amigdas.com

Spider Negru Vaduva - Predator Poisonous

Unde păianjenul trăiește văduva neagrăVaduva neagră este un păianjen misterios, cunoscut pentru culoarea sa interesantă și canibalismul. În America de Nord este considerat unul dintre cele mai otrăvitoare. Cu toate acestea, muscatura lui este foarte rar un pericol muritor.

Numele ei este o văduvă neagră, deoarece femelele, care iau mâncarea de la mascul, omoară și apoi o mănâncă. Aceasta explică scurta durată a celor din urmă.

Spider habitat negru văduvă

În diferite teritorii există un tip separat de văduvă neagră. De exemplu, Eurasia se întinde pe 8 specii, iar în America de Nord și de Sud - 13, în Australia și Oceania - 3.

În Rusia, puteți întâlni, de asemenea, speciile acestui păianjen, este cunoscut sub numele caracut alb. Caracteristica principală a păianjenului - rotund abdomen galben sau alb. În acest caz, un loc luminos pentru această specie nu este tipic. În ciuda faptului că otrava din Karakurt nu este la fel de toxică ca cea a celorlalți reprezentanți ai speciilor, ea poate fi în continuare Este periculos pentru copii, bolnavi și vârstnici.

Datorită încălzirii globale, multe specii au migrat în alte habitate. Deci, tot mai des auzite despre apariția unui păianjen în Caucaz și în Uralul de Sud, în Taganrog și Crimeea, în regiunea Rostov.

Caracteristici principale

Spider-ul văduvei negre are 31 vizionări. Dintre specii există în mod special reprezentanți periculoși pentru oameni și nu foarte mult.

apariție

Aspectul păianjenului depinde în mare măsură de specie. În acest caz, există caracteristici care sunt tipice pentru toți reprezentanții:

 1. dimensiune. La bărbații adulți, lungimea corpului este de 1,3-2 cm, lungimea picioarelor este aproape aceeași cu cea a parametrilor corpului. Bărbații sunt jumătate la fel de mari ca femelele.
 2. picioare. Insectul are 8 picioare. Caracteristică principală - picioare-ridges. Întreaga pereche de picioare de spate în peri curbate, cu care insectele închide pânza peste victimă.
 3. Cum arată un păianjen negru văduvă?culoare. Corpul unui păianjen adult este negru, cu un spot roșu sau portocaliu. Punctul seamănă cu o clepsidră. La femelele imature, pete roșii cu margini albe. Reprezentanții europeni au de multe ori o pată alb-maronie. Corpul tânărului este alb-gălbui sau alb și numai după mușchiul în care apare culoarea unui bărbat adult.
 4. vedere. Ochii insectelor sunt în 2 rânduri, fiecare rând are 4 ochi. Ochii principali sunt perechea de mijloc, ochii laterali sunt complementari, se disting doar mișcarea și lumina. În ciuda mai multor ochi, viziunea păianjenului este slabă. Văduva neagră își recunoaște prada prin vibrația ei, când atinge țesătura.

mod de viață

Vaduvele neagră conduc un mod de viață închis și îndepărtat. Prefer să locuiască în locuri întunecoase și liniștite, păianjeni activi noaptea. Pânza de insecte țese pânza de 30-50 cm de suprafața pământului. În exterior, web-ul pare asimetric, dar diferă foarte puternic. Webul este necesar nu numai pentru a prinde prada, ci și pentru a stoca ouăle femelei.

De obicei, păianjenii împletesc pânzele în adăposturi uscate și întunecate. Puteți întâlni o insectă nu numai pe teren deschis, ci și într-o magazie, toalete, garaje, găuri de animale abandonate, în puțuri. Odată cu sosirea vremea rece, un păianjen neagră văd de multe ori într-o locuință.

Viața în natură

Vaduvele negre sunt păianjeni singuratici, cu excepția sezonului de împerechere. În luna mai, împerecherea are loc. Se întâmplă că după împerechere femelele ucid masculul și apoi ouăle.

Ciclul de viață

Viața unei văduve negre poate fi împărțită în trei perioade:

 1. ouă. Femela ataseaza o minge de matase cu oua pe web. O femeie construiește 5-15 mingi asemănătoare. Diametrul lor este de 10-15 mm, în fiecare dintre ele există 200-900 de ouă. Femeia neagră vătămă feroce această zidărie până când apar bebelușii.
 2. Unde păianjenul trăiește văduva neagrăPăianjenii pentru sugari. Nou-născuții se târască din minge în 15-30 de zile. Doar o mică parte dintre ei supraviețuiesc, deoarece chiar și cei mai tineri își mănâncă propriul fel. Astfel, cei mai puternici și agili supraviețuiesc. Persoanele supraviețuitoare se mulează. La început, sunt albe, apoi portocalii, și numai după 2 luni devine culoarea unui adult. După 3 luni păianjenii devin complet independenți.
 3. Păianjenii mai vechi mor după ouat, în vara sau la începutul toamnei. Această generație este înlocuită cu una nouă după iarnă.

Speranța de viață a văduvei negre este de un an, dar unele femei supraviețuiesc până la 3 ani. Bărbații au o vechime de cel puțin 1-2 luni. Ca animale de companie trăiesc mult mai mult.

Sursă de alimentare

Ca aproape toți păianjenii, o văduvă neagră mănâncă alte insecte și păianjeni, pe care le prindă cu pânze de păianjen. Femelele atârnă cu capul în jos și așteaptă victima. Deci, ea își arată semnele luminoase ale corpului, care sunt recunoscute pentru a speria prădătorii. Extragerea acestor marcaje nu acordă atenție.

Cum să vă protejați de o văduvă neagră, muscată de păianjenSpiderul mănâncă țânțari, țânțari, muște, omizi și gandaci. După ce victima a intrat în rețea, femelele își folosesc pieptenii, împachetând prada într-o țesătură. Apoi, cu colții, el străpunge și introduce în el enzime speciale care pregătesc pradă pentru consum.

Un păianjen văduvă neagră poate trăi fără hrană mult timp. Există cazuri în care a supraviețuit în absența hranei pentru un an.

Vaduva neagră și omul

Întâlnirea cu o văduvă neagră și o persoană poate fi periculoasă pentru aceasta din urmă. Până la urmă, acești paianjeni au fost considerați de mult timp cei mai otrăviți pe pământ, până când au fost înlocuiți de soldatul brazilian. Otrava unei văduve negre este toxică pentru un venin de rattlesnake de 15 ori. Muscatura este aproape invizibilă pe piele, dar otrăvurile pătrund repede în sângele uman. Se observă că aceste insecte nu atacă mai întâi. Du-te la atac, pot dacă simt pericolul pentru ei înșiși sau când își deranjează viața.

Simptomele muscării

Mâncarea păianjenului este puțin dureroasă, se simte ca o prăjitură ușoară cu un ac subțire. Simptomele muscării sunt:

 • roșeața pielii la locul mușcăturii;
 • dezvoltarea edemului la locul mușcăturii;
 • După 30 de minute există un spasm de mușchi, care este însoțit de durere;
 • În alte 30 de minute involuntare a mușchilor abdominali, durerea devine mai intensă și mai puternică.

Consecințele unei mușcături

Simptome suplimentare și posibile consecințe ale mușcăturii:

 • tensiune arterială crescută și salivare;
 • transpirație intensă;
 • greață, vărsături;
 • scurte de respirație;
 • tulburări ale ritmului cardiac, tahicardie;
 • slăbiciune a corpului, anxietate;
 • mișcări musculare, cefalee;
 • posibila incontinență;
 • amorțeală sau furnicături ale pielii;
 • o reacție alergică.

După mușcare, antidotul trebuie introdus cât mai curând posibil. După 3 ore de la mușcătura și eșecul de a acționa, starea se poate agrava, uneori chiar până la moarte.

Împiedicați apariția unei văduve negre

Există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja pe tine și casa ta de o văduvă neagră:

 1. Curățarea regulată a casei. Nu puteți lăsa un loc abandonat și murdar unde să trăiască păianjenii. Umiditatea și mucegaiul trebuie distruse. În case particulare, ferestrele și ușile externe sunt turnate din furtun cu apă, astfel încât păianjenii se așează în jos.
 2. Lupta cu mizeria din curte și din casă. Gunoiul stâng al lucrurilor este o condiție excelentă pentru apariția insectelor. Nu depozitați lemne de foc în apropiere de casă, păianjeni se depun adesea între bușteni. Când transportați lemn de foc, utilizați mănuși. Colectați cu ușurință fructele din viță-de-vie și arbuști - acestea sunt locurile preferate de păianjeni.
 3. În ce zonă păianjenul trăiește o văduvă neagrăStrângerea ușoară a ferestrelor și ușilor. Casa trebuie să fie complet protejată, fără lacune sau găuri. Înainte de etanșarea găurilor, acesta trebuie pulverizat cu insecticide. Dar, de asemenea, trebuie să vă asigurați că nu există fisuri la uși și ferestre, acest lucru se aplică și la conductele de aer.
 4. Schimbarea becului pe stradă. Lămpile obișnuite trebuie să fie schimbate în lămpi de iluminat moi, care atrag insectele mai puțin. Este posibilă extinderea și suspendarea benzilor adezive speciale pentru capturarea insectelor.
 5. Utilizarea materialelor naturale pentru intimidare. Pentru mulți, otrăvurile chimice sunt inacceptabile, atunci puteți folosi remedii naturale. Puteți să-i atrageți pe păsări să prindă păianjeni, folosind hrănitorii cu mâncare. Castanul ar trebui să fie împrăștiat în jurul curții, mulți păianjeni sperie mirosul lor.
 6. Utilizarea uleiurilor esențiale. Se crede că aroma de lamaie si sucul de lamaie, nu-mi place văduva neagră și mirosul de menta si eucalipt neplăcut pentru aceste păianjeni. Plantele medicinale sunt pur și simplu dispuse în colțurile casei și puteți folosi uleiuri esențiale cu aceste ingrediente.

În ciuda unui nume îngrozitor, văduva neagră nu este o insectă agresivă, ci destul de timidă. Foarte rar muște un bărbat. Suntem mai periculoși pentru ea decât o văduvă neagră pentru noi!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ce este visul unui păianjen mare?Ce este visul unui păianjen mare?
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
» » Spider Negru Vaduva - Predator Poisonous
© 2021 amigdas.com