amigdas.com

Habitat broasca de iarbă

Unde locuieste broasca de iarba?Plăcile din plante sau ordinare sunt amfibieni mici fără coadă care aparțin familiei de broaște reale.

Broasca pe bază de plante are un corp destul de înțepenit și o botă plictisitoare, rotundă. Ochii ei sunt maro, cu un elev orizontal de culoare neagră.

Broaștele comune au o a doua pleoapă transparentă, protejează ochii împotriva murdăriei și a apei. Pielea este acoperită cu mucus, netedă la atingere.

Culoarea este dominată de tonuri maro, dar, cel mai adesea, depinde de habitatul amfibian.

 1. Gri închis a pictat pielea de broaște, trăind printre prăjini, roci de rezervoare, în tufișuri de stuf.
 2. Culoare verde închis broaște care preferă mlaștini sau zone cu iarbă.
 3. Maro sau nisip umbra are pielea de amfibieni care trăiesc în soluri nisipoase sau argiloase.
 4. Pe insula Marii Britanii, puteți vedea complet broaștele din plante adânc negru sau roșu. Dar asemenea persoane sunt extrem de rare.
 5. O altă specie foarte mică a acestor amfibieni este persoane cu ochi roșii.

Culoarea broasca iarbaBărbații sunt destul de luminoși în comparație cu femelele, în perioada de reproducere culoarea gâtului lor dobândește o nuanță albastră. Femeia, la rândul ei, este mai mare decât bărbații și atunci când vine perioada matrimonială, culoarea pielii lor se întunecă. Abdomenul acestor animale este decorat cu un model de marmură. Pe spate și pe laturi există un model sub formă de pete mici întunecate.

Aceste broaște aparțin unor specii medii, lungimea corpului lor fiind de 6-10 centimetri și o greutate de 15-30 grame.

habitat

Broaștele comune trăiesc în principal în Europa, ele se găsesc adesea la o altitudine de patru mii de metri deasupra nivelului mării. Prezența rezervoarelor nu joacă un rol semnificativ pentru aceste amfibieni, chiar și în ciuda nevoii lor de umiditate ridicată a habitatului. Cu toate acestea, râurile, lacurile și mlaștiniile sunt solicitate de aceste animale numai în timpul sezonului de reproducere și uneori refacerea rezervelor de umiditate din piele. Dar, de obicei, au destule ploi, baltă și rouă, care se acumulează pe plante dimineața.

foarte Sunt susceptibile la căldură, slab tolerate și zilele fierbinți petrec, ascunzîndu-se în iarbă, printre pietre, pungi și alte locuri răcoroase. La vremea rece, dimpotrivă, asemenea broaște sunt bune, înainte ca ceilalți să se trezească din hibernare și să nu se teamă de temperaturile scăzute. Deplasați-vă în salturi sau pași mici. Destul de repede, dar se retrage repede când există pericol.

Ordinar sau pe bază de plante sunt singurele specii de broaște care locuiesc pe teritoriul Irlandei. În ciuda faptului că locuiesc aproape în întreaga Europă. Partea de sud a Italiei, a Balcanilor și a Peninsulei Iberice nu se potrivește cu amfibienii lor cu condițiile lor climatice, așa că nu preferă să nu se stabilească acolo.

Habitatele comune ale broaștelor de iarbă:

 • Partea umedă a pădurilor.
 • Steps și pășuni-stepă.
 • Pajiști, câmpuri.
 • Shores de diferite rezervoare.

activitate

Plantele din plante sunt animale nocturne. De cele mai multe ori, vârfurile activității lor se încadrează în seara și nopțile calde, după întuneric: de la douăzeci și trei la două dimineața. La unsprezece dimineața se întorc la ascunzătoare. În vremea ploioasă și umedă, ele prea adesea prezintă activitate. În timpul zilei și la frig sau, dimpotrivă, zile prea calde, broaștele de iarbă preferă să se năpustească în frunze căzute sau să se ascundă printre pietre, prăjituri sau năluci de animale.

Plante medicinale in vivoEi nu aleg un anumit loc de trai, călătoresc în mod constant. Într-o zi un astfel de animal poate depăși un kilometru.

Toată viața, cu excepția sezonului de reproducere și a iernării, acești amfibieni petrec singuri, destul de departe de rezervoare. Bazinele saline au un efect dezastruos asupra acestei specii. Broasca de plante, după ce a petrecut cel puțin o zi în apă, chiar și cu un conținut foarte scăzut de sare - va muri.

Hibernare de iarnă

Dacă temperatura aerului rămâne mult timp sub șase grade de căldură, broaștele din plante înțeleg că este timpul pentru hibernare și pentru a merge la terenurile de iernare. Pentru iernare, ei aleg păduri dense de-a lungul malurilor corpurilor de apă, vâlcuri și șanțuri umede, soluri murdare, păduri, frunze căzute, năluci de alte animale. Adesea într-un singur loc se pot aduna câțiva indivizi de la doi la trei la cincizeci sau mai mulți. De obicei, hibernarea în broaștele din plante durează 150-160 de zile.

Broaștele adulte hibernează cu o săptămână mai devreme decât persoanele tinere.

Sursă de alimentare

În timpul vieții, dieta broaștelor din plante se schimbă. Tăblițele sunt ierbivore și înainte de a ajunge la maturitate, se hrănesc cu alge și alte vegetații acvatice.

Probele adulte din această specie sunt pradă reală. Când sunt flămânzi, se duc la vânătoare și folosesc o limbă lipicioasă pentru a-și lua mâncarea. Bazele dietei lor sunt diverse insecte, melci, melci, râme, larve, țânțari și mlaștini.

În timpul sezonului de reproducere, broaștele din plante refuză să mănânce.

reproducere

Sezonul de reproducere a broaștelor din plante începe destul de devreme - la o săptămână după hibernare. De obicei, de data aceasta apare luna aprilie. Pentru împerechere, ele aleg râuri și iazuri care curg, cu fundul puțin pietruit, cu crengi de tufișuri sau stuf pe maluri. Perioada de reproducere durează, de regulă, o săptămână, apoi femelele părăsesc bărbații și merg la ouă.

Reproducerea unei broaște din planteAceastă specie plasează ouă în grupuri de mai mulți indivizi. Numărul și dimensiunea ouălor depuse de femeie depind direct de vârsta și dimensiunea sa. Femelele adulte, mari, au în jur de trei mii șapte sute de ouă la un moment dat. În timp ce tinerii și persoanele mici pot amâna doar una sau două mii.

Când ouăle se desprind de ouă, depinde de localizarea habitatului părinților. În partea de nord a țării, mormolocii necesită 20-40 de zile pentru a apărea. În partea sudică a Europei, metamorfoza se produce numai după 90 de zile. Nivelul de deces al tampoanelor este foarte mare. Când eșantionul apare doar 4% din Mali, din numărul inițial de ouă.

Inamici naturali

Broasca de plante are un număr destul de mare de inamici naturali. Fry poate fi mâncat de păsări, pești sau alte broaște și broaște.

Persoanele adulte sunt urmărite de prădători mai mari:

 1. Foxes, lupi, mângâieri și nurcă.
 2. Rațe și vipere.
 3. Pike, somn.
 4. Cioară, șoim, șoim, vultur, sorok.yu.

Conținut la domiciliu

Broaștele au devenit deosebit de populare ca animale de companie. Sunt de acord, este interesant să ai un animal de companie, pe care nimeni altcineva nu îl are. Plăcile din plante nu necesită multă grijă și în captivitate trăiesc cu un ordin de mărime mai mare decât în ​​habitatul natural (18 ani față de 5 - nu este o glumă!).

Pentru ca broasca ta să trăiască cât mai mult posibil, ar trebui să o aranjezi să trăiască condiții care sunt cât mai aproape de mediul său natural, excluzând prădătorii și diverse pericole, bineînțeles.

Un specimen, pentru a nu suferi într-un spațiu închis, va necesita un acvariu cu un volum de 30-50 de litri. Va trebui întotdeauna să mențină o umiditate ridicată, de exemplu, prin pulverizarea periodică a întregii suprafețe a pistolului de pulverizare pentru flori.

Dacă această opțiune nu vă convine, puteți umple acvariul cu apă. Deci, va fi chiar mai bine - o broasca poate inota sau urca pe fund, atata timp cat vrea.

Conținutul unei broaște din planteNe amintim că o broască este un amfibian și își petrece cea mai mare parte a vieții pe uscat. Nu este nevoie să încercați să creați terenuri cu ajutorul unor unelte la îndemână, din sticle de carton sau din plastic. Un astfel de pământ se va uda repede și se va îneca sau un amfibian va aluneca pe el. Acest lucru va duce la faptul că animalul dvs. de companie pur și simplu refuză să meargă, iar acest lucru este foarte rău pentru sănătate. În magazinele pentru animale și farmacii veterinare în vânzare există insule speciale, alegeți o dimensiune adecvată și instalați în acvariu. Apoi aruncați o mică creangă în ea, câteva frunze - totul, o casă pentru o broască ierboasă este gata.

Nu este necesară o lampă specială pentru terariu pentru a păstra o astfel de broască. Nu necesită lumină suplimentară sau o anumită temperatură. Este un animal nocturn care nu-i place căldura.

Hrănirea unor astfel de amfibieni nu necesită prea multă muncă - gândaci, viermi de sânge, muște și alte insecte, care sunt vândute pe tot parcursul anului în magazinele veterinare. Uneori vă puteți răsfăța animalul cu carne tocată. În suplimentele de vitamine și suplimentele minerale nu sunt necesare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Triton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăieșteTriton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăiește
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
» » Habitat broasca de iarbă
© 2021 amigdas.com