amigdas.com

Fazan: reguli de descriere, reproducere și de vânătoare

Creșterea și normele de vânătoare a fazanilorFazanul este personajul principal al acestui articol. Această pasăre a fost întâlnită în Caucaz, de aceea fazanul obișnuit este numit și fazanul caucazian. Nu este clar cum a început să locuiască pasărea în alte țări, cum și cine a adus-o acolo, dar acum se găsește în aproape orice parte a pământului.

Pasărea a fost domesticită și a început să se angajeze în selecția altor rase, trecând-o cu diverși reprezentanți ai familiei fazanților.

Numele de păsări, specii de gen

Fazan obișnuitÎntr-un detașament de pui, fazanul este cea mai mare pasăre. Numele său a fost primit în onoarea vechiului râu Phasis din Georgia. Pasărea a fost găsită pe malul râului, așa că a fost numită.

Există o altă versiune a originii numelui - în cinstea orașului în care a fost găsită pasărea.

În secolul al VI-lea, în apropierea râului Fazis, carienii au fondat colonie cu aceleași nume de faze, care era un centru comercial.

După cum știți, genul de fazan este împărțit în două:

  • un fazan obișnuit;
  • verde fazan.

Ornitologii spun că acestea sunt două păsări diferite, dar unii oameni de știință nu sunt de acord și numesc fazanul verde un subspecii obișnuite.

verde mult mai puțin obișnuit mărimea corpului, în țările CSI nu trăiesc, dar cel comun este foarte comun.

În unele regiuni, doar un subspecii pot trăi, iar în altele, mai multe. În total, fazanul are treizeci de subspecii, adică sunt rase de fazani. Multe dintre ele au aparținut unor specii separate. Mai târziu sa stabilit că toate aceste subspecii - acesta este un fazan obișnuit, care diferă doar în culoarea penajului. Mai mult decât atât, diferența cea mai pronunțată de colorare la bărbați. Persoanele care au trăsături distinctive ale exteriorului, sub formă de pene lungi sau pectorale, aparțin unui alt gen, dar familiei Fazanților.

Unul din subspecii artificiale proveniți dintr-un fazan obișnuit este o rasă numită "vânătoare". A fost scos prin trecerea a două rase din acest gen: transcaucazian și chinez.

Descrierea și caracteristicile sale

Structura corpului fazanului este foarte asemănătoare cu puiul, diferența fiind doar în coada lungă. În dependență de subspecii, bărbații pot avea nuanțe diferite în penajul lor:

  • galben,
  • verde,
  • liliac,
  • aur.

În jurul ochilor nu sunt pene și pielea din acest loc este roșie.

Ca și în cazul multor păsări, femelele sunt vii în culoarea lor. Ele sunt în cea mai mare parte pock-marcate și pene au nuante de nisip.

Corpul masculului are o lungime medie de 90 de centimetri, împreună cu coada. Coada este de obicei de aproximativ 18 centimetri. Ca de obicei, femela este mai mică. Lungimea corpului ei cu o coada nu este mai mare de 60 de centimetri, cu coada aproximativ jumatate din lungime. Greutatea unei păsări poate atinge maxim 2 kilograme.

Stil de viață, reproducere și descendenți, nutriție

Fazan: reguli de descriere, reproducere și de vânătoarePasărea destul de repede și activ rulează pe teren, dar pentru a zbura este dificil. În general, acestea zboară rareori. Îmbătrânirea păsărilor, de regulă, în pădurile ierboase în apropierea iazului, dar de multe ori se stabilesc în câmpuri.

Barbatul este capabil sa lupte pentru moartea sa. El întotdeauna o păzește cu totul altruist. După-amiaza, păsările se ascund în umbra pădurilor, iar seara și dimineața devreme mănâncă.

Înainte de primăvară, păsările trăiesc în ambalaje, în care toți indivizii sunt de același sex. O turmă de masculi poate număra mai mult de o sută de indivizi, femelele se adună și în turmele mai mici.

În primăvară, bărbații părăsesc pachetul și caută o femeie, în timp ce cântă cu voce tare. Acest strigăt îi ajută pe bărbat să atragă atenția sexului opus și să lase bărbații să înțeleagă că femeia este ocupată.

Cuibul se găsește de obicei în aceleași păduri. Doar femelele ouăază. Acest proces durează aproximativ o lună, în timp ce bărbatul nu participă la proces. Până la sfârșitul primăverii, în cuibăr apar 10 - 20 de pui.

Fazanii mănâncă atât hrană pentru animale, cât și legume. Prin recoltarea hranei, pasărea săpătură pământul și extrage rădăcini, semințe, precum și insecte și viermi. Toamna în toamnă scade greutatea corporală, iar iarna pierde rapid datorită faptului că pasărea este nevoie de o mulțime de energie pentru a-și obține mâncarea proprie. Multe păsări nu supraviețuiesc până la sfârșitul iernii.

O pasăre are suficienți dușmani în sălbăticie:

  • vulpi;
  • câini sălbatici;
  • șoimi și alte păsări de pradă,
  • magpies, cuiburi, etc.

Reproducerea la domiciliu

Creșterea acestor păsări nu este foarte populară cu fermierii ruși, dar carnea lor este mult mai bună decât cea de pui. În plus, ele sunt straturi fine.

Acasă fazanii sunt crescuți în cuști special amenajate sau în cuști mari în aer liber. Principala condiție pentru întreținerea lor este disponibilitatea obligatorie a oricăror tufișuri și alte păduri în habitatul păsărilor. Un loc izolat este vital atât pentru adulți, cât și pentru tineri.

Puteți începe reproducerea prin achiziționarea de ouă sau găini deja pregătite. Există opțiunea de a cumpăra o pereche de fazani diferiți și de a aștepta descendenții.

Foarte important este nutriția, deoarece o dietă echilibrată va ajuta pasărea să se dezvolte în mod normal și să nu se îmbolnăvească.

Dulciurile preferate ale păsării sunt gândacul Colorado și larvele sale. Prin urmare, întreținerea unei astfel de păsări pe teren va ajuta fermierul să scape de inamicul grădinii fără a folosi otrăvuri.

Fazanii sunt foarte sunt supuse unor condiții stresante, astfel încât trebuie să protejați pasărea cât mai mult posibil de factorii iritanți, în caz contrar se va opri purtarea ouălor și se va îmbolnăvi.

Vânătoare de fazani

Creșterea și creșterea fazanilor domesticiVânătoarea unui fazan nu este permisă oriunde în lume. În primăvara anului, filmările lor sunt strict interzise. De obicei, această pasăre este vânată cu un câine, cel mai adesea pentru o astfel de vânătoare este folosit rasa spaniel. El prinde un traseu de păsări și îl conduce pe pasăre din groapă, iar vânătorul îl împușcă pe fazanul care a ieșit. Câinele de vânătoare, între timp, găsește victimă ucisă și o poartă proprietarului. De fapt, câinele poate fi o altă rasă, dar vânătoarea este mai preferabilă pentru această vânătoare, la urma urmei.

Prin reguli, puteți vâna doar dimineața și seara, în general, într-un moment în care pasărea își părăsește locul izolat și iese în căutarea hranei.

În multe țări, vânătoarea fazanilor este o ocupație masculină extrem de populară. Vânătorii au un interes banal sportiv, iar la toate acestea această pasăre are o carne uimitor de delicioasă.

În antichitate, fazanul coaptă era o delicatesă pe masa regală.

În concluzie, trebuie spus că agricultorii care au optat pentru un obișnuit fazan nu regretă. Păsările sunt îngrijite în îngrijire, nu sunt costisitoare în ceea ce privește hrana pentru animale, dă o carne uimitoare și o mulțime de ouă. Faza de reproducere a fazanilor este o activitate simplă, dar pentru aceasta este necesară pentru dotarea cuștilor speciali și de a crea condiții apropiate de naturale. Apoi, pasărea va trăi și va evolua pașnic pentru bucuria proprietarului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindă un fazan: metode și reguli de bazăCum să prindă un fazan: metode și reguli de bază
Cum să prindă un fazan: habitat, aspect și modalități de capturare a fazanțilorCum să prindă un fazan: habitat, aspect și modalități de capturare a fazanților
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
» » Fazan: reguli de descriere, reproducere și de vânătoare
© 2021 amigdas.com