amigdas.com

Țevi din oțel inoxidabil: tipuri și aplicații

Dimensiuni ale țevii din oțel inoxidabilȚevile din oțel inoxidabil sunt utilizate pe scară largă în diferite sfere ale vieții umane. O mare popularitate pe care aceste produse le-au primit din cauza numeroaselor avantaje ale materialului. În plus, oțelul inoxidabil este foarte solicitat în diferite industrii (alimente, uleiuri, chimice). Și, de asemenea, este adesea folosit în scopuri decorative, pentru instalarea sistemelor de alimentare cu apă, furnizarea de căldură și autostrăzi.

Avantajele oțelului inoxidabil

 1. Cum de a alege o țeavă din oțel inoxidabilȚevile au o rezistență ridicată la coroziune și rugină datorită acoperirii lor cromate.
 2. Rezistent la temperaturi ridicate și joase.
 3. Rezistați bine la influența substanțelor chimice (clor, sulf). La multe întreprinderi, o astfel de cerință este una dintre cheia.
 4. Materialul este considerat prietenos cu mediul, deci nu face nici un rău sănătății umane.
 5. Materialul este durabil, astfel încât produsele nu își pierd aspectul original chiar și după o operație îndelungată.
 6. Nu este necesară procesarea suplimentară a materialelor.
 7. Produsele pot suporta sarcini mecanice mari.

Desigur, Țevi din oțel inoxidabil au multe avantaje, dar principalul lucru este că ele sunt fabricate din material de calitate. Prin urmare, atunci când alegeți, ar trebui să dați preferință producătorilor de încredere.

Tipuri de țevi

 1. Dimensiuni ale tuburilor din oțel inoxidabilFără sudură. În piața rusă fără sudură țevi pot fi găsite de producție internă și chineză. Produsele fără sudură sunt produse în două moduri: laminate la rece și laminate la cald. Și la asta, iar cealaltă metodă are avantajele sale, dar trebuie să acorde atenție faptului că țevile sunt realizate din procesul de laminate la cald, calitatea este mult inferioară produse din oțel laminate la rece, astfel încât acestea să nu se aplică acelor întreprinderi, care supraestimat cerințele de calitate. Dar, de asemenea, în procesul de producție materialul poate fi supus procesării suplimentare. După aceea, ele pot fi de asemenea împărțite în tipuri (oglindă, dur, lustruit). Grosimea peretelui joacă, de asemenea, un rol imens, deci trebuie luată în considerare. În procesul de fabricație pot fi utilizate până la 20 de aliaje diferite, care trebuie să fie rezistente la coroziune. Și, de asemenea, caracteristica produselor fără sudură este de înaltă rezistență, prin urmare, acestea sunt utilizate în multe industrii. De exemplu, țevile din oțel inoxidabil lustruite fără sudură sunt adesea folosite în scopuri decorative pentru decorarea fațadelor caselor și a interioarelor.
 2. Electro. Pe piața rusă acest tip este reprezentat de producătorii asiatici și europeni. Ele sunt, de asemenea, utilizate în multe industrii.
 3. Profil. Produsele de acest tip pot fi dreptunghiulare, pătrate uneori ovale. Datorită faptului că țevile au diferite forme și caracteristici tehnice înalte, domeniul lor de aplicare este destul de larg, astfel încât acestea pot fi văzute în multe industrii.
 4. Din carton ondulat. Acest tip este utilizat pentru sistemele de alimentare cu apă și încălzire.
 5. SLR. Acest tip de varianță este mai rezistent la coroziune datorită acoperirii sale netede. De asemenea, rezistă perfect efectelor substanțelor chimice și altor substanțe agresive. În plus, produsul rezistă la temperaturi ridicate (de la 400 la 800 C⁰), ceea ce permite utilizarea țevilor acolo unde există astfel de cerințe.
 6. Produsele pătrate și dreptunghiulare sunt folosite pentru a crea toate tipurile de schelete (mobilier, copertine).
 7. Lustruit. Cel mai adesea țevile lustruite sunt folosite în industria alimentară, deoarece suprafața netedă a produselor evită apariția tuturor tipurilor de bacterii. Prin urmare, astfel de produse sunt lustruite nu numai din exterior, ci și din interior.

Domeniul de aplicare

Producători de țeviProduse din otel inoxidabil sunt utilizate în toate domeniile industriei, în special în cazul în care este necesară o rezistență sporită la coroziune și la diferite substanțe chimice. Aceste cerințe există în industria chimică, alimentară, transport și militară, în tehnologiile nucleare. Dar ele sunt, de asemenea, utilizate pentru stabilirea autostrăzilor, a sistemelor de alimentare cu apă și a furnizării de căldură. În funcție de clasificări iar tipurile de oțel inoxidabil sunt utilizate în producția de mobilier, atât în ​​construcții, cât și în scop decorativ.

Până în prezent, în anumite zone viața unei persoane, oțelul inoxidabil își pierde treptat locul de frunte la plastic. Dar, în ciuda acestui fapt, materialul ca oțelul inoxidabil nu poate fi redus datorită numeroaselor sale avantaje.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicațieOțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație
Balustrade si garduri din otel inox: FotoBalustrade si garduri din otel inox: Foto
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Selecția sârmei de sudură pentru semiautomatSelecția sârmei de sudură pentru semiautomat
Balustrade metalice pentru scariBalustrade metalice pentru scari
Proprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentarăProprietăți și aplicații ale oțelului inoxidabil de calitate alimentară
» » Țevi din oțel inoxidabil: tipuri și aplicații
© 2021 amigdas.com