amigdas.com

Câte perechi de picioare are o clasă de insecte?

Cati picioare au insecte?Nu oricine poate da răspunsul corect la întrebarea: "Câte picioare au insecte?". Și aceasta este în ciuda faptului că observăm aceste creaturi zilnic. Adesea, imaginea colectivă din memoria unei persoane are o schiță vagă. Motivul este descrierea eronată a apariției insectelor, găsită în literatură, adesea chiar și în științifice. Adesea ele sunt incorect desenate de ilustratori. În plus, păianjenii, artropodele mici și unele crustacee sunt greșit clasificate ca insecte.

insecte

insecteInsectele aparțin celei mai mari clase de animale, unind un număr mare de grupuri. Corpul lor, ca toate animalele, este segmentat, cu anexe segmentate. Este acoperit cu un schelet exterior mai puțin sau mai solid, în care există o polizaharidă de chitină.

Caracteristici caracteristice:

 • dimensiuni relativ mici;
 • două perechi de aripi (unele lipsesc);
 • trei perechi de picioare.

Pana in prezent, au fost descrise 900.000 de specii de insecte, dar sunt multe altele - cateva milioane, cu unele intr-o singura copie. Un număr de forme sunt creații frumoase, de exemplu, fluturi.

Cele mai multe specii de insecte sunt terestre, dar există și cele care duc o viață amfibiană. Ele se găsesc în lacuri și râuri, în peșteri adânci și în deșerturi. Unele specii fac zboruri regulate lungi, altele - își petrec toată viața în interiorul unor fructe sau chiar semințe.

Numărul de picioare din insecte

Deci, câte insecte au picioarele? Una dintre trăsăturile distinctive ale acestei clase este prezența a trei perechi de labe. Acestea sunt situate toate în regiunea toracică, pe fiecare dintre cele trei segmente constitutive - o pereche.

De asemenea, insectele vechi de pe abdomen aveau picioare, care amintesc de prezența unor specii moderne de anexe rudimentare.

Sub influența unui anumit mod de viață în procesul de evoluție, mai multe tipuri de labe s-au dezvoltat în aceste creaturi. Cei mai comuni dintre ei alerg și merg pe jos. Primele insecte au exact aceste trei perechi de picioare. La unii reprezentanți ai superclasei, schimbarea condițiilor externe și ulterior modalitatea de mișcare a dus la o modificare a membrelor. Perechea medie a picioarelor nu a fost supusă specializării în timpul evoluției. Este necesar pentru mersul pe jos.

Cum sunt membrele

Cum sunt membreleFaptul că insectele aparțin clasei de artropode, confirmă caracteristicile structurii picioarelor. Ele sunt alcătuite din mai multe segmente. Principala îmbinare este bazinul, care este atașat la segmentul corespunzător al sânului și are o formă definită. Diferite tipuri de insecte, forma este diferită. La unii, acest segment este similar cu un cilindru sau o minge transversală, în altele - bazinul are aspectul unei frunze sau unui con lung. Mobilitatea membrelor depinde direct de forma bazinului.

Cel mai mic segment, articulat imobile cu coapsa, se numește vertlug. Unele bug-uri au un bug dublu.

Cu bastonul, șoldul se conectează cu genunchiul, se termină cu o bandă cu gheare mici. În structura de picior - câteva (2-5) lennikov, care sunt conectate împreună.

Oamenii de știință, studiind numărul de extremități în insecte de diferite clase, au dat peste cap faptul că unii dintre reprezentanții lor au un mecanism interesant în structura lor - uneltele. Acesta poate fi reprezentat schematic sub forma a două roți de interblocare cu crestături. Aceste roți prin proeminențe, interacționează și sincronizează mișcarea. Un astfel de mecanism permite insectelor să sară cu mare viteză.

Tipuri de membre

Tipuri de extremități ale insectelorCele mai vechi sunt labele de mers și de alergare ale insectelor. Toate celelalte membre s-au dezvoltat mult timp. Era un proces natural, legat de nevoia de adaptare la mediul înconjurător.

Clasificarea extremităților:

 1. Begatelnye. Ele au o formă alungită, subțire. Acestea constau în picioare înguste sau largi, picior inferior, coapsă și bazin. Un exemplu de astfel de picioare sunt picioarele gândacilor, gandacii;
 2. Piciorul picioarelor. Sunt proiectate pentru mișcare lentă. Astfel de labe se găsesc în gândacii frunzași, în gândacii, în gândacii, care se strecoresc lent de la frunze la frunze;
 3. Sărind membrele există reprezentanți ai ordinului ortopterelor (lăcuste, lăcuste, crichet). Ei au ultima pereche de picioare puternice si lungi. Multe caracatițe în înălțime sară pe optzeci de centimetri, dacă își îndreaptă aripile, apoi pentru un salt pot depăși 10 metri;
 4. Lamele de înot (de obicei posterioare, rareori - medii) sunt acoperite cu fire de păr lung care formează o suprafață largă de vâslit - un vâsc. Reprezentanții cu astfel de extremități locuiesc în principal în corpurile de apă. Ei înot în mod perfect și scufundări. Acest lucru, de exemplu: gândaci, iubitori de apă, bug-uri - gladyshi;
 5. chiuretă - cel mai adesea este prima pereche de picioare. Aceste membre sunt puternice, scurte și plate.
 6. Membre membre sau coș colective. Sunt albine și albine. Picioarele posterioare au zone speciale înconjurate de coșuri de coșuri lungi, chitinoase. Trecând de la floare la floare, albinele se murdăresc în polen, care se lipeste de firele de păr. Pensule speciale pe picioarele insectelor colectează polenul din coș, îl duc la stup și îl pun în fagure.
 7. Membrane de aspirație. La bărbații din anumite specii (gândaci, mori), picioarele de la extremitățile picioarelor au segmente mărită. În timpul reproducerii, masculii prind acest dispozitiv când se împerechează cu femelele.
 8. Coborârea picioarelor, înarmați cu spini ascuțiți. Ei prădător (mantis) păstrează prada.

Cum alte insecte folosesc labele

Multe insecte de pe membrele anterioare au un aparat pentru curățarea spiralelor, antenelor și a altor părți ale corpului. Este reprezentat de o degajare situată la capătul coloanei. Primul segment al piciorului este prevăzut cu un pieptene de spini și cu fire rigide. Prin acest dispozitiv, aspectul dvs. este pus în ordine.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Cum arata bunicii si cum arata ei?Cum arata bunicii si cum arata ei?
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
» » Câte perechi de picioare are o clasă de insecte?
© 2021 amigdas.com