amigdas.com

Orhita: tratamentul cu antibiotice, numele lor

Tratamentul orhitei - metode posibileOrhita este o boală infecțioasă în care țesutul testicular este afectat. Cel mai adesea, această patologie afectează bărbații de la 20 la 40 de ani, în special cei care duc o viață sexuală promiscuă. De regulă, orhita se dezvoltă pe fondul complicațiilor care rezultă din bolile infecțioase comune.

Cauze de dezvoltare a orhitei testiculare

Motivul apariția patologiei la copii Infecția poate fi o infecție, provocată de inflamarea vaselor ombilicale și apoi pătrunsă în testicul. Ochiul la copii mai mari se dezvoltă adesea pe fondul complicațiilor de oreion. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, se observă inflamația ambelor testicule.

Motivele dezvoltării patologiei la bărbați pot fi următoarele:

 • boli autoimune (poliartrita reumatismală, etc.);
 • infecții fungice și boli cu transmitere sexuală (candidoză, ureaplasmoză, mikaplazmoz, trichomoniasis, chlamydia etc.);
 • complicații ale bolilor infecțioase comune (varicelă, febră tifoidă, gripă, parotidă epidemică etc.);
 • Ce este orhita și cum este tratatăalergia inflamatorie a sistemului urogenital (prostatita, uretrita, etc.);
 • cateterizarea prelungită a vezicii urinare;
 • complicații după intervenția chirurgicală;
 • traumatizarea testiculelor;
 • scăderea generală a imunității;
 • supraîncălzirea sau subrăcirea;
 • încălcarea fluxului sanguin al testiculelor;
 • creșterea activității fizice;
 • stagnare în scrot, cauzată de o încălcare a fluxului de sămânță.

Cauza dezvoltării procesului inflamator poate deveni, de asemenea, o combinație a factorilor de mai sus.

Bacteria orhită este adesea o consecință a epididimitei (inflamația epididimului). Dezvoltarea bolii este însoțită de următorii factori:

 • o stare slăbită a corpului, care rezultă din stres sau boală prelungită;
 • abstinența sexuală pe termen lung;
 • stilul de viață sedentar;
 • nutriție neechilibrată.

În adolescență, este posibil dezvoltarea orhitei ca o complicație după un testicul sau un accident de partită. La nou-născuți, patologia se dezvoltă datorită infecției prin îngrijirea obstetrică necalificată (tratament antiseptic slab al pielii). În plus, patogenul poate intra în corpul copilului de la mamă bolnavă prin cordonul ombilical.

Etape de dezvoltare și simptome ale orhitei

Orhita poate să apară în următoarele forme:

 • acută;
 • cronice.

Simptomele orhitei acute

Pentru forma acută de orhită, următoarele simptome sunt caracteristice:

 • Inflamația testiculelor - cauze ale boliiBoala începe brusc cu o creștere accentuată a temperaturii corpului până la 38-39 grade.
 • Principalul simptom este un sindrom de durere puternică în testicul, care poate da abdomenului inferior, sacrului, înghinăturii și spatelui.
 • Când se mișcă, durerea se intensifică.
 • Testicul este dureros, tensionat, mărit în mărime. Durerea apare când se întinde coaja de proteine ​​a testiculului, pe care există multe terminații nervoase.
 • Pielea scrotului devine tensionată, are un aspect lucios și devine roșie.
 • Deseori există simptome de intoxicație generală: frisoane, amețeli, dureri de cap, slăbiciune, greață.

De regulă, infecție afectează doar un singur testicul, dar în 10% din cazuri, ambii testicule pot fi afectate. În absența tratamentului, simptomele formei acute de orhită dispar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Cu toate acestea, dacă acestea sunt ignorate și nu sunt tratate, se poate dezvolta infertilitate, care devine adesea ireversibilă.

În plus, orhita acută intră adesea într-o formă cronică.

Simptomele orhitei cronice

Această formă a bolii este deseori apare ca urmare a tratamentului necorespunzător orhita acuta. Durerea dureroasă în testicul este periodică, intensificată de activitatea fizică, după mersul prelungit, hipotermie. Testicul este mărit în dimensiune și compactat, atingându-l provoacă dureri minore. În cazuri rare, temperatura corpului poate crește până la 38 de grade.

orhita
Cum se identifică orhita și de ce poate să aparăCe este orhita - desenFotografia arată inflamarea testiculelorEcografia cu orhită ajută la identificarea bolii în stadiile incipiente

Forma cronică de orhită are o simptomatologie ușoară și majoritatea bărbaților nu solicită nici măcar ajutor medical. Cu toate acestea, această inactivitate duce adesea la dezvoltarea infertilității masculine, la fel ca și în cazul orhitei cronice, există o încălcare semnificativă a secreției spermatozoizilor.

Complicațiile infecției testiculare, foto

Din moment ce simptome de orhită acută în unele cazuri dispar pe cont propriu, pacientul poate prelua din greșeală recuperarea completă. De fapt, infecția nu a mers nicăieri și dezvoltarea patologiei continuă într-o formă latentă, ca urmare a următoarelor complicații:

 • Operarea cu orhita - metode chirurgicale de tratamentAtrofia testiculară;
 • scăderea dorinței sexuale;
 • infertilitate;
 • încălcarea funcției erectile;
 • picături reactive;
 • acumularea de puroi în testicul;
 • infecția celui de-al doilea testicul;
 • Alte afecțiuni ale sistemului genitourinar de natură infecțioasă.

epididimita. Orhita poate provoca dezvoltarea procesului inflamator în apendicele testiculului, ca rezultat al epididimitei, a cărui evoluție are propriile caracteristici și necesită un tratament diferit de terapia cu orhită.

abstsedirovanie. Atașarea infecției secundare este prima complicație în care se formează un focar purulent.

Atrofia testiculului. În ciuda faptului că procesele patologice în inflamația testiculelor au un curs prelungit și sever, abcesul continuă să cedeze terapiei și rămân funcțiile sexuale ale omului. Cu toate acestea, dezvoltarea atrofiei duce la epuizarea parenchimului. Ca urmare, producția de spermatozoizi și hormoni sexuali este întreruptă. În plus, scăderea nivelului de hormoni sexuali în sângele unui bărbat are un efect negativ asupra sistemului cardiovascular.

Diagnosticul orhitei

Din moment ce simptomatologia bolii este destul de pronunțat, diagnosticul, de regulă, nu provoacă dificultăți - inflamația testiculelor poate fi determinată în timpul examinării organelor genitale ale pacientului și, de asemenea, pe baza informațiilor obținute de la el.

În plus, următoarele activități sunt efectuate suplimentar de către specialist:

 • Test de sânge pentru a determina sensibilitatea la substanțele active ale medicamentelor, care ulterior vor fi utilizate pentru a trata patologia, precum și antibioticele.
 • Regimul de tratament pentru orhita fara interventie chirurgicalaPalparea scrotului. Orhita are simptome similare cu epididimita, cu toate acestea, în inflamația acută a epididimului testicul nu sunt crescute, pielea scrotului nu este edematoasa, și tensionată. În plus, există procese infiltrative în vas deferens.
 • Puncție și ultrasunete. Realizat cu o suspiciune de abces (acumularea de puroi în testicul).
 • Ecografie și biopsie testiculară.

Tratamentul orhitei

Terapia pentru inflamația testiculelor se desfășoară simultan în două direcții:

 • Eliminarea focalizării infecției în testicule;
 • Tratamentul bolii subiacente, dacă orhita sa manifestat ca o complicație.

Cu timpul solicitând ajutor medical, când inflamația testiculelor nu provoacă complicații, eventual tratamentul ambulatoriu al bolii. În timpul perioadei de activitate terapeutică, pacientul trebuie să respecte odihna de pat. Din dieta ar trebui să fie eliminate complet toate alimentele grase și prăjite grase și să crească aportul zilnic de lichid.

Ouăle trebuie să fie ridicate prin plasarea unui prosop pliat și punerea pe trunchiuri strânse sau un bandaj special.

Pentru a suprima focalizarea infecției este utilizată terapia antibacteriană, unde se aplică antibiotice cu un spectru larg de acțiune: cefalosporine, fluoroquinolone, macrolide. Simptomele sunt eliminate cu ajutorul antispasticelor, vitaminelor și anestezicelor. După terminarea tratamentului principal, este prescrisă fizioterapia.

Cu bacteriurie și leucoceturia prescrie medicamente antiseptice (biseptol, furagin, nitroxolină). Alegerea unui tip specific de agent antibacterian depinde de sensibilitatea la acest sau acel agent cauzator al infecției.

Orhita la bărbați - diagnosticarea boliiPentru tratamentul orhitei, provocată de parotita epidemică, Ei folosesc astfel de antibiotice ca penicilina in asociere cu cefalosporinele (tsefipim, cefpiroma) sau aminoglicozide (neomicina, gentamicina, amikacina).

În cazul tratamentului prelungit, sunt prescrise suplimentar sulfanilamidele și prednisolona (30 mg / zi timp de trei până la cinci zile).

Tratamentul orhitei de bruceloză trece cu utilizarea levomicetinei sau aminoglicozide. În plus, pacientului i se administrează un vaccin viu de bruceloză (8-10 injecții) la intervale de 3-4 zile. Patologia urinogenă este tratată cu medicamente din grupul de tetraciclină și cu furadonină (0,1 g / zi).

Odată cu formarea unui abces datorat Inflamația testiculelor spitalizarea este necesară. În acest caz, specialistul efectuează o operație chirurgicală, în timpul căreia leziunea este drenată. Când se topește purulent, testiculele sau abcesul organului bolnav sunt amputate.

Forma cronică a inflamației testiculare se caracterizează prin dezvoltarea unor modificări patologice semnificative la nivelul organului afectat, prin urmare procedurile terapeutice nu duc întotdeauna la vindecare.

sunt numiți hormonale și antiinflamatoare, antibiotice. Anestezicele sunt folosite cu senzații dureroase pronunțate. În plus, pot fi efectuate proceduri fizioterapeutice, băi de nămol sau minerale, reflexoterapie, electroforeză. Dacă tratamentul a fost ineficient, testiculul este amputat.

Solicitarea în timp util a unui specialist garantează tratamentul reușit al patologiei și reduce riscul de complicații. În plus, corect, și cel mai important - tratamentul în timp util cu orhita vă permite să mențineți funcția reproductivă a bărbaților.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de infecție Gardnerella este tratamentul pentru femei și bărbați?Ce fel de infecție Gardnerella este tratamentul pentru femei și bărbați?
Ce este conjunctivita oculară, simptome și tratamentCe este conjunctivita oculară, simptome și tratament
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Temperatura subfebrilă: cauze ale creșterii searaTemperatura subfebrilă: cauze ale creșterii seara
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Simptomele și tratamentul oreionului la copiiSimptomele și tratamentul oreionului la copii
Simptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populareSimptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populare
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
» » Orhita: tratamentul cu antibiotice, numele lor
© 2021 amigdas.com