amigdas.com

Makita 9069: dispozitiv, specificații, aplicație

Mașină de șlefuitUnelte de slefuire cu unghi (USM), în oamenii pur și simplu "bulgari", este folosită pentru tăierea și îndepărtarea materialelor dure. Instrumentul este foarte util pentru munca manuală, dar prezintă un anumit risc atunci când anumite măsuri de securitate nu sunt implementate. Atunci când se lucrează cu piatră, beton sau cărămidă, că praful format din aceste materiale nu este înfundat în motorul electric, USM are un sistem eficient de protecție la labirint multi-canal.

Caracteristicile mașinii de rectificat Makita 9069

M-9069 este echipat cu un cablu de alimentare cu izolație dublă puternică, astfel încât să puteți lucra în siguranță prin conectarea la o priză fără împământare.

Corpul Bulgariei se strecoară fără probleme într-un mâner confortabil, care permite menținerea instrumentului în siguranță în mâini. De asemenea, are un bloc cu un buton pentru pornirea șlefuirii mașinii.

Butonul de închidere a butonului are o prindere care o ține în poziția "pornire" în timpul funcționării prelungite. Există, de asemenea, o blocare care o oprește atunci când alimentarea este brusc oprită. În plus, butonul are o încuietoare, care permite bulgarilor să lucreze fără a deține butonul cu degetul. De asemenea, are o siguranță care împiedică pornirea accidentală a instrumentului.

Reductorul cutiei de viteze se rotește la un unghi de 90 de grade și are 4 poziții de montare.

Mânerul suplimentar, pentru selectarea convenabilă a poziției de lucru a sculei, poate fi fixat în trei poziții. În acest scop, există trei găuri speciale cu filet interior pe corpul mașinii de rectificat, în care mânerul este înșurubat.

Atunci când motorul se supraîncălzește, periile de grafit sunt oprite automat și același lucru se întâmplă atunci când acestea se uzează într-o anumită măsură. Pensulele de carbon sunt ușor de înlocuit din exterior, prin traverse speciale, acoperite cu capace din plastic.

Acest model al USMM-9069 - se referă la unelte pentru efectuarea lucrărilor profesionale cu încărcături mari.

consumabile

Masina de slefuitAcest model al modelului M-9069 poate funcționa cu roți de tăiere și șlefuire pentru metal și alte materiale sub formă de piatră, cărămidă și beton.

Diametrul exterior maxim al cercurilor este de 230 mm, iar diametrul găurii de aterizare este de 22,2 mm. Șaibe de șlefuire pentru M-9069 pot fi utilizate într-o grosime de 1,6-3 mm.

Unele operațiuni, de exemplu tăierea betonului, a ceramicii, a granitului și a altor materiale dure, se realizează cu discuri cu diamant sau cu un tatuaj câștigător. Discurile pot fi zimțate sau cu o tăietură continuă. Tăierea metalului se realizează prin roți abrazive.

avantaje

 • Cum să utilizați o mașină de șlefuitputere mare;
 • proiectare fiabilă;
 • labirint rezistent la praf;
 • Diametrul discului vă permite să lucrați cu metal și beton de grosime mare;
 • carcasă robustă;
 • greutate mică în clasa sa;
 • comutator convenabil;
 • accesul din exterior la periile de cărbune.

deficiențe

 • vibrații;
 • zgomot crescut;
 • crackling în timpul start-up-ului;
 • lipsa unui stabilizator de funcționare fără probleme și a protecției împotriva vibrațiilor;
 • scurt cablu de scule electrice;
 • furculiță defectă.

Producător și specificații

Cum să utilizați dispozitivulLocul de nastere al acestui brand este Japonia. Compania Makita a început să își producă produsele începând cu anul 1915 și astăzi deja își livrează produsele în multe țări ale lumii. Practic toate instrumentele sale sunt de înaltă calitate, fiabilitate și prețuri rezonabile.

În acest moment, compania are 8 fabrici, situat în Europa și China, care este un producător important al mărcii Makita.

Nu critica instrumentele producției chinezești. În momentul de față, clientul companiei din Japonia controlează calitatea asamblării uneltelor produse în China și este responsabilă, menținând imaginea numelui său.

Avantajele producției chinezești:

Cost redus față de cu producători europeni sau americani.

Completarea tuturor standardelor normative avute în vedere pentru menținerea calității produselor în țara sa, care includ: ISO, GOST, DIN.

Protecția bunurilor împotriva falsurilor. Guvernul chinez luptă greu împotriva producătorilor de mărfuri contrafăcute.

Caracteristicile tehnice ale Makita

 1. Putere - 2 mii de wați.
 2. Lungimea - 6600 rpm.
 3. Diametrul exterior exterior al cercului este de 230 mm.
 4. Diametrul de aterizare al cercului este de 22,2 mm.
 5. Greutate - 4,2 kg.
 6. Perii din grafit М СВ-204 191957-7.

Periile sunt realizate dintr-un amestec de grafit și agenți de legare de înaltă rezistență. Dar, în ciuda resursei mari de lucru, ele sunt în cele din urmă șterse și necesită înlocuire. Periile sunt marcate cu riscuri care servesc drept ghid pentru înlocuirea acestora. De îndată ce periile vor șterge aceste riscuri, acestea se vor opri automat.

Set complet de USM

Mașina de șlefuit M-9069 poate fi vândută într-o cutie de hârtie dură sau într-o cutie specială de plastic și este echipată cu:

 • Carcasă metalică de protecție.
 • Mâner detașabil suplimentar.
 • Masina de spalat cu suport.
 • Piulița de prindere.
 • O cheie de terminare pentru fixarea discului.
 • Pensule de grafit.
 • Flacon cu lubrifiere pentru reductor.

În plus față de mașinile de șlefuit de rețea, sub brandul makita sunt de asemenea disponibile baterii Bulgariks.

Caracteristicile lor:

Tipul instrumentului - înclinat. Revoluțiile maxime ale discului - 8500 rpm. Max. diametrul exterior al discului este de 125 mm. Gaura discului este de 22 mm. Alimentare - baterie.

Utilizarea instrumentului

 1. Pro-urile mașiniiGrinderul M-9069 este simplu de întreținut și fiabil în funcționare.
 2. Pentru funcționarea cu succes, trebuie doar să urmați anumite reguli de funcționare:
 3. Înainte de a lucra și după finalizarea acesteia, efectuați o inspecție atentă a bulgarilor.
 4. În timp, schimbați lubrifiantul din cutia de viteze. Lubrifierea trebuie utilizată numai conform indicațiilor din instrucțiuni.
 5. În timp, schimbați periile de contact din grafit.
 6. După ce ați lucrat cu beton și alte materiale care emit mult praf în timpul tăierii, se recomandă curățarea mașinii de rectificat cu aer comprimat.
 7. Nu lăsați-o să cadă și să vă protejați de impacturile mecanice sub formă de lovituri de obiecte dure.

Montarea capacului de protecție și a discului

Cum să utilizați o mașină de măcinat manualPentru a monta capacul de protecție într-o poziție convenabilă pentru funcționare, ar trebui să slăbiți șurubul de fixare al clemei, cu care carcasa este fixată la reductorul bulgar. Apoi, rotiți capacul și montați-l sub un unghi confortabil și strângeți șurubul de fixare al clemei de montare.

Discul (tăiere sau măcinare) este pus pe flanșa de susținere, care se află pe axul de reducere a polizorului. Apoi strângeți piulița de prindere pe același ax. Apoi, apăsați butonul de deblocare situat în partea din spate a angrenajului și strângeți piulița de prindere folosind o cheie specială cu două dinți.

Pentru a scoate discul, toate operațiile sunt efectuate în ordine inversă.

Sfaturi de utilizare

Lucrul cu USM poate fi pornit numai după o inspecție amănunțită a acestuia pentru a detecta orice deteriorare a corpului mașinii.

Asigurați-vă că roata de tăiere sau șlefuire și capacul de protecție sunt bine fixate.

Verificați cablul electric și conectorul de conectare pentru continuitate. Tăierea metalului sau a altor materiale trebuie efectuată cu atenție, fără a exercita presiune asupra mașinii de rectificat. Cercul trebuie să taie materialul numai sub greutatea sculei în sine.

În timpul tăierii, nu puteți face mișcări bruște, în special laterale. Acest lucru poate provoca rănirea lucrătorului care efectuează tăierea. După terminarea lucrărilor, Este necesar să verificați starea instrumentului pentru a detecta eventualele deteriorări care ar putea apărea în timpul funcționării.

Măsuri de siguranță

 1. Măsuri de siguranțăLucrul poate fi pornit numai prin purtarea mănușilor și a unui scut de față sau a unor pahare.
 2. Nu acționați scula fără un capac de protecție.
 3. Nu lucrați cu un disc care are fisuri sau cipuri.
 4. Înainte de lucrare, trebuie să verificați echilibrul discului. Pentru a face acest lucru, trebuie să activați bulgara și să o lăsați să lucreze pentru o vreme. În timpul funcționării inerte a sculei, vibrațiile și bătăile nu trebuie resimțite în jurul reductorului.
 5. Cercurile de pe bulgară trebuie instalate numai pentru mărimea potrivită pentru acest model.
 6. Unghiul carcasei și al discurilor trebuie reglat numai după decuplarea completă a grătarului de la rețea.
 7. Partea destinată tăierii trebuie fixată rigid.

Aici sunt enumerate numai cele mai importante precauții de siguranță. Cerințe de securitate destul de mult și pe deplin familiarizat cu ele pot fi în instrucțiunile atașate instrumentului.

Modalități de a distinge un fals de original

Marca populară Makita este populară nu numai printre utilizatori, ci și printre escrocii care creează aceste instrumente.

Atunci când alegeți un bulgar, trebuie să acordați atenție:

 • Bulgară Makita 9069La costuri scăzute bulgari.
 • Pe părțile componente din plastic, acestea au adesea o suprafață grosieră.
 • Pe placa metalică atașată corpului instrumentului, pot apărea unele inexactități, iar semnele rupte, în special numărul de serie, nu au întotdeauna o vedere clară.
 • În toate clădirile acestei mărci este tipărită o inscripție, care lipsește pe falsuri.
 • Periile din grafit sunt marcate cu numerele lor obișnuite.
 • La asamblarea articolelor artizanale sunt utilizate șuruburi "Philips", în timp ce pe originale toate șuruburile au capete hexagonale.
 • La falsurile pe înfășurările statorului și ancora, puteți detecta întotdeauna dungi, ceea ce indică o acoperire realizată din lac de artizan.

opinii

Instrumentele acestei companii japoneze au fost de mult cunoscute pe piețele rusești numai pe partea bună. Mulți pot spune că în prezent sunt aproape toți produși în China și calitatea lor poate fi scăzută. Dar chinezii au învățat mult timp să facă instrumentele nu mai rele decât creatorii lor.

De exemplu, la munca mea un bulgar de producție chineză Makita 9069 a fost folosit aproape zilnic pentru tăierea metalului timp de 2 ani. În acest timp, ea nu a eșuat niciodată. Adevărat, a trebuit să schimb pensulele de grafit de mai multe ori, dar acesta este doar un material consumabil.

Concluzia mea este aceasta: acesta este un instrument destul de fiabil, este convenabil pentru ei să lucreze, iar dacă prevenirea se face la timp, bulgarul M-9069 va servi de mulți ani. Cu respectarea regulilor de siguranță, instrumentul este aproape sigur de a lucra cu.

Acum trei ani mi-am schimbat vechiul bulgar Interskol USMM 125/900 la noul Makita 9069, pe care nu-l regret acum. Makita, în comparație cu Interskol, este mai puternică. Lucrarea principală a bulgarilor este de a tăia țevi metalice, uneori este necesar să se taie fine în ziduri de cărămidă sau beton, pietre tăiate de mai multe ori. M-9069 sa dovedit numai dintr-o parte bună. Și nu am eșuat niciodată. Mai mult decât atât, bulgarii, în comparație cu vechile mele și cu alte modele similare, nu au o pondere atât de mare, care este bună pentru munca pe termen lung.

În opinia mea, cei mai buni bulgari, decât acest model nu mai este de găsit. Mai ales că am cumpărat-o la recomandarea prietenului meu, care are același model M-9069 care funcționează corect timp de aproape 6 ani.

Avantajele bulgarelui M-9069 în simplitatea întreținerii, fiabilitatea ridicată, calitatea asamblării și cuiburile practice. Alex Lensk.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să conectați o priză cu împământareCum să conectați o priză cu împământare
Descrierea mașinii de detaliere makita 1012 nbDescrierea mașinii de detaliere makita 1012 nb
Mașină de decupat makita 2704: descriere, avantajeMașină de decupat makita 2704: descriere, avantaje
Angrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegereaAngrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegerea
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Masina de frezat macara rt0700cx2Masina de frezat macara rt0700cx2
Conectarea mașinii de spălat vase la canal și alimentarea cu apăConectarea mașinii de spălat vase la canal și alimentarea cu apă
Mașină de șlefuit curea makita 9910Mașină de șlefuit curea makita 9910
Alegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilorAlegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilor
Descrierea și caracteristicile mașinii de tăiat miterDescrierea și caracteristicile mașinii de tăiat miter
» » Makita 9069: dispozitiv, specificații, aplicație
© 2021 amigdas.com