amigdas.com

Tocătoare de plastic: preț, tipuri

Concasor pentru plasticDe-a lungul vieții avem de-a face cu polimeri diferiți. Acestea au fost folosite în ultimele decenii pentru a produce o mare varietate de produse, începând cu containere din plastic și terminând cu detalii pentru construirea spațiului. În numai un an de pe planetă produs

aproximativ 180 de milioane de tone de plastic pentru diferite scopuri.

Concasor dezmembratO parte semnificativă a acestora este ocupată de polimeri care nu se descompun și sunt incapabili înșiși eliminați. Toate acestea nu pot afecta situația ecologică și conduc deseori la dezastre ecologice. Dar prelucrarea polimerilor nu este o sarcină atât de dificilă în ceea ce privește tehnologia. Mai mult, pe baza lor este posibil să se facă lucruri utile. Plasticul prelucrat practic nu diferă de polimerul primar și are practic aceleași caracteristici de performanță.

Soiuri de concasoare

Întreaga varietate de dispozitive de prelucrare a materialului plastic poate fi reprezentată sub forma a mai multor grupuri în scopul și proiectarea principalelor elemente de lucru.

În funcție de dispozitiv și de aplicarea concasorului pentru deșeuri de plastic, există următoarele tipuri:

 • Concasoare-distrugatoare din plastic de mare grosime și rezistență, care amintește de execuția elementelor tipului corpului și a profilelor de ferestre.
 • Concasoare de deșeuri de grosime mică, destinate prelucrării sticlelor și a altor obiecte în proiectarea cărora unitatea principală de lucru este o mașină de rectificat tip cascadă.
 • Cuttere pentru deșeuri de pelicule polimerice, care funcționează pe același principiu ca foarfecile convenționale.

Cu un studiu mai aprofundat al dispozitivului de tundere din plastic, printre numeroasele lor variante, este posibil să se facă distincția între tocătoarele pentru șlefuirea plasticului, destinate prelucrării anumitor tipuri de deșeuri polimerice:

 • Concasoare de impact pentru plastic. Este vorba despre tocătoarele de acest tip care sunt utilizate cel mai adesea pentru prelucrarea deșeurilor din plastic. Produs în două versiuni - viteză mare pentru mărunțirea produselor slabe și a vitezei reduse, concepute pentru eliminarea produselor din material plastic durabil.
 • Concasoare echipate cu un mecanism de alimentare cu role.
 • Dispozitive conice, în care procesul de utilizare a materiilor prime are loc prin trecerea lui între două conuri.
 • Dispozitive de ciocan. Sunt destinate prelucrării materialelor plastice rigide. Toate lucrările în ele se realizează prin ciocane rotative pe balamale.
 • Agregatele cheek. Deșeurile sunt reciclate prin aplicarea presiunii asupra materiei prime cu plăci din oțel ondulat.

Concasor concasorCel mai bine, dispozitivele cu turație redusă, cu o capacitate de aproximativ 10 kW, pot face față sarcinii de reciclare a polimerilor mari. În același timp, ele pot procesa cu ușurință cel mai durabil, tipuri groase de deșeuri, chiar și fără supunerea lor la tratarea prealabilă. Destul de des, concasoarele cu viteză mică sunt utilizate pentru prima etapă grosieră de zdrobire. În etapele următoare, unitățile de mare viteză sunt deja în uz. O astfel de abordare combinată a utilizării materiilor prime mărește productivitatea totală a complexului de zdrobire la parametrii necesari.

Proiectat pentru procesare din polimeri echipamentul este produs atât de producătorii ruși, cât și de companiile străine. Multe agregate pentru sfărâmarea materialelor plastice sunt prezentate de producătorii chinezi, care nu numai că pot fi achiziționați la prețuri atractive (nu mai mari de 250 tp), dar au și performanțe bune și fiabilitate ridicată.

Domeniul de aplicare

Principalii utilizatori ai dejecțiilor pentru plastic sunt:

 • Organizații implicate în fabricarea produselor polimerice.
 • Întreprinderile a căror obiect de activitate include colectarea și eliminarea ulterioară a materiilor prime secundare.
 • Întreprinderi de producție implicate în producția de articole din material plastic în diverse scopuri.

Un tocător productiv și fiabilCa urmare a prelucrării produselor defecte, precum și a altor tipuri de deșeuri din plastic industrial, este asigurată o aprovizionare continuă cu materiale plastice secundare, din care pot fi produse noi produse care au consumatorul necesar proprietăţi. Procesul de reutilizare a produselor defecte și a materialelor reciclabile permite întreprinderilor de producție să economisească sume considerabile de bani pentru fabricarea produselor din plastic. Aceasta reduce costul produselor finite.

Organizațiile implicate în reprocesarea produselor din material plastic cooperează direct cu companii care sunt direct producători polimerice. Prin urmare, vânzarea de materiale plastice secundare poate aduce un profit foarte important întreprinderii.

Principiul de acțiune al concasoarelor pentru plastic

Tocătoare industriale pentru șlefuirea materialelor plasticeMateriile prime secundare plastice, care sunt adesea prezentate sub formă de sticle și fragmente de film, au o compoziție eterogenă, care necesită utilizarea diferitelor moduri de prelucrare. La urma urmei, aceste deșeuri pot avea caracteristici de rezistență diferite, indicatori de vâscozitate și fragilitate.

În ciuda faptului că nu este dificil să tăiem deșeuri de film, le ștergem folosind impactul concasoarelor aproape imposibil. Lucrul special în această privință este ABS plastic, care are valori mari de grosime și rezistență, care pot fi zdrobite numai prin metoda de tăiere sau de impact.

Cuțite, tăietoare pentru tocătoarePentru a găsi modalitatea cea mai potrivită de procesare a materiilor prime secundare din plastic, este necesar să se ia în considerare grosimea sa. Din acest motiv, fiecare aparat de măcinat trebuie să aibă un astfel de dispozitiv desen, pentru a procesa cel mai eficient și mai rapid un anumit tip de materii prime secundare.

Caracteristicile dispozitivului de tundere pentru prelucrarea plasticului

Concasor pentru plastic - YMS-2260Considerând că în prezent este necesar să se prelucreze deșeurile din plastic în diferite scopuri, pentru o performanță mai eficientă a acestei sarcini, întreprinderile ar trebui să fie echipate cu mașini de tuns un anumit design. Există multe tipuri de echipamente, fiecare dintre acestea fiind capabil să proceseze plastic numai într-un anumit mod.

Deci, cu filmul, care poate fi ușor tăiat, chiar și unitățile cu impact impact metodă nu poate face față. În același timp, ABS-ul plastic este ușor de reciclat instalații percussive. Datorită diferenței de grosime a produselor din plastic, întreprinderile trebuie să folosească doar o anumită metodă de utilizare a acestora pentru măcinarea fiecăruia dintre ele. Aceasta explică de ce fiecare mașină de tundere pentru prelucrarea materialelor plastice trebuie să aibă anumite caracteristici de performanță.

Pentru a alege cel mai potrivit tip de tocător, este necesar să se procedeze de la tipul de produse din plastic care au venit pentru prelucrare și de la fabricarea de materiale secundare din material plastic. Cele mai multe mașini de tundere se confruntă cu ușurință cu sarcina de măcinare a filmului, a produselor din plastic de grosime mică, precum și obiecte mari de plastic.

Noi facem noi înșine concasorul

Concasor de plastic de uz casnicProprietarii care au decis să construiască un tambur de plastic pe cont propriu pot găsi în rețea o mulțime de opțiuni pentru acest dispozitiv util și alege cel mai potrivit dintre ele. Nu este atât de dificil să fabricați acest dispozitiv cu propriile mâini - trebuie doar să aveți răbdare și să aveți competențe minime lucru. Puteți asambla o unitate de procesare de înaltă performanță fără a utiliza echipamente speciale. Pentru a efectua lucrările, aveți nevoie doar de o mașină de sudură sau de un invertor de uz casnic.

instrumente

Fiecare maestru poate face schimbări în diagrama de mai jos, dar, în orice caz, concasorul de plastic din casă va include următoarele elemente obligatorii:

 • Drive. De obicei, un motor electric este utilizat ca acesta. Dacă nu considerați că este inutil, puteți merge la magazin și puteți găsi printre sortimentul oferit un model ieftin cu capacitatea potrivită. Concasorul, dotat cu un mecanism electric, este de asemenea avantajos prin faptul că are un accident vascular cerebral mai silențios, astfel încât acesta poate fi utilizat nu numai în aer liber, ci și în interior.
 • Ferăstrăul circular. Acesta va fi responsabil pentru prelucrarea resturilor de plastic. Asigurați-vă că aveți un număr suficient de ferăstraie cu o formă diferită a dinților, astfel încât să puteți mătura calitativ deșeurile. Având în vedere sarcina la îndemână, este ideal dacă setați cel puțin 20 de ferăstraie pe axă.
 • Axă de lucru, concepută pentru montarea ferăstrăului.
 • Profile metalice, care pot fi înlocuite cu o țeavă cu diametrul adecvat. Acesta va fi realizat dintr-un cadru de susținere și un cadru al concasorului.
 • Capac de protecție și rezervor de alimentare. Pentru fabricarea lor, puteți utiliza o placă galvanizată. Veți avea nevoie și de un instrument special - foarfece pentru metal, ciocan și viciu.
 • Șaiba, o pereche de rulmenți și o centură specială care va susține interacțiunea dintre motorul electric și rotor.
 • Diferite tipuri de elemente de fixare - șuruburi metalice, șaibe și piulițe.

Efectuarea unui concasor

Concasor de deșeuri din plastic realizat automatDupă ce rezolvați problema cu materiale și instrumente, puteți merge direct la procesul de fabricare a concasorului.

Procesul începe cu fabricarea unității de tăiere. Luăm axa și punem pe ea ferăstraie circulare. Acordăm atenție că un loc de aterizare al unui ferăstrău ar trebui să aibă același diametru, ca o axă. Asigurați-vă că există suficient spațiu între cuțitele improvizate pentru a se potrivi șaibe metalice. Pentru a asigura fiabilitatea fixării ferăstrăului la capete, este necesar să puneți piulițele. După aceea, puteți instala axa pe scripete. Trebuie pusă pe două lagăre, apoi structura se va roti liber.

Ciocan de șoc ciocanÎn etapa următoare, începem să facem un cadru de sprijin. Luăm mașina de sudura și realizăm un cadru dreptunghiular folosind un colț, un profil sau o țeavă metalică. Alături de ea, trebuie să sudați picioarele, calculându-le înălțimea în prealabil. Straight la cadru pune foaia metal și sudați-l la cadru. În foaie, trebuie să faceți o gaură, care trebuie să aibă aceeași dimensiune ca și blocul de tăiere. Acum puteți instala motorul, care se află în apropierea cuțitelor.

După finalizarea lucrărilor de fabricare a cadrului, treceți la etapa finală a ansamblului de tăiere. Luăm carcasa de protecție, punem-o pe cuțite și deasupra atasăm buncărul, prin care se va alimenta materia primă pentru măcinare. Nu uitați să faceți o gaură în carcasă pentru cuplarea ulterioară a arborelui cu rola. În continuare trebuie să porți centură specială, care va fi conectat la arborele motorului cu unitatea de tăiere. La această lucrare privind fabricarea unui concasor din plastic cu mâinile proprii pot fi considerate complete.

Sfaturi de specialiști

Pentru a preveni apariția unor probleme în timpul operării, experții recomandă să desenați un desen la început, ceea ce vă va permite să obțineți o reprezentare vizuală a felului în care arata chopper-ul dvs. de casă. Acest lucru va evita, pe viitor, calcularea greșită a costurilor și discrepanțele în dimensiunea nodurilor individuale.

Când decideți cu privire la alegerea unui motor electric, trebuie mai întâi să înțelegeți cât de des vi se va folosi concasorul. Pentru dispozitivul care va fi supus unor sarcini rare și nesemnificative, este suficientă o unitate de putere cu putere redusă. Dacă intenționați să o exploatați în mod activ, atunci ar trebui să găsiți o unitate de putere mai puternică, cu multă viteză.

Rezumă

Având în vedere cât de mult din produsele polimerice trebuie să folosească omenirea, nu este surprinzător faptul că în ultimii ani, interesul pentru astfel de dispozitive ca un tocător de plastic a crescut. Scopul principal al acestui dispozitiv este de a recicla resturile de plastic, care pot fi apoi reutilizate pentru fabricarea de lucruri noi care, din punct de vedere al caracteristicilor lor de performanță, nu vor fi practic diferite de cele originale.

Astăzi aceste unități sunt utilizate nu numai în industrie, ci și în sfera internă. Cu toate acestea, nu întotdeauna proprietarii decid asupra achiziționării unui astfel de dispozitiv. Unii oameni au o idee să o facă singură. De fapt, orice persoană cu abilități minime în instrument poate face față acestei sarcini. Deși riscul de erori nu pot fi excluse, cu toate acestea, în cazul în care se pregătească temeinic pentru procesul de construcție și compila o schemă detaliată elicopter, în ceea ce privește funcționalitatea nu va diferi de ansamblul companiei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se deschide o mini-fabrică pentru prelucrarea sticlelor din plasticCum se deschide o mini-fabrică pentru prelucrarea sticlelor din plastic
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tăvi de duș din plastic și prețul produselorTăvi de duș din plastic și prețul produselor
Cum să faci un concasor - un tocător de plastic pentru mâinile taleCum să faci un concasor - un tocător de plastic pentru mâinile tale
Tehnologia fabricării și fabricării produselor din plasticTehnologia fabricării și fabricării produselor din plastic
Soiuri de tevi sanitareSoiuri de tevi sanitare
Unelte CNC, tipuri, domeniu de aplicareUnelte CNC, tipuri, domeniu de aplicare
Șorț pentru bucătărie din plastic: frumos și ieftinȘorț pentru bucătărie din plastic: frumos și ieftin
Inel de plastic pentru sonde: argumente pro și contra de aplicareInel de plastic pentru sonde: argumente pro și contra de aplicare
Usi interioare din plastic, beneficii si preturiUsi interioare din plastic, beneficii si preturi
» » Tocătoare de plastic: preț, tipuri
© 2021 amigdas.com