amigdas.com

Dog Basenji - descrierea rasei

Descrierea câinilor besengzhiCâinele rasei Basenji are o trăsătură unică - nu știe cum să latreze. Pentru aceasta a primit porecla tăcutului. Acest câine mic este un partener excelent. Din păcate, în Rusia nu a câștigat încă multă popularitate. Despre caracteristicile rasei câinelui Basenji, o descriere a naturii și subtilității conținutului citit în articolul nostru.

Istoria rasei

Rasa Basenji este una dintre cele mai vechi pe Pământ. Prima mențiune despre aceasta a apărut aproape cinci milenii în urmă. Basenji a apărut pentru prima dată în țările din Africa Centrală și de Sud. Forța, viteza și rezistența sa la făcut cainele partener ideal pentru vânătoare. Un rol important le-a jucat și ea incapacitatea de a lătra. Tăcerea în timp ce vânează a adus succes, așa că câinii tăcuți erau foarte populare. Pentru originea și incapacitatea de a latra, rasa a primit al doilea nume "African Silent". Asemenea câini trăiesc încă în triburile originale de păgâmi și sunt foarte apreciați acolo.

Pentru prima dată în Europa, câinii Basenji au fost aduse abia în 1895. Mai mulți reprezentanți au participat la expoziția "Show Crufts". Cu toate acestea, fără imunitate, în curând a murit de ciumă. A doua încercare de a aduce tăcere în Europa a fost făcută abia în 1932, dar și a eșuat. O călătorie lungă pe navă ia bătut, iar după vaccinare toți câinii au murit.

Numai a treia oară au reușit să aducă această rasă interesantă pe continentul nostru. Sa intamplat in 1936. În curând au apărut chioșcurile Basenji în SUA. Cel de-al doilea război mondial a suspendat dezvoltarea rasei, dar în curând crescătorii au făcut timp pierdut. Dar până și astăzi, oamenii tăiați africani nu sunt prea obișnuiți pe teritoriul european. În 2010, a fost făcută și o expediție către continentul african pentru a aduce mai mulți indivizi și pentru a îmbunătăți grupul de gene.

În ciuda numărului său mic, basenji sunt foarte populare în Europa și America de Nord. Reprezentanții lor se întâlnesc chiar și în casele regale.

Rasa câinilor Basenji este unică prin faptul că sa dezvoltat independent, fără participarea umană. Pepinierele care au apărut în secolul al XX-lea nu au adus nici o schimbare rasei, principala lor sarcină era să fixeze un câine interesant pe teritoriul nostru.

Cine sunt Basenji: o descriere a rasei

Africanul african - acesta este un câine mic cu părul neted. Greutatea corporală reprezentanți ai rasei în medie 10 kg, înălțime la greabăn - 41-46 cm. Basenji are un gât alungit grațios, urechi în picioare și o coadă curbată. Corpul lui Basenji este păstrat, aproximativ același în lungime și înălțime. În ciuda dimensiunii mici, câinii din această rasă sunt foarte puternici și rezistenți.

Există patru soiuri principale câini de culoare din rasa Basenji:

  • Roșu și alb.
  • Alb-negru.
  • Tigru (păr roșu-roșu cu dungi întunecate).
  • Trei culori (negru cu semne roșii și semne albe).

Cainii de toate culorile au de multe ori pete albe pe vârful coada, labele și pieptul.

Cea mai interesantă caracteristică a rasei este că câinii Basenji nu știu cum să latreze. Motivul este o structură specială a laringelui. În loc de lătratul obișnuit, ei fac sunete interesante, mai mult ca niște ciudățenii. Toată lumea care au auzit acest sunet, numea-o "barroo". Tacerea lor a devenit motivul popularității printre triburile africane. Câine practic silențios a devenit un ajutor ideal pentru vânătoare.

caracter

Caracteristicile raseiUn câine frumos are un caracter dificil. Călătorii, care s-au întâlnit întâi cu cei tăiați din triburile africane, i-au dat o descriere: "Fără liber, inteligent, independent". Basenji este o rasă mândră și independentă. Unii dintre reprezentanții săi sunt uneori prea încăpățânați. Câinele african non-reproductiv este dificil de antrenat, au nevoie de lecții constante, sistematice și metodice de la o vârstă fragedă. Tăcerea este foarte inteligentă, și aproape întotdeauna înțeleg perfect comenzile, dar nu întotdeauna se străduiesc să le îndeplinească. Prin urmare, pentru a le începe este o persoană cu un caracter puternic.

Basenji sunt foarte activi și energici. Nu pot trăi fără mișcare. Pentru o sănătate bună au nevoie de o încărcare fizică constantă. Din acest motiv, nu este recomandat să păstrați tăcerea africană în apartament. Dacă decideți să păstrați Basenji pe site, acorde atenție securității sale. Câinii sară perfect și depășesc diferitele obstacole, și chiar în crearea tunelurilor și tunelurilor subterane, pur și simplu nu au egal.

Câinii africani școlari școlari. Când trăiesc într-o familie, o iau pentru pachetul ei și se întâlnesc bine cu familia. Dar încep alte animale Paralel nu vă sfătuiți. Basenji este un vânător născut, și orice animal mic și chiar o pisică va fi privit ca o pradă. Un câine se poate întâlni cu copiii, dar numai cu condiția unei comunicări constante din copilărie și a unei pregătiri adecvate și a unei socializări.

Plimbarea Basenji ar trebui să fie exclusiv pe o lesă. Instincțiile de vânătoare pot prelua și câinele se va grăbi să alunge o pisică, o veveriță sau alt animal. Acest lucru este periculos pentru o potențială victimă și pentru vânătorul însuși. Uitând totul în timpul urmăririi, Basenji se poate pierde sau se poate lăsa sub masina.

Cel mai bine este să păstrați baza într-o cușcă bine echipată. Nu uitați să verificați periodic gardul pentru șanțuri sau găuri. Apropo, tăcerea africană - un jumper de neegalat, astfel încât înălțimea gardului ar trebui să fie impresionant.

Câinii de câine Nelayuschie se simt mai bine în vremea insorită. Cu toate acestea, acest lucru nu este surprinzător, dat fiind originea lor. Afară silențioasă din Africa nu-i place. Prin urmare, în timpul iernii este mai bine să-i conduci pentru o plimbare în haine speciale.

Îngrijirea Basenji

Reguli pentru păstrarea câinilorÎn grija tacelui african extrem de modest. La urma urmei, în triburile africane nu au fost nici măcar auzite despre ghimbirări și alte bucurie canine. Pentru a vă asigura că lâna nu provoacă probleme, este suficient să o pieptești de două sau trei ori pe săptămână cu o perie.

De câteva ori pe lună trebuie să tăiați ghearele câinelui. În caz contrar, ele cresc prea mult și încep să provoace neplăceri atunci când mersul pe jos.

Spre deosebire de mulți alți câini, Basenji nu le place să înoate. Ei încearcă să evite spălarea cu toată puterea lor. Dar se pot linge ca pisicile.

hrănire

Baza de bază a dietei bazenji este carnea brută și brută. Puteți da oase de mâncare, dar nu mai mult de o dată pe săptămână. De asemenea, în cantități mici ar trebui să existe cereale (orez sau hrișcă), organe și pești. Este posibil să se alimenteze super-alimentele cu hrană finită.

Așa cum am menționat deja mai sus, păstrarea rasei Basenji este cea mai bună în incinte special amenajate, bine închise. Deoarece câinii sunt foarte activi și curioși, sunt predispuși să scape. Basenji suferă fără efort fizic, așa că incinta ar trebui să fie destul de spațioasă. În plus, cu câinele este necesar să meargă deseori și activ pentru a da o ieșire de energie.

O persoană africană tăcută poate trăi într-o casă și chiar într-un apartament. Principalul lucru este să îl încărcați mai des cu exerciții fizice. Dar trebuie amintit că nu este o cameră, ci un câine de vânătoare. Prin urmare, începeți-o, numai dacă vă place vânătoarea și plimbări lungi activ în natură.

Caracteristicile formării

Câini de rasăBasenji - câine foarte inteligent. Ei sunt capabili să-și amintească de prima dată ce îi cere stăpânul. Dar lauda și aprobarea sunt foarte importante pentru ei, așa că nu fi zgârcit de emoții.

Un câine african este un vânător născut. Când vede pradă, ea începe să urmărească, să nu reacționeze la semnalele și pericolele externe. Și pentru pradă, poate lua orice alte animale, chiar și câini. Prin urmare, mergeți pe Basenji numai pe o leșie. Poate fi eliberat doar într-un loc sigur, pustiu și nelocuit.

Învățați câinelui să răspundă și să apeleze la apelul prima dată. Curiozitatea naturală face ca oamenii tăcuți să studieze totul și să ridice obiecte necunoscute de la sol. În condițiile orașului, acest lucru poate fi mortal, deci este necesar să eradicăm acest obicei.

În timpul instruirii lui Basenji, în nici un caz nu puteți să bați un animal sau să strigați la el. Cea mai gravă pedeapsă pentru câine va fi o lipsă de laudă și o privire severă.

sănătate

Ca orice altă rasă, un câine silențios african are propriile sale predispoziții la diverse boli. Cel mai adesea au sindromul Tony-Debre_Fankoni. Aceasta este o boală congenitală care provoacă leziuni renale. În consecință, capacitatea lor de a re-adsorbția de glucoză, fosfați, aminoacizi și bicarbonați este redusă semnificativ. Principalele simptome ale bolii:

  • sete constantă;
  • glucoza crescuta in urina;
  • urinare frecventă.

Cum să aibă grijă de câini besenjiAceleași simptome sunt tipice diabetului la câini, astfel încât aceste boli sunt adesea confundate. De obicei, sindromul se manifestă în intervalul de la patru la opt ani, dar se poate simți mai devreme sau mai târziu. Cu o abordare în timp util și competentă boala poate fi înfrântă. Prin urmare, toți proprietarii unui câine african ar trebui să monitorizeze lunar conținutul de glucoză din urină începând cu al treilea an al animalului.

Adesea există hernie în tăcerea africană. Dacă dimensiunea lor este mică și nu interferează cu câinele, cu ei poate trăi cu ușurință o viață. La dimensiuni mari, este necesară îndepărtarea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Câine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriereCâine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriere
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Hungarian vyshla: istoria rasei, natura și îngrijireaHungarian vyshla: istoria rasei, natura și îngrijirea
» » Dog Basenji - descrierea rasei
© 2021 amigdas.com