amigdas.com

Cât costă o pisică obișnuită?

houseflyÎn zilele însorite calde, toată lumea știe câte muște aduc muște cu zgomotul și zboară în jurul camerei. Dar aceasta este cea mai inofensivă inconvenientă pe care o persoană o poate suferi. Aceste mici insecte zburătoare vor trăi atâta timp cât pot suporta diferite boli și infecții.

Ei poartă cel mai mult diverse boli:

  • ouă de viermi;
  • toate tipurile de infecții intestinale;
  • boli oculare și multe altele.

Prin urmare, este foarte important să se folosească o plasă specială fereastră, împiedicând pătrunderea acestor insecte plictisitor în cameră și să le distrugă prin orice mijloace, nu este permis să trăiască cu noi.

Caracteristici generale

Common flyPotrivit diferitelor surse, în prezent există aproximativ 80.000 de specii de muște pe planeta Pământ. Dar cea mai comună este camera, care se găsește în natură este foarte rară.

Mărimea zborului camerei pentru adulți atinge 0,6-0,8 cm. Pe un corp cu o culoare gri, patru benzi lungi de negru sunt situate longitudinal pe zona toracică, cu o culoare galbenă pe abdomen.

Întregul corp al insectelor este acoperit cu fire de păr lung, care cresc rareori. Ochii sunt fațete, de dimensiuni mari, cu o culoare închisă roșie. Femeia este mai mare decât bărbații. În timpul zboruluise folosesc numai manere frontale, în mod similar cu toate Diptera. Și perechea aripilor posterioare este necesară numai pentru ca insecta să își păstreze echilibrul în timp ce se află în aer.

Care este greutatea unei muște

Insectul de dimensiuni medii cântărește aproximativ 0,12-0,16 g. Greutatea africană poate varia de la 0,012 kg. până la 0,015 kg. Lungimea pedunculului este aproape de mai multe ori mai mare decât rudele din încăpere și are o greutate de 0,025-0,032 kg. Nu contează cât cântărește zbura, orice persoană o simte pe corpul său. Acest lucru se întâmplă numai în detrimentul mișcărilor pe care insectele le produc.

Câte muște pot trăi

Interesant este faptul că trăiește zborul obișnuit. Durata vieții ei este aproximativ 10-20 zile, și în cele mai confortabile condiții de temperatură - până la 1,5 luni. Cele mai bune condiții pentru viața ei sunt considerate a fi de + 22-26 grade cu umiditatea aerului nu depășește 80%.

Supraviețuiți acestor insecte la o temperatură ambiantă de +11 până la +45 grade, care, fără îndoială, afectează durata vieții lor. Pe măsură ce temperatura scade, activitatea insectelor scade și ea. Odată cu debutul timpului rece, aflat deja la +10 grade și sub grade, activitatea lui scade și ea Hibernates. Durata unei astfel de stări depinde în mod direct de temperatura aerului. Pupele și larvele zbura pot intra, de asemenea, într-o hibernare, care le permite să supraviețuiască în mediul înconjurător.

reproducere

Câte muște au dușmani obișnuiți, nici măcar nu contează. Dar din cauza fertilității sale, acest tip de insectă este protejat de exterminare. Reproducerea lor are loc pur și simplu cu o viteză uluitoare. În perioada de vară, femeile și bărbații produc până la 40 de tone de pui (cu condiția să aibă un mediu confortabil și fără amenințări sub formă de dușmani). Timp de 12 luni, pot fi înlocuite până la 20 de generații de muște comune, iar într-o vară - aproximativ 8.

O zidărie în medie totalizează aproximativ 150 de ouă. Muștele sunt comune în întreaga lor viață, scotând între 600 și 2000 de ouă. Când se creează insecte de zidărie, se utilizează gunoi de grajd, se descompun deșeurile organice, alimente, diverse canalizare. Deja după 24 de ore apar larve, care arată ca șiruri subțiri. Ei se îndreaptă spre deșeurile de substanțe organice, obținând astfel căldură, umiditate, alimente și, de asemenea, protecție împotriva razele soarelui și a dușmanilor.

Etape de dezvoltare

Câte muște trăiesc, știm deja. Și ce etape de dezvoltare este această insectă în viața ei? Ciclul vieții unei muște constă în mai multe etape:

  1. Oparisele zboarăou. Dezvoltarea acestuia durează între 8 și 50 de ore;
  2. viermilor sau larve. În timpul vieții sale, se topește de trei ori și apoi devine un pupa. La toate dezvoltările durează între 3 și 25 de zile. În acest caz, în decurs de o săptămână, larvele cresc în dimensiune cu mai mult de 800 de ori;
  3. pupă - această etapă de dezvoltare durează 3-6 zile. Pupația poate fi încetinită prin scăderea temperaturii ambientale;
  4. imago sau o insectă adultă. După numai 36 de ore, un astfel de individ, după ce a părăsit pupa, se poate reproduce.

De la un ou la un insect adulți, zbura medie durează 20 de zile.

Ce mănâncă homosexualii?

Ei nu sunt în stare să muște pielea și să bea de la o persoană cu sânge. Se hrănesc cu carne, excremente, resturi de vegetație. Tipul de muștiuc din aceste insecte este linge-suge, care le permite să utilizeze alimente lichide. Proboscis constând din două părți este un fel de muște în limbă. Prin canalele de pe el, insecta e de mâncare.

În intestine, împreună cu alimentele cad tot felul de bacterii care nu mor. Aceasta contribuie la faptul că, atunci când se prelucrează produse cu propriul lor suc digestiv, insectele dau un număr foarte mare de microorganisme cu viabilitate excelentă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Cum să scapi de muștele muștei de fructeCum să scapi de muștele muștei de fructe
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Plasă de țânțari pentru ferestre din plasticPlasă de țânțari pentru ferestre din plastic
Fotografie de perdele de țânțari pentru uși cu magnețiFotografie de perdele de țânțari pentru uși cu magneți
Cum să scapi definitiv de muște în casăCum să scapi definitiv de muște în casă
» » Cât costă o pisică obișnuită?
© 2021 amigdas.com