amigdas.com

Tipuri de fluturi: aspect, specie, structura insectelor

Fluture albastruFluturi în majoritatea oamenilor sunt asociate cu vara și florile. Nu există o astfel de persoană în lume care să nu fi văzut niciodată acest miracol al naturii. Și mulți sunt interesați de întrebarea: "Ce specii sunt fluturi și câte familii numără aceste creaturi frumoase?"

Toate întrebările vor fi răspunse de acest articol.

Totul despre fluturi

fluture Este o insectă de tip artropode, un grup fluke scuos.

Slavele antice credeau că fluturii sunt infuzați de sufletele decedatului, așa că au tratat aceste insecte cu respect special.

Aspect și structură

Butterfly este format din două departamente:

 • Corp acoperit cu un strat chitinos.
 • Două perechi de aripi, care sunt acoperite cu cântare și permeate cu vene în direcția transversală și longitudinală. Modelul pe aripi depinde de specie. Anvergura aripilor, în funcție de tip, poate fi de la 3 mm la 310 mm.

Structura corpului:

 • Lumea fluturilorHead. E inactivă. Forma este ușor aplatizată în regiunea occipitală. Ochii uriași, localizați pe părți, au o structură complexă. Insectul vede totul în culori. Majoritatea speciilor au ochi în plus situați în spatele antenei. Cavitatea orală poate fi de suge sau de genunchi și depinde de tipul de insectă. Antenele de pe cap sunt responsabile de orientarea fluturelui în spațiu și au, de asemenea, o funcție olfactivă. Lungimea lor depinde de tipul de insectă.
 • Sânul fluturelui este împărțit în 3 segmente. Există 3 perechi de picioare pe partea din față. În regiunea ligamentelor anterioare, există spori responsabili pentru igiena antenei.
 • Abdomenul arată ca un cilindru alungit. Se compune din 10 segmente sub formă de inele.

Aspectul unui fluture poate servi de protecție o insectă de la inamici. Într-adevăr, datorită colorării, unele fluturi se îmbină cu mediul și devin invizibile.

Tipuri de fluturi cu o scurtă caracteristică

Fluturi numără mai mult de 200 de familii, doar o mică parte din cele mai populare este enumerată mai jos:

Belyanko:

 • varză fluturevarză fluture. Aripile au culoarea strălucitoare albă sau strălucitoare. La marginile aripilor sunt pete mici de culoare închisă. Spoturile sunt purtate numai de bărbați, iar femelele sunt galbene strălucitoare. Anvergură 60-70 mm. Această specie este hrănită nu numai de varză, ci și de alte plante.
 • Limonnitsa. Masculul are o culoare galbenă, iar reprezentantul feminin este vopsit într-o culoare albă verzui. Acest fluture diferă cu aripile sale. Capetele lor superioare sunt tăiate cu foarfece. În mijlocul aripii există un cerc de culoare roșu-portocalie. Dimensiunea aripii este de 50-55 mm.
 • Piata de ceramica de pe piataBelyanka Gorshkovaya. Are o dimensiune mică. Această specie a dispărut practic. Aripile sunt albe cu capete cenușii. Când aterizarea fluturelui nu își deschide aripile, mergând astfel cu iarba, deoarece interiorul lor este vopsit într-o culoare gri-verde.
 • Trestie de merlan. Se pare ca o supa de varza, dar difera in dimensiuni mai mici. Aripile din față ale bărbaților sunt vopsite în alb, femelele fiind în galben deschis. Există un punct întunecat la bărbați și 2 la femei.
 • Belyanka florinteO miel de miel. Conduce o viață de zi cu zi. Culoarea este albă. Pe perechea superioară a aripilor de pe margine și în colțuri este un punct întunecat. Cele inferioare sunt decorate cu un model verde. Pentru că trăiesc preferă stepa și stepa pădurilor, mai puțin terenul montan. Se hrănește cu plante crucifere, unde se află ouă.
 • Rapita de rapiță. O specie migratoare, pentru iarna zboară către Africa de Nord. Vara se găsește în întreaga Europă. Un astfel de fluture poate fi văzut pe frunzele de șoricel, oregano. Vasele de pe aripi sunt clar vizibile, și există, de asemenea, un model sub formă de pete galbene și albe.
 • Flea Alpine. Conduce o viață de zi cu zi. Aripile sunt vopsite în alb și gri. Bărbații au o margine neagră de-a lungul marginii cu pete albe.
 • Fleur de eufemie. Aripile fluturelui sunt vopsite în alb cu o nuanță gălbuie. În mijlocul aripii există o specie de culoare închisă. Pe aripile inferioare există o imagine de nuanță verde. El trăiește în stepă, hrănindu-se cu florile plantelor de primăvară.
 • Aporie Crataegi. Are o culoare albă, cu vene negre. Deseori confundat cu supa de varza.

Familia de turnuri de cocon

Fluturi legate de această familie de dimensiuni mari sau medii. Corpul este puternic, acoperit cu vilii. Această familie este mai degrabă de molii decât de fluturi. Aripile frontale sunt mai mari decât aripile din spate. Antenele sunt ca periile. Ei locuiesc în grupuri pe plante lemnoase. Unele specii sunt rele pentru silvicultură.

 • Siberian pine din SiberiaSiberian pine din Siberia. Locuiește în Siberia. Culoarea poate varia de la maro gălbui la negru. În pânza aripii, există un punct alb. Muștele din a doua jumătate a lunii iulie, care au pus larve pe ace de copaci. Se hraneste de pin, pin, molid si alte specii de copaci.
 • Inelul de nucă de cocos este un dăunător mare de măr. Leaganul este de 30-40 mm. Aripile sunt vopsite în culoarea galbenă sau maro, cu dungi transversale de culoare închisă, în cantitate de 2 bucăți. Gândacul cu cocoși înaripat începe să zboare în iunie. Fluturașul și-a primit numele datorită așezării ouălor sub forma unui inel.
 • Pin conifer pin. Are o dimensiune mare și se leagă până la 80 mm. Culoarea fluturelui seamănă cu o coajă de pin. Aripile posterioare sunt monocrome, iar pe primul loc este un punct semilunar de culoare albă. Și, de asemenea, pe aripile din față există o bandă largă, ondulată, de culoare roșie-maro, încadrată de o margine neagră.

Porumbei de familie

cupru-flutureAre mai mult de 5 mii de specii, dintre care unele sunt înregistrate în Cartea Roșie. Toate speciile din această familie sunt de dimensiuni reduse și colorate în culori vii. Bărbații sunt mai luminoși decât femeile. Culoarea culorii depinde de specie și poate fi albastru sau maro. De exemplu, ikar porumbeș are o culoare albastră strălucitoare.

Trăsătura distinctivă a tuturor porumbeilor este petele situate pe aripile inferioare. Golubianki nu dăunează, și chiar uneori beneficiază, dăunând insecte dăunători.

Familie de piese

zygaenidaeAceastă familie are peste 1200 de specii. Cele mai multe specii se găsesc în țările tropicale, dar o mică parte trăiește în Rusia. Patchworms au culoarea interesantă. Pe un fundal alb-negru sau albastru închis există pete de culoare roșu aprins sau galben strălucitor. Dar există și specii cu coloranți monofonici.

Aspectul unei insecte îl avertizează veninoasele și când o amenințare emite un lichid otrăvitor cu un miros ascuțit. În dimensiunea sa, fluturele poate ajunge până la 50 mm în lungime. Practic, conduce un stil de viață pe timp de zi, dar uneori se întâlnește și pe timp de noapte. Mănâncă frunze de leguminoase.

moliile

moliileAceste fluturi sunt rele pentru silvicultură. Există mai mult de 2700 de specii. Fluturele este de dimensiuni medii. Una dintre cele mai faimoase specii este viermă de mătase necuviincioasă. Acest nume a fost primit de către insectă din cauza diferențelor semnificative în dimensiunea bărbaților și femeilor.

De exemplu, masculii au o aripă de 45 mm, la femele - 7,5 cm, iar bărbații sunt mult mai întunecați decât femelele. La reprezentanții unui bărbat, aripile sunt pictate într-o culoare maro închis, cu prezența undelor transversale negre. Femeie gri-albă, cu prezența undelor întunecate.

amiral

Fluturașii au o textura catifelată și o culoare neagră cu o deschidere de 50-60 mm. În colțurile aripilor frontale există pete albe, separate de o bandă de culoare roșie. Aceeași bandă se află pe marginea aripilor inferioare.

Peacock Eye

Peacock EyeO insectă europeană frumoasă, care duce o viață de zi cu zi. Anvergura aripii este de 150 mm. Toată culoarea este roșu-maro, cu un model bizar asemănător cu un ochi de păun. Pe aripile superioare din colțuri se află un punct.

Și pe fundul fiecărei aripi există un punct negru, care are un al doilea punct albastru în spatele lui. Aceste pete, asemănătoare cu ochii, sperie inamicii fluturi.

Barhatnitsa

Culoarea acestui fluture este destul de modestă. Are o culoare maro sau roșie, cu un model de inele albe și negre. Se hrănește cu cereale de plante sălbatice și iubește umbra.

rândunicii

rânduniciiMachaon aparține familiei Barci cu panza și este listat în Cartea Roșie. Culoarea este de culori diferite, dar cel mai frumos este machaonul, în care culoarea este galbenă. Pe aripi puteți vedea o bandă neagră largă cu pete de lună pe margini. Aripile posterioare au o coada de alunecare de culoare albastra, cu nuante de albastru galben-albastru. În colțul celor inferiori există un punct roșu.

Există multe feluri mai multe despre care puteți vorbi fără sfârșit și puteți scrie mai multe volume de cărți. Acest articol prezintă doar cea mai mică parte a acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
» » Tipuri de fluturi: aspect, specie, structura insectelor
© 2021 amigdas.com