amigdas.com

Bandă de ferăstrău pentru tăierea longitudinală a bustenilor "taiga"

Descriere de cherestea taigaLemnul - acesta este cel mai curând material, donat omenirii prin natura însăși. Din aceasta, se fac mobilier, se construiesc case si se fac chiar ustensile. Dar, pentru a folosi lemnul ca o clădire sau material de finisare, sunt necesare mașini speciale pentru prelucrarea sa.

Materialul care rulează cel mai mult dintr-un copac este o placă cu plăci din care se fabrică multe preparate de construcție, dar în acest scop este necesar să se vadă un copac rotund. În acest scop există și mașini de debitat cu bandă (cherestea).

Mașini de tăiat cu bandă

Acest tip de mașini de debitat face posibilă obținerea din materialul de construcție a lemnului rotund sub formă de placă și cu dimensiuni și dimensiuni diferite ale grinzii cu deșeuri minime. Placa nu poate fi tăiată, marginile plăcii au o linie curbată și muchia (marginile fac o linie dreaptă). Grinzile pot fi pătrate sau dreptunghiulare.

Astăzi piața modernă a uneltelor oferă o varietate de mașini de prelucrare a lemnului fabricate de producători interni și străini. Printre acestea, un număr mare de mașini concepute special pentru tăierea longitudinală a lemnului rotund.

Unul dintre acestea este modelul centurii de fabrică a cherestelei Taiga, care este astăzi cea mai solicitată între antreprenorii care produc cherestea pentru construcții, industria mobilei și alte zone de producție.

Gatere pentru banda "Taiga"

 1. Cum se utilizează o fabrică de cheresteaPotrivit utilizatorilor fabricii de cherestea - acest model al mașinii de ferăstrău se plătește pentru o perioadă scurtă de timp, care în medie este de aproximativ 3 luni. O garanție la cumpărare de la producător este de un an.
 2. În mod firesc, achiziționarea unui astfel de echipament, antreprenorul practic face o investiție eficientă a fondurilor sale, care într-un timp scurt îi va aduce un profit bun.
 3. În plus, în acest moment în țară există un număr mare de dealeri care vinde mașini de prelucrare a lemnului de la producător. Datorită acestui fapt, reparația fabricii de cherestea nu va crea dificultăți. Dealerii pot achiziționa cu ușurință pentru înlocuire aproape orice parte a mașinii, inclusiv chiar și unități tehnice întregi.
 4. Mașina de tăiat cu bandă "Taiga" se referă la echipamentele care au cel mai bun raport "preț-calitate". Este o mașină fiabilă, de înaltă performanță, care produce produse de înaltă calitate, multifuncționale, care, cu o mică investiție financiară, pot aduce un profit constant. Firește, acest lucru este benefic pentru orice întreprinderi mari și mici.
 5. În plus, mașina "Taiga" poate funcționa nu numai din electricitate, ci și dintr-o sursă autonomă cu un motor pe benzină. Datorită acestui fapt, acesta poate fi instalat departe de zonele populate direct pe locul unde se face defrișarea.
 6. Având dimensiuni reduse și ușor de înțeles, echipamentul poate fi ușor transportat la un moment dat de o mașină "Gazelle".

caracteristici

 1. Mașina de fabricație a mașiniiAstăzi, mașinile modelului Taiga de pe piața echipamentelor de prelucrare a lemnului practic ocupă o poziție de lider. Lista acestei serii de echipamente este destul de mare, iar în lanțul său tehnologic se află practic primele două locuri.
 2. Gater acționat de un motor, prin puterea sa, prezența sau absența cărucioarelor de ridicare, precum și diametrul buștenilor tăiată cu ferăstrăul și alte componente suplimentare, cum ar fi conducător electronic, împărțit în 5 modificări.
 3. Ferăstrărenele cu curea acționate de motoarele pe benzină, în ceea ce privește puterea lor, dimensiunea lamelor de ferăstrău și diametrul bustenilor tăiate sunt împărțite în trei modele.
 4. Toate ferăstraie electrice și benzina, fabricate de producătorii interni au certificate care să confirme că acestea îndeplinesc anumite standarde de stat din Rusia și sunt fabricate în conformitate cu condițiile tehnice care sunt proiectate special pentru producția de serie în întreprinderile industriale.

Proprietăți distinctive

Taiga T-1

Tabel - TAIGAAcest model de cherestea are dimensiuni mici, cu o transmisie de la motorul electric. Folosit pentru tăierea bustenilor rotunzi, precum și pentru un fascicul mare pe plăci.

Are un cadru metalic fiabil. Atunci când se taie, nu există oscilații de fierăstrău (valuri). Busteni de diamant mic. Se caracterizează printr-un preț scăzut și un consum redus de energie. Dimensiunile globale mici permit transportul chiar și într-un microbuz.

Taiga T-2

Aceasta este o mașină ieftină, a cărui putere este de numai 7,5 kW. Rama metalică are o marjă mare de siguranță, care este proiectată pentru o operație destul de lungă. Performanța modelului depinde de tipul de produs prelucrat și poate fi de aproximativ 5-10 cubi / m. într-o schimbare.

Pot fi completate suplimentar electronice de tip chipset Micron - 4, prin care să automatizeze complet managementul practic al tuturor operațiunilor de fabricație.

Utilizarea Micron-4 ajută operatorul cu precizie, fără erori, să facă o hartă de tăiere, să calculeze matematic și să facă corecții pentru grosimea tăieturii. În acest caz, toate calculele sunt amintite de o riglă electronică, care are 8 celule de memorie.

Taiga T-2B

Cum functioneaza gaterulPrin proprietățile sale tehnice iar performanța acestui model poate fi considerată un echipament unic. Este echipat cu un sistem economic de acționare de la un motor pe benzină în patru timpi, care are o putere de 10 kW (13 litri / forță). Când este încărcat complet, motorul consumă numai aproximativ 1,5 litri de benzină AI-92.

Pentru a încălzi motorul înainte de încărcarea anticipată, este prevăzut un volant, ceea ce prelungește durata de viață a motorului.

Construcția fabricii de cherestea constă dintr-un cadru standard al fabricii de cherestea "Taiga", dar conține suporturi pentru instalare în loc de motor pe benzină.

Mașina T-2B poate lucra în câmp direct pe un teren de pădure tăiată, unde, firește, nu poate exista o linie electrică.

În funcție de diametrul bustenilor tăiați, Taiga-2B poate vedea aproximativ 10 cuburi / m într-o singură trecere.

«Taiga T-2M»

Acest model de fabrica de cherestea are un motor electric de 11 kW destul de puternic, datorita caruia este posibil sa se vada busteni mari cu lemn dens.

Designul său are o marjă de siguranță destul de mare, deci este proiectat pentru o operațiune lungă, cu mai multe treceri, cu o capacitate de până la 10 metri cubi pe metru. într-o schimbare.

Pe cherestea asta, ca pe modelul T-2, poate fi instalată o linie electronică de tip Micron-4, care automatizează multe procese de lucru.

Taiga T-3

Fereastra T-3 este proiectată pentru operațiuni multi-shift cu lemn de orice densitate. Consumul de energie

Controlul mașinii

motorul său este de 11 kW, are un cărucior raspilochnoy structură consolidată, care să permită creșterea raspilochnyh fulii diametru 60 cm, care este de mai multe ori crește durata de viață a țesăturilor bandă.

Designul acestui model este conceput pentru sarcini destul de mari, cu setări minim rapide. Acest lucru vă permite să lucrați fără pauze lungi pentru a regla echipamentul.

Productivitatea modelului T-3 este, atunci când se taie o lemn rotund mare, aproximativ 12 cuburi / m. într-o schimbare.

Funcția de deplasare a fermei de-a lungul jurnalului poate fi ajustată individual și suplimentată suplimentar pentru automatizarea procesului de lucru printr-o riglă multifuncțională electronică de tip Micron-4.

Proiectarea modelelor de bandă Taiga

Cum se utilizează o fabrică de cheresteaBaza pentru gater este un tambur de beton sau bare de lemn groase, așezate pe o suprafață plană de sol compact. Șinele sunt așezate pe barele inegale sau pe platforma pregătită, care sunt fixate rigid împreună. De asemenea, acestea au un sistem de securizare a buștenilor procesați.

Șinele pot fi extinse cu o secțiune suplimentară, ceea ce face posibilă tăierea buștenilor, a căror lungime poate depăși 8 metri.

Rama fermei poate fi acționată mecanic sau electric vertical și se deplasează de-a lungul șinelor cu role de sprijin în modul manual. Ferăstrăul este îndepărtat manual de unul sau doi lucrători auxiliari.

Mișcarea mecanismului de tăiere de-a lungul planului vertical se realizează prin intermediul unei transmisii cu lanț în două rânduri simultan cu reductorul de acționare al coborârii / ridicării și este controlată de o scală măsurată situată pe cadru. Datorită acestui fapt, mecanismul de tăiere este reglat precis în înălțime și fixat rigid pe cadrul fabricii de cherestea.

Pe gaterul seriei T-1, mișcarea mecanismului de tăiere este efectuată manual cu ajutorul rotirii reductorului cu un mâner special. Pe celelalte mașini, mișcarea verticală a mecanismului de tăiere se realizează printr-un comutator automat, dar dacă este necesar să se ajusteze la o înălțime, se realizează cu ajutorul unei uși manuale de apropiere.

Mecanismul de ferăstrău este echipat cu două role echilibrate (master și slave) pe care ferăstrăul de tăiere este fixat. Cilindrul de acționare este acționat de o curea de transmisie de pe scripetele motorului electric. Cilindrul acționat este atașat sistemului de tensionare și se rotește de la mișcarea benzii.

Viteza de deplasare a ferăstrăului de bandă poate crește odată cu creșterea diametrului roții, care poate avea o valoare maximă de 520-600 mm. Acest lucru îmbunătățește calitatea suprafeței tăiate a bustenilor și mărește durata de viață a lamei de tăiere.

După instalarea ferăstrăului cu bandă, tensiunea acestuia este produsă de o cheie specială cu un dinamometru. Controlul tensiunii este efectuat pe o scară situată pe senzorul dinamometrului instalat pe cheia de tensionare.

Tensiunea constantă și prevenirea oscilației lamei de ferăstrău sunt efectuate de către rolele de calmare ale mecanismului de tăiere. Pentru a vă asigura că lama de tăiere a ferăstrăului nu este fixată în bușteni, ceea ce poate provoca rășina lemnoasă acumulată pe bandă, mașina de tăiere este echipată cu un sistem special de lubrifiere. Sistemul are un regulator de debit de grăsime, care efectuează simultan răcirea lamei de tăiere.

Toate piesele în mișcare și ferăstraie filare împrejmuite carcasă metalică de protecție, iar aparatul este controlat printr-o fabrica tastatura, care este montat pe raspilochnoy cadru.

Scop și grupuri de consumatori

 • Cum funcționează pylorama taiga?Fabricile de cherestea T-1 și T-2, a căror putere este de 7,5 kW, sunt cele mai des folosite pe șantierele de construcții private. În acest caz, materialul de construcție obținut cu ajutorul lor are un cost destul de scăzut, plus există anumite deșeuri sub formă de plăci și rumeguș, care sunt întotdeauna utile în construcții. În același timp, echipa de construcție este practic independentă de timpul de livrare a materialului, iar clientul poate verifica întotdeauna calitatea materialului primit. Costul mediu al acestor fabrici este de aproximativ 136 mii de ruble.
 • Piloții T-2M și T-3 sunt modele mai puternice pentru obținerea de cherestea de înaltă calitate. Ei au o combinație aproape perfectă de preț și calitate. Valoarea lor pe piață este de 150 mii de ruble.
 • Modelul T-4 găsește în mod liber aproape orice lemn masiv cu un diametru mai mare de 105 cm. În același timp, prețul cel mai mic al acestui fabricant este de aproximativ 238 mii de ruble.

Prevenirea întreținerii

Întreținerea preventivă a fabricilor de cherestea constă în curățarea zilnică a acestora din rumeguș, lubrifierea rolelor sedative și cercetarea periodică a tuturor mecanismelor de lucru.

La întreținerea service-ului, detaliile uzate se schimbă, în principiu se odihnesc și, de asemenea, rolele conduse și conduse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Mașină de decupat makita 2704: descriere, avantajeMașină de decupat makita 2704: descriere, avantaje
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării saleMașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării sale
Cum sa faci o scara din busteni si semi-scurt: recomandari, fotoCum sa faci o scara din busteni si semi-scurt: recomandari, foto
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Panou de tocat lemnPanou de tocat lemn
Cum de a face un gard de pe placă cu mâinile taleCum de a face un gard de pe placă cu mâinile tale
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
» » Bandă de ferăstrău pentru tăierea longitudinală a bustenilor "taiga"
© 2021 amigdas.com