amigdas.com

Danezi mari, mastifi de marmură, dane regale, dane albastre

Rapid, puternic - Danezii mariCâine de rasă celebru în întreaga lume

, Simpatia deosebita a acestei rase este adeptii desenului "Scooby-Doo". În desene animate, un câine imens a salvat lumea cu prietenii săi, dar povestea acestui câine este mult mai mult decât un desen animat. Datorită acestui articol, veți avea oportunitatea de a învăța istoria completă a acestei rase de câini.

poveste

Danezii mariMulți sunt convinși că câinele german este o rasă pur europeană, dar nu este. Conform unor rapoarte, chiar și cu câteva milenii înainte de epoca noastră, cum ar fi Câinii locuiau în Tibet. Acolo, au servit ca gardieni fideli pentru animalele domestice. Mai mult, câinii germani au fost adusi în India, Mesopotamia și China. Acest câine a fost cel mai iubit în Babilon, unde au fost descrise pe pereți în case și descrise în cuneiformă.

Au fost descoperite desene și înregistrări care descriu vânătoarea de animale mari, cu ajutorul unui câine imens german. Imagini care arată cum această rasă este corpul său masiv, cu mare putere și furie a turnat cai sălbatici, măgari și căprioare de câmp pe pământ. De asemenea, mai târziu a devenit cunoscut faptul că datorită acestei puteri și furie, care este prezentă în danes, în timpurile antice această rasă a fost folosită nu numai ca câini de pază și păstori, ci și ca câini de luptă.

Și deja mai aproape de primul secol, această rasă a devenit un adevărat câine de război. Greci, sciți, romani, germane și alte triburi au început să le ia cu ei în slujba lor. Conform tuturor rapoartelor istorice, cei mai mulți câini din această rasă au fost în Germania. Mulți vânători trebuie să fi auzit de o carte așa legendară ca "Geoponik".

Câine german - o rasă mareCreatorii săi tocmai erau vechii greci. Descrie în detaliu tot ce era cunoscut atunci despre acești câini. De asemenea, sunt descrise regulile de vânătoare cu această specie de rasă. Și, bineînțeles, puteți găsi toate avantajele și dezavantajele câinilor de tip câine. Autori, vânători experimentați cu o rasă similară, vă oferă o descriere detaliată a tipului de câine, cel mai bine este să vânați pentru un anumit animal.

Istoricii cred că sunt străbunicii câinilor albastri Câini tibetani și ciobănești asiatici, traversat cu câini de vânătoare englezi. Dar sunt si cei care considera buldogii si cainii de mistret ca stramosul cainilor germani moderni.

Primul predecesor al acestei rase a fost descris în miniatura artiștilor francezi Robin Testaro. Această miniatură a fost scrisă pentru cartea "O carte nediscursivă asupra șahului iubirii". Manuscrisul a fost creat între 1496 - 1598 ani. Ea descrie un câine care este pe o leșie de la proprietarul său - Contele Carl de Angoulême.

Inițial, termenul "mastiff" denota puterea și puterea acestui câine, care, apropo, nu are o rasă specifică. Mai târziu, au început să vină cu nume pentru diferite tipuri de rasă, care diferă în funcție de culoare și mărime. De exemplu, câinele Ulm, inițial Ulmer Dogge, Hatzrude, Saupacker, Grosse Dog, dar acum există adesea nume precum "câine de marmură" , "Câine german", "câine regal", "câine danez", "câine albastru" și "câine englez".

Clasificarea rasei

Mai rapid, mai înalt, mai puternic - Marele DanezDar, în 1878 a fost înființată o comisie în Germania, a cărei sarcină era să clasifice toate tipurile de câini menționate mai sus. Astfel, șeful acestui comitet a acceptat decizia de a clasifica toate, ca "Marea Daneză". Acesta a fost elementul de bază pentru reproducerea unei astfel de rase de câini ca "câinele german".

În 1890, Clubul Național de Câini Germane a aprobat primul standard - "câinele german". De-a lungul timpului, standardele s-au schimbat foarte des, dar până acum standardul corespunde primului standard - Marele Danez german, modelul F. C. I.

Fapte interesante

  • Marmura de marmuraCâine de marmură este un simbol oficial Germania și din 1965 simbolul oficial al statului Pennsylvania.
  • Marele Danez a fost un mare favorit al tuturor renumitelor cancelari germani, Otto Von Bismarck.
  • Giant George - cel mai mare câine din lume, rasa de câini danezi, conform Cartii Recordurilor Guinness. Câinele a trăit în SUA în Arizona, împreună cu stăpânii săi. Înălțimea câinelui la greabăn este de 1 metru și 9 centimetri, greutatea câinelui este de 111 kilograme. Dacă câinele George se află pe picioarele din spate, cu siguranță va fi mai mare decât orice jucător de baschet, deoarece în această poziție înălțimea lui va fi de 2,20 metri. George a fost listat în Cartea Recordurilor Guinness în 2010 și a murit în 2013 la domiciliu, înainte de a ajunge, din păcate, până la a 8-a aniversare. Câinele George a fost recunoscut nu numai ca cel mai mare câine din lume, ci și cel mai mare câine din toate timpurile.
  • După moartea câinelui George, cel mai înalt și cel mai mare câine a început să fie numit Zeus. Rasa lui a fost de asemenea un mastif regal. Locuia în Statele Unite ale Americii, în Michigan, cu stăpânii săi. În creștere, câinele a ajuns la 111 centimetri, a fost de 75 kg, iar creșterea pe picioarele din spate a fost ușor mai mare decât cea a lui George de 2 metri și 23 de centimetri. Acest câine, din nefericire, a murit și în 2014, pe 11 septembrie.

Descrierea și tipurile de docuri

Danezii mari sunt împărțiți în 7 tipuri:

  1. Câine germană de culoare de marmurăMastiffii germani sunt cele mai populare si celebre rase. De asemenea, are nume precum albastrul de marmură și câinele danez. Deși sunt numiți câini danezi, Danemarca nu are nimic în comun. În secolul al XV-lea, câinii au fost introduși în lume ca câini de vânătoare și de luptă. Mulți oameni percep danezii mari ca câini mari și răi. Ei bine, cei mari sunt da, dar nu sunt în niciun caz rău intenționați. În ciuda tuturor dimensiunilor sale, câinele este foarte bun și echilibrat și își arată nervozitatea foarte rar. Câinele marmorat are un caracter foarte ușoară. Ea, de asemenea, puternic loial proprietarului său, va apărea întotdeauna pentru apărarea sa, fără a arăta agresiuni excesive. Câinii germani se disting printr-un mod neobișnuit de gândire și inteligență. Mastifful regal poate ieși dintr-o situație dificilă, luând o decizie singură. Câinele albastru este câine foarte înțelept, prietenos și credincios.
  2. Câinii englezi - este mai cunoscut și popular sub numele de "mastiff englez". Acest câine are și o istorie. Originea sa este pur engleza. În trecutul îndepărtat, englezii mari danezi au ajuns la arenă și război. Datorită dimensiunii și mărimii lor, au fost folosite ca câini de luptă. Dar toate acestea au rămas în trecut. Pana in prezent, aceasta rasa este doar un caine de familie. Mastifful englez arata calitati precum prietenia, devotamentul si ingrijirea maestrilor. În ciuda faptului că mastiffii englezi sunt tratați cu prudență, din cauza dimensiunii și înălțimii, acest câine este foarte ospitalier pentru străini. Dar, dacă observă că proprietarii sunt nemulțumiți de oaspeți, aceștia pot arăta agresivitate. O caracteristică specială a personajului este mândria unui câine nobil.
  3. Dansii brazilieni sunt o mare rasa de caini, dar nu atat de mari ca Danezii Mari. Dar are o calitate minunată - mare devotament față de proprietari. Pentru a-și proteja omul, mastiff-ul brazilian poate face ceva literal. Protejați este responsabilitatea lor directă, este în sânge și la nivelul instinctiv. În trecut, această rasă a fost folosită pentru a proteja bovine, ohme și locuințe, și le-a folosit și pentru a detecta fugarii. Cu o educație corectă și adecvată, câinele va deveni pentru dvs. un prieten excelent care va fi pregătit pentru orice acțiune.
  4. Danarii canarieni sunt, de asemenea, câini cu o anumită istorie. Înainte de interzicerea dogajelor, această rasă a fost un participant foarte dur și dur în aceste bătălii. Astfel, de ceva timp rasa era pe punctul de a dispărea. Un timp foarte lung a fost procesul de restaurare a acestei rase. Acum rasa este destul de populară și este considerată un bun partener în familie. Dar un câine cu un caracter. Ea este foarte încăpățânată și știe cum să-și împingă drumul. Prin urmare, are nevoie de un sef bun, pe care să-l respecte, și va putea să calmeze temperamentul acestei rase ca răspuns. Dimensiunea sa este destul de mică pentru Marea Daneză, dar puterea în ea nu este mai mică. Din Marea Daneză nu este o devotament și o prietenie foarte diferită.
  5. Câini Bordeaux - istoria câinelui a fost mult timp un mister. Câinele are un fundal foarte interesant, în care până acum mulți încearcă să-și dea seama. Rămâne doar să presupunem că a servit ca gardian și, ca și alți câini, un câine de luptă în arene și diverse războaie. Desigur, în trecut, câinele Bordeaux a avut capacitatea de a îndeplini multe funcții, dar astăzi este sau poate deveni pentru mulți un prieten bun și credincios. Calitățile sale distinctive sunt mândrie și aroganță. De asemenea, mastifful din Bordeaux ar putea arăta încăpățânare excesivă. Prin urmare, are nevoie de un maestru care să găsească o limbă comună cu ea și să calmeze dispoziția violentă a câinelui.
  6. Dansii argentinieni sunt câini foarte puternici. Cel mai adesea folosit ca câini de vânătoare pentru o fiară mare. Apropo, face o treabă foarte bună. Creatorul rasei a atras creația a mai mult de zece rase de câini. Creatorul a atras rasa danezilor mari, astfel încât o mare parte din sânge a fost luată de la ei, pentru a crește creșterea. Pentru a spori rezistența câinelui, a fost luată sângele unui câine mare de pirinei. Pentru a da putere câinelui său, creatorul a atras Bordeaux Great Dane. De asemenea, limba engleză Pointer a fost folosit pentru a parfum, pentru a îmbunătăți viteza acestei rase - Irish Wolfhound și pentru a îmbunătăți calitățile de luptă - câine de luptă Cordoba, care, întâmplător, vine de la mastiffilor spaniole, Bull Terrier și Bulldogs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
Câinii de luptă: caracteristicile raselor de luptăCâinii de luptă: caracteristicile raselor de luptă
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
» » Danezi mari, mastifi de marmură, dane regale, dane albastre
© 2021 amigdas.com