amigdas.com

Podost de pește: un reprezentant tipic al genului Carp

Stoc de peștePeștele nu este cunoscut la fel de bine ca și crapul, crapul de crucian sau bâta. Cu toate acestea, în unele țări este foarte popular printre pescari. Această specie este foarte sensibilă la poluarea apei, astfel încât acum în Rusia acest pește poate fi găsit rar, deși câteva decenii în urmă undermouth întâlnit chiar și în râul Moscova. În Europa și în Asia, speciile trăiesc în râuri curate, cu un curent rapid.

Substrat de pește Habitat de pește

În Europa, fundul se găsește în aproape toate râurile. Singurele excepții sunt rezervoarele Norvegiei, Suediei și Finlandei. E prea frig acolo. Dar în Germania și Elveția, populația crește constant. Acest lucru se datorează faptului că aceste țări au o legislație foarte strictă. Nu poți poluarea râurilor și a construi numeroase baraje. În plus, există o creștere artificialăT prăjiți și eliberați în iazuri.

Caracteristicile speciilorÎn Rusia, pârâul a venit din râul Berezina. Apoi sa răspândit aproape în toată țara europeană. După construirea unor mari fabrici și fabrici, multe râuri au fost contaminate, iar populația peristaliului a scăzut dramatic. Acum îl vedeți rar în Volga. Dar în partea superioară a Kama se pot întâlni turme de pește. Cel mai adesea, apelor plutitoare ale râurilor din cauza lipsei digurilor.

Caracteristicile externe ale pernei

Hrănirea peștilorÎn total, oamenii de știință au numărat 18 tipuri de substanțe. Cel mai adesea găsiți o pilulă obișnuită. Această specie are un corp alungit cu cap mic. Principala caracteristică distinctivă este nasul, care străbate puternic înainte. Partea din spate a peștilor este acoperită cu cântare de culoare murdare-verde, dar părțile laterale și abdomenul sunt strălucitoare. Este vizibil în mod clar în apă datorită prezenței aripioarelor de culoare roșie. Ele devin și mai strălucitoare în timpul reproducerii. Pe partea laterală, pete mici de culoare neagră sunt vizibile.

Greutatea medie a persoanelor nu depășește 400 de grame, dar unii pescari au reușit să captureze specimene cântărind 1,5 kilograme. Lungimea corpului nu depășește 30 de centimetri.

Descrierea modului de viață

Podust trăiește întotdeauna în școlile mari. Sute de indivizi intră în pachete și se lipesc împreună. Este considerat un pește foarte încrezător, așa că devine repede pe cârligul pescarului. De cele mai multe ori, oamenii petrec în profunzime, dar în mai și iunie vin adesea la suprafață. Este legat de faptul că la acel moment larvele de viermi de sânge intră în apă, care sunt alimentele lor. Locuitorii din Germania și Elveția remarcă faptul că, în această perioadă, turmele de pești înoată aproape de țărm și chiar pot atinge.

Acest tip de pește duce Reproducerea patuluizi mod de viață. În vremea însorită, puteți vedea turme care se rotesc în noroi. Pe timp de noapte, peștele trece într-o adâncime. Și, de asemenea, noaptea, crawlul se ascunde în stuf. Este acolo care prinde unii pescari.

Specia este foarte sensibilă la calitatea apei. Cu toate acestea, acesta nu își părăsește habitatele permanente în timpul deversării deșeurilor, ci se ascunde în pietre. De aceea, în primăvară oamenii pot vedea un număr mare de pești bolnavi care plutesc pe râu.

Nutriție și reproducere

Podust este considerat un pește liniștit. În general, dieta sa constă în alge și alte alimente vegetale. Cu toate acestea, în primăvară, indivizii consumă adesea caviar de alte specii, provocând daune grave populației. În plus, peștii folosesc larve de viermi de sânge, care se dovedesc a fi în apă.

Pescuit pe spatePerioada de reproducere începe, de obicei, în aprilie, dar calendarul se poate schimba datorită ratei de încălzire a apei. În anii calzi, apa este încălzită la 10 grade deja la sfârșitul lunii martie, iar reproducerea începe mai devreme. În râurile din Germania și Elveția, dimpotrivă, termenii sunt mutați din cauza izvorului rece.

Se știe că peștele este gata pentru apariția puilor la vârsta de 3 ani. Cu toate acestea, în rezervoarele cu vegetație săracă reproducerea la indivizi apare mai târziu. Acest lucru se datorează faptului că pot da naștere femelelor, a căror lungime depășește 18-20 centimetri.

Pentru indivizii de reproducere selectați zonele de fund care sunt acoperite cu pietre mari. Procesul nu durează mai mult de 3 zile. În această perioadă, fiecare femeie poate amâna până la 12 mii de ouă. Aproximativ o saptamana dupa inmultire, peștele este aproape în apă puțin adâncă și apoi plutește până la adâncime. Larvele apar în lumină după 2 săptămâni. Ele sunt în apă puțin adâncă până în toamnă. În acest moment, frigul se hrănește cu resturi de alge și plancton. În septembrie, persoanele fizice au în medie 60 de grame. Se îndreaptă spre locurile de iarnă a adulților.

Caracteristici de captură și de momeală

Prinderea patuluiÎn prezent, racii nu sunt considerați pești comerciali. Chiar și în Germania și Elveția este prins doar de amatori. Acest lucru se datorează greutății reduse a peștilor și declinului populației. În Rusia, puteți număra nu atât de mulți pescari care au reușit să prindă acest pește. Numărul de indivizi din această specie în corpurile de apă populare este mic. Trebuie să utilizați hrana pentru a prinde un pește Următoarele momeli vor provoca interesul peștilor:

  • bloodworm;
  • viermilor;
  • râmă;
  • libelulă.

Îngrijitorul trebuie în mod necesar să fie amestecat cu solul pentru a atrage turme de pește. Merită să ne amintim că acest pește deseori desprinde cârligul. Unii pescari nu doresc să se implice în partea de jos din cauza faptului că carnea se deteriorează rapid. Ar trebui să fie gătit imediat după captura. Iubitorii pregătesc, de asemenea, următoarele feluri de mâncare:

  • ureche;
  • prăjită pe grătar;
  • un austrat sărat.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Mizerie de pește: caracteristică și metode de prindereMizerie de pește: caracteristică și metode de prindere
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
» » Podost de pește: un reprezentant tipic al genului Carp
© 2021 amigdas.com