amigdas.com

Grinzi metalice de tip I: marcaj gost

I-beam, GostSortimentul materialelor de construcții prezentate pe piața modernă este destul de divers. Acest lucru vă permite să achiziționați materialele necesare în funcție de nevoile și dimensiunile bugetului. Dar există o serie de produse care au crescut cerințele pentru calitate și forță, care sunt reglementate de standardele GOST. Fasciculul I este clasificat ca structură purtătoare și trebuie să fie conform cu documentația similară.

Dimensiuni și caracteristici

Forma fazei I este similară cu litera "H". Datorită designului său, produsul oferă o suprafață similară a secțiunii transversale dintr-un profil pătrat, mărită cu un factor de 7. În acest caz, produsul este de sute de ori inferior în ceea ce privește indicatorii pentru curl.

I-beam-ul metalic este împărțit în 2 tipuri. În funcție de metoda de producție, produsele sunt împărțite în:

 • Sudate - realizate prin sudare, au diferite dimensiuni. Aceste fascicule I depășesc 60 mm.
 • Laminare la cald - confecționată din semifabricate prin laminare la cald. Material - oțel, dimensiuni până la 60 mm.

Caracteristici după dimensiune, calitate a materiilor prime și Procesul de producție este reglementat de GOST-urile tehnice corespunzătoare.

Sortimentul fasciculelor I conform GOST este un tabel de corespondență a produselor metalice cu cerințele standardului interstatal. Grinzile I pot avea fețe înclinate sau paralele. Desemnarea specială a literelor reflectă caracteristicile unui anumit produs.

Litera "B" înseamnă:

 • construcția are fețe paralele;
 • profilurile sunt numerotate 10-60;
 • grosimea pereților este minimă, este egală cu valoarea de până la 1/55 din înălțimea elementului.

Sortimentul de grinzi

Litera "Ш" este un caz special și indică faptul că fasciculul este împărțit într-o diviziune și continuă. Primul brichetă, aceeași înălțime și lățime, sunt proiectate pentru a fi instalate într-o singură deschidere. Cele non-tăiate sunt plasate pe mai multe deschideri, în timp ce înălțimea și lățimea lor fluctuează în intervalul de timp 1 * 2,5 - 1 * 1,16.

Benzi cu lățimea mărită dau o stabilitate mai mare și pot fi instalate fără construirea de elemente suplimentare. Acest lucru vă permite să reduceți costurile prin reducerea cantității de lucrări suplimentare și fără ridicarea suporturilor.

Flued are un avantaj mai mare în comparație cu cele fără tăiere datorită instalării simplificate, acestea sunt mai puțin sensibile la contracția suporturilor.

Fascicul G al fasciculelor ICostul de producție în producția de tăieturi mai mult în detrimentul consumului de metale necesită cu aproximativ 10-12% mai mult consum de materii prime, ceea ce afectează costul produsului.

Coloana coloanei are litera "K" în desemnare, are o grosime mai mare a rafturilor, ceea ce face posibilă utilizarea acestora în structurile de rulmenți ale clădirilor.

Produse similare sunt fabricate prin tehnologia metalului laminat, utilizată în construcția unor mari deschideri și cu încărcături ridicate de macarale. Toate tipurile de produse sunt cele mai severe și rezistente la uzură.

Grupul de produse sudate include grinzile obișnuite care corespund tabelului cu fascicul I al GOST 8239-89 și fasciculelor de tip I cu destinație specială, de exemplu monorailuri.

Caracteristicile alegerii grinzilor

Selectarea secțiunii este determinată pe baza sarcinii care acționează. Varietatea de produse este imensă, dar sunt tipice, cele mai des folosite în construcții.

I-beam nr. 20

I-beam, sortimentSe utilizează pentru montarea structurilor portante ale plafoanelor cu o lățime de până la 4 m, cu armarea produselor din beton și în construcția de drumuri. Datorită conținutului scăzut de carbon, aceste fascicule pot fi sudate împreună. Înălțimea produselor este de 200 mm, au indici de răsucire și îndoire, sunt fabricați prin metoda de laminare.

Lungimea structurii variază între 4 și 12 metri. Produsele cu o lungime mai mare sau mai mică sunt făcute la comandă, în timp ce grosimea rafturilor sau pereților poate fi variată. Specificațiile produsului sunt reglementate de GOST 8239-89. Produsele prezintă rezultate bune atunci când lucrează cu sarcini orizontale ridicate, dar nu răspund bine la impacturile verticale.

I-beam № 30

Scopul principal este construirea de structuri de mari dimensiuni, monolitice și de cadru. Grinzile lor sunt făcute din coloane, tavane, suporturi, construcția de poduri. Semifabricatele sunt fabricate din oțel cu conținut scăzut de aluminiu și carbon. În mod obișnuit sunt marcate cu litera "B", produse cu rezistență sporită - "B". Figura 30 din denumire indică înălțimea produsului, opțiunile de fabricație pot fi fie cu fețe paralele ale rafturilor, fie cu muchii înclinate.

Materiale pentru fabricarea lămpilor I

Material pentru fabricarea fasciculelor IGrinzile I sunt fabricate nu numai din oțel, ci și din lemn. Structurile din lemn sunt utilizate în construcția de clădiri mici și structuri cadru.

I-barele din lemn nu au un moment de încovoiere, ele constau dintr-un raft de placaj și un bloc de lemn. Aceste sisteme de rafturi sunt fiabile și le atrag simplitatea de instalare și costuri.

I-beam din lemn sunt utilizate pentru structuri portante în mansarde, suprapuneri interfloor, în grinzi atunci când acoperișul. Capacitatea mare de încărcare face posibilă utilizarea lor în podele cu lungimi de până la 13,5 m, fără a fi nevoie să se ridice structurile de reținere. Produsele din astfel de fascicule nu se îndoaie, nu vibrează în timpul funcționării, sunt durabile și ușoare.

Principalele avantaje ale lemnului I sunt:

 • simplitatea și viteza de instalare;
 • rezistență;
 • masa scăzută;
 • Producția de lămpi Iconductivitate termică scăzută;
 • compatibilitate ecologică;
 • liniștit;
 • cost redus;
 • costuri scăzute ale forței de muncă pentru construcții.

Atunci când alegeți între grinzi metalice și lemn, merită să aveți în vedere că acestea din urmă au o rezistență mecanică mai scăzută, dar acest lucru poate fi compensat prin instalarea unor structuri cu o secțiune transversală mare. Cu toate acestea, ele sunt predispuse la deteriorări datorate insectelor și ciupercilor, precum și incendiilor. Acest lucru necesită un tratament suplimentar al structurilor cu formulări speciale.

Este destul de dificil să sortați independent sortimentul fasciculului I. Atunci când efectuați calculele, este necesar să contactați inginerii și planificatorii pentru a compila calculele și a selecta designul optim.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Parametrii îmbinărilor sudateParametrii îmbinărilor sudate
I-beam în sectorul construcțiilorI-beam în sectorul construcțiilor
Caracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gostCaracteristicile sortimentului de armare și a zonei sale transversale în funcție de gost
Fascicul metalic sudat cu fascicul IFascicul metalic sudat cu fascicul I
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Țeavă metalică din secțiune pătratăȚeavă metalică din secțiune pătrată
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
» » Grinzi metalice de tip I: marcaj gost
© 2021 amigdas.com