amigdas.com

Scurta descriere a cucului de păsări comune

Descriere cuc comunPasărea cucului este larg răspândită peste tot. Cu strigătul constant al lui "ku-ku" este asociat nu numai cu numele, ci și cu o serie de semne ale oamenilor. Interesant este faptul că acestea sunt familiare tuturor strigătele sunt produse de bărbați

Cucului pentru a atrage o femeie la momentul începerii jocurilor de căsătorie.

Cum arata cucul?

Câinele obișnuit are o culoare inconspicuoasă, dar zborul său poate fi confundat cu un șoim. Prin urmare, păsările, în jurul căror cuiburi cocoșul croaks, o iau adesea pentru un prădător. Cu o examinare strictă a structurii acestei păsări, puteți vedea că aceasta are o coadă în formă de pană lungă, aripile sunt ascuțite, iar picioarele sunt scurte. Structura piciorului vă permite să vă mențineți pe suprafață într-o poziție verticală, cum fac ciocăneții. Adultul cuci ajunge la 34 de centimetri în lungime și cântărește până la 190 de grame. Ochii sunt subliniat cu o piele de culoare portocalie strălucitoare. Culoarea păsării este dominată doar de culorile gri închis și cenușiu abdomen alb cu benzi întunecate.

Unde locuieste cucul

Această specie de păsări nu este selectivă în habitatele sale. Cucile trăiesc în tundră și subtropică, cuibesc pe teritoriul Europei și în Asia Mică. Dar pentru iarnă în locurile în care au ajuns în primăvară, nu rămân, sunt atrase:

  • Africa;
  • zahăr;
  • Țările asiatice.

Dense plante de taiga de păsări nu le place, în toate celelalte plantații împădurite aceste persoane cuibărit de bună voie.

Ce se hrănește

Descrierea scurtă a cucului de pasăreCucile - păsările nu sunt dăunătoare, ci mai degrabă utile, deoarece pot distruge mulți dăunători care nu sunt potriviți pentru a mânca alte păsări. ei extrem de vorosos. Apetitul devine slab doar în sezonul de împerechere. În acest moment ei fac un zgomot și devin foarte activi, uitând de secretul și prudența lor, anunțând cu voce tare dragostea lor pentru întregul district.

De la mijlocul lunii aprilie în pădure puteți auzi un zgomot "ku-ku", care se va opri doar la începutul lunii august. De obicei, cucii sunt ajustați pentru sezonul de reproducție al raselor de păsări, pe care îi vor pune ouăle în cuiburi și îi vor da puilor hrănirea și creșterea. Cucul își amintește de genul de părinți adoptivi și apoi continuă să parasi pe aceste păsări în viitor. Cel mai adesea, păsările mici sunt alese ca părinți adoptivi. Femela va avea zece secunde pentru a pune oul în alt cuib și a lua cuibul de stăpân, în timp ce bărbatul distrage viitoarea mamă adoptivă a cucului cu zborul său înfricoșător.

Comportamentul puii de cuc

Cuckoo Migrating BirdCuștile cuticule dobândesc culoarea și modelul acelor ouă care sunt aproape în cuib, astfel încât proprietarii nu observă substituția. După unsprezece - doisprezece zile, apare o pui neajutorat. Dacă ar fi fost norocos să prindă prima, atunci ar fi împins toate ouăle de lângă el. El este încă orb și are o spate goală, dar deja destul de puternic și are instinctul de a arunca tot ce atinge spatele lui. Puiul o face foarte repede, pentru că în patru zile instinctul său nu va funcționa.

Dacă s-ar fi născut deja frații săi și surorile, el se va ocupa și de acestea cu cruzime. El trebuie să rămână singur în cuib, altfel păsările mici, cărora au aruncat-o părinții săi adevărați, nu vor putea să hrănească hoarda puilor și cucul este incredibil de voros. De aceea și puii nativi supraviețuitori ai gazdei cuibului nu vor primi mâncare și el va muri.

Trei săptămâni mai târziu, placenta va începe să apară penaj, iar părinții adoptivi continuă să se hrănească. Când își hrănesc doar puii, copiii devin independenți mult mai repede.

De ce se comportă păsările în acest fel? Cucul poate produce astfel de sunete, împotriva cărora părinții nu pot rezista. Chick plânge uneori imita strigatul mai multor pui.

Alte caracteristici ale păsării cucului

Cucul pune ouă în cuiburile de păsări străineCuculii trăiesc aproape zece ani, dar pentru întreaga lor viață nu schimbă tactica reproducerii. Cucul este o pasăre obișnuită și comună, însă modul său de viață este dificil de învățat, deoarece pasărea se comportă foarte secret. Atât femelele cât și masculii din cucul obișnuit trăiesc în afară până în perioada de creare a perechilor.

Păsările nu cresc cuiburi, dar teritoriul pe care îl pot explora în căutarea altor cuiburi este destul de extins, este măsurat în câteva hectare. Urmăriți cu atenție alte păsări, ea face o alegere decisivă: cine va deveni o mamă și tată la viitoarea ei pui. Cucusul obișnuit nu este la fel de simplu cum pare la prima vedere. Această pasăre urmăriți îndeaproape pentru ceea ce se întâmplă în pădure și dacă nu se potrivește cu cuibul, ea va fi capabilă să-i determine pe viitorul ei pui în gol.

Cucul comun nu este o mamă exemplară și o pasăre dură:

  • nici un cuib nu se va scutura;
  • nici un copil nu se va hrăni.

Nu este nimic de genul că femeile care au născut copii și le-au plantat pentru a fi ridicate de bunici sau de alte rude sunt considerate ca fiind cucii obișnuiți.

Păsările au capacitatea de a se adapta. Ouăle sunt incomensurabil de mici în comparație cu greutatea lor. Greutatea lor poate fi de numai trei grame, uneori mai mult. La urma urmei, are nevoie să "îi roage" pe viitorii educatori ai urmașilor ei. Există aproximativ o sută cincizeci de specii de păsări, pe care mama fără scrupule cu pene o face părinților adoptivi.

Beneficiu sau rău

Scurta descriere a cucului de păsări comuneCel mai probabil, această pasăre obișnuită forestieră obișnuită beneficiază. Este nevoie de o oră pentru a sparge o sută de omizi. Și vrei să mănânci cea mai mare parte a zilei, și stomacul ei reciclează cu ușurință orice fel de dăunător. Calea secretă a vieții Această pasăre o ajută să vâneze, dar secretul ei nu permite monitorizarea zborului cucilor. Nu se vor împacheta în pachete, nu se pregătesc pentru un zbor, așezate pe fire și copaci. Toate zborurile sunt făcute într-un ritm lent, păsările își păstrează puterea, deoarece nu se opresc nicăieri și acoperă distanțe uriașe. Iernarea lor durează trei luni în regiunile calde.

Cele mai multe specii de cuci sunt capabili să-și hrănească proprii pui, ceea ce fac cu succes.

Nu credeți că cucul duce un stil de viață parazitar în tot. În general, pe baza descrierii sale, rezultă că această pasăre nu arata luminoase si provocatoare, ci mai degrabă modest, dar servește binele omului, eliminând paraziții nu numai pădurile din apropiere, ci și parcelele de grădină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Cucul cu geniezită: cum se face și care sunt consecințele?Cucul cu geniezită: cum se face și care sunt consecințele?
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
» » Scurta descriere a cucului de păsări comune
© 2021 amigdas.com