amigdas.com

Caracteristicile colțurilor din plastic pentru băi

Colt din plastic pentru baieÎn timpul reparațiilor, fiecare proprietar acordă o atenție deosebită detaliilor viitoare ale interiorului. În acest moment, trebuie acordată atenție nu numai nici un produs de mari dimensiuni, eye-catching, dar, de asemenea, mici adăugiri subtile care nu pot fi vizibile imediat, dar ajută pentru a crea o atmosferă plăcută, plină de culoare, cald. Și chiar dacă baia uneori nu poate fi numită foarte caldă și confortabilă, dar o puteți face ca atare. Aceasta este exact ceea ce ajută diferite părți, care servesc drept decor pentru orice interior.

Desigur, cele mai importante în baie sunt baia, dușul și alte obiecte necesare. dar Nu poți să uiți de lucrurile mici. La urma urmei, fără ele, interiorul va arăta gol și neprietenos. În plus, detaliile decorative oferă adesea beneficii practice. De exemplu, astăzi există un lucru minunat - un colț de plastic pentru o baie. Ce este și ce funcție efectuează?

Colțul plasticului este o bară de profil la o lungime de doi metri și jumătate. Materialul plastic din PVC este utilizat ca bază, deoarece acest material este considerat cel mai potrivit pentru acest tip de aplicație. În plus, acest dispozitiv este ușor de folosit, materialul este rezistent la umezeală, ajută la prevenirea apariției și răspândirii fungilor și mucegaiului în întreaga cameră. Există un astfel de colț nu este foarte scump.

O gamă largă de colțuri pentru băi

Colțul ceramicăPrivind popularitatea colțurilor de plastic pentru băi, producătorii au început să ofere clienților chiar și mai multe opțiuni ale acestui accesoriu acum de dimensiuni diferite. De obicei, pe piață puteți vedea Colțuri din PVC cu dimensiunile următoare:

  • 25x25 mm;
  • 50x50 mm.

Aceste dimensiuni sunt cele mai convenabile și relevante și, prin urmare, cele mai solicitate. La urma urmei, astfel de modele vă permit să alegeți fie o bandă foarte subțire de profil care nu este aproape vizibilă, fie să dați prioritate unei bare mai largi care va efectua o funcție decorativă.

Pentru mai mult confort și eleganță, frontierele de plastic sunt emise în diferite forme și echipate cu dopuri speciale. Cornișele de pe bordurile PVC pentru îmbăiere ajută la facilitarea instalării, ele pot fi atât din exterior, cât și din interior.

O trăsătură importantă este faptul că materialul este foarte flexibil. Până la urmă, plasticul din PVC este un material care are o flexibilitate specială, vă permite să stabiliți cu exactitate, fără a vă petrece mult timp, un colț acolo unde este necesar. O gamă largă de produse de pe piață face de asemenea posibilă achiziționarea unui produs din material plastic super-flexibil. Această opțiune va fi o soluție ideală pentru finisarea cuvei rotunde sau a altor forme non-standard. Există modele pentru cei care sunt dispuși să plătească mai mult pentru o graniță de plastic. În acest caz, cumpărătorul primește un element a cărui margine este cauciucată, ceea ce ajută la o mai bună protecție a articulațiilor de apă și umiditate.

Unghi opțiuni de montare

Cele mai cunoscute și convenabile sunt doar două opțiuni care vă permit să instalați colțul din plastic cât mai mult posibil, acestea sunt arătate mai jos.

  1. Montarea pe suprafața plăcilor . În acest caz, instalarea colțului are loc direct pe placa ceramică, dacă pereții camerei sunt căptușiți cu ea. Datorită acestei metode simple, acest tip de muncă poate fi efectuată la sfârșitul reparației.
  2. Fixarea plăcilor ceramice de pardoseală . Dar această opțiune vă permite să instalați un colț de plastic numai în timpul reparației, când încă nu este acoperită încă cu dale.

Instalarea unui colț pe o placă ceramică

Reguli de instalare a colțurilorCu acest tip de lucru, sigur, toată lumea se poate descurca fără ajutor suplimentar. Scena principală în acest caz este pregătirea suprafeței pentru lucrări ulterioare. Înainte de instalarea ulterioară, este necesară curățarea suprafeței stratului de praf și a altor tipuri de murdărie, ștergeți bine cu o cârpă sau cârpe și, de asemenea, degresați bine. Este de remarcat faptul că suprafața pregătită trebuie să fie foarte curată și complet uscată. Depinde de aceasta - dacă plasticul este aderent sau nu. Dacă între baie și perete există fisuri sau goluri, acestea trebuie eliminate înainte de începerea lucrului. Acest lucru se poate face folosind un acvariu de etanșare.

După ce materialul de etanșare a fost uscat complet Puteți începe instalarea colțului din plastic. Înainte de instalare, este necesar să pastezi marginea băii cu o bandă adezivă specială, astfel de măsuri de precauție vor ajuta la protejarea stratului de email de pe baia de eventualele deteriorări cu adeziv. Apoi, este necesar să se taie colțul din plastic în părți plate măsurate care corespund lungimilor laturilor băii. Următorul pas este aplicarea unui clei special, numit "unghii lichide", în interiorul colțului din plastic. După aceea, este necesar să se apese puternic un colț pe o suprafață a unei plăci ceramice și la o baie.

Dacă instalarea bordului de plastic se face pe cont propriu, iar în casă există încă mâini libere, este mai bine să cereți rudelor sau prietenilor să vă ajute un pic cu lipirea colțului. Cu cât mai mulți oameni vor ajuta să mențină produsul fragil și să-și ajusteze poziția, cu atât mai lină și mai densă va fi posibilă apăsarea colțului la suprafață și, prin urmare, corect de instalat. Din câte va fi presat pe suprafața colțului din plastic, depinde de cât de puternic se va lipi produsul. În consecință, viitoarea strânsă depinde de aceasta, ajutând curbură să servească în baie pentru o perioadă lungă de timp și în mod fiabil.

Când instalați suportul din plastic, nu uitați despre prize și alte accesorii, care vor ajuta la obținerea unui aspect mai solid și mai rafinat față de rezultatul muncii. Desigur, este de dorit să vă amintiți și despre instrucțiunile atașate la produsele achiziționate, adesea indică nuanțe și caracteristici semnificative ale instalației, care trebuie urmate în timpul funcționării.

Instalarea colțului din plastic sub tiglă

Care colț să alegețiDupă cum sa menționat deja mai sus, este posibilă și montarea unui colț din plastic sub plăci ceramice. Pentru a realiza o astfel de instalare este necesar încă în timpul lucrărilor de reparație, când se pune doar o țiglă sub care este ascunsă o parte dintr-un colț din plastic pe o baie.

În general, aceasta este calea este considerat cel mai eficient, permițând profilului să dureze mai mult. Deși, la fel ca în toate, și aici, au existat deficiențe. La urma urmei, dacă trebuie să înlocuiți colțul din plastic, situația este foarte complicată, deoarece schimbarea completă a profilului va fi posibilă numai cu înlocuirea plăcilor ceramice. Merită să acordăm atenție faptului că nu este suficient ca toată lumea să facă instalarea de acest tip.

O astfel de lucru nu este toată lumea va fi în măsură să efectueze pe cont propriu, probabil, va avea nevoie de ajutorul unui profesionist care va efectua instalarea Tigla și un colț cu atenție și cu acuratețe. Problema este că trebuie să atașați colțul din PVC sub țiglă cât mai exact posibil, iar mortarul adeziv trebuie aplicat în mod uniform, în plus, este important să se măsoare cu precizie nivelul de stabilire țiglă pe baza superioară a produsului din plastic.

Durata de viață a colțului din plastic pentru baie

Câți vor servi un colțPotrivit experților, este imposibil să se stabilească o durată de viață definită pentru toate modelele borduri de plastic pentru baie. Fiecare element are o viață proprie. De exemplu, dacă vorbim despre colț de plastic, care a fost instalat pe suprafața de placi ceramice, durata sa de viață poate face un pic mai mult sau mai puțin de un an, în funcție de modul în care este tratat. Și dacă vorbim despre un colț care era atașat de perete sub tiglă, atunci acest produs, poate, poate dura mult mai mult.

Ce opțiune de alegere - depinde numai de dorința fiecărui consumator, care efectuează reparații în baia lui. La urma urmei, cineva ar putea avea nevoie de produse fiabile de birou pentru mai mulți ani, cealaltă persoană va fi fericit să schimbe bordurile de plastic și colțuri pentru o baie în fiecare an sau o dată la șase luni, în cazul în care este necesar modificări sau completări noi la interior în baie.

Soluție de proiectare

Instalarea colțului din PVC în cameră nu numai că creează o etanșeitate în baie, nepermițând umiditatea și apa să treacă, dar oferă și camerei proaspătă și atractivă. După apariția colțului, baia nu se transformă într-o cameră pur și simplu renovată, ci într-o cameră funcțională plină de soluții decorative și utile de design și detalii interioare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati o baie cu mobilier din IkeaCum sa dati o baie cu mobilier din Ikea
Angle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de LAngle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de L
Proiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stilProiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stil
Proiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografiiProiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografii
Cabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografiiCabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografii
Caracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografieCaracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografie
Fotografie de suporturi de podea și de perete pentru hârtie igienicăFotografie de suporturi de podea și de perete pentru hârtie igienică
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Ecrane de baie: caracteristici și fotografiiEcrane de baie: caracteristici și fotografii
Coșuri pentru rufe în baie: plastic, răchităCoșuri pentru rufe în baie: plastic, răchită
» » Caracteristicile colțurilor din plastic pentru băi
© 2021 amigdas.com