amigdas.com

Trei prăjituri - descrierea peștilor și modul lor de viață

Peștele de peșteStickleback este un pește mic care trăiește în iazuri cu apă proaspătă și salină. Acesta aparține speciei de pește raze-raze, un grup de sticklebacks. Un păscut de apă are o trăsătură - pe spate, în fața aripioarei, există trei tijă ascuțite și două pe burtă. Prin urmare, acest pește este numit stickleback cu trei găuri.

Peștele de pește

În ciuda mărimii lor mici, stickleback-urile sunt considerate pești aproape prădători, pe lângă faptul că sunt foarte vorrați. Într-un mediu apos este aproape niciodată prada de pește mai mari, la fel ca în cazul unui pericol, vârfuri ascuțite ei și dezvăluie chiar descuraja prădători, cum ar fi știuca sau biban.

Tipuri de pește-sticklebacks și habitatele lor

Există mai multe dintre acestea în natură:

 1. cu trei picioare;
 2. chetyrohiglaya;
 3. cei cu capul nouă;
 4. micul stickleback de sud;
 5. râu;
 6. mare stickleback.

Fotografie de pește sticklebackÎn funcție de specie, aceste pești pot trăi în mări și oceane cu apă sărată și în apă dulce. Grinzi de apă dulce - spancurile cu trei capete, cu trei picioare și cu râuri pot fi găsite în partea europeană a Rusiei. Reprezentanții marini ai speciilor preferă coasta Mării Negre, unde concentrația de sare este scăzută, râurile curgând în Marea Albă și Marea Baltică. Un număr mare dintre aceste păsări de apă este observat în apele Insulelor japoneze și Kurile, Marea Mediterană, Strâmtoarea Bering și țărmurile Islandei.

Descrierea aspectului

 • Bătălia în trei puncte. Eșantion de adulți de dimensiuni destul de mici - de la 12 la 15 cm, greutatea corporală nu mai mult de 10 grame. Trunchiul este ușor aplatizat pe lateral, aripioarele superioare și inferioare sunt aproape de porțiunea caudală. Există 3-4 spini de diferite lungimi pe spate. În locul aripioarelor pelvine, există două tijă ascuțite. Sunt absente cântecele unui stickleback cu trei ochiuri, în loc de acesta există mai multe rânduri de plăci laterale pe corp. Speranța de viață este de aproximativ 2-3 ani.
 • Chetyrohiglaya. Acest pește arată foarte asemănător cu cel cu trei picioare, dar are mai mulți spini pe spate, aproximativ 4-6 bucăți. Principala diferență a acestei specii este absența completă a scărilor pe corp. Culoarea părții superioare a trunchiului are o nuanță maroniu-verde, abdomenul are culoarea gri deschis. Sticklebackul cu patru ochi trăiește în apă de mare, dar de multe ori se găsește în rezervoarele de apă dulce.
 • Pungitius. Lungimea corpului ei este mică, de aproximativ 9-13 cm. Corpul este alungit, pe spate sunt spini - de la 8 la 10 bucăți. Particularitatea acestui pește este faptul că plăcile osoase, caracteristice pentru sticklebacks, sunt absente în partea anterioară a trunchiului, prezența lor putând fi văzută doar lângă coada. Culoarea din partea superioară a corpului - galben-maroniu, iar partea de jos - galben deschis. Culoarea corporală a peștilor poate varia în funcție de sezon. Copiii în vârstă de nouă ani trăiesc 4-5 ani.
 • Sud mic. Reprezentanții acestei specii trăiesc în apă de mare, sunt de dimensiuni mici, au un corp mare și o mulțime de spini pe spate, care oferă protecție fiabilă împotriva prădătorilor acvatici. Mărimea păsărilor acvatice este de 4-5 cm, speranța de viață este de aproximativ 3-4 ani.
 • Râul stickleback. Locuiește în rezervoare de apă dulce, lungimea corpului este de 8 cm, greutate - 7-8 grame. Pe trunchi există procese spinoase, numărul cărora nu depășește cinci. Culoare de pește galben maroniu, abdomen - lumină. La bărbați în timpul perioadei de reproducere, culoarea corpului se schimbă în roșu.
 • marin. specimene adulte din sticklebacks marine sunt mai mari decât alte specii, lungimea corpului lor variază între 17 și 20 cm, de culoare în pește, mai degrabă inconspicuous -. O culoare aurie-verde, dar din cauza aceasta stickleback rămân nedetectate pe fundul mării. Numărul de ace pe care le au mai mult - 4-5 bucăți, peștii mari pot avea până la 16 spini pe spatele lor.

Trei prăjituri - caracteristică și trăsături ale unui mod de viață

Descrierea aspectului

Trei prăjituriStickleback cu trei picioare este un pește foarte miniatural, de 10-12 cm lungime și cântărind aproximativ 9-10 grame. Dar, uneori, puteți întâlni persoane mai mari. Trunchiul său are o formă alungită, comprimată lateral. O caracteristică caracteristică a aspectului unei bătăițe de trei picături este prezența proceselor spinoase pe corp. Trei spini sunt situate pe spate, iar două pe părțile laterale ale abdomenului în loc de aripioare. Protejează peștii de dușmani.

Datorită prezenței spițelor este foarte dificil de prins. Dacă un pește flămând începe să vâneze pentru un băț și vrea să-l prindă, toate spinii lui se deschid, care prăbușesc prădătorul, dându-i durere. Prin urmare, foarte rar devin prada cuiva.

Apariția unei păsări de apă este încă interesantă în ceea ce o are fără cântare, și în loc de ea pe corpul este de 20-40 bucăți de plăci transversale și osoase. Acestea sunt situate pe laterale și spate, scăzând treptat până la partea coadă. Aceste plăci protejează de asemenea peștii de influențele externe.

Culoarea caroseriei în zona din spate este maro-verde, abdomenul este de culoare alb-argintie pe trei fețe, iar pieptul este roșu deschis. În timpul sezonului de împerechere, bărbații își schimbă culoarea - spatele devine verde strălucitor, stacojiul la sân.

Stilul de viață și caracteristicile nutriționale

Șurubul cu 9 acuriStickleback cu trei spițe se simte foarte confortabil în rezervoarele unde nu există curent rapid. Este capabilă să trăiască în apă proaspătă și nesălată. Habitatele preferate ale acestei specii sunt mici lacuri, mlaștini și râuri cu fundul noroios, pe malurile cărora se dezvoltă corbi și iarbă înaltă.

Sticklebacks de apă dulce sunt scoala de pește și foarte activ. Deoarece aceste păsări acvatice sunt foarte rapide și agile, este foarte dificil pentru pescarii să-i prindă. Stickleback-urile sunt creaturi destul de nepotrivite, se adaptează perfect la noile condiții. Dacă intră într-un iaz nou, se răzbesc repede acolo. Trohiglye sunt capabili de a se multiplica rapid la un număr mare, în afară de o extrem de vorace, ei pot mânca ouăle și pești tineri din diferite specii, astfel încât întinderea de apă locuite de sticklebacks, numărul altor locuitori este redus drastic.

Personajele cu trei ochi, care trăiesc în mare, conduc un stil de viață izolat și preferă să nu se întâlnească cu alți reprezentanți ai speciei lor. Pestele se adună în turme doar în timpul sezonului de reproducere, iar restul timpului în care trăiesc destul de izolat.

În ciuda dimensiunii mici, stickleback-urile mănâncă foarte mult. În dieta lor preferă de obicei:

 • caviar;
 • pesti tineri;
 • melci și crustacee;
 • larve de insecte;
 • diatomee;
 • moluște și viermi;
 • insecte accidentale prinse într-un iaz.

Dacă există perioade în care disponibilitatea produselor alimentare adecvate pentru pești este redusă semnificativ, acestea pot consuma crustacee sau nevertebrate.

Reproducerea bastonului

Spălați sticklebackReproducerea în pește începe în primăvară și durează între aprilie și mai. Este determinată de temperatura apei. De îndată ce devine mai mare de cinci grade, femelele încep să se pregătească activ pentru reproducere. Acești copii de păsări de apă sunt destul de prolifici, sarcina lor este doar să suporte și să depună ouă. Restul va fi efectuat de către bărbat.

În această perioadă, bărbații sunt separați de turmă și încep să construiască cuiburi pentru viitorii descendenți. Deoarece peștii preferă să trăiască în apă puțin adâncă, ei au la dispoziție o mulțime de materiale potrivite pentru construirea de case. Pentru astfel de construcții, se folosesc de obicei crengi mici și diverse plante. Pentru a fixa părțile structurii unul pe celălalt, bărbații secretă un secret special din anus, care este bine fixat pe pereții casei. Cuibul gata are o formă rotundă, cea mai mare parte este adesea îngropată în noroi.

În timpul pregătirii pentru reproducere, aspectul bărbatului variază foarte mult. Spatele verde întunecat dobândește o culoare albastră, partea inferioară a capului și a abdomenului sunt roșii strălucitoare, iar ochii peștilor devin albastru. Această culoare rămâne pentru întreaga perioadă de reproducere până la spawn în cuib. Pe viitorii tați cu un aspect atât de viu, femelele acordă mai multă atenție. Din păcate, ele devin mai vizibile pentru restul locuitorilor rezervorului, astfel încât în ​​sezonul de împerechere, masculii pot deveni pradă pentru pești și păsări răpitoare.

Apariția femelelor se schimbă, de asemenea. De-a lungul corpului, apar benzi întunecate și dispuse vertical, iar abdomenul este vopsit într-o culoare galben deschis. Femela înota în cuibul, care este atât de atent construit de bărbat, încât începe să o invite acolo. Pentru aceasta, viitorul tată începe să înoate în fața femeii, răspândindu-și aripioarele și spinii. Când îi acordă atenție și înoată în casă, împinge la intrare, astfel încât mama viitoare să pună rapid ouă pe teritoriul său.

Atunci când caviarul apare în cuib, bărbatul expulzează femelele. Ouăle mici au o culoare portocalie și au un diametru de 1 mm. După o zidărie, acestea sunt de obicei aproximativ 100-120 de bucăți. Viitorul tată îngroșa cu grijă straturile de caviar și îl fertilizează și apoi merge în căutarea unei noi femei.

Persoanele de sex masculin păzesc puii și se îngrijeau de ei, iar după nașterea puiului se îngrijeau pe deplin de copii. Masculii pretuim viitorul copiilor și a femeilor, vyprovazhivaya-le, astfel încât acestea să poată mânca ouă, care au amânat mama anterioară, pentru că ei doresc să crească șansele de supraviețuire este descendenți ai acestora.

Mamele active din cuib pot fi vizitate de 5-7 femele. După fiecare servire de caviar, crește cuibul pentru acces liber la oxigen. Pentru a face acest lucru, înghiți cu grijă toate ouăle cu aripioare și, de asemenea, elimină gunoi nefertilizat și accidental, care ar putea intra în casă.

Înainte de apariția prăjirii, tatăl este aproape întotdeauna în cuib, iar când acestea se vând, continuă să păstreze peștele care le poate mânca. Bărbatul urmărește în mod constant copiii și, dacă înoată din casă, se întoarce înapoi, colecționându-i în gură. Îngrijirea copiilor durează aproximativ 45-50 de zile. În acest timp cresc puii tineri, încep să treacă treptat să trăiască singuri și să se alăture turmei lor comune împreună cu tatăl lor.

Valoarea de stickleback în gospodărie

Valoarea de stickleback în gospodărieToate tipurile de băț sunt considerați cei mai dăunători pești. În rezervoare unde apar, numărul celorlalți locuitori începe să scadă în mod semnificativ. Pentru pescuit, trei nuci nu sunt potrivite, din cauza dimensiunilor mici și a coloanei ascuțite pescuitul pe ele nu conduc.

Cu toate acestea, de la stickleback puteți obține ulei de pește foarte buna calitate. În medicină, este utilizat pentru a trata arsurile și rănile. Totuși, acest pește este potrivit pentru obținerea făinii de furaje și a grăsimilor tehnice, care pot fi utile pentru activitățile industriale sau pentru producția de îngrășăminte. În gospodărie, stickleback este potrivit ca hrană pentru păsări și animale.

În orașul Kronstadt în 2005 a fost ridicat un monument la acest pește mic. Compoziția sculpturală este realizată din metal și reprezintă valuri pe care sunt fixate trei pești mici de pește. Un mic monument reamintește că în timpul blocadei acest pește a ajutat să supraviețuiască unui număr mare de oameni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiește știuca și ce se hrănește?Unde trăiește știuca și ce se hrănește?
Unde pot să trăiască și să mănânceUnde pot să trăiască și să mănânce
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Unde se găsește cel mai mare rotan și descrierea peștilor comestibiliUnde se găsește cel mai mare rotan și descrierea peștilor comestibili
» » Trei prăjituri - descrierea peștilor și modul lor de viață
© 2021 amigdas.com