amigdas.com

Frecvență îndemnată să urineze la bărbați: cauze și tratament

De ce apar urinarea frecventă?Frecventul necesar pentru a urina la bărbați este un simptom destul de comun. Un adult reprezentativ de sex masculin are în mod normal circa 1,5 litri de lichid care trebuie eliberat zilnic. Frecvența de a merge la toaletă este între 6 și 10, dar acest indicator este pur individual și poate varia foarte mult, ținând cont de prezența bolilor cronice, a regimului de apă și a alimentației.

Frecvența necesară pentru urinare este sentiment subiectiv, deoarece oamenii nu se întorc întotdeauna la medic în timp cu astfel de plângeri. Trebuie spus că o serie de boli asociate cu urinarea frecventă sunt cel mai bine tratate, fiind determinate într-un stadiu incipient, fără a fi transformate în formă acută sau cronică.

Cauze ale urinării frecvente

Orice motiv care face ca bărbații să meargă mai des pentru a goli vezica poate fi împărțit în două grupe: patologice și fiziologice.

Acestea din urmă includ creșterea aportului de lichide și modificările în dietă. Cantitatea de diureză zilnică poate crește cantitatea de alimente, cum ar fi legumele non-amidon și fructele crude. Are un puternic efect diuretic băuturi spirtoase și cafea. Cel mai evident vinovat pentru urinarea frecventă este berea - o băutură pe care majoritatea bărbaților o consumă des și foarte mult.

Dacă creșterea diurezei se datorează nutriției, atunci în timpul zilei după ajustarea dietei, urina normală este restabilită în cantități normale. În plus, eroare în dieta și abuzul de alcool, un singur fapt nu provoacă nici senzații anormale care sunt asociate cu a merge la toaletă, de exemplu, crampe și dureri, în contrast cu anumite boli în cazul în care principalul simptom este urinarea frecventă.

Bolile care determină urinare frecventă

Adenomul prostatei

Ce boli provoacă urinare frecventăAsta este tumoare benigna glanda prostatică, care, crescând în volum, prindă uretra. În același timp, o persoană simte nevoia urgentă de a merge la toaletă, dar nu poate goli complet vezica urinară. În ciuda faptului că omul împinge cu putere, jetul devine intermitent și lent. Odată cu aceasta, acești oameni pot suferi de incontinență urinară, mai ales noaptea.

Adenomul prostatei apare adesea la vârste înaintate. Tinerii această boală este aproape nefamilară.

prostatita

Aceasta este o boală de prostată care are etiologia inflamatorie. Se pare că, de regulă, se datorează unei infecții bacteriene și poate apărea chiar și la o vârstă relativ tânără. În absența unui tratament adecvat, poate intra într-o etapă cronică și poate provoca disconfort unui bărbat pentru o perioadă lungă de timp. Cursa cronică a bolii este, de asemenea, facilitată de un curs de tratament care nu a fost finalizat. Bărbații dispar adesea atunci când primesc o listă de verificare de la medic și nu se află în control, ceea ce poate determina necesitatea ajustării regimului de tratament.

În plus față de urinarea frecventă, în timpul prostatitei, un bărbat poate observa o cantitate mică de urină - astfel, urgentele sunt frecvente, dar complet neproductive. Este posibil ca omul în timpul procesului să experimenteze rez sau alte senzații dureroase.

Foarte des la bărbați, urinarea frecventă se datorează bolilor sistemului urinar - cistita, pielonefrita, urolitiaza și uretrita. În aceste cazuri, procesul de urinare nu este doar frecvent, ci poate deveni și destul de dureros.

cistita

Cistita este un proces inflamator al vezicii urinare. Un fenomen destul de rar la bărbați, dar poate provoca urinare rapidă. Poate apărea ca urmare a ingerării infecției urogenitale sau hipotermiei organismului. În acest caz, frecvent nevoia de a emisiei de urină pot apărea cu diferite tipuri de evacuare uretrale, și erupții cutanate în zona abdomenului, simptome stare generală alterată și temperatură scăzută.

pielonefrita

Cum să tratați urinarea frecventăAsta este boala de rinichi a etiologiei inflamatorii, când sunt încălcate funcțiile de separare sau formare a urinei. Dacă nu există tratament în timp util, poate duce la complicații cum ar fi insuficiența renală, adică insuficiența renală. În timpul pielonefritei, bărbații suferă de puffiness, precum și de urinare frecventă și dureroasă. Simptomul principal de diagnosticare în acest caz sunt modificările indicatorilor de laborator ai analizei clinice generale a urinei și a sângelui, precum și analiza biochimică a sângelui.

urolitiaza

Această boală conduce, de asemenea, la călătorii frecvente la toaletă. Acest lucru se datorează faptului că calculii separați simultan cu urina irită canalele urinare, aceasta se manifestă prin sentimentul subiectiv de urgență de a urina. Un motiv suplimentar este creșterea cantității de lichid utilizat, acest lucru este necesar pentru a facilita eliberarea de pietre.

uretrita

Această boală adesea îngrijorează bărbații. Acest lucru poate fi explicat prin dimensiunea semnificativă a uretrei - tractului urinar - și a generalității funcțiilor produse (separarea excreției ejaculare și urinare). Această caracteristică fiziologică crește riscul de urethrită la bărbați din cauza infecțiilor urogenitale, spre deosebire de femei.

Separat de motivele de mai sus, medicii alocă boli venerice și virusuri urogenitale, care, penetrează corpul, dezvoltă uretrita.

DTS sau infecții urogenitale

Pentru bolile urogenitale și infecțiile, care sunt transmise prin modul sexual, includ - chlamydia, sifilis, gonoree și așa mai departe. Datorită caracteristicilor anatomice masculine, toate aceste infecții pot dezvolta inflamația uretrei, însoțită de secreții, tăieturi și urinare frecventă.

Simptomele care însoțesc urinarea frecventă la bărbați

Cauzele frecvente urinare la barbati, fara durere sunt factori fiziologici, cum ar fi un regim alimentar special sau o creștere a volumului de lichide pe care bea, de regulă, nu este însoțită de urinare mai nici un simptom. Dacă o persoană are una dintre bolile de mai sus, atunci este foarte probabil că omul se va plânge despre:

 • Simptomele boliiSentimentul de urinare intermitentă, care reia după tremuratul sau schimbarea poziției corpului;
 • Rezi sau durere la urinare;
 • Descărcarea din uretra, caracteristică infecțiilor care le-au provocat;
 • Așa-numitele dorințe false, în acest caz omul simte nevoia de a urina, dar nu o poate face din cauza obstrucționării conductei;
 • Durerea din regiunea lombară, care prin senzație poate fi destul de semnificativă;
 • Febră, frisoane, febră și semne de stare generală de rău.

Dacă excursii frecvente la toaletă sunt însoțite de simptomele de mai sus, aveți nevoie cât mai repede posibil pentru a vedea un medic. În cazul în care un om se plânge de dureri acute în zona din spate puțin deasupra taliei, este cel mai bine pentru a apela o ambulanță, pentru că rocile sterile trece destul de dureros și are nevoie de îngrijire medicală imediată.

Diagnosticul urinării frecvente la bărbați

Măsurile de diagnosticare în acest caz se fac numai după o examinare externă a unui bărbat și o anamneză. Medicul va avea cu siguranță un interes în dieta, stilul de viață, drogurile și regimul de apă. Este posibil ca medicul să fie interesat de anumite aspecte ale vieții intime, în special atunci când este asociată frecvent urinarea descărcarea din uretra și tăieturi. De regulă, se stabilește un diagnostic bazat pe rezultatele unor astfel de sondaje:

 • Cum să rezolvați urinarea frecventăExaminarea biochimică a sângelui - principalul interes în timpul urinării frecvente este un marker al stării renale ca acid uric, uree și creatinină.
 • Examinarea clinică a sângelui cu definiția formulei - face posibilă asumarea prezenței inflamației în organism și, de asemenea, înțelegerea naturii sale de dezvoltare (indiferent dacă are o etiologie infecțioasă). Adesea, rezultatele pot determina prezența hemoragiilor interne sau a deshidratării.
 • Ecografia vezicii urinare și a rinichilor - arată în mod clar prezența concrementelor în aceste organe, precum și prezența inflamației sau a altor modificări anormale. Pentru o vizualizare mai bună, înainte de efectuarea ultrasunetelor, trebuie să beți timp de o oră cel puțin un litru de apă epurată obișnuită.
 • Examinarea clinică a urinei - cea mai indicată în timpul bolilor sistemului urinar. Această analiză vă permite să identificați prezența sărurilor în materialul de testare, precum și mucusul, sângele și proteinele. Toate incluziunile sunt anormale și sugerează că urinarea este adesea cauzată de o anumită boală la un bărbat.
 • Tomografia computerizată este utilizată dacă ultrasunetele nu oferă posibilitatea de a determina cu acuratețe compoziția și mărimea pietrelor. De regulă, această procedură se efectuează deja în stadii avansate de diagnostic, mai ales atunci când este planificată operația chirurgicală sau litotripsia fără contact.
 • Un frotiu din uretra cu o altă cultură bacteriană permite identificarea și identificarea agenților patogeni STD sau a infecțiilor urogenitale.

Cum de a trata urinarea frecventă la bărbați?

După cum sa menționat deja, tratamentul este eficient numai atunci când urinarea frecventă este în mod sigur un semn al unui tip de boală. În caz contrar, se recomandă abandonarea diureticelor sau băuturilor alcoolice, pentru a face schimbări în nutriție.

Pentru tratamentul bolilor se aplică astfel de grupuri de medicamente:

 • Medicamentele care modifică pH-ul urinei în partea dorită sunt necesare pentru a distruge cristalele și pietrele astfel încât să poată scăpa din organism în mod natural.
 • Diuretice - de obicei, pe bază de material vegetal, diureză ușoară, contribuind astfel la îndepărtarea toxinelor bacteriene sau a betonului.
 • Antibiotice - utilizate pentru tratamentul bolilor cu transmitere sexuală și a infecțiilor urogenitale.
 • Uroantiseptiki - medicamente care au un efect bactericidal asupra organismelor patologice care se află în sistemul urinar.
 • Blocanții receptorilor alfa-adrenergici sunt utilizați pentru tratamentul adenomului prostatic și a prostatitei. De regulă, ca parte a unui tratament cuprinzător.
 • Medicamente antivirale - eficiente în cazul în care apare urinare frecventă datorită exacerbării unei infecții virale, de exemplu, a papilomavirusului uman sau a herpesului genital.
 • Medicamente antiprotozoale - utilizate pentru tratarea anumitor boli provocate de protozoare, de exemplu, ureaplasma sau chlamydia.

Prevenirea urinării frecvente

Profilaxia trebuie efectuată numai dacă urinarea frecventă este un semn al bolii. Dacă este o reacție naturală la cantitatea de lichid utilizat, este, dimpotrivă, o evoluție pozitivă, deoarece curățarea naturală a corpului are loc.

Pentru a preveni apariția bolilor urologice, respectați o serie de reguli simple:

 • Tratamentul boliiConduita în timp util un examen preventiv, astfel, va fi capabil să determine boala în stadii incipiente. Mai ales este necesar pentru urolitiază. Cristalele singulare sau nisipul sunt excelente pentru tratament și nu necesită extracție chirurgicală.
 • Adere la regulile de alimentație sănătoasă, pentru a reduce probabilitatea apariției pietrelor la rinichi. Refuzați-vă de la consumul de băuturi alcoolice sau respectați normele în materie.
 • Practicați contactul sexual protejat folosind metode de barieră pentru a preveni infecția cu STD sau infecții urogenitale.

Îngrijirea sănătății este responsabilitatea fiecărei persoane! Dacă ați identificat simptome sau cauze, nu trebuie să le ignorați și să le întârziați cu tratament. Diagnosticarea în timp util poate ajuta în timp pentru a determina debutul unei boli grave și a preveni-o în stadiul de devenire până când devine cronică sau acută. Bolile declanșate complică ritmul obișnuit al vieții și nu pot fi tratate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
» » Frecvență îndemnată să urineze la bărbați: cauze și tratament
© 2021 amigdas.com