amigdas.com

Dispozitivul și domeniul de aplicare al cablului de oțel

Cablu de oțelCablurile din oțel, care trebuie să respecte normele GOST 2688-80, sunt realizate din sârmă specială, supusă în prealabil tratamentului termic, dându-i rezistență ridicată. Cablul metalic este utilizat pe scară largă în diverse domenii: extracția cărbunelui, rafinarea petrolului, construcția, transportul fluvial și maritim și multe alte domenii. Deci, cablul de oțel este un produs realizat dintr-un număr mare de fire și având o rezistență ridicată. Să luăm în considerare caracteristicile sale.

Scopul produsului

Unde este cablul de oțel folosit?Cel mai adesea produsul este folosit pentru remorcare, manipulare și ridicare. Puternic și flexibil, coarda face parte din echiparea excavatoarelor, a macaralelor, a platformelor de foraj. Este de asemenea utilizat în mecanismele de ridicare și coborâre a ascensoarelor de marfă și de călători și pentru armarea betonului. Cele mai multe corzi sunt aplicate la lucrările de ridicare a încărcăturii: flexibilitatea și durabilitatea ridicată a produselor permit realizarea unor dispozitive de preluare a încărcăturii, susținând sarcini mecanice grave.

Având în vedere complexitatea activităților care implică utilizarea cablurilor din oțel, alegerea produselor ar trebui tratată cu cea mai mare responsabilitate. Piața modernă reprezintă multe tipuri de frânghii și cabluri din oțel, astfel încât o persoană ignorantă se poate pierde din cauza acestei diversități. Prin urmare, în caz de dificultăți, este mai bine să consultați un profesionist care vă va ajuta să alegeți produsul pentru anumite sarcini.

Respectarea strictă a cerințelor de performanță se aplică atît cablurilor metalice, cît și elementelor suplimentare cu care sunt utilizate. Înainte de operare, aceste produse sunt supuse diferitelor teste și inspecții și, dacă au trecut cu succes, primesc certificatelor și permiselor, permițând utilizarea în scopul propus.

Parametrii de bază

Parametrii principali pentru selectarea cablurilor sunt după cum urmează:

 1. rezistență;
 2. flexibilitate;
 3. Capacitatea de încărcare;
 4. Valorile limită ale tensiunii.

Pentru a spori rezistența la medii agresive, în cazul în care cablurile vor fi utilizate, în unele cazuri sunt supuse procesării suplimentare. În ceea ce privește zonele individuale de utilizare a produselor, unul dintre cei mai importanți parametri poate fi greutatea sa.

Caracteristici de design

Cum se utilizează o frânghie din oțelExistă tehnologii diferite pentru realizarea cablurilor din oțel. Să ne ocupăm de trăsăturile generale. Baza designului este un număr mare de fire de oțel care sunt interconectate în jurul unui miez fabricat din materiale diferite, inclusiv cele nemetalice. În primul rând, acest element trebuie să formeze un model al produsului finit și să îl protejeze de lovire, datorită încărcărilor mecanice semnificative, suprafeței sale. Dacă miezul este fabricat din metal, suprafața sa este protejată de coroziune prin acoperirea cu zinc sau aluminiu.

Adesea miezul este fabricat din materiale organice:

 1. Tesaturi din bumbac;
 2. Manila;
 3. cânepă;
 4. Siza.

Cum să aplicați un cablu din oțelSubstanța organică este foarte predispusă la atacuri putrede și fungice. Pentru a evita acest fenomen, miezurile organice sunt impregnate cu un lubrifiant special, care mărește semnificativ durata de viață a produsului și micșorează în continuare fricțiunea dintre elementele sale.

Utilizați încă corzi activ cu un miez de materiale sintetice: fire de poliamidă. De obicei, astfel de cabluri sunt două straturi, straturile sunt separate prin fire sintetice și nu se freacă una de cealaltă. Un plus imens al acestui design într-o greutate relativ mică, ceea ce este extrem de important în multe situații. Miezurile de cabluri metalice pot fi plăci metalice izolate, bandă sau sârmă, răsucite într-o spirală.

În ceea ce privește flexibilitatea, cablurile din oțel sunt împărțite în trei categorii:

 1. Cel mai mic grad de flexibilitate (miez de cânepă și 42 fire).
 2. Flexibil (72 de fire, din care făceau mai înainte fire individuale).
 3. Flexibilitate sporită (nucleul de cânepă și 144 de fire, pre-tricotate în șase fire).

Tipuri și marcaje

Atunci când alegeți un cablu, luați în considerare o mulțime de factori:

 1. dispozitiv;
 2. Lungime;
 3. diametru;
 4. flexibilitate;
 5. Încărcarea maximă pe care o poate rezista produsul.

Dispozitivul unui cablu de oțelAcest tip sau tipul de construcție este determinat de numărul de leagăne. De exemplu, un cablu din oțel unic constă dintr-un miez cu o spirală de sârmă înfășurată pe ea. Firele separate ale acestor elemente servesc adesea pentru fabricarea de produse mai complexe - cabluri cu dublă suspendare. Proiectarea unor astfel de produse include un miez, în care firele sunt înfășurate într-o anumită ordine. Lanțurile sunt utilizate pentru fabricarea produselor cu un singur strat și a mai multor straturi capabile să reziste la sarcini grave, adesea foarte importante.

Cel mai complex dispozitiv are cabluri triple-strand, din strand. De fapt, firul este un cablu de oțel dublu de șlefuire, special creat pentru a forma produse mai complexe din acesta mai târziu.

Firele realizate în diferite moduri pot fi folosite pentru a produce corzi complicate. Pentru marcarea și determinarea tipului de fire, se utilizează denumirea LC-line touch. Cele mai simple toroane conform dispozitivului (LK-0) sunt caracterizate de același pas al pigmentului în toate straturile și un model repetat.

Pentru a forma straturi de fire, sârmă de diferite diametre este utilizată, este desemnat în astfel de cazuri - LK-R. Există tipuri mixte de fire, adică cele ale căror straturi sunt realizate din fire de diferite diametre. Aceste toroane au denumirea LC-RO. Metoda de fabricare a firelor este, de asemenea, luată în considerare la alegere.

Cablurile din oțel, de asemenea, curl de la fire realizate de principiul de contact punct (TC) sârmă în ele. Caracteristicile dispozitivului acestor toroane sunt că în fiecare dintre straturile lor sârma este înfășurată cu pași diverși și straturile se încrucișează reciproc. Spuneți imediat că nu se recomandă utilizarea cablurilor cu astfel de fire, atunci când acestea sunt destinate încărcărilor dinamice semnificative. La urma urmei, datorită densității scăzute a structurii interne a acestor produse, straturile sub sarcini dinamice sunt supuse unei frecare grave, care poate dezactiva rapid cablul.

Corzile combinate sunt fabricate din fire de tip LC și TK, care sunt desemnate ca TLK. Fiecare dintre tipurile descrise este selectat în funcție de scop, condițiile de funcționare sunt evaluate cu atenție.

Un articol special merită un produs din sârmă zincată. Pentru o protecție suplimentară împotriva coroziunii, aceasta este plasată într-o manta din PVC. Datorită acestei caracteristici a dispozitivului, produsul este utilizat cu succes în condiții nefavorabile. Aceste cabluri sunt legate de sarcini care sunt coborâte în medii lichide, cu ajutorul căruia se realizează montarea antenelor și a pilonilor, a liniilor de comunicație și a transmisiei electrice.

Informații suplimentare

Cum se face cablul de otel?Sunt disponibile, de asemenea, cabluri metal-polimer, în care sârma poate fi galvanizată, ceea ce face produsul mai rezistent la coroziune. Există, de asemenea, o modalitate mai ușoară de a proteja împotriva coroziunii: acoperirea cu lubrifianți speciali sau adăugarea la structura unui strat suplimentar de sârmă galvanizată.

Piața modernă oferă cabluri a căror suprafață este protejată de un material care poate rezista la arsuri și schimbări de temperatură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instalatii de foraj pentru sonde de forajInstalatii de foraj pentru sonde de foraj
Specificații și domeniul de aplicare al cablului asbSpecificații și domeniul de aplicare al cablului asb
Prețul unui cablu de instalații pentru curățarea apei uzatePrețul unui cablu de instalații pentru curățarea apei uzate
Cablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cabluCablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cablu
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75Fire de sârmă din oțel cu gaz carbonat 9389-75
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Cablu pv 1 și specificațiile firuluiCablu pv 1 și specificațiile firului
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
» » Dispozitivul și domeniul de aplicare al cablului de oțel
© 2021 amigdas.com