amigdas.com

Sudura circuit invertor pentru auto-fabricare

Circuit invertor de sudareInvertorul este larg răspândit datorită faptului că dispozitivul are o greutate mică și dimensiuni. Funcționarea mecanismului invertor se bazează pe utilizarea întrerupătoarelor de putere și a tranzistorilor cu efect de câmp. Un astfel de dispozitiv util este vândut în magazine specializate. Dar nu puteți cheltui bani, dar luați schema unui aparat de sudura invertor și faceți-l singur. Aici vom vorbi despre cum să facem sudarea cu mâinile noastre acasă și ce este necesar pentru asta. Informațiile sunt utile în cazul dispozitivului achiziționat, deoarece, datorită informațiilor furnizate de articol, nu va fi necesar să invitați un specialist pentru remedierea acestuia.

Caracteristicile invertorului

Invertorul de sudare este o sursă de alimentare care este acum utilizată în computere. Energia electrică este convertită în invertor după cum urmează:

 • Variabila de tensiune este convertită la o constantă.
 • Curentul unui sinusoid constant este convertit într-un curent alternativ cu o frecvență înaltă.
 • Căderea de tensiune.
 • Curentul este rectificat în timp ce se menține frecvența necesară.

Instalația invertorului de sudurăAceastă schemă a invertorului de sudură poate reduce greutatea acestuia și poate reduce dimensiunile. Se știe că mașinile de sudura vechi funcționează pe principiul reducerii tensiunii și al creșterii curentului la înfășurarea secundară a transformatorului. Datorită rezistenței mari a curentului, este posibilă sudarea metalelor prin metoda arcului. Pentru a crește curentul și reducerea tensiunii pe bobina secundară, reduce numărul de ture și, în același timp, crește secțiunea transversală a conductorului. Ca rezultat, mașina de sudura a tipului de transformator cântărește foarte mult și are dimensiuni considerabile.

Pentru a rezolva această problemă, am propus un circuit invertor de sudură. Principiul se bazează pe creșterea frecvenței curentului la 60 sau la toate cele 80 kHz. Acest lucru reduce greutatea și reduce dimensiunea dispozitivului. Pentru a implementa concepția, a avut loc o creștere a frecvenței de mii de ori, ceea ce a devenit posibil datorită tranzistorilor cu efect de câmp. Între tranzistori se furnizează un mesaj cu o frecvență de aproximativ 60-80 kHz. Schema sursei de alimentare este DC, care este furnizată de un redresor, care utilizează o punte diodă. Alinierea valorii tensiunii este asigurată de condensatori.

Curentul alternativ este transferat la transformatorul pas cu pas după trecerea prin tranzistori. Ca transformator, o bobină, redus cu un factor de sute. Bobina este folosită deoarece frecvența curentului furnizat transformatorului a fost deja mărită de o mie de ori prin tranzistoare cu efect de câmp. Ca rezultat, se obțin date similare, ca și în operarea sudării transformatorului, dar cu o mare diferență în dimensiuni și greutate.

Asamblarea invertorului

Pentru auto invertor de sudura de asamblare trebuie să știe că circuitul este proiectat în primul rând pentru consumul de tensiune de 220 V și un curent de 32 A. Când curentul crește de ieșire de conversie a energiei de aproape opt ori și va ajunge la 250 A. Această valoare este suficient pentru a crea o cusătură puternică pe electrod distanța până la centimetru. Pentru fabricarea unei surse de alimentare cu invertor veți avea nevoie de:

 • Cum se face un invertor de sudareTransformator cu miez de ferită.
 • Înfășurarea primară a transformatorului cu o sută de fire de Ø0,3 mm.
 • Trei înfășurări secundare: intern cu 15 rotații și o sârmă Ø1 mm - mediu cu 15 rotații și un cablu Ø0,2 mm - exterior cu 20 de rotații și un fir Ø0,35 mm.

De asemenea, pentru asamblarea transformatorului sunt necesare următoarele elemente:

 • stofă din fibră de sticlă;
 • fire de cupru;
 • material bumbac;
 • oțel electrotehnic;
 • PCB.

Invertor de sudare circuit

Cum se utilizează un invertor de sudurăPanoul, unde este amplasat unitatea electrică, este montat separat de secțiunea de alimentare. Separatorul dintre unitatea electrică și piesa de alimentare este o placă metalică care este conectată electric la corpul unității. Controlul închiderilor se face cu ajutorul conductorilor care sunt lipiți în apropierea tranzistorilor. Conductorii între ei sunt conectați în perechi, iar dimensiunea secțiunii lor nu joacă un rol special. Cu toate acestea, este important ca lungimea conductorilor să nu depășească 15 cm.

Dacă nu aveți abilitățile de a lucra cu electronica, este mai bine să contactați maestrul. În caz contrar, va fi dificil să înțelegeți aspectul mașinii de sudat.

Descrierea pas cu pas a ansamblului

Sunt efectuate următoarele:

Asamblarea alimentatorului. Se recomandă să se ia ferită de 7 × 7 sau 8 × 8 ca bază a transformatorului. Dispozitivul principal de înfășurare este înfășurat prin înfășurarea firului de-a lungul lățimii miezului. Acest lucru îmbunătățește performanța dispozitivului cu căderi de tensiune. Se utilizează fire de cupru (sârmă) PEV-2, iar în absența unei magistrale, firele sunt conectate la un pachet. Înfășurarea primară este izolată cu fibră de sticlă. După stratul din fibră de sticlă, înfășurările firelor de protecție sunt înfășurate în partea superioară.

carcasă. Acest element important poate fi vechea unitate de sistem informatică, în care există suficiente găuri pentru ventilație. Folosit poate fi un recipient vechi de 10 litri, în care puteți face gauri și locul răcitoarelor. Pentru a crește rezistența structurii, colțurile metalice sunt așezate din carcasă, fixate cu îmbinări filetate.

Cum se asamblează un invertorSecțiunea de putere. Rolul unității de putere este jucat de un transformator pas cu pas. Miezurile sale pot fi de două tipuri: Ш 20 × 208 2000 nm. Între cele două elemente ar trebui să existe un spațiu, care este furnizat de ziarul de ziar. La dispozitivul unei bobine secundare se înfășoară niște straturi. Trei straturi de fire sunt așezate pe înfășurarea secundară și o garnitură fluoroplastică este așezată între ele. Între bobinare există un strat de izolație întărit, care permite evitarea unei defecțiuni a tensiunii pe bobina secundară. Condensatorul trebuie să aibă o tensiune de cel puțin 1000 V.

Pentru a menține circulația aerului între înfășurări, este lăsat un spațiu de aer. Pe miezul de ferită este asamblat un transformator de curent, care este inclus în circuitul liniei pozitive. Miezul este învelit în hârtie termică, în care calitatea este mai bine să utilizați o casetă de case de marcat. Diodele de rectificare sunt atașate plăcii de aluminiu a radiatorului. Ieșirile diodelor sunt conectate prin fire neizolate, a căror secțiune transversală este de 4 mm.

Unitate invertor. Scopul principal al sistemului invertor este transformarea unui curent direct într-un curent alternativ cu frecvență înaltă. Pentru ao mări, folosim tranzistoare cu efect de câmp, lucrăm la închiderea și deschiderea cu o frecvență înaltă. Se recomandă să nu folosiți un tranzistor puternic, ci să implementați un circuit bazat pe două cele mai puțin puternice. Acest lucru este necesar pentru stabilizarea frecvenței curentului. În circuit trebuie să existe condensatoare conectate în serie.

Cum de a construi un invertor de unul singurSistemul de răcire. Ventilatoarele de răcire sunt instalate pe peretele carcasei, pentru care se pot utiliza răcitoare de calculator. Ele sunt necesare pentru răcirea elementelor de lucru. Cu cât sunt mai utilizate, cu atât mai bine. Două ventilatoare sunt instalate în mod necesar pentru a arunca în aer transformatorul secundar. Un răcitor bate radiatorul, care împiedică supraîncălzirea elementelor de lucru - diodele redresoare.

Merită să utilizați un element auxiliar - un senzor de temperatură, care este recomandat să fie instalat pe un element de încălzire. Senzorul este declanșat când se atinge temperatura critică de încălzire a unui element. După ce este activată, alimentarea dispozitivului este oprită.

În timpul funcționării, sudarea invertorului este încălzită rapid, astfel încât trebuie să existe în mod necesar două răcitoare puternice. Aceste răcitoare sau ventilatoare sunt plasate pe corpul dispozitivului pentru a lucra la extragerea aerului. Aerul proaspăt intră în sistem prin găurile din carcasă. În unitatea de sistem, aceste găuri sunt deja disponibile, iar atunci când utilizați orice alt material, nu uitați de furnizarea de aer proaspăt.

Lipirea plăcii. Factorul cheie, deoarece circuitul se bazează pe o placă de bază. Tranzistoarele și diodele de pe acesta sunt importante pentru a se monta unul împotriva celuilalt. O placă este instalată între radiatoarele de răcire, prin care lanțul de aparate electrice este conectat. Se calculează o tensiune de alimentare de 300 V. Poziția suplimentară a condensatoarelor de 0.15 μF vă permite să resetați excesul de energie în circuit. La ieșirea transformatorului sunt plasate condensatoare și snubber-uri, prin intermediul cărora este amortizată supratensiunea la ieșirea bobinei secundare.

Tuning, depanare. După asamblarea sudorului invertor, sunt necesare mai multe proceduri, în special reglarea funcționării. Pentru a face acest lucru, conectați la tensiunea de 15 V PWM (modulatorul de lățime a pulsului) și acționați răcitorul. În plus, un releu este conectat la circuit prin rezistența R11. Releul este pornit în circuit pentru a evita supratensiuni în rețeaua de 220 V. Este important să verificați activarea releului și apoi să aplicați alimentarea cu energie electrică la PWM. Ca urmare, imaginea ar trebui să apară atunci când secțiunile dreptunghiulare de pe diagrama PWM ar trebui să dispară.

Corectitudinea conexiunii poate fi apreciată dacă, la configurarea releului, se emite 150 mA. Dacă semnalul este slab, atunci cardurile sunt conectate incorect. Probabil, una dintre înfășurări este perforată. Pentru a elimina interferențele, toate firele electrice de alimentare sunt scurtate.

Functional Testing

Verificarea performanțeiDupă lucrările de asamblare și depanare, se verifică performanța mașinii de sudură. Pentru a face acest lucru, dispozitivul trebuie să fie alimentat de la rețeaua de 220 V, apoi să stabilească indicatori de curent ridicat și să verifice indicatoarele de pe osciloscop. În bucla inferioară, tensiunea ar trebui să fie între 500 V și cel mult 550 V. Dacă totul este corect și electronica este selectată strict, indicele de tensiune nu va depăși 350 V.

Apoi, sudarea este verificată în acțiune. În acest scop, se folosesc electrozii necesari și sudura se taie până la arderea completă a electrodului. Apoi, este important să verificați temperatura transformatorului. Dacă pur și simplu se fierbe, atunci există dezavantaje în schemă și este mai bine să nu continuăm lucrarea.

După tăierea a două sau trei îmbinări, radiatoarele se vor încălzi până la o temperatură ridicată și este important să se lase să se răcească. Pentru aceasta, o pauză de două-trei minute va fi suficientă, ca rezultat, temperatura va egala la cea optimă.

Cum să utilizați dispozitivul

Utilizarea invertoruluiDupă pornirea dispozitivului de acasă în circuit, controlerul stabilește automat un curent definit. Dacă tensiunea firului este mai mică de 100 V, dispozitivul funcționează defectuos. Demontați dispozitivul și verificați din nou corectitudinea ansamblului. Cu ajutorul acestui tip de aparat de sudare, se realizează un vârf de metale feroase și metale neferoase. Pentru a asambla mașina de sudura, va trebui să stăpânească elementele de bază ale ingineriei electrice și, desigur, timpul liber pentru fabricarea ei.

Invazia de sudor este indispensabilă în garaj. Dacă nu aveți deja acest instrument, faceți-l singur și utilizați-l pentru plăcerea dvs.!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Caracteristicile sudatorului invertor pentru incepatoriCaracteristicile sudatorului invertor pentru incepatori
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
Invertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblareInvertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblare
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
» » Sudura circuit invertor pentru auto-fabricare
© 2021 amigdas.com