amigdas.com

Caracteristicile personajului Chihuahua

Chihuahua doggie sociabilăPana in prezent, unul dintre cei mai populari caini decorativi care au devenit primele favorite

în mii de familii din întreaga lume, este un copil cu un nume exotic de Chihuahua. În ciuda dimensiunilor sale modeste, acest câine drăguț, de regulă, se prezintă ca o personalitate cu mai multe fațete și interesante, oarecum impulsivă, dar invariabil nemaipomenită în îngrijire și foarte devotate stăpânilor săi.

Un pic de istorie

Rasele câinilor mici au apărut mult mai devreme decât se presupune de obicei de către localnici.

Primii strămoși ai câinilor miniaturali, a căror așezare pe pământ a fost în mod repetat înregistrat și documentat, au apărut în familii de lupi cu aproximativ 12 mii de ani în urmă în Orientul Mijlociu. Acest lucru a fost influențat de faptul că câinii înșiși au mers contactul apropiat cu o persoană. Au început să îmblânzească și, în cele din urmă, să creeze și să creeze diferite rase.

Au o dispoziție minunată veselăÎn plus, datorită eforturilor unor oameni de știință americani celebri - R. Wayne și M. Gray - sa făcut o descoperire incredibilă în legătură cu observarea populației de lupi gri obișnuiți. Oamenii de stiinta au descoperit o gena speciala care este responsabila de dimensiunea individului. Ei au fost, de asemenea, în măsură să furnizeze fapte care confirmă faptul că câinii miniaturale au existat în vremuri foarte vechi.

Chiar și aztecii aveau cainele lor miniatural, incredibil de reminiscente de actualul Chihuahua. Datorită imaginilor găsite în habitatele vechi Maya și Aztec, sa descoperit că acestea oamenii se închinau câinilor miniaturali ca un animal sacru.

În Evul Mediu, câinii fermecători miniaturali au făcut obiectul unor vagari frecvente nu numai de doamne nobile. Aceste ființe mici, dar loiale au fost, de asemenea, câini de vânătoare la egalitate cu alții. Datorită clarității și dexterității lor, aceste animale s-au făcut cunoscute ca vânători remarcabili. În plus, au însoțit vagoanele și au respins cu succes diferite animale sălbatice neinvitate.

Multe mini-rase de câini, inclusiv chihuahua, au fost aduse de crescătorii de câini în Evul Mediu pentru a mulțumi oamenilor din societatea mai înaltă și, uneori, aristocratică. Datorită tehnicilor seculare populare, atunci excavarea raselor mici a devenit nu numai populară, ci și foarte profitabilă. Bogații erau gata să plătească bani mari, pentru a obține un astfel de câine miniatural. Prin urmare, la aproximativ aceeași oră au fost retrase astfel de rase de câini miniaturali, ca:

 • chihuahua;
 • Bichon Frise;
 • Hin Hin;
 • malteză și altele.

Caracteristicile intelectului Chihuahua

Chihuahua este cea mai mică rasăChihuahua mature psihologic inaintea altor rase, pana la sfarsitul primului an de viata. În acest timp, se finalizează formarea caracterului, a normelor de comportament, a obiceiurilor. Asta este, animalul se transformă într-un adult.

Chihuahua a dezvoltat abilități intelectuale, permite câinilor să simtă perfect oamenii, starea lor de spirit și starea lor. reprezentanții acestei rase nu vor veni niciodată în contact cu o persoană rea, iritată sau înclinată spre un conflict. Acești câini sunt foarte adaptați din punct de vedere psihologic.

În mediul din habitat, Chihuahua are, se poate spune, abordare filosofică: se poate obișnui cu ușurință cu noile condiții, se obișnuiește cu orice condiții de uz casnic, chiar și modest, nu acordă atenție delirului.

Chihuahua se distinge printr-un nivel înalt de inteligență. Ea gândește rapid și reacționează la stimuli, caută să exploreze spațiul din jur. Acești câini memorie bine dezvoltată, ele sunt ușor de antrenat să efectueze acțiuni simple, pot fi chiar instruiți în utilizarea aparatelor de uz casnic simple.

Dacă au o îndemânare în procesul de antrenament pentru a purta obiecte mici, atunci Chihuahua îi va aduce pe proprietar ca un semn de atenție.

Caracteristicile rasei ChihuahuaPentru asta animale foarte inteligente, atunci proprietarii ar trebui să țină cont de faptul că Chihuahua-ii sunt capabili să-și manipuleze stăpânii, pentru o sută la sută folosind savvy și farmecul lor natural. Ei sunt, de asemenea, capabili să analizeze relația lor cu maeștrii lor, pot manifesta mândrie, ceea ce poate duce în cele din urmă la încăpățânare. Acest articol provoacă unele dificultăți în creșterea și interacțiunea cu câinele.

Procesul de educație va fi mult mai ușor dacă animalele de companie vor socializa în timp util. Acest lucru se poate face prin comunicare, jucând chihuahua cu gazdele, cunoașterea altor câini și oameni. În timpul plimbărilor va fi necesar să cunoașteți animalul dvs. de companie cu reprezentanți ai altor rase, precum și câini mici, de preferință pașnici.

Proprietățile temperamentului Chihuahua

Calități pozitive

Chihuahua, în comparație cu alți reprezentanți ai rocilor miniatură și decorativă, se caracterizează printr-o bună stabilitate psihologică. Aceste animale, în ciuda dimensiunii lor și a aspectului pierdut, cu toate acestea niciodată nu arată lașitate, ele nu sunt caracteristice condițiilor de panică și tantrului. Toate acestea demonstrează că Chihuahua-ii sunt înzestrați cu un spirit puternic. În situații dificile, se păstrează curajos și maiestuos. În același timp, ele sunt predispuse la o aroganță, uneori sunt înalte la unele lucruri.

Chihuahua cu interes cu privire la gospodărieAceste animale sunt, de asemenea, foarte curioase, dar în același timp se disting prin restrângere și răbdare considerabile. Ele studiază cu mare entuziasm teritoriul locului în care sunt aduse la un loc permanent de reședință, cu ei urmăresc cu interes membrii gospodăriei și mai ales pentru proprietar: nu se pot uita timp de o oră, deoarece efectuează chiar și lucrul cel mai neinteresant și monoton, așezat la calculator sau citit. Studiind cu atenție membrii gospodăriei, chihuahua-urile încep cu ușurință să determine în care aceștia sunt într-o stare sau stare de spirit.

Reprezentanții acestei rase se caracterizează prin activitate și mobilitate ridicată. Deoarece fiecare dintre ele - personalitate unică, atunci acești câini își manifestă propria opinie, în timp ce nu se limitează în termeni emoționali.

crescătorii de câini au observat că părul lung Chihuahua diferă natura blând și bunătate, când rasele Shorthair sunt mai mobile și mai prezintă adesea agresiune. Desigur, nu vor dăuna proprietarului, pentru că sunt nelimit de loiali față de el, dar în același timp poate fi gelos uneori l.

Chihuahua - creaturi curajoase, încercați mereu să-i protejați stăpânul. Ele sunt întotdeauna în gardă și, în caz de pericol, îl avertizează cu o latră puternică. În ciuda dimensiunii lor modeste, ei sunt pregătiți să protejeze familia prin toate mijloacele.

Calități negative

Chihuahua are caracteristici negativeÎn plus față de cele deja menționate mândrie și încăpățânare pot fi mai incomod pentru gazde includ o caracteristică, cum ar fi pierderea controlului vezicii urinare in situatii de stres: aceste animale sunt ușor posibilitatea de a „face unele băltoacă“ în circumstanțe dificile pentru ei. În plus, acestea sunt caracterizate prin resentimente mai mult și: ei nu pot sta vocile tot mai mari, tonul neplăcut, insulte, tratament abuziv. Chihuahua fără întârziere își demonstrează nemulțumirea și lasă imediat pe abuzator în locul său, toate propriile sale arată că el nu mai este interesat de proprietar.

Cu toate acestea, proprietarii trebuie să știe că acest lucru va fi un fel de metodă educațională din partea lor un fel de manipulare. După un timp, ei vor veni la proprietar înșiși, arătând dorința de a rezolva situația conflictuală actuală.

Abilitatea de a se adapta

 1. Chihuahua se caracterizează prin creșterea sociabilității. Aceste creaturi tolerează cu ușurință socializarea, le place să se joace cu câini, oameni, în special cu copii, și să fie centrul atenției. Aceste pesiki mici vor fi amplasate în special la cel care petrece mai mult timp cu ei decât ceilalți.
 2. Câinele se va simți ca un membru cu drepturi depline al familiei, dacă toți ceilalți reprezentanți ai ei îi vor acorda o atenție deosebită, demonstrând astfel o atitudine respectabilă și o iubire pentru animalul ei de companie. Atunci chihuahua va fi dedicat în special familiei, dar în același timp Încrederea va fi utilizată de un singur proprietar.
 3. Reprezentanții acestei rase, din cauza particularităților lor de caracter și a intensificării exigentei față de atenție în comparație cu alte rase, pot părea mai degrabă invazive. Cu toate acestea, această afirmație este valabilă în special pentru cățeluși și tineri. Câinii adulți din această rasă sunt mai liniștiți, deși și ei doresc să-și viziteze gazdele mai des.
 4. Chihuahua găsi cu ușurință o limbă comună cu copiii. Dar în această chestiune, ar trebui să fim foarte precauți: chiar și un copil poate provoca cu ușurință orice rănire acestui câine dulce. Părinții ar trebui să comunice mai întâi cu animalul de companie înainte de a le explica copiilor ce sunt regulile tratamentului animalului. Dacă copiii sunt încă mici sau nu ascultă avertismentele, atunci va fi rezonabil să excludeți contactul chihuahua cu copii mici.
 5. Pentru oamenii necunoscuți, acești câini sunt tratați cu prudență și precauție, fiind un pericol foarte posibil, astfel încât să poată lăuda cu voce tare oaspeții. Proprietarii ar trebui să înțeleagă că lătratul este o reacție comună la Chihuahua, deci nu ar trebui să dai vina pe câine pentru a face zgomot. În acest caz, câini la prezența unei persoane noi obișnuite, dacă oaspetele este pozitiv. Câinele va simți cu siguranță starea lui de spirit și se va liniști.
 6. Atunci când comunică cu reprezentanți ai altor câini și alte specii de animale, nu există autorități pentru chihuahua. Acești câini mici nu se tem de reprezentanții unor rase chiar mari. Câinii curajoși, fără a se amesteca, se implică într-o luptă inegală și arată toate determinare și curaj.
 7. În timpul plimbărilor, chihuahua răspunde cu reacții pretențioase oricărui animal întâlnit pe parcurs. În același timp, într-un cadru intern, acești câini construiesc cu ușurință o relație normală și prietenoasă cu alte animale de companie, chiar și cu pisici.

Dacă vă decideți să aveți mai mulți câini în apartamentul dvs., atunci este mai bine să alegeți reprezentanți ai aceleiași rase, luând în considerare caracteristicile rasei Chihuahua. Faptul este că Chihuahua-urile sunt destul de greu de înțeles cu reprezentanții unor rase mai mari și cu animale mai mari decât sunt. Această uniune este posibilă, deseori crește într-o prietenie puternică, dar acest rezultat pozitiv depinde în întregime de natura celui de-al doilea animal de companie. Prima dată de supraviețuire va fi probabil tensionată și va necesita mult răbdare și răbdare de la proprietar și de la familie capacitatea de a rezolva conflictele.

Influența caracterului Chihuahua asupra învățării câinelui

Educația și formarea ar trebui să înceapă încă din prima zi când un catel de cihuahua apare în apartament. Acestea sunt până la imposibilitate drăguț creaturi au foarte mult un tratament lejer, un ton blând și alte feluri de reacții plăcute ale oamenilor față de ele. Dar toate acestea nu au voie să fie abuzate! În caz contrar, din cauza particularităților sale de caracter, câinele va crește rasfat și capricios, care în cele din urmă se poate transforma într-o mare problemă internă.

Durabilitatea și trufia chihuahua caracter cu un tratament prea blând și cel mai permisiv transforma animalul într-un câine elegant și arogant care nu va ceda la nici un control.

Chihuahua este un spirit puternicCu neascultare, încăpățânare și agresiune, nu trebuie să-ți fie frică să exersezi rigoare. categoric este interzisă răsfățarea Chihuahua, dar este important să o lăudăm și să o tratăm cu delicatețe în acele cazuri când ea îi place pe stăpânul ei să aibă acțiuni bune, bune sau bune. Dacă câinele se comportă inacceptabil, ar trebui să-i spuneți despre ea într-un ton strict, dar în nici un caz nu ar trebui să strigi și să fiți nepoliticos. Apoi animalul dvs. de companie va realiza rapid ceea ce este necesar de la el și o va face în mod corespunzător.

Trebuie să înțelegem că încăpățânarea chihuahua nu poate fi încurajată, dar este puțin probabil ca aceasta să fie în măsură să învingă complet această trăsătură de caracter a unui animal de companie. De asemenea, în anumite situații, comunicarea cu acest câine poate necesita proprietarul o mulțime de răbdare.

În procesul de socializare, este important ca câinele să se înțepenească de la latrați la străini, să se obișnuiască cu dialogul prietenos cu reprezentanții altor rase canini și cu pisicile. Formarea nivelului necesar de disciplină la puii de chihuahua este facilitată de comunicarea periodică cu reprezentanții adulți ai acestei rase. În plus, este foarte curios să urmăriți - ca o pereche de copii (doi cățeluși sau o pisică și un cățel) să se joace de bună voie unul cu celălalt, să se plimbe împreună, să doarmă împreună.

Desigur, pentru câini decorative nu se aplică astfel de metode de formare ca pentru serviciu, dar trebuie sa se obisnuiasca cu cele mai multe comenzi lor de bază și standard capabil să asculte favorit și că a fost mai ușor de controlat, deoarece natura chihuahua este destul de complexă.

Reprezentanții acestei rase pot fi comparați cu aristocrații:

 • păstrați-vă demni, chiar, ați putea spune, aroganți;
 • au un nivel ridicat de inteligență;
 • au maniere bune;
 • pe o plimbare nu urcați într-o băltoacă sau noroi datorită preciziei lor innate.

Reprezentanții rasei Chihuahua sunt iubiți de o mare varietate de oameni: de la cei mai de succes reprezentanți ai show-business-ului până la lucrătorii obișnuiți din fabrică. Și cu fiecare dintre acești reprezentanți Câinii sunt capabili să construiască o relație bună, de durată. Datorită abilităților excelente de adaptare într-o mare varietate de condiții și mai ales pentru a simți caracterul și starea de spirit a unei persoane, un astfel de câine devine prietenul cel mai loial, mai de încredere și mai devotat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristiciRasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
Chihuahua: întreținerea și îngrijirea cateluluiChihuahua: întreținerea și îngrijirea catelului
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
» » Caracteristicile personajului Chihuahua
© 2021 amigdas.com