amigdas.com

Caracteristicile unui stick de insecte în natură și acasă

Descrierea unui stick de insecteAsigurarea siguranței este un factor important în evoluția insectelor și a mecanismelor lor de protecție. Firește, modul cel mai eficient de a evita pericolul este să devii complet invizibil.

Invizibil, o fantomă - așa că oamenii numesc un băț de insecte. Chiar și oamenii de știință l-au identificat în detașament. Nu pentru că ei merg pe timp de noapte și sperie oamenii, ci pentru că sunt invizibili. Pare a fi un marmot, o cană și, brusc, și-a scos mustața.

Insectul are mai mult de 3000 de specii. Principala lor sarcină este să se ascundă în mod adecvat între vegetație. Patria acestor insecte este Indochina. Cea mai mare parte a bățului trăiește în țări cu climat tropical. Deși există specii care se găsesc și în Rusia în Orientul Îndepărtat.

caracteristicile

Cum insectele se hrănesc cu bastoaneStickman - maestru de deghizare și machiaj. Pentru a nu deveni o pradă, a dobândit multe mecanisme de protecție. Ele au o caracteristică uimitoare: forma corpului lor seamănă cu ramuri de copaci sau frunze. De cele mai multe ori se blochează pe ramură. Complet fuzionând cu planta, bastonul devine invizibil. Poate fi considerată ca o ramură subțire, frunză sau nod.

Sunt activi mai ales pe timp de noapte. Ziua este petrecută într-o stare înghețată, agățându-se ferm de ramuri. Suckers pe vârfuri de picioare vă permite să vă atârnă chiar și capul în jos. Exoscheletul este remarcabil similar cu coaja. Și rosturile imită noduri pe ramuri. Insectul mănâncă întreaga frunză, lăsând nici o bucată care să-i dea loc.

Ele se caracterizează prin fenomenul de catalepsie - moartea imaginară. Când pericolul moarte literalmente. Și nu va ieși din stupoare pentru nimic din lume. Chiar dacă o îndoiți ca o ramură. Congelat într-o astfel de poziție neconfortabilă, bățul nu va reacționa nici măcar dacă sfâșie aripi sau picior, pe care le poate crește din nou, cu un alt molt. Iar când amenințările nu s-au întâmplat, stickmenii stau pe picioarele lor lungi din spate, își ridicau coada, imită un scorpion. Și dacă o astfel de demonstrație de forțe nu îi sperie pe dușmani, bărbații își eliberează lichidul de protecție, cu un miros caracteristic neplăcut, asemănător untului de arahide.

Dacă bastonul se mișcă, atunci nu se grăbește niciodată. Se mișcă ușor în mișcare. Deci, el este diferit de o insectă. Deci, o vagă subțire de iarbă se învârte din vânt. De obicei, bastoanele se târăsc. În partea de jos nu este confortabil. Acolo este întuneric și prădători.

Stickerele sunt prada păsărilor. Pasărea sta pe o ramură pentru o lungă perioadă de timp, căutând o insectă printre ramuri și frunziș. Așteaptă să se miște puțin. De îndată ce spada are o acțiune, pasărea îl prinde cu ciocul.

descriere

Aspectul unui bățStickerele vin în diferite dimensiuni. De la 2 la 35 de centimetri. Aceasta este cea mai lungă insectă de pe planetă. Are 6 membre lungi, subțiri. Un cap mic. Culoarea lor este verde, maro sau gri. Și pot schimba culoarea corpului lor. Pielea superioara a celulelor de insecte conțin pigmenți care, în funcție de diferiți stimuli, de exemplu, lumină, umiditate, sau chiar a tensiunii arteriale în interiorul insectei poate schimba culoarea de la verde la maro.

Numai bărbații pot zbura. Ei pot să se rostogolească de la sucursală la ramură, ca libelule sau mantisuri. La femele, aripile nu sunt suficient dezvoltate.

Sunt așezate ouăle de bastoane de sex feminin, dându-le în jos. Larvele dintre ele se desprind, în medie, după șase luni. Dacă se întâmplă ca în momentul în care trebuie să se depună ouă, nu există nici un bărbat, atunci femelele să ouă fără participarea bărbaților. Adevărat, în acest caz, se nasc doar femele. În legătură cu capacitatea femeilor de a-și reproduce descendenții în mod independent și numai de sexul lor, în natură, numărul femeilor depășește considerabil numărul de bărbați.

Ele cresc în perioada de moli. Sunt născute dimensiuni mici și că trebuie să fie adăpate de mai multe ori pentru a crește. Timp de 4 luni el poate comite 6 moli. După molotare, își mănâncă pielea.

Întreținerea locuinței

Astăzi, bacilii devin populare cu oamenii. Din ce în ce mai des puteți întâlni această insectă, trăind în siguranță acasă. Este interesant faptul că, cu grija adecvată, durata de viață a insectelor în captivitate crește până la un an și jumătate. Când în mediul lor obișnuit aceste insecte nu trăiesc mai mult de un an. Acest lucru se datorează condițiilor meteorologice regiune de reședință. Marele plus este că nu este necesară o îngrijire specială.

Cele mai comune tipuri de bastoane pentru creșterea animalelor:

  • annamsky;
  • Filipineză;
  • australian;
  • Indian.

Baston de insectePentru a păstra un stick acasă, trebuie să aveți un acvariu special - un insectarium. Mai bine verticale. La partea de jos pune nisip calcinat sau substrat de nucă de cocos. Grosimea solului trebuie să fie de cel puțin 3-4 centimetri. De asemenea, au nevoie de frunze uscate și bastoane.

Aceste insecte se topeau, agățându-se de o ramură. Prin urmare, au nevoie doar de sucursale mai mari. Este bine să le furnizăm plante vii, vase cu gât îngust. Toate autocolante sunt dependente de umiditate, le place aerul umed cald. Aceasta este una dintre condițiile importante. Este necesar de 1-2 ori pe zi să pulverizați în interiorul acvariului. Picături de apă se așeză pe sticlă, pe care bățul este plăcut să o lingă. Se hrănesc cu frunze verzi sau uscate. Pentru iarnă trebuie să se usuce sau să se înghețe frunzele.

Plante ale căror frunze sunt hrănite:

  • hibiscus;
  • Tradescantia;
  • zmeura;
  • stejar.

Mascarea unui bastonPoate trăi în companie. Nu fi agresiv unul față de celălalt. Pentru că oamenii sunt complet inofensivi. Nu musca. În ciuda apariției sale, gândacii sunt insecte care iubesc pacea.

Stickmen, acestea sunt cele mai potrivite și mai liniștite animale de companie. Ele pot fi păstrate fără probleme, chiar dacă apartamentul este locuit de o familie mare cu copii. Un băț de acasă ocupă puțin spațiu. Se hrănește puțin și monoton. Și, în sfârșit, este interesant să te uiți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Cine este o femeie mantisă obișnuită?Cine este o femeie mantisă obișnuită?
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Raccoon-poloskun: tipuri, caracteristici, descriereRaccoon-poloskun: tipuri, caracteristici, descriere
Tipuri de furnici: structura și descriereaTipuri de furnici: structura și descrierea
» » Caracteristicile unui stick de insecte în natură și acasă
© 2021 amigdas.com