amigdas.com

Recomandări pentru alegerea unui ferăstrău pentru prelucrarea metalelor și pentru lucrul cu acesta

Tăietor de ferăstrău pentru metal Sturm CF7324Mulți dintre noi cunosc limba bulgară ca o unealtă, care este adesea folosită de către maeștrii de acasă pentru a efectua tăieri de blănuri de metal. Cu toate acestea, are o alternativă - un ferăstrău pentru metal, cu care este posibilă realizarea aceleiași lucrări mult mai precis și în siguranță. De-a lungul ultimelor decenii, a fost utilizată activ în procesul de fabricație pentru a efectua tăierea precisă a metalelor. De asemenea, acest instrument poate fi utilizat la domiciliu pentru a efectua o varietate de activități de uz casnic.

Domeniul de aplicare

Ferăstrău de montaj DeWalt DW 872Ferăstraiele de tăiere pentru metal aparțin categoriei de scule electrice cu productivitate ridicată.

Scopul principal al acestui echipament este executarea unei tăieturi intersectate a produselor metalice laminate și a produselor din aliaje și metale diferite.

Mașinile de disc au devenit cele mai frecvente atunci când creați blancuri din următoarele tipuri de materiale:

 • canal;
 • profil de țeavă cu secțiune rotundă și pătrată;
 • I-beam;
 • tijă;
 • bandă metalică;
 • zona.

Ferăstrăurile de fixare pentru metal sunt utilizate activ la întreprinderile din industria prelucrării metalelor. Vă puteți întâlni la fabrici specializate în producția de structuri metalice. În acest echipament, funcția lamei este efectuată de elementul de tăiere.

Mașinile de tip mașină au mai multe avantaje:

 • Ușurința de operare.
 • Gestiunea ergonomică.
 • Decupare de înaltă calitate.
 • Construcție simplă.

O persoană poate învăța cum să se ocupe de o mașină chiar și fără o pregătire specială.

Bosch SawÎn echipamentul mașinilor de debitat cu bandă pentru metal, funcția elementului de tăiere este realizată de un ferăstrău îndoit lung, care arată ca o bandă închisă. Această unitate de lucru este fabricată din oțel de mare viteză. Propolul creat cu această mașină are o lățime minimă, care nu numai că reduce consumul de material, ci asigură și o precizie ridicată a tăierii. Asemenea echipament a devenit larg răspândit în producția mare și în masă.

Variantele de tăiere a unităților de tăiere realizează tăierea cu o lamă de ferăstrău, care este fixată pe cherestea. Acest echipament poate fi de două tipuri: manual și electromecanic. Mașinile de găurit sunt utilizate în mod activ în întreprinderile mici, precum și în atelierele de achiziții publice.

Dispozitivul unui ferăstrău circular pentru metal

Pentru a construi mașina, trebuie să alegeți locația pentru platformă. Aceste unități pot fi livrate cu o bază metalică sau rigidă. Componentele echipamentului sunt detașabile.

 • Vice cu un accent. Un element important care este conceput pentru fixarea sigură a piesei de prelucrat în timpul tăierii.
 • Discul de lucru. Element, care are sarcina de a efectua tăierea produselor metalice. Pot fi fabricate din oțeluri de mare viteză sau aliate din aliaj dur. Ca o alternativă la disc, se poate folosi un cerc de material cu o suprafață abrazivă tare.
 • Electromotorul. Există două tipuri - cu transmisie dințată și centură, asigură mișcarea de rotație către unitatea de tăiere. Motoarele cu transmisie de transmisie sunt utilizate în instalații staționare cu o rezervă de putere mare. Motoarele cu transmisie cu curele sunt instalate pe mașini de dimensiuni mici, având o structură portabilă.

Clasificarea ferăstraiului de tăiere

Discurile de ferăstrău pentru metal pot fi clasificate în 4 clase. Primul grup include mașini cu scop universal. Acestea vă permit să procesați produse metalice din orice material și în cantități mari. Clasa a patra este reprezentată de mașinile de uz casnic.

În funcție de numărul de muchii tăietoare, ferăstraiele circulare pot fi împărțite în două tipuri:

 • singur cap. În echiparea unor astfel de mașini se folosește un disc, ceea ce determină o eficiență scăzută a funcționării lor. Proiectat pentru a efectua o singură operație - de exemplu, taierea unei piese destinate unui profil de cadru.
 • Mitre. Designul utilizează două unități de tăiere, datorită cărora mașinile pot efectua simultan mai multe operații cu produse metalice. Un cap este utilizat pentru fixarea rigidă a piesei de prelucrat, cealaltă se taie și se mișcă în timpul lucrului. Puteți tăia profilul ramei într-o singură operație. Prin urmare, lucrarea mașinilor cu două capuri poate fi efectuată automat. Acest lucru vă permite să dubleze productivitatea acestui echipament.

În funcție de versiunea alimentării elementului de tăiere, mașinile de tăiat pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • Mașini de tăiat cu pendul pentru tăierea metalelor.
 • Modele cu alimentare frontală a discului.
 • Mașini cu alimentare inferioară a elementului de tăiere.

Există, de asemenea:

 • În mod corespunzător, de tăiere;
 • tăiere abrazivă;
 • Tăietor de tăiat.

Cum să cumpărați o mașină de debitat

Tăietor de tăiat Sturm CF7326PÎnainte de a decide asupra unui model particular al mașinii de debitat, trebuie să înțelegeți ce caracteristici ar trebui să aibă. Atunci când alegeți dimensiunea optimă a lamei de tăiere, trebuie să procedați din două puncte: dimensiunile semifabricatelor care urmează a fi prelucrate pe mașină și materialul din care sunt fabricate.

După aceasta, trebuie să rezolvați problema cu opțiunea de plasare a mașinii. Unitatea de tăiere poate fi făcută în două variante: în masă sau pe podea. Ultimul tip este destinat tăierii produselor masive și supradimensionate. Pentru funcționarea la sarcini grele, sculele achiziționate trebuie să fie echipate cu un motor electric puternic, care să permită operatorului să taie semifabricate metalice foarte groase.

Mașinile de tăiat pe mașini sunt mobile, deci sunt potrivite pentru utilizare pe șantierele de construcții. Acestea vă permit să reparați diferite structuri metalice, precum și să rezolvați o serie de alte probleme.

Selectați mașina de debitat

Montare montare DeWaltO atenție deosebită la alegerea unei mașini pentru tăierea metalului ar trebui acordată parametrilor tehnici, deoarece calitatea tăierii, productivitatea echipamentului, durata de viață a acestuia și altele depind în mare măsură de acestea.

În ceea ce privește alegerea echipamentului de tăiere, merită menționate următoarele caracteristici tehnice.

Ele sunt cele mai importante pentru performanța eficientă a mașinii de funcțiile sale imediate, și anume:

 • Dimensiunile și greutatea mașinii.
 • Dimensiunile totale ale elementului de tăiere.
 • Numărul de rotații pe minut și posibilitatea de a le schimba.
 • Abilitatea de a întoarce blocul de tăiere în poziția dorită în raport cu piesa de prelucrat.
 • Metodă de transmitere a momentului de rotație.
 • Indicatori de putere electrică a motorului.

În sfârșit, trebuie să studiați caracteristicile tehnice ale viciului încorporat. În funcție de caracteristicile acestui element, mașina poate prelucra părți metalice de diferite dimensiuni.

Caracteristicile alegerii ferăstrăului cu pendul

Cu ajutorul echipamentului de tăiat discuri, este posibilă tăierea elementelor de profil de orice tip care poate fi făcut din fontă, din metale neferoase sau din oțel.

Echipamentul în cauză poate fi utilizat pentru tăierea următoarelor tipuri de fier laminat:

 • jgheab;
 • rotunde;
 • I-beam;
 • dreptunghiular;
 • pătrat.

Aceste mașini pot fi utilizate în producția de semifabricate la scară redusă și unică.

Mașinile de tăiat pentru tăierea metalului pot fi folosite pentru lucru:

 • instalare;
 • tamplarie;
 • finisare;
 • fabricarea de mobilier.

În funcție de tipul de piesă de prelucrat utilizat, este necesar să selectați tipul corespunzător de disc și să reglați frecvența rotației acestuia într-un anumit mod.

Având în vedere faptul că discul de lucru se rotește la viteză mare și mașina utilizează o unitate de putere cu o marjă mare de putere, uzura elementului de tăiere este foarte lentă. În acest mod de operare, mașina de debitat asigură o eficiență ridicată a tăierii metalului.

Revizuirea celor mai bune modele

Cea mai mare interes pentru cumpărători printre modelele propuse este mașina de debitat Makita 2414NB, care are un design portabil. Cu acest echipament puteți tăia piesele de prelucrat din:

 • PVC;
 • ceramică;
 • piatră;
 • metal.

Mașina de prindere MakitaÎn linia producătorului Makita există o mulțime de echipamente fiabile și de înaltă calitate. Cu toate acestea, modelul în cauză este conceput pentru sarcini de nivel mediu.

Producătorul acestui instrument oferă posibilitatea de a fixa arborele, ceea ce vă permite să schimbați rapid scula. Instalația în sine are dimensiuni și greutate reduse, care este de 16 kg. Îmbunătățirea protecției echipamentului oferă izolație dublă.

Pendul de tăiat pentru tăierea metalului Hitachi CC14SF este o varietate de mașini de tăiat, proiectate pentru profesioniști. Modelul este echipat cu o unitate de putere de putere de 2000 W, care este capabil să asigure tăiere de calitate înaltă și o adâncime de tăiere suficient de mare. - 11,5 cm Deoarece acest echipament este superior majorității colegilor cu privire la parametrii tehnici, este utilizat în mod activ pentru a efectua o varietate de sarcini.

Cu toate acestea, calitatea tăierii depinde nu numai de proiectarea echipamentului, ci și de discul utilizat. Acesta trebuie selectat ținând seama de caracteristicile semifabricatelor care trebuie tăiate. Dacă acest consumabil nu corespunde produsului prelucrat, sunt posibile consecințele cele mai neplăcute, până la defectarea prematură a echipamentului.

Reguli de lucru cu echipamente

Tăietor de tăiat pentru metal MESSERToate mașinile de tăiat metal au un principiu de funcționare comun. Prin urmare, recomandările de funcționare sunt potrivite pentru orice instrument, indiferent de design și alte caracteristici.

Mai întâi de toate, este necesar să se aibă grijă de prezența unei iluminări suficiente în încăperea în care se dorește utilizarea ferăstrăului tăiat. Ar trebui să existe o ventilație de evacuare, iar locul de muncă ar trebui să fie amplasat cât mai mult posibil de combustibil și de lubrifianți. Așezați mașina de tăiat pe o bază fermă pe care mașina nu trebuie să oscileze sau să se miște. De asemenea, este necesar să se respecte cu exactitate toate instrucțiunile referitoare la sarcina din rețea, la împământare etc., care sunt prezentate în fișa tehnică a mașinii.

Pentru a asigura funcționarea continuă a unui ferăstrău circular pentru metal, dacă selectați elementul de lucru potrivit. Discurile cu care lucrează ferăstraiele sunt de două tipuri:

 • Abrazive. Ele sunt realizate din plasă din fibră de sticlă, sunt utilizate pentru tăierea metalelor feroase.
 • Diamond. Acestea au o bază din oțel și conțin o masă abrazivă pe baza unei cruste de diamant, care este acoperită cu partea finală. Potrivit pentru tăierea unor tipuri dure de oțel.

Pentru a asigura funcționarea corectă a mașinii de tăiat, trebuie respectate următoarele principii:

 • Înainte de a porni mașina, piesa de prelucrat trebuie fixată cât mai tare în vîrf sau pe suprafața de lucru.
 • Dacă este necesar, instalați sau schimbați discul de tăiere, mai întâi trebuie să opriți motorul și să așteptați ca mașina să se oprească complet. În același mod, trebuie să faceți același lucru atunci când trebuie să schimbați viteza mașinii cu curea.
 • Discul achiziționat pentru funcționare trebuie să se potrivească cu dimensiunea modelului cutaway.
 • În timpul funcționării, este necesară presarea ușoară a piesei de prelucrat fără a se recurge la o forță sporită.
 • Când piesa de prelucrat este tăiată, elementul de tăiere trebuie mutat în poziția inferioară și după ce discul este complet oprit, acesta este ridicat.

Tăietor de tăiat pentru metal kai yangTăietoarele de tăiat pentru tăierea metalului sunt echipamente proiectate să execute sarcini foarte specializate. Alegerea sa trebuie făcută în ceea ce privește sarcinile și proprietățile semifabricatelor pentru tăiere care sunt selectate de acest echipament.

Multe modele sunt echipate cu un motor electric destul de puternic și elemente de tăiere grele, care se descurcă perfect cu funcțiile lor de bază. Acest echipament este excelent pentru tăierea semifabricatelor dintr-o mare varietate de materiale. Ele sunt capabile să facă față nu numai metalului, ci și piatră, ceramică și PVC. Dar, în ciuda universalității acestor mașini, este necesar să se respecte regulile de funcționare în timpul utilizării lor. Acest lucru va permite nu numai efectuarea rapidă a operațiunilor de lucru, ci și extinderea duratei de viață a ferăstrăului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un ferastrau de mana pentru metalCum sa alegi un ferastrau de mana pentru metal
Mașină de tăiat metal: cum să alegeți un ferăstrău discMașină de tăiat metal: cum să alegeți un ferăstrău disc
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Echipamente moderne pentru gravarea pe metalEchipamente moderne pentru gravarea pe metal
Clasificarea și funcționarea lamelor de ferăstrăuClasificarea și funcționarea lamelor de ferăstrău
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Descrierea și caracteristicile discurilor de tăiere pentru limba bulgară pe metalDescrierea și caracteristicile discurilor de tăiere pentru limba bulgară pe metal
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
» » Recomandări pentru alegerea unui ferăstrău pentru prelucrarea metalelor și pentru lucrul cu acesta
© 2021 amigdas.com