai multe dintre ele, astăzi vom vorbi despre sisteme de alunecare pentru uși de interior, trăsături ale muncii lor și avantaje.

Caracteristicile sistemului de uși glisante

Ușile glisante în camerăSistemul cel mai popular pentru ușile de interior până în prezent este un sistem de alunecare. Și acest lucru este de înțeles, pentru că nu este numai economisește spațiu, dar, de asemenea, nu necesită instalare în tot felul de lucrări complexe de construcție, sistemul de alunecare poate fi instalat manual.

Orice sistem de alunecare include o listă de accesorii, componente pentru instalarea ușilor interioare și alte componente.

Datorită faptului că sistemul de alunecare vă permite să combinați cu ușurință decorul unei folii de ușă cu propriul dvs., se potrivește cu ușurință în orice design interior.

Stofe pe mecanismul de alunecare poate fi instalat după cum urmează:

 • furniruit;
 • laminate cu MDF;
 • de la un masiv solid și altele.

Designul sistemului de alunecare este gândit astfel încât accesoriile să poată fi ușor integrate și ascunse în spatele elementelor decorative.

De asemenea, sistemul de alunecare poate avea forma unui așa-numit acordeon, când include două lenjerii de pliere din plastic care sunt asamblate când ușa este închisă. "Garmoshka" este excelent potrivite pentru spații precum:

 • depozitare;
 • vestiare;
 • holurile.

În comparație cu alte tipuri, desenele interioare pliante sunt mai ușor de instalat și mult mai ieftine decât altele.

Sistemele de alunecare interioară pot fi utilizate pentru ușile de orice tip. Acestea sunt utilizate în mod activ nu numai pentru uși de lemn din lemn într-o casă privată, ci și pentru structuri din sticlă și metal în locuri publice.

Avantajele usilor culisante interioare

Un astfel de sistem de uși are multe avantaje. Dintre acestea, se pot identifica următoarele:

 • Caracteristicile sistemului de alunecareestetică;
 • confortul și ușurința de instalare și dezmembrare;
 • Puteți instala sistemul singur, fără a avea experiență sau abilități deosebite;
 • puteți pune aproape orice ușă în funcție de dimensiune;
 • durabilitatea funcționării sistemului de alunecare;
 • economie de spațiu, care este foarte important pentru apartamente mici;
 • Designul ușilor glisante nu include fante, praguri, șine pe podea etc .;
 • La instalare, podelele nu vor suferi;
 • nu este nevoie de lucrări de construcție pregătitoare;
 • absența unui cadru de ușă;
 • alunecarea ușoară și silențioasă a ușilor;
 • Sistemul de glisare poate fi unul sau mai multe frunze în funcție de deschidere.

Nu există practic niciun dezavantaj al acestui sistem, Cu toate acestea, datorită intrării libere a foii de ușă, pot apărea sunete suplimentare și se pot aprinde intermitențe.

Prin urmare, astfel încât ușile să poată fi închise automat și fără a face sunete, ele pot fi dotate cu închizători de uși și cu încuietori speciale.

Fitinguri pentru sistem

Care sunt avantajele ușilor glisanteFitingurile pentru sistemul de uși glisante trebuie selectate cu grijă. Pentru a le instala, veți avea nevoie de:

 • balustradă;
 • role;
 • Organe de asamblare.

Parapetul este un fascicul, care este atașat la suprafața peretelui sau din interior pentru a aluneca rolele de-a lungul acestuia. Și videoclipurile trebuie atașate la pânză. Ambele elemente trebuie să fie suficient de dense pentru a rezista la greutatea foii de ușă.

Mânerele pentru sistemul de uși glisante trebuie să fie încorporate. Astfel, acestea nu vor fi un obstacol în calea deschiderii sau închiderii libere a ușii interioare. De asemenea, trebuie să fie încorporate și încuietori.

În cazul în care ușile dumneavoastră sunt pliere tip, ele pot fi echipate suplimentar cu opriri pentru perete sau podea, prin care canatul în timpul deschiderii vor fi ascunse în perete.

Mecanismul ușilor interioare glisante

Se deschide ușa glisantă datorită mișcării rolelor de-a lungul ghidajelor. Ghidajele și mecanismul rolei trebuie selectate în funcție de următorii factori:

 • tipul de ușă;
 • numărul de pliante;
 • materiale din material textil.

Sistemele diferite pot să difere în greutate una de cealaltă, astfel încât mecanismele să poată menține frunza ușii.

De exemplu, dacă vom compara designul de alunecare pe baza de MDF cu un canat cu două canaturi cu sticlă, acesta din urmă va fi mult mai greu, astfel încât mecanismul cu role pentru ca acesta să fie selectat mai rapid și ușor.

Unele tipuri de modele interioare glisante, cum ar fi acordeon, cascadă sau compartiment, trebuie să fie instalat exclusiv în funcție de numărul de mecanisme cu role.

De exemplu, o ușă tip cascadă asigură prezența a două mecanisme cu role pe fiecare panza și ghidaje cu două jgheaburi.

Fiabilitatea construcției de tip glisant depinde nu numai de mecanismele de rulare, ci și de ghidajele acestora. De exemplu, structurile de glisare din sticlă trebuie să fie echipate cu două ghidaje din partea superioară și inferioară a țesăturii. Dacă greutatea pânzei este prea impresionantă, atunci numai aceasta asigură fiabilitatea și stabilitatea sistemului ușii.

Pentru auto-instalare, va trebui să achiziționați un mecanism pentru o construcții de tip glisant, care pot avea diferite tipuri de kituri, acestea, la rândul lor, să includă anumite caracteristici. Despre ce fel de accesorii pot fi pentru sistemele de acest tip, am spus deja mai sus.

Fitingurile pot fi achiziționate în supermarketuri sau în piață și fără eforturi pentru a aduce în acțiune mecanismul structurilor de alunecare. Principalul lucru este să alegeți lucrurile potrivite pentru lucru.

Pentru ca mecanismul să funcționeze fără probleme, lamelele pentru mișcarea frunzelor de ușă ar trebui fixate atât de sus, cât și de dedesubt, ceea ce va oferi stabilitatea maximă a construcției.

Este foarte de dorit să instalați la sfârșitul deschiderii limitatorului astfel încât panza să nu se întoarcă dincolo de limitele sale și să ajusteze lățimea deschiderii ușilor.

După cum ați știut deja, sistemele de alunecare a construcțiilor ușilor interioare sunt foarte populare printre cumpărători astăzi datorită prețului lor accesibil, instalării convenabile și economiei de spațiu. Este demn de remarcat acest lucru prețul sistemelor poate varia în funcție de materialul țesăturii, precum și de clasa mecanismului.

Astfel de sisteme pot fi achiziționate în hipermarketurile sau pe piețele specializate din aceeași clădire. De asemenea, se poate face fără a părăsi casa, prin magazine specializate pe internet.

Acum, că sunteți familiarizați cu descrierea și avantajele unui astfel de sistem de ușă, sigur va avea o alternativă demnă de a structurilor tradiționale de lemn, când planificați instalarea sau înlocuirea ușilor de interior.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Uși glisante cu autopropulsie pe roleUși glisante cu autopropulsie pe role
Care sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografieCare sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografie
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Funcționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lorFuncționarea ușilor interioare glisante, prețul și fotografia lor
Ușile interioare duble, vederi și fotografiiUșile interioare duble, vederi și fotografii
Caracteristici și fotografii ale acordeonului pentru ușile interioareCaracteristici și fotografii ale acordeonului pentru ușile interioare
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Doar acordeon în fotografii și fapteDoar acordeon în fotografii și fapte
Usi interioare culisante: fotografie, pret si descriereUsi interioare culisante: fotografie, pret si descriere
Caracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisanteCaracteristicile ușilor glisante pentru dulapurile cu uși glisante
» » Caracteristici ale sistemelor glisante pentru uși de interior
© 2021 amigdas.com