amigdas.com

Balerine pe lemn, țiglă, metal

Cum funcționează dispozitivulCele mai multe lucrări ale meșterilor de origine produc cu lemn și materiale pe care se bazează. Pe lângă matricea arborelui, toate celelalte materiale sunt considerate foi. Pentru a conecta elementele împreună și pentru a stabili comunicațiile, este necesar să forați un număr de găuri. Un instrument care permite găurirea găurilor de diametru mare se numește burghiu circular, iar oamenii îl numesc balerină.

Cu ajutorul lui poți să forțezi găuri cu o rază de 20-150 mm. Diametrul găurilor rezultate va fi de 40-300 mm.

Burghie pentru lemn

O mare varietate de balerine au fost obținute la forarea lemnului, deoarece este ușor de procesat. În plus față de lemnul masiv, maeștrii acasă folosesc materiale care conțin lemn în munca lor:

 • plăci din fibre de lemn (fibre);
 • PAL (PAL);
 • PAL orientat (OSB);
 • placaj multistrat.

Maeștrii de acasă pentru obținerea găurilor de diferite diametre folosesc diferite burghie: pentru metal, pentru lemn. Dar cu ajutorul lor se obțin găuri cu un diametru maxim de 32 mm. În același timp, în funcție de densitatea materialului prelucrat, forma se poate dovedi a nu fi circulară sau pentru a se deplasa deoparte.

La forare prin găurile de pe ieșire sunt cioplite. Există două modalități de a le preveni.

 1. Inițial, este gaură o mică gaură. După aceea, pe fiecare parte, până la jumătate din grosimea piesei este găurită cu orificiul diametrului necesar.
 2. Sub partea din spate a piesei, în locul unde iese scula, se instalează o garnitură din lemn. În timpul ieșirii sculei, comprimarea strânsă nu va permite scoaterea fibrelor din material.

A doua metodă este folosită atunci când suprafața produsului este acoperită cu furnir sau laminat. Placarea este destul de fragilă și începe să se prăbușească sub acțiunea instrumentului de tăiere.

Dispozitiv de găurit circular

Cum să îl folosiți în practicălemn drill-Ballerina este fabricat din carbon, instrument, oțeluri aliate, nu sunt adecvate pentru tratarea materialelor solide: din metal, gresie, gresie de porțelan. Dar este ușor să tăiem gips-carton și plastic.

Dansatorul de balet cu două tăișuri arată ca un obișnuit busole. Dar designul este mult mai complicat. Suportul și tija cilindrică sunt realizate cu o singură bucată. Suportul are două găuri. Un bit de centrare este instalat într-unul. În al doilea rând, este instalată o bară. Fixarea ambelor se face prin șuruburi.

Pentru a seta diametrul necesar, tăietorii se deplasează de-a lungul barei. Ea arată scara vernierului. Suporturile pentru scule sunt de asemenea fixate cu șuruburi. Incisivii au forma unui cuțit. Marginea oblică a tăietorului trebuie îndreptată în direcția rotației, în sensul acelor de ceasornic.

Dacă în timpul funcționării burghiul este blocat, acesta poate fi ușor înlocuit. În cazul în care incisivii sunt bont, atunci, având abilitățile de a lucra pe o mașină de ascuțit, acestea pot fi reumplute. Piciorul structurii este fixat în suportul burghiului electric. Merită să vă amintiți că puterea mică a sculei electrice nu este suficientă pentru munca balerinei, spre deosebire de o mașină de găurit cu metale.

Soiurile instrumentului

Principiul funcționării instrumentuluiÎn plus față de versiunea clasică cu două tăieturi a burghiului circular, există modele cu un singur și trei tăietori. În proiectarea unui burghiu tăiat unic, partea de tăiere este fixată direct pe tija. Cutterul și vârful de centrare sunt prevăzute cu plăci cu capăt de carbură. Îi ușurează dansatorul să se înmulțească.

În cazul modelelor cu trei tăieturi, tăietorii sunt atașați la o platformă circulară, pe care sunt șanțuri. Cutterele se deplasează de-a lungul acestor caneluri. Ei au o scară. Dimensiunea corect setată vă permite să tăiați mai precis și rapid.

În prezent, unele modele sunt echipate cu o rețea de protecție din plastic. Crește eficiența și confortul.

O balerină metalică este echipată cu plăci de solid aliaj cu ascuțirea unui strung de tăiere. O forță de tăiere mare dictează utilizarea mașinilor de foraj radiale staționare sau portabile. Practic, găurile sunt tăiate în tablă galvanizată, a cărei grosime nu depășește un milimetru.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele includ:

 • posibilitatea schimbării elementului de centrare;
 • este completat cu două tipuri de elemente de centrare;
 • tăietoarele pot fi ascuțite;
 • nu este necesară o prelucrare suplimentară;
 • proiectare fiabilă;
 • Șuruburile de blocare sunt fixate de con;
 • strângerea șuruburilor este făcută printr-o cheie hexagonală de tăiere.

Dintre aceste neajunsuri merită observat:

 • slaba ascuțire a incisivilor;
 • pe modele ieftine, diametrele mari pot fi rupte;
 • necesită un burghiu de mare putere.

Capacități tehnice

Direcția principală a utilizării balerinelor este tăierea materialului de tablă. Capacitatea de a ajusta diametrul vă permite să utilizați un instrument în mai multe scopuri. Două sau mai multe elemente de tăiere permit obținerea unei suprafețe de înaltă calitate.

Procesul cu un burghiu circular poate fi aproape orice material de foaie utilizat în construcția, repararea și decorarea încăperilor. Oțelul de carbon conferă rezistență structurii. Acoperirile speciale sunt folosite pentru a proteja împotriva coroziunii.

Dispersia prețurilor depinde de materialul de construcție și de partea de tăiere, producătorul, dimensiunea și numărul elementelor de tăiere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faiantaCum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faianta
Cum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiuluiCum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiului
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atențieCum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Scopul și tipurile de burghie pentru metalScopul și tipurile de burghie pentru metal
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
» » Balerine pe lemn, țiglă, metal
© 2021 amigdas.com