amigdas.com

Ferăstrău circular de ferăstrău subțire: argumente pro și contra, criterii de selecție

Ferăstrău circular submersibilAtunci când se utilizează echipamente pentru prelucrarea lemnului, principala problemă pentru specialiști este precizia insuficientă a tăierii. Acest punct se datorează în principal erorii care apare la poziționarea și monitorizarea poziției părții de tăiere a sculei în raport cu piesa de prelucrat. Pentru a rezolva cu succes aceste probleme, a fost creat un dispozitiv îmbunătățit - un ferăstrău submersibil. Din alte modele de ferăstraie diferă nu numai în aspectul său, ci și în principiul acțiunii.

Dispozitiv de fierăstrău circular

Pe piața țării noastre, aceste unelte, concepute pentru prelucrarea manuală a lemnului, au devenit disponibile relativ recent. Când discul este în stare nefuncțională, acestea nu sunt vizibile, deoarece sunt ascunse de carcasa de protecție, fiind la același nivel cu talpa de montare. Acest lucru este necesar pentru amplasarea precisă a mașinii pe suprafața de lucru.

În scopul de a îndeplini reducerea adâncimii de tăiere, În proiectarea instrumentului există un mecanism special. Folosind-o, un specialist poate elibera lama de ferăstrău rotativă. Stabilirea gradului de plecare se face în avans și viteza cu care este redus discul poate fi controlată manual. Când se formează propilul, atunci, folosind același mecanism, puteți aduce scula de tăiere a lemnului în starea inițială.

Ferăstrău circular de tip submersibil în funcție de design, pot avea următoarele caracteristici:

 • Modelul cu ferăstraie subțirebaza de bază cu arc. Prezenta sa face posibilă reglarea gradului de presare a secțiunii de ferăstrău. În cazul în care există elemente externe în piesa de prelucrat, de exemplu, unghiile, puteți opri lucrul în timp util;
 • funcție de înclinarea părții de tăiere. Este necesar în cazul în care este necesar să se producă produse din lemn cu o configurație complexă;
 • numărul de discuri (variază de la 1 la 2). Folosind un instrument cu două discuri, este posibil să se producă plăci de diferite lățimi, în timp ce se efectuează simultan două tăieturi;
 • dispozitive suplimentare. Acestea includ șine de ghidare, care pot avea dimensiuni și configurații diferite.

Pentru a vă asigura că în timpul acestei operații acest instrument nu blochează praful de lemn și chipsurile generate în timpul procesării, cele mai moderne modele au un clopot, la care puteți conecta un dispozitiv de curățare a cipurilor. Când se utilizează împreună cu ferăstrăul acestui echipament, devine posibilă îndepărtarea rapidă cu forța a produselor de tăiere care apar în timpul funcționării.

Specialistul poate stabili adâncimea de imersie folosind un mecanism care este precis reglat și echipat cu un excentric suplimentar. Acesta din urmă este necesar, atunci când este nevoie de o ajustare netedă a poziției discului în zona de lucru selectată. Aceasta oferă o oportunitate de a îmbunătăți calitatea prelucrării lemnului.

Avantajele și dezavantajele funcționării

Saw modelAcest instrument are o gamă largă de aplicații. Poate fi folosit, începând cu producția de produse din lemn din lemn și finisând fabricarea de mobilier și lucrări în atelierul de uz casnic. Cu toate acestea, pentru a înțelege cât de relevant este achiziționarea unui astfel de instrument, este necesar să se stabilească ce avantaje și dezavantaje are acest echipament în procesul de exploatare.

Multifuncționalitatea ferăstraielelor de mână poate fi considerată drept principalul avantaj. Dacă există un instrument în arsenalul acestui instrument, un specialist și un maestru de origine vor avea posibilitatea de a executa calitativ tăieturi precise pentru formarea de semifabricate. Folosind-o, puteți tăia cu ușurință marginile panourilor de mobilier din fibră de sticlă sau PAL. Dacă, în plus față de instrumentul principal, există dispozitive suplimentare disponibile, atunci specialistul are posibilitatea de a forma o tăietură figurată.

demnitate

Pentru numărul de calități pozitive suplimentare Acest echipament poate include următoarele:

 • Aplicarea unui ferăstrău submersibilexecutarea tuturor tipurilor de tăiere - longitudinală și transversală. O excepție este numai prelucrarea imaginară efectuată cu o rază de curbură de dimensiuni mici.
 • repartizarea uniformă a greutății în structură. Aceasta asigură o reducere a intensității forței de muncă a muncii efectuate și, în plus, afectează în mod pozitiv calitatea acestora;
 • acuratețea procesării. Este asigurată datorită caracteristicilor de proiectare ale acestor ferăstraie, precum și poziționării precise a lamei de ferăstrău în zona tăierii viitoare;

deficiențe

Pentru dezavantajele relative care sunt prezente în ferăstraie de mână, se poate atribui un etichet de preț ridicat acestui instrument în comparație cu modelele convenționale. Costul ridicat al sculei se datorează faptului că proiectarea sistemului pentru reglarea poziției dispozitivului de tăiere al echipamentului față de semifabricatele din lemn are dificultăți. În plus, atunci când utilizați ferăstraie submersibile Pot apărea anumite probleme atunci când tăiem peste lățimea semifabricatelor pentru care acest parametru are o valoare neglijabilă. Dimensiunea minimă a barelor este limitată de dimensiunile pe care le are partea de susținere a fierăstrăului.

În proiectarea tipului de ferăstrău submersibil există un mecanism de reglare a vitezei motorului electric. Acest lucru face posibilă selectarea modului de funcționare cel mai potrivit pentru instrument, concentrându-se asupra configurației piesei și luând în considerare și speciile de lemn. Mecanismul de reglare trebuie să fie amplasat în cea mai convenabilă parte a sculei, astfel încât, direct în activitatea unui specialist, este posibilă schimbarea cu ușurință a vitezei de rotație a părții de tăiere a sculei.

Specificații tehnice

Saw putereDacă ați realizat pentru dvs. nevoia de a achiziționa acest echipament, atunci ar trebui să luați în considerare cu atenție principalele caracteristici tehnice ale ferăstraiului submersibil. Ele pot diferi ușor în ceea ce privește designul și proprietățile de performanță.

Alegerea unui ferăstrău pentru a-și rezolva problemele, în primul rând, este necesar să se acorde atenție puterii motorului electric instalat. În majoritatea modelelor disponibile pe piață, centrala electrică, care este prezentă în proiectarea ferăstraiului submersibil, este proiectată să funcționeze pe o rețea de 220 V. Acest lucru face posibilă utilizarea acestui instrument chiar de către maestrul de origine. Atunci când alegeți echipamentul, trebuie să țineți cont și de faptul că puterea motorului electric echipat cu un fierăstrău depinde de viteza cu care sunt prelucrate piesele. În plus, trebuie luată în considerare duritatea pieselor, umiditatea relativă și adâncimea tăierii.

Principalele caracteristici tehnice, prezente la ferăstraie sunt după cum urmează:

 • Cum să folosiți ferăstrăuladâncimea maximă de tăiere. Acest parametru depinde în mare măsură de unitatea de alimentare, diametrul pânzei de ferăstrău și unghiul de înclinare al ferăstrăului. În fierăstraiele submersibile, acesta poate varia de la 45 la 90 de grade;
 • puterea motorului electric instalat;
 • distanța de la lamă la marginea platformei suport;
 • parametrii de ferăstrău. Luați în considerare diametrul maxim și minim, luând în considerare dimensiunea și grosimea de aterizare;
 • viteza de rotație a unui arbore de putere. Pentru a reduce masa, producătorii folosesc la construcția unei astfel de scule unelte de transmisie de cuplu de la motor la unealta de tăiere;
 • diametrul țevii ramificate pentru conectarea unui dispozitiv de curățare a cipurilor;
 • greutatea structurii.

Ca caracteristici suplimentare la selectarea echipamentului, viteza de tăiere trebuie luată în considerare. Acest parametru depinde în principal de din densitatea piesei de prelucrat, precum și parametrii inerenți la lama de ferăstrău.

Pentru ca prelucrarea semifabricatelor din lemn cu ajutorul unui ferăstrău submersibil să aibă loc rapid și rezultatul final sa dovedit a fi calitativ, este necesar să se abordeze corect alegerea acestui instrument. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți principalele tipuri de unelte, precum și să înțelegeți notațiile prezente pe lama de ferăstrău.

Criterii de selecție

Cum sa alegi un ferastrau submersibilCu alegerea potrivita a maestrului de acasa necesar sau a modelului specializat de ferastrau nu exista nici o problema. Acest lucru se datorează faptului că în magazinele specializate acest echipament este oferit într-o gamă largă, astfel încât oricine poate alege soluția potrivită pentru a-și rezolva problemele. În procesul de selecție, este necesar să se ia în considerare caracteristicile tehnice și operaționale prezente la acest instrument într-un mod cuprinzător. În plus, trebuie luate în considerare cerințele impuse de producători pentru siguranța muncii efectuate.

La selectarea unui ferăstrău, unul dintre parametrii importanți este ușurința utilizării instrumentului. Prin urmare, înainte de a plăti bani pentru modelul pe care îl doriți, trebuie să îl țineți în mâini. Dacă este posibil, efectuați mai multe încercări. În acest caz, veți avea o idee despre cât de confortabil veți folosi instrumentul. Deja în procesul de alegere a acestui lucru se va ajunge la o concluzie cu privire la modelele care sunt confortabile pentru utilizare.

În plus, atunci când alegeți un instrument, experții sunt sfătuiți să ia în considerare și alți factori:

 • Funcții suplimentare de tăieredisponibilitatea serviciilor specializate și a pieselor de schimb. Dacă toate acestea sunt ușor accesibile, atunci când apare o defecțiune, este furnizată o viteză mare de reparații;
 • consumatoare de timp reconfigurare parametru. Practic, atunci când utilizați instrumentul, este necesară adâncimea tăierii;
 • puterea și numărul de rotații, care se efectuează de partea de tăiere a mașinii;
 • costul și caracterul complet al unui anumit model.

Pentru a se asigura că atunci când se utilizează scula, riscul suprasolicitării motorului este eliminat, este necesar ca în structura ferăstrăului să existe un mecanism de oprire de urgență. Experții recomandă alegerea unui model care să aibă un start bun. În acest caz, jafurile sunt complet excluse atunci când se formează tăietura.

Atunci când efectuați o operație de tăiere înclinată, specialiștii pot întâmpina un astfel de fenomen atunci când adâncimea procesării este complet incompatibilă cu indicațiile indicate pe scara reglabilă. În această situație, trebuie să ajustați valoarea pentru care trebuie să utilizați recomandările din instrucțiunile de utilizare a instrumentului.

Pentru tăierea semifabricatelor de mai mulți ani s-au folosit ferăstraie circulare convenționale. Cu toate avantajele acestui instrument, el a avut un dezavantaj semnificativ - calitatea slabă a tăieturii. Pentru a le îmbunătăți, producătorii de echipamente de prelucrare a lemnului au creat ferăstraie submersibile. Atunci când le folosiți în condiții industriale și acasă, se asigură o bună calitate a tăierii.

Unde este ferăstrăul folositAstăzi, fiecare maestru de acasă poate să-i folosească pentru a rezolva sarcinile cu care se confruntă. Modelele moderne, produse de producătorii bine-cunoscuți, sunt de înaltă calitate și comoditate în muncă. Este destul de ușor să le folosești. Când utilizați un ferăstrău circular submersibil asigură o viteză mare de tăiere. Acest lucru se realizează printr-un motor electric puternic, care completează designul celor mai moderne modele de la producătorii de renume.

Dacă decideți să cumpărați un astfel de instrument, trebuie să abordați corect alegerea acestuia. Producătorii oferă o gamă largă de modele, care diferă în ceea ce privește designul, prețul și capabilitățile. Pe baza nevoilor lor, precum și a funcționalității pe care ar trebui să o aibă o astfel de fierăstrău, ar trebui să se facă o alegere. Sunt absolut sigure la locul de muncă. Pentru a evita riscul rănirii în timpul lucrului, trebuie să urmați numai recomandările producătorului specificate în instrucțiuni atunci când utilizați instrumentul. În acest caz, operațiunile care utilizează acest echipament vor fi efectuate rapid și în siguranță.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un ferăstrău circular electric de birouCum de a alege un ferăstrău circular electric de birou
Mașină de decupat makita 2704: descriere, avantajeMașină de decupat makita 2704: descriere, avantaje
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
Criterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemnCriterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemn
» » Ferăstrău circular de ferăstrău subțire: argumente pro și contra, criterii de selecție
© 2021 amigdas.com