amigdas.com

Bird dodo: un loc în ecosistem și motivele pentru dispariția lui dodo

Cum arata o pasare dodo?Dodo-ul mauritian, numele științific dodo - este o pasăre mare fără zbor, descoperită de marinarii europeni în 1598. Bird dodo este endemică, adică un reprezentant al faunei locale, insula Mauritius, la sud de coasta de est a Africii și a Madagascarului. Dodo aparține familiei de porumbei, are un cioc mare, aproape hipertroficat, pentru extracția de paste dulci de fructe cu coajă lemnoasă și fructe și aripi scurte rudimentare. Mauritius dodo nu poate zbura, care a fost principalul motiv pentru dispariția sa ulterioară.

Aspect și habitat

Descrierea exterioară exactă a dodo-ului mauritian nu a supraviețuit până în prezent. specii de animale este cunoscut doar prin surse scrise din secolul al 17-lea, care descrie dodo, este cunoscut faptul că pasărea ajunge la o înălțime de 1 metru, cu o greutate de până la 20 de kilograme și diferite blânzi, predilecția timid. Pe imaginile existente dodo gri sau maro, picioare galbene și un mic pachet de pene de coadă.

Descrierea cea mai exactă a lui dodo, colectate din mai multe surse, arată astfel:

  • un cioc scurt, până la 20 de centimetri lungime negru, galben sau gri;
  • picioare puternice cu patru degete;
  • Capul "gol", asemănător cu aspectul gripei;
  • dens penis coada.

Habitatul păsărilor dodo a fost masivele uscate și împădurite din partea de sud a insulei Mauritius, unde păscutul nu avea practic pradă naturală. În opinia comunității științifice, datorită lipsei de inamici naturali, Dodo și-a pierdut abilitatea de a zbura. Anterior, această pasăre fosilă ar fi putut trece de distanțe semnificative, dar abundența de alimente sub forma unui număr mare de fructe și de siguranță completă au egalizat nevoia de migrație.

reproducere

Cum creste pasărea dodoPăsările din dodo, ca majoritatea speciilor de păsări, se înmulțesc prin fertilizarea ouălor. Nasizhivanie a avut loc în termen de 7-8 săptămâni. Cuibul Dodo a fost construit de un bărbat, folosind frunze de palmier, ramuri uscate și buruieni ca material. Întregul proces, inclusiv cuibul, a durat câteva luni. Ca pui și curcani moderne, care din greșeală, și clasate ca dodo, pasărea a înghițit pietre pentru măcinarea alimentelor, în conformitate cu aceste resturi de dodo a fost făcut alimente dieta, care a constat din pomi fructiferi, muguri și rădăcini. Mâncarea puiului era aceeași.

Clasificarea științifică

Bird dodo se referă la familia de porumbei, subfamilia dodo. O nișă în dodo clasificarea biologică a fost după ce a fost găsit unul mai reprezentativ de acest fel - Rodrigues Solitaire, acum, de asemenea, pe cale de disparitie din cauza unui dezechilibru în ecosistemul habitatului său. Bird la exterior seamănă cu o cruce între un porumbel și un pui, este foarte posibil ca marinarii de la primul contact cu acest animal să-l ia pentru păsări de curte.

Ornitologii secolului al XVII-lea nu au stabilit imediat relația dintre drone și porumbei. La început, dodo a fost clasificat ca struț, mai târziu ca zmee și chiar vulturi. Chiar și în secolul al XIX-lea, oamenii de știință nu au fost de acord cu privire la originea dodo-ului. Prima ipoteză că dodo este de fapt un porumbel terestru a fost exprimată în 1842 de zoologul danez Johannes Theodor Reinhartt. La început teoria a fost numită ridicolă, dar mai târziu a fost susținută.

Prima întâlnire cu oameni și dispariția

Pentru prima dată, dodo a fost influențat de factorul antropic în 1598, în același timp apărând prima mențiune documentară a acestui animal. Marinarii olandezi a aterizat pe insula Mauritius, probabil cu scopul de a umple aprovizionarea cu apă și de alimente, apoi a întâlnit o pasăre ciudată. În ciuda faptului că mai mulți membri au fost luate în Europa pentru reproducere noi specii de păsări de curte, populația este în scădere rapidă, în timp ce în 1664, anul nu a fost declarat reducerea catastrofală a numărului de indivizi într-un habitat natural.

A fost consumată carnea de pasăre dodo și absența lungă a oricărei amenințări pe insulă a dus la faptul că specia nu și-a putut asigura supraviețuirea prin migrație. Aproape 100 de ani de la descoperirea și documentarea speciilor de păsări, Dodo a fost declarat dispărut. În general, motivele pentru dispariția dodo-ului pot fi descrise astfel:

  • lipsa unei amenințări naturale la adresa populației și abundența alimentelor;
  • atenția publică scăzută la problema impactului antropic asupra diferitelor specii de animale;
  • incapacitatea reprezentanților subfamiliei de a supraviețui într-un alt ecosistem.

Ultimul studiu științific al dronților de pe insula Mauritius a fost efectuat în 2006, când au fost descoperite multe schelete și coji de cuiburi distruse, în care au fost păstrate ouăle fosile.

Influența asupra publicului și dezvoltarea ulterioară a societății

Locul în ecosistemul pasarilor dodoStingerea păsărilor dodo a devenit primul semnal serios despre distrugerea influenței antropice îndreptate spre public. Faptul că mai puțin de 100 de ani, activitatea umană a condus la distrugerea completă a subfamilia animalelor forțate să revizuiască unele legislații privind protecția altele sunt pe cale de dispariție, candidații fosili.

Mai târziu, o pasăre dodo a apărut pe stema Mauritiusului, astfel încât locul de naștere al unei păsări fosile a onorat memoria dodo-ului. La Universitatea Oxford până acum nu s-au lăsat experimente privind creșterea genetică a dodo-ului. Oamenii de știință cred că, odată cu creșterea corespunzătoare, un dodo poate fi un obiect mult mai profitabil pentru agricultură decât alte tipuri de păsări de curte. În plus, dodo-ul mauritian este un simbol al influenței distructive a omului asupra naturii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Porumbei de porumbei: nume, descriere, pozePorumbei de porumbei: nume, descriere, poze
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Fabricarea și montarea cilpelor și a plăcilor la ușile de intrareFabricarea și montarea cilpelor și a plăcilor la ușile de intrare
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Bird dodo: un loc în ecosistem și motivele pentru dispariția lui dodo
© 2021 amigdas.com