amigdas.com

Ce fel de iarbă poate și nu poate fi dată iepurilor în formă proaspătă

Ce iarbă să hrănească iepuriiHrănirea iepurilor cu alimente verzi ar trebui să fie de la începutul primăverii până la toamna târzie. Numeroasele ierburi sunt compuse din componente nutritive și vitamine și diferă și în efectul curativ. Iarba pentru iepuri are un efect benefic asupra funcționării sistemului digestiv, îmbunătățește calitatea lânii și accelerează creșterea animalului.

În iarba tineri conține multe componente, dar pentru că este mai util decât alunecat în creșterea ulterioară. Cu toate acestea, în iarba târzie are avantajele sale - o mulțime de fibre, utile pentru animal. Îmbunătățește digestia.

Iepurele se întreabă ce fel de ierburi pot fi date iepurilor pentru a nu dăuna dezvoltării. Volumul excesiv de alimente verzi nu ar trebui să fie, deoarece conține multă apă. La rândul său, hrana uscată absoarbe lichidul din corpul animalului. Aceasta înseamnă că trebuie să rotiți alimentele în proporția corectă.

Fiecare crescător de început ar trebui să știe ce fel de iarbă puteți hrăni iepurii, pentru a obține în cele din urmă un puternic și numeroși descendenți.

De ce este necesar să adăugați iarbă la furaje

Înțelegerea întrebarea ce fel de iarbă pentru a hrăni iepuri, agricultorii ar trebui să înțeleagă avantajele ierbii proaspete din dieta animalelor:

 • Cum să dai iarbă la iepuripentru că iarba crește singură, atunci când pregăti hrana pentru animale, nu trebuie să cheltuiți bani;
 • un volum mai mare de hrană verde reduce costurile de alimente uscate și culturi;
 • în timpul mâncării de tulpini de iarbă iepuri ascuți dinții;
 • În tulpina de legume și frunze există mulți aminoacizi și proteine. Acestea vă permit să vă dezvoltați mai repede și să câștigați în greutate;
 • cele mai multe iepuri de ierburi pot mânca pentru a îmbunătăți lactația, cu digestie și inflamație.

Având în vedere că fiecare crescător de iepure se îngrijește de un animal bun, trebuie să înțeleagă ce fel de iarbă nu poate da.

Utile pentru iarba de iepure

O să ne dăm seama, ce fel de iarba pot iepuri:

 1. Trifoi - conține proteine.
 2. Lucerna - în termeni de aminoacizi și proteine ​​este mai utilă decât planta anterioară. Este deosebit de util pentru animalele tinere și femelele nou-născute. Acestea au crescut lactația, iar iepurii mai degrabă câștigă în greutate.
 3. Pelinul este o planta foarte folositoare pentru iepuri intr-un volum mic (200 ml pe zi). Ajută animalul să elimine viermi și să elimine tulburările digestive.
 4. Mama și mama vitregă - pentru că se maturizează devreme, în pupa se poate începe să dea în luna mai. Animalele îl mănâncă cu plăcere. Mama și mama vitregă îmbunătățește digestia și vindecă corpul animalului.
 5. Planta - ar trebui să se acorde fără frică iepurii, deoarece este utilă pentru conținutul de vitamine și proteine.
 6. Piloți - în primul rând proprietati diuretice utile. Înainte de a da iarbă, este mai întâi spălată de pe sol și nisipul și rădăcinile îndepărtate, care intră în mâncarea animalului. Iepurele se întreabă dacă este posibilă depozitarea plantei în borcane de sticlă. Da, deoarece este stocat până la 3 ani.
 7. Borshchevikul siberian este o planta folositoare pentru femele in timpul lactatiei. Recoltarea se face până la începutul lunii iulie până în momentul înfloririi. În mâncare sunt doar frunze.
 8. Urzica - în plus față de nutriție, frunzele se disting prin proprietățile lor de vindecare. Pregătiți planta pentru iarnă, iar în stare proaspătă numai tulpinile sunt potrivite. Vitaminele plantei ajuta la imbunatatirea digestiei.
 9. Papadia este tratamentul preferat al iepurilor. Acesta conține puțin fibre, iar valoarea nutrițională este obținută datorită prezenței proteinelor. Din moment ce păpădia este o plantă sălbatică, adăugând-o la hrană mărește apetitul. În dieta unui animal păpădie ar trebui să fie nu mai mult de 30%.
 10. Tansy, brusture, ceai de salcie și șoricel va fi foarte util pentru iepuri.

Alte plante adecvate pentru hrănire

Pe lângă ierburi, animalele pot fi hrănite frunzele, lăstarii și coaja unui copac. Foarte pasionat de animale:

 • Cum se hrănește iarba proaspătă de iepuriarin, ulm, stejar, lăstari de căpșuni;
 • coaja si frunzele de var, mesteacan, aspen, salcie si salcam;
 • ramuri de pomi fructiferi, cu excepția caisei.

Mă întreb dacă este posibil să dați toate acestea nelimitat? Desigur, nu poți. Norma zilnică de lăstari și scoarță nu trebuie să depășească 200 de grame.

Este important să ne amintim că există, de asemenea, asemenea copaci ale căror ramuri sunt nedorite pentru iepuri:

 • ; boabe de soc
 • caise;
 • rozmarin;
 • pasăre cireș.

Pe mâncarea de iepure, multe plante care cresc în zonele suburbane sunt de asemenea potrivite.

Ce fel de iarbă nu se poate da iepurilor

Merită să explorați ce plante nu pot fi date animalelor din cauza pericolelor lor pentru sănătate. Uneori, unele plante provoacă probleme de stomac și sunt considerate otrăvitoare. Dacă efectuați o cosire generală, ar trebui să separați cu grijă plantele dăunătoare de masa totală. În alimente, în nici un caz nu ar trebui să cadă:

 1. Iarbă proaspătă pentru iepuriButtercups - provoacă o întrerupere a sistemului digestiv. Începe vărsături, diaree, salivare și balonare (cu otrăvire).
 2. Mac și iasomie provoacă afecțiuni de diferite tipuri.
 3. Sleep-iarbă - aici un set de consecințe negative este foarte larg. Iepuri mananca iarba este interzisă, așa cum apare din convulsii, paralizii, insuficiență cardiacă, tulburări ale tractului intestinal și diaree.
 4. Euphorbia - provoacă vărsături la animale.
 5. Floarea de porumb cu coarne - afectează negativ stomacul animalelor. Cu o utilizare excesivă, apare paralizia.
 6. Hemlock - o plantă otrăvitoare care scade temperatura, există crampe.
 7. Datura - în plus față de paralizie provoacă întreruperi în funcționarea inimii și a vaselor de sânge.
 8. Lapte otrăvitor - provoacă convulsii și anxietate ale animalelor și, de asemenea, paralizează sistemul respirator.
 9. Puritatea este minunată - reduce pofta de mâncare, slăbește corpul și face corpul lent.
 10. Calla Bogă - nu poate fi administrat pentru mâncare, în special proaspătă. Ea provoacă nervozitate, balonare și salivare excesivă.
 11. Avran - duce la inflamația mucoasei intestinale.
 12. Kaluga - de multe ori iepurii urinează și suferă de vărsături și colici.
 13. Digitalis - această planta nu hrănește animalele, deoarece crește frecvența pulsului, există dificultăți de respirație, aritmie și convulsii.

Animalele se pot, de asemenea, otrăvi:

 • sorg;
 • trifoi sălbatic;
 • negru mei;
 • Iarbă de Sudan.

Aceste plante prezintă un pericol deosebit în momentul vărsării, în timpul fermentării și înmuiere. În aceste ierburi, există o glucozidă care se transformă în acid cianhidric.

Cum să hrăniți animalele în mod corespunzător

În anumite condiții, chiar și plantele utile pot deveni nocive. Pentru a fi alimentat pentru utilizare ulterioară, Este necesar să se respecte anumite reguli de pregătire și hrănire. Acestea se referă la orice ierburi:

 1. Ce ierburi nu pot fi hrănite cu iepuriÎn alimente, iepurii li se administrează numai iarbă proaspătă, deoarece are mai puțin fibre, dar mai multe proteine.
 2. Continuă să dea iarbă de un fel nu urmează. Este mai bine să creați amestecuri pe bază de plante pentru a diversifica dieta.
 3. Alimentele nu trebuie să fie cu roua, deoarece provoacă probleme digestive. Animalele sunt masa proaspătă este interzisă - este mai întâi uscat și podvyamivayut.
 4. Dacă decideți să hrăniți plantele după o pauză lungă, furajul trebuie adăugat treptat numai după concentrare. Acest produs alimentar este îmbogățit cu proteine, iar de la suprasolicitarea lor începe indigestia.
 5. Recoltarea în iarba se face manual. Verzii, înclinate prin mijloace mecanice, dobândesc calități toxice și se oxidează mai repede.
 6. Plantele nu se colectează în locurile de mers pe jos de animale de companie, în apropierea drumurilor și a întreprinderilor care poluează aerul.
 7. Răspunzând la întrebarea dacă umezeala excesivă afectează stomacul iepurilor, merită să înțelegeți - da, doare. De aceea este necesar să se angajeze la cosit la prânz, când soarele strălucește.
 8. Plantele, uscate pentru iarnă, nu ar trebui să conțină putregai și mucegai.
 9. Uscați iarba rapid, astfel încât să rețină aroma și culoarea.
 10. Pentru a obișnui cu furajele ierboase, descendenții tineri ar trebui să fie treptat, studiind reacția animalelor de a se hrăni.
 11. Pentru a introduce în dieta fasolei tinere, este posibil împreună cu culturile de cereale.

Ce creste pe site

Metoda de recoltare a furajelor pentru iarnă este cultivarea plantelor pe site-ul lor. Foarte utile sunt culturile leguminoase care conțin nutrienți.

Excelente si creste rapid dupa plantarea trifoiului. O altă plantă pentru o cabană de vară este considerată a fi lucernă culturală. Iepurii ei pur și simplu adoră și cresc pur și simplu pentru că cultura poate rezista la orice condiții climatice.

Phacelia și iarba de castravete să crească bine și să aducă beneficii animalelor. Semințele lor sunt cumpărate într-un magazin special. Acestea necesită o aterizare profundă. Iepurii de hrană este permis și amarant, care, de asemenea, crește bine pe site. Are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv.

În final,

După cum puteți vedea, plantele care aduc beneficii sunt mult mai mult decât dăunătoare. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că hrănirea animalelor cu animale nelimitat, puteți provoca vătămări ireparabile. După cum se spune: bine - puțin câte puțin!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Iarbă pentru găini: când poți daIarbă pentru găini: când poți da
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliuCum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliu
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Furaje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâiniFuraje pentru iepuri: cum să gătești cu propriile tale mâini
» » Ce fel de iarbă poate și nu poate fi dată iepurilor în formă proaspătă
© 2021 amigdas.com