amigdas.com

Plantele din taiga: reprezentanți ai lumii plantelor

mur piticLumea vegetativă a taigii este uimitoare, cu o mare varietate, aici găsiți copaci, tufișuri și iarbă. Nu este deloc faptul că taiga merita "titlul" plămânilor verzi ai planetei noastre. Plantele taiga furnizează în mare parte echilibrul dioxidului de carbon și oxigenului de pe Pământ.

Vom cunoaște mai îndeaproape plantele din taiga.

Taiga: ce este?

Fructe de taigaPădurea taiga este a un ecosistem imens, a cărui locație geografică este nordul Eurasiei, continentul nord-american și scandinavia.

În general, lumea plantelor este reprezentată conifer plante, deși există o mulțime de copaci foioase: aspen, cenușă de munte, mesteacăn, arin. Taiga nu va numi locul cu condiții favorabile, motiv pentru care locuitorii săi - atât la animale cât și plante, este necesar să se adapteze la climatul aspru lipsit de amabilitate.

Taiga vesnic verde este eterogenă, în cadrul ei sunt:

 • conifere ușoară (include zada și pinul);
 • coniferele întunecate (molidul, bradul și cedrul cresc aici).

Datorită faptului că pe teritoriul taigii există o mulțime de mlaștini, întinderea aici este mușchi și lichen. Există și arbuști. Care sunt cele mai tipice plante pentru site-urile taiga?

Reprezentanți conifere

 • Molid siberianMolid siberian. Acesta este un copac foarte des întâlnit în taiga. Yelniki au proprietăți antibacteriene: datorită menținerii uleiurilor esențiale în ace, pomul curăță aerul. Arborele crește, de asemenea, în păduri mixte. Lemnul a găsit o largă aplicație în industria construcțiilor.
 • Cedru siberian. Altfel, acest reprezentant al faunei taiga este numit pin de cedru siberian. Ca molid, este un rezident al pădurilor întunecate de conifere. Conurile sale sunt consumate cu plăcere de animale și de oameni. Lemnul este utilizat în mod activ în producția de mobilier. Un fapt interesant: pădurile de cedru sunt adesea locuite de animale cu blană. Viața acestui copac este sute de ani, printre cedri există multe ficat lung care au trecut pragul de 750 de ani!
 • bradbrad. Acesta este un suport al acelor moi, de aceea vânătorii obosiți preferă să doarmă pe picioarele de brad. În cosmetologie, uleiul acestui pom a găsit o aplicare largă, dar aici lemnul de valoare specială nu reprezintă. Acele brute se pot prepara, obținând un ceai de încălzire parfumat.
 • Larch. Acesta este un copac conifer, a cărui ace se încadrează în toamnă și din nou crește în primăvară. În ciuda acestui fapt, zada este cea mai înghețată plantă din taiga, tolerează înghețurile până la -70 ° C. Rusty preferă în locuri luminoase.
 • Pini. Este larg răspândită în taiga rusă. Lemnul este considerat unul dintre cele mai bune materiale de construcție, deoarece acestea conțin o mulțime de gudron. Datorită mirosului plăcut, este utilizat în producția de mobilier. utilizate pe scară largă în construcția de nave.

Arbori de foioase

 • mesteacănmesteacăn. Acesta este reprezentantul cel mai reprezentativ al lumii plantelor din taiga. Este prezent practic pe întreg teritoriul său, lemnul este folosit pretutindeni în construcții și producție industrială, coaja este folosită pentru extracția gudronului. În primăvară, din acest copac se extrage un suc dulce surprinzător de gustos.
 • Aspen. Scoarță și cerbi de acest copac place să mănânce taiga animal: iepuri, caprioare și moose, în special în ierni severe. O persoană utilizează aspen pentru construcție, producție de placaj, meciuri, de asemenea, în scopuri medicale. Planta este renumită pentru efect coleretic, antiinflamator și antihelmintic.
 • RowanRowan. Se întâmplă foarte des în taiga Europei și Americii de Nord, fructele roșii strălucitoare servesc ca hrană pentru numeroasele păsări și sunt folosite ca hemostatice, laxative și diuretice.
 • Ardeiul verde, aparține familiei Birch, preferă să crească pe soluri umede, este mai puțin obișnuit în pădurile de taiga decât plantele menționate mai sus.
 • Lipu poate fi rar văzut în taiga, dar uneori se întâmplă uneori. Cel mai adesea crește în zonele sudice sau în taurul Amur. Lemnul a găsit o aplicație largă în tamplarie datorită ușurinței prelucrării. De asemenea, este o miere bună, miere de tei se bucură de dragoste în medicina populară.
 • Lemn de cedru. Puteți întâlni acest copac înfiorător, în special în zonele montane, precum și în zonele de frontieră dintre taiga și tundra. Durata de viață este mai mare de 200 de ani, dar crește foarte încet. Sapa din copac este bogată în substanțe utile, deci din aceasta se fac agenți diuretici, antiseptici și antihelmintici. Este adesea utilizat pentru a trata vezica urinară și rinichii.

arbuști

 • ienupărienupăr - acesta este un arbust mic, pentru a introduce lumea plantelor taiga. Formează boabe bogate și zaharuri, care nu servesc doar ca hrană pentru animale, ci sunt folosite și în medicina populară. Fructele de ienupăr sunt adesea folosite pentru a trata bronșita, tuberculoza.
 • Ledum - arbust veșnic verde în înălțime de la o jumătate de metru până la 1,3 metri, proprietar de frunze piezoase și flori albe. Cultivă pe mlaștini sau într-o zonă puternic murdară.
 • Catelul. Este un arbust ale cărui fructe de pădure sunt folosite pentru mâncare de dungi și unele animale.

arbuști

 • merișormerișor. Este o planta vesnic verde cu frunze rigide si fructe de padure delicioase, utile pentru boli de rinichi si diabet.
 • Cranberry. Rusty preferă în teren mlaștină, fructe de padure rosii aprinse, utile pentru rinichi, coapte până la începutul toamnei.
 • Afinele. Este un arbust mic care se întinde pe iarbă. Black-albastru fructe de padure coapte până în a doua jumătate a verii, ele sunt foarte utile pentru îmbunătățirea viziunii.
 • Afinele. Culoarea acestor fructe de padure arata ca afine, dar au un gust complet si proprietati de vindecare. Deci, este obișnuit să folosiți afine pentru a întări vasele de sânge.

Interesant! Vă puteți întâlni în pădurile taiga și tufișuri, care sunt în mod tradițional percepute ca grădină: zmeură, câine-trandafir.

Plantele din taigaToate plantele și animalele, care natura „settle“ în pădurile de taiga, sunt rezistente la îngheț, un sistem de rădăcină bun, care poate crește în soluri reci sau îmbibate cu apă. De aceea există aici atât de multe plante conifere, deoarece acele sunt o formă specială de frunze, ajutând la reducerea evaporării umidității.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Caracteristicile băii taiga: beneficii și contraindicațiiCaracteristicile băii taiga: beneficii și contraindicații
Taiga taiga cu mâinile, caracteristicile și soiurile propriiTaiga taiga cu mâinile, caracteristicile și soiurile proprii
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Tipurile și numele copacilor din Rusia și MoscovaTipurile și numele copacilor din Rusia și Moscova
Ienupar chinezesc: plantare, îngrijire și soiuriIenupar chinezesc: plantare, îngrijire și soiuri
Zada japoneză: descrierea pomului, plantarea și îngrijireaZada japoneză: descrierea pomului, plantarea și îngrijirea
Barguzin sable: un animal frumos și predatorBarguzin sable: un animal frumos și predator
» » Plantele din taiga: reprezentanți ai lumii plantelor
© 2021 amigdas.com