amigdas.com

Crimean skolopendra: este un prădător periculos pentru oameni?

Localitatea ScolopendraMai mult de 500.000 de organisme diferite trăiesc pe glob, cu unele specii pe care le puteți trăi în mod liniștit, dar cu alții puteți găsi mari probleme. Aproape toți locuitorii din Crimeea au trecut cu o astfel de centipedă. Scolopendra aparține clasei de artropode, iar peninsula este considerată o țară indigenă. Există aproximativ 90 de specii din genul scolopendra, iar în Crimeea există o singură specie - cea inelată.

Un artropod nu este considerat cel mai periculos, dar întâlnirea cu acest animal mic poate duce la senzații dureroase.

Caracteristicile aspectului

Natura a avut grijă de aspectul înfricoșător al centipedei, semnalează un pericol și clarifică faptul că nu trebuie să-l atingi. Crimean skolopendra în dimensiune nu este mare, de aproximativ 10 la 12 cm, dar în aparență este neatractiv, chiar repellent.

Creatura seamănă cu un vierme, cu doar zece perechi de îmbinări articulate - îi oferă flexibilitate. Centipedul călătorește destul de repede cu ajutorul picioarelor sale multiple. Mișcările scolopendrei din Crimeea sunt similare cu șarpele, depășesc cu ușurință terenul încrucișat. Structura picioarelor din spate este complet diferită, scolopendra este considerată un excelent vânător, pe margini există coturi înduioșătoare cu care se restrânge puternic pradă. Creatura are o culoare diferită, de exemplu: kaki, roșu-măslin și maro.

Stilul de viață și distribuția

Din numele skolopendra din Crimeea devine clar că locul de reședință este peninsula Crimeei. Ea sa răspândit pe tot teritoriul acestui teritoriu, locuiește în orașe, peșteri, păduri, pe malul mării și în munți. Locuiesc în alte locuri? Da! Specii în formă de inel sa stabilit nu numai în Crimeea, ci locuiește și în alte părți ale Rusiei. Locuințele de tip Scolopendra:

 1. Coasta Mării Azovului.
 2. Munți din Caucaz.
 3. Stepele din Krasnodar.
 4. Regiunea Rostov pe Don.

Nu fiecare persoană vrea să experimenteze mușcătura centipedă, așa că trebuie să știi locul de reședință pentru a nu întâlni accidental o ființă periculoasă. Vânătoare, skolopendra, pe timp de noapte, și în timpul zilei caută adăpost liniștit:

 • scoarță de copac;
 • pietre;
 • despicătură;
 • bord.

Dupa apusul soarelui, scolopendra iese fara teama din adapostul ei si incepe sa vaneze. Ființa iubitoare de căldură nu se teme de prezența omului. Populate în diferite camere și camere de clădiri rezidențiale, de exemplu: un hambar și alte anexe, toaletă și baie, pivnițe. Dacă scolopendra din Crimeea nu are teamă de om și restul, atunci nu o salvează de soarta mortală. Dușmanii centipedelor:

 1. Snake.
 2. Cat.
 3. Vulpea.
 4. Câinele.
 5. Rooks.

Nutriție și vânătoare

Ce mănâncă centipedii?Cu ajutorul celor 23 de perechi de picioare ele se mișcă perfect, principalele funcții sunt realizate de picioarele din spate și de membrele anterioare, picioarele posterioare sunt concepute pentru manevrarea la viteză mare, iar cele din față atacă pradă. Acest prădător ideal își așteaptă pradă într-un loc retras, urmărind acțiunile victimei, apoi lăsându-l să se apropie de el și să atace creaturile vii. Destul de membrele și otravă. Crimean skolopendra este foarte lentă în mâncare, astfel încât acest proces poate dura o lungă perioadă de timp, în funcție de mărimea pradă.

Prădătorii cu multe legături preferă o dietă variată. Crimean skolopendra vânează pe astfel de creaturi vii:

 1. Worms.
 2. Râioase.
 3. Gândacii.
 4. Păsări.
 5. Păianjenii.
 6. Cochilii.
 7. Mouse-ul.
 8. Șopârle.

Informații utile pentru turiștii sălbatici

Criminalul Scolopendra este periculos?Acest tip de scolopendra poate afecta iubitorii de petrecere a nopții în sălbăticie, care trăiesc câteva zile în corturi. Ar trebui să știi că este necesar pe timp de noapte pentru a închide cort, și îngrijirea lemn pentru aprinderea focului. Concediul recomandă numai o cortină netă într-o manieră ascuțită. Înainte de a pune pe pantofi, pantofi ar trebui să fie pentru a porni și a alerga la skolopendry de detectare a mișcării sau a altor animale, uita-te apoi înapoi, pentru că se întâmplă că există un puternic prins pe noua lor casă.

Periodic, toate articolele, sacul de dormit și sacul de călătorie sunt inspectate. La urma urmei, skolopendra din Crimeea nu are nici o idee despre a lui și a altora ", astfel încât în ​​timpul zilei el este capabil de a alerga în sac de dormit și alte lucruri și lucruri. Turistul, neștiind despre prezența prădătorului de artropode, se poate înfrunta, ceea ce va duce la durere nedorită și la odihnă răsfățată în natură.

Propagarea millipedes

Scolopendra inelate încep să apară în primăvară, dar acest teritoriu este practic populat doar de jumătatea de sex feminin a acestor creaturi cu multe picioare. Reproducerea are loc prin patogeneză. După apariția căldurii, scolopendra feminină începe să caute cuibul, recoltează o gaură și pune sute de ouă. Incubarea durează aproximativ 2-3 luni, apoi se năște artropodii.

Creșterea tinerilor nu are nicio diferență față de adulți. Obiceiurile familiale ale millipede sunt destul de ciudate și chiar înfricoșătoare. skolopendry Tânăr inelat poate ataca brusc mama lui și mănâncă-l, și vice-versa, de sex feminin sensibil la mult timp după îngrijirea copiilor lor, poate năpusti asupra lor și să mănânce. În sălbăticie, Crimean scolopends trăiesc o sumă necunoscută, dar durata vieții în captivitate este de 7 ani.

Există o amenințare pentru oameni?

Cum arată scolopendra?Dacă o persoană bate un scolopendra gigant - moartea nu poate fi evitată. Un caz de moarte a unui copil după o mușcătură în cap a fost înregistrată, acest eveniment a avut loc în Filipine. Speciile care locuiesc în peninsulă nu sunt otrăvitoare mortale, prin urmare, o mușcătură pentru o persoană nu reprezintă un pericol muritor. Dar cu o mușcătură există o durere ascuțită, după care apare înroșirea zonei afectate, apoi apare o tumoare, starea persoanei este însoțită de o febră mare și o durere în organism. În plus, prădătorul este capabil să secrete mucus, care la contactul cu pielea provoacă arsuri și mâncărime.

Această afecțiune durează aproximativ câteva zile, după care tumoarea dispare treptat, iar temperatura revine la normal. Toxicitatea puternică a otrăvii are loc în primăvară, în timpul sezonului de reproducere. Dacă apare în acest sezon, atunci poate apărea o reacție alergică, care este foarte neplăcută. Această creatură nu este capabilă să ia viața umană, ci va aduce o mulțime de senzații neplăcute, în consecință, ar trebui să încercați să evitați întâlnirile cu artropodele.

E interesant! Biologii spun că o doză mortală de otrăvire pentru oameni este o mușcătură simultană de millipede cu o populație de 1.000.

Luptând scolopendra din Crimeea în casă

Această creatură vii preferă locuri calde și confortabile, iar dacă există o alegere între casă și mediul sălbatic, ea va alege prima opțiune. O centipedă nu va fi dificilă să pătrundă într-o locuință umană cu ajutorul corpului său flexibil, ca o intrare care găsește fisuri, găuri de șoarece, poate pătrunde sub o ușă sau printr-o deschidere a ferestrei.

Desigur, intră în casă, se confruntă cu riscuri multiple - o persoană, o pisică și o pisică. La dimensiuni prea mici, nu reușește să se ascundă în întregime. De asemenea, pe scolopendra inelată din Crimeea nu este afectată în mod deosebit de mijloace împotriva insectelor. Pentru ao elimina, există mai multe metode standard:

 1. Descrierea scolopendra din CrimeeaStrikează de un obiect greu. Această metodă este cea mai simplă, este suficient să grevați cu un obiect greu, iar problema este rezolvată. Dar centipeda, după mutilări incompatibile cu viața, continuă să se miște și încearcă să muște pe infractor până la ultimul.
 2. Borcan de sticlă. O modalitate umană de a rezolva problema, este suficient să acoperiți artropodul cu capacitatea și să lăsați-l mai departe de casă.

Crimean skolopendra preferă mediul umed, astfel încât dacă nu există un astfel de factor în casă, probabilitatea de a fi populată este foarte scăzută. Skolopendra inelată de Crimeea nu atacă niciodată primul, dar dacă se întâmplă acest lucru, este necesar să vă lăsați deoparte de panică și să luați un antihistaminic, și imediat, după aceea, ar trebui să vizitați un medic. Muscatura unei centipede poate apărea dacă este atacată accidental, zdrobită de mână, atunci ea ia măsuri împotriva persoanei în scopuri de protecție. Chiar și în această situație, puteți coexista cu ușurință cu această creație, trebuie doar să fiți foarte atenți și să fiți atenți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!
Caracteristicile de pescuit în Crimeea pe mare, de la țărmCaracteristicile de pescuit în Crimeea pe mare, de la țărm
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
Snake Copper Ordinary este otrăvitor sau nu?Snake Copper Ordinary este otrăvitor sau nu?
Relația mamiferelor mari și piscicoleRelația mamiferelor mari și piscicole
Spider se referă la animale sau insecteSpider se referă la animale sau insecte
» » Crimean skolopendra: este un prădător periculos pentru oameni?
© 2021 amigdas.com