amigdas.com

Câine de lup câsolesc: descrierea rasei

Caracteristicile raseiLupul ceh este o rasă unică care a apărut ca urmare a unui experiment îndrăzneț de crescători. Ei s-au opus poziției generale a organizațiilor cinematice și au creat un hibrid. Succesul muncii lor este confirmat de faptul că, în ultimă instanță, lupul ceh a fost recunoscut de Federația Internațională de Cynologie. În plus, câinele lupu cehoslovac a câștigat rapid popularitate în țară.

Lupul ceh a luat tot ce-i mai bun de la caini domestici si lupi. Această rasă are o sănătate excelentă, însă formarea ei este foarte dificilă.

Istoria apariției câinelui de lup cehoslovac

Spre deosebire de alte rase cinologice, istoria originii lupului ceh nu are pete întunecate. Lucrul este că câinele lupul ceh a apărut datorită unui experiment îndrăzneț, care a fost realizat în Cehoslovacia la mijlocul secolului trecut.

Guvernul socialist al acestei țări în 1955 a arătat interesul pentru oportunitatea de a traversa câinele și lupul. Apoi nu sa dovedit încă, că câinii au provenit de la lupi, prin urmare, ca o alternativă la lup, au fost luate în considerare coioții, șacalii și chiar un lup roșu.

Descrierea câineluiCrescătorii de la Cehoslovacia au insistat deja că lupii și câinii au strămoși obișnuiți, astfel încât aceștia sunt capabili să dea urmașii cu drepturi depline atunci când trec. În acest caz, puii vor fi fertili. Asta înseamnă că vor putea să obțină următoarea generație. Acesta este un punct foarte important, deoarece există multe exemple în istoria modului în care diferite specii au dat un descendent comun, care în cele din urmă sa dovedit a fi sterilă. Cel mai frapant exemplu este traversarea unui cal și a unui fund.

După ce au primit sprijin guvernamental, oamenii de știință cehoslovaci au decis un experiment complex, mergând împotriva FCI, care nu a aprobat crearea de hibrizi. Toate lucrările au fost efectuate sub supravegherea reprezentantului armatei cehoslovace, Karel Hartle.

Patru lupi au fost prinși de oamenii de știință, numit Argo, Lady, Ball și Brit. Pentru împerecherea cu ei, au fost selectați 48 de ciobani germani. În același timp, au fost selectați cei mai buni reprezentanți ai acestei rase.

Primele rezultate au fost pozitive, deoarece descendența rezultată sa dovedit a fi capabilă de reproducere. Cei mai buni reprezentanți ai primei generații de hibrizi au trecut din nou între ei.

Experimentele, care au durat zece ani, au arătat că în generațiile ulterioare ale câinelui de lup cehoslovac nu mai existau specimene sterile. În plus, noii hibrizi au dobândit un aspect și un caracter deosebit, puțin ca un câine. Cu toate acestea, Păstorii germani prea departe de zahăr. O altă trăsătură a hibrizilor este aceea că ei au votat foarte rar.

Potrivit ansamblului de semne care sunt mai potrivite pentru lup decât pentru câine, noua rasă a fost numită lupul ceh și Wolfnud.

Experimentați dezvoltarea unui hibrid Câinele și lupul s-au încheiat în 1965. Rezultatele primite au satisfăcut complet clientul - guvernul cehoslovaciei socialiste.

La un an după încheierea experimentelor, hibrizii au început să sosească la trupe și la poliție. În același timp, nimeni nu avea de gând să înlocuiască câinele ciobănesc german cu un câine lupul cehoslovac. Autoritățile au dorit doar să verifice dacă hibrizii ar putea îmbunătăți calitățile de lucru ale rasei principale de câini de oaie și ar schimba comportamentul reprezentanților săi.

Rezultatele au fost atât de impresionante încât, până la sfârșitul anilor șaizeci, lupul cehoslovac a fost folosit în mod activ la graniță. În plus, li sa permis să cultive nu doar publice, ci și grădinițe private. Acest lucru sa făcut în speranța de a deveni puternic și sănătos ca lupi de câini, dar a reușit ca un ciobănesc german. CCâine lupul cehoslovac complet supus nu a fost posibil până acum. Da, reprezentanții acestei rase sunt mult mai sănătoși decât păstorii germani, dar nu se angajează la formare. Desigur, crescătorii au antrenat câini lupi cehoslovaci pentru echipele principale, dar chiar și așa animalele au fost gestionate mai rău decât alți câini.

Câine lup luptătorEste de remarcat că până la începutul anilor 90 nu sa știut nimic despre lupul ceh în afara Cehoslovaciei. Unii indivizi au fost transferați în alte țări ale taberei socialiste, însă informațiile despre originea lor au fost închise. Restul lumii a aflat despre câinele lupului cehoslovac numai cu prăbușirea Cehoslovaciei în Slovacia și Republica Cehă în 1993. PCrescătorii europeni au devenit interesați. Interesul a fost atat de ridicat incat in 1998 FCI a recunoscut standardul rasei numarul 332. In acelasi timp, controlul asupra rasei a fost dat nu in Republica Ceha, ci in Slovacia.

În SUA, un câine de lupi cehoslovac a venit în 2000. Șase ani mai târziu, această rasă a fost recunoscută de UKC, dar AKC nu o recunoaște până acum.

Este demn de remarcat faptul că lupii cehoslovacieni sunt încă folosiți în scopul propus. Ei servesc în armată și poliție, spre deosebire de alte rase moderne, care devin din ce în ce mai decorative. Cu toate acestea, potrivit previziunilor specialiștilor, moda pentru ei va deveni în curând la zero. Faptul că crescătorii vor selecta pentru reproducerea ulterioară a celor mai controlați indivizi. Ziua nu este departe când lupul cehoslovac devine un companion obișnuit.

Descrierea rasei

Primele două generații de hibrizi au arătat ca niște câini de oi, dar au avut o performanță mai bună. Similitudinea exterioară a lupilor cu lupi a apărut în a treia generație. După aceasta, semnele externe ale lupilor au devenit dominante și au fost transmise tuturor generațiilor ulterioare. Reprezentanții de referință ai acestei rase au fost retrași la mijlocul anilor 1970. Caracteristicile lor au devenit standard pentru întreaga rasă.

Lupul cehoslovac - un câine mare de caracteristici externe mai mult ca un lup. Are următorii parametri:

 • Lupii cehoslovaciAre un corp dreptunghiular cu musculatură dezvoltată. Este perfect adaptată pe termen lung.
 • Botul are linii clare.
 • Lobi ovale în formă. Este negru.
 • Capete drepte.
 • Buzele sunt subțiri și uscate. Se potrivesc bine cu dinții.
 • Falsele puternice cu dinți puternici. Mucul poate fi drept sau în formă de foarfece.
 • Ochii au o incizie ușor înclinată. Au un iris galben.
 • Urechile au formă triunghiulară și au dimensiuni mici. Sunt ca păstorii.
 • Coada este mare. De obicei, aceasta se blochează, dar poate fi ridicată sub formă de seceră atunci când câinele este excitat.
 • Picioarele înalte și musculare. Degetele individuale pot crește degetele suplimentare. Este de dorit să le eliminați rapid.

În reprezentanții acestei rase parul este drept și gros. Acesta acoperă întregul corp și picioarele animalului. În vara și iarna, caracteristicile sale se schimbă. În timpul iernii, are un substrat mai dens. Mulțumită lui, câinele primește o protecție excelentă împotriva frigului. În vară nu există substrat.

Culoarea câinilor lupul ceh este de obicei galben-gri, dar poate fi și gri-argintiu. Pe bot, este necesară o mască deschisă. Lana de culoare deschisă se află și pe piept și pe gât.

Natura lupului

Aceste animale au un temperament unic, distingându-le de strămoșii lor: câini și lupi. Un novice cu un astfel de animal nu se poate descurca exact. Dar asta nu înseamnă că lupul are un temperament sălbatic. Pur și simplu, el respectă numai proprietarul puternic. El nu respectă oamenii slabi. Are nevoie de un lider.

Cu o bună educație, următoarele calități se manifestă în lup:

 • Ce personaj de lupDevotament. Hibrizii au moștenit de la lupi dorința de a trăi într-un pachet. De dragul conducătorului său, lupul, fără ezitare, se va sacrifica.
 • Curaj. Lupul ceh nu-i pasă de mărimea și puterea inamicului. Dacă el amenință pachetul, lupul se va grăbi de apărare.
 • Independența. Inteligența lupilor este mai mare decât cea a păstorilor germani. astfel încât hibrizii tind să ia decizii independente. De exemplu, un câine este capabil să se grabească pentru a ajuta un copil fără o echipă gazdă.
 • Endurance. Acești câini sunt capabili să depășească până la 100 km de pista fără oprire.
 • Incredulitate. Wolfhoundii sunt atenți la orice străini. Nu pot fi mituite. Ei încetează să mai urmeze un outsider numai după ce proprietarul spune că este a lor.
 • Amabilitate. Wolfhound nu arată agresiune față de alte animale de companie. El este de bună voie prieten cu pisici.
 • Volchaks simt subtil senzația emoțională a proprietarului. Dacă o persoană nu este în stare, câinii vor încerca să nu-l deranjeze.
 • Acești câini sunt foarte sociabili. Ei iubesc afecțiunea și atenția de la proprietar.

Caracteristicile formării

Wolfhound-urile sunt foarte emoționale. Prin urmare, atunci când antrenezi, va trebui să fii răbdător și să înveți să fii ferm. Fără ultimul câine va găsi mereu modalități de a se îndepărta de la antrenament. Mai mult, la un moment dat, animalul își va stabili propriile reguli și îi va înlătura de la ei va fi foarte, foarte dificil.

Când antrenează Wolfhunds, proprietarul trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Cum să pregătești un câineEl trebuie să rămână în mână și să se grăbească să strige.
 • În nici un caz nu puteți aplica câinelui un efect fizic greu. Poate face rău mult.
 • Nu te poți panica. Animalul îl va simți și poate ataca.
 • După fiecare exercițiu de succes, trebuie să-i dați animalului un tratament.
 • Este necesar să-l încurajăm pe Wolfhund prin voce.

Este de dorit când cresc un lup asigurați-vă că o urmați cu ascultare.

Întreținere și îngrijire

Grijă de foameVolchak - animal nemernic. Acest câine poate tolera atât temperaturile ridicate, cât și cele scăzute. Prin urmare, acesta poate fi păstrat în orice condiții. Singurul lucru, Wolfhound nu poate fi pus pe lanț.

Acești câini sunt de obicei ținute în incinte spațioase, închise de un gard puternic și ridicat, pe care animalele nu le pot depăși.

Nu uitați de șurubul securizat de pe ușă. Volchakii sunt foarte inteligenți și vicleniști. Se deschid cu ușurință constipație nepretențioasă. Un garduri din lemn de dimensiuni reduse îi uneau uneori.

În incintă, trebuie să existe întotdeauna o cutie spațioasă. Intrarea trebuie să fie închisă cu un baldachin dens. El va acționa ca o protecție împotriva vremii nefavorabile.

Puii mici pot fi trimise cainilor adulti la virée la varsta de 4 luni. Bătrânii nu vor face rău celor mai tineri.

Cumpărați un cățeluș Wolfhound, ar trebui să ne amintim că acestea sunt animale foarte curioase și active. Lumea din jurul lor preferă să încerce un dinte. Deci, nu vă surprindeți că a lăsat catelul nesupravegheat, jucând, stricând mobilierul.

În ceea ce privește mâncarea, lupul mănâncă mâncare. Cu toate acestea, pentru ca aceasta să se dezvolte bine, dieta ar trebui să aibă mai multă carne decât alte alimente. Meniul lui Wolfhund constă, de obicei, din brânză de vaci, diferite mărfuri fierte, ouă de pui, chefir și pești slabi. Din furajele industriale, ar trebui să se acorde prioritate produselor premium și super-premium.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
Descrierea rasei de câini lapdog rusescDescrierea rasei de câini lapdog rusesc
» » Câine de lup câsolesc: descrierea rasei
© 2021 amigdas.com