amigdas.com

O pasăre forestieră este un ciocănitoare. Descrierea, ciclul de viață

Unde trăiește diatul?Probabil, fiecare dintre noi ne-am întâlnit cu acest uimitor rezident al pădurii în timpul unei plimbări în pădure. Și chiar dacă nu ați reușit să vedeți pasărea, aceasta poate fi determinată de un robinet caracteristic fracționat uscat. Habitatul păsării este foarte extins și include aproape toate regiunile terestre în care există o zonă forestieră. Acest lucru se datorează faptului că ciocănitorii trăiesc exclusiv pe copaci și nu merg niciodată pe teren.

O pasăre forestieră este un ciocănitoare. Descrierea, ciclul de viață

De-a lungul anilor, oamenii de știință au fost interesați de caracteristicile comportamentului și ciclului de viață al păsării. Au fost momente când ciocăneții au fost referiți la dăunători și distruși în mod deliberat. Dar în curând sa dovedit că această minunată creație - un medic cu drepturi depline al florei forestiere, deci este de a distruge mii de larve și insecte dăunătoare, care pot duce la moartea de hectare întregi de pădure ...

specie

Păsările aparțin familiei de ciocăni, care cuprinde mai mult de 200 de specii diferite. O parte semnificativă a reprezentanților se află în zona împădurită din America de Nord, în timp ce în regiunile noastre este posibil să se vadă mai mult de 10 specii. Printre cele mai renumite sunt:

 • ciocănitoarea foarte variată Se desfășoară în țările europene și este considerată foarte răspândită. Mărimea păsării rămâne impresionantă. Anvergura aripilor unui specimen adult atinge 50 de centimetri;
 • mic pector - similar cu specia anterioară, dar dimensiunea ei rareori depășește dimensiunea vrabii;
 • Descrierea aspectului ciuperculuiciocan negru (galben) - unul dintre cei mai mari reprezentanți ai ciupercilor, care se întâlnește în pădurile noastre. Păsările identifică un comportament zgomotos și un stil de viață foarte activ. Ea este capabilă să stingă goluri mari și să distrugă un număr mare de insecte dăunătoare;
 • ciocănitoarea verde - renumit pentru aspectul său adorabil. Dar în comportamentul păsării există precauție excesivă, din cauza căreia nu este ușor să se întâlnească în sălbăticie;
 • ciocănitoare cu trei tobe - una dintre cele mai neobișnuite specii, lipsită de un deget de la picior;
 • wryneck - se referă, de asemenea, la familie, deși comportamentul și aspectul sunt foarte diferite de restul ciupercilor. Pasărea nu face goluri și nu urcă copaci.

descriere

O parte semnificativă a speciei de ciocănitoare este de dimensiuni medii, cu excepția micilor aurii și a micilor varietăți, care cântărește aproximativ 10 grame. Cei mai mari reprezentanți, cum ar fi zhelna, sunt capabili să recruteze până la 600 de grame de greutate.

În exterior, pasărea arată foarte frumoasă. Pofta poate avea culori alb-negru, uneori în picioare. Pe capul meu este o caracteristică cap roșu. Ciocănitoarea se evidențiază cu un cioc gros, puternic și relativ lung, cu ajutorul căruia pasărea evacuează într-o cavitate în orice rasă. Dar, în majoritatea cazurilor, preferă butoaie bolnave cu rasinoase.

Abilitatea de a urca perfect copaci se datorează prezenței picioarelor scurte cu degete tenace. Cele mai multe specii au 4 degete picioare, cu excepția unui ciocănitoare cu trei degete. Când căutați mâncare, pasărea rupe bucăți mari de coajă din copac, ceea ce ajută alte animale să găsească alimente.

habitat

După cum sa menționat deja, un doctor cu pene de floră forestieră se găsește aproape oriunde, unde există o pădure. O parte semnificativă a speciei preferă o singură cale de viață departe de semnele activității umane. Dar, în absența unei baze furajere, pasărea poate schimba locul de reședință și poate locui în parcuri urbane sau grădini private. Din acest motiv, ciocănitoarea se găsește aproape peste tot, cu excepția regiunilor Circumpolar și a insulelor australiene.

Ce felinca mănâncăCiobănitoarea aparține grupului de păsări sedentare. Practic, el nu face migrații sezoniere și zboruri lungi. Site-ul unui adult este de aproximativ două hectare. Dacă mâncarea nu este suficientă, o pasăre poate zbura câțiva kilometri de acasă. După o astfel de călătorie, se întoarce rar. Acest fapt este răspunsul la întrebarea: este ciuperculoasa o pasăre migratoare sau nu?

Multe specii sunt omnivore și tolerează în mod liber condiții climatice agresive, astfel încât pur și simplu nu este nevoie să zbori spre zone calde.

Caracteristicile vieții

Activitatea preferată a tuturor ornitologilor și a oamenilor care iubesc fauna sălbatică este observarea comportamentului păsărilor în diferite condiții. Dacă te uiți la ciocănitoare, el nu prezintă cerințe înalte față de condițiile de detenție. Pentru a supraviețui în mod normal, este suficient ca o pasăre să aibă acces la insecte care se găsesc sub coaja copacilor. Cel mai plăcut habitat este zona din apropierea râurilor, lacurilor și a altor corpuri de apă forestieră. Acest lucru se datorează faptului că în astfel de locuri există condiții ideale pentru prosperitatea coloniilor de insecte.

În sezonul ploios, acești dăunători încep să distrugă intens arborii, astfel încât ciocănitoarea are multe sarcini importante. În plus față de sarcina principală, sub forma căutării alimentelor, un ciocănitoare poate scobița trunchiul pentru a crea un nou cuib. El face acest lucru aproape în fiecare an. Dar speciile mici de ciocănitoare, cum ar fi crenguța, preferă cuiburile altor păsări, deoarece ciocul lor nu este suficient de puternic.

Ciobănitoarea se hrănește cu larveO caracteristică unică a tuturor ciocănitoarelor este capacitatea de a se amesteca incredibil de rapid în copaci. Chiar și micile păsări tinere își încep primii pași independenți nu în timpul zborului, ci în timpul urcărilor de-a lungul trunchiului. Prin natura, pasărea are labe scurte cu degete tenace.

Este important de menționat că ciclul de viață al păsărilor rămâne neschimbat pe tot parcursul anului. Iarna rece vă puteți auzi cum, undeva în pădure, medicul local împingă trunchiul, făcând un sunet puternic.

Ce felinca mănâncă

Condiția principală pentru prezența păsărilor în regiunile noastre în iarna rece este abundența alimentelor. Grupul non-migrator include numai acei indivizi care sunt omnivori și nu fac mari cerințe în alegerea unei rații alimentare. Pe lângă alimentele de bază sub formă de insecte, ciocăneții nu refuză conifere, nuci și chiar ghindă.

Pentru a obține o larvă nutritivă din sub scoarță, pasărea folosește nu numai un cioc puternic, ci și o limbă uimitor de inteligentă. Lungimea lui depășește adesea lungimea ciocului, iar pe vârf există denticule ascuțite. Pentru un sezon, un vindecător de păduri distruge un număr mare de insecte dăunătoare, care provoacă mari daune florei locale. Dăunătorii devorează aproape toate insectele care le veneau în ochi. Este vorba despre:

 • termite;
 • piese;
 • furnici:

Pasărea nu refuză de la gust melci. În absența unor astfel de alimente în sezonul rece, ciocănitoarea poate mânca și fructe de padure, și semințe arbori diferiți. Dacă există o foamete gravă, pasărea migrează în orașe și sate, unde baza alimentară este mult mai largă.

Funcții interesante ale unui ciocănitor:

 • știința a demonstrat că ciocănitoarea este singurul reprezentant al păsărilor care are o prezență bună ureche avansată pentru muzică. Uneori, o pasăre taie un trunchi de copac pentru a nu se hrăni sau aranja un cuib, dar și pentru a publica un sunet caracteristic;
 • Ciobănitoarea: fapte interesanteciocanul de limbă are o lungime impresionantă. Așa cum am menționat deja, adesea depășește lungimea ciocului în sine și ajunge la 10 centimetri. Limba este lipicioasă și are jgheaburi unice, care sunt folosite pentru extracția insectelor greu accesibile. De asemenea, limba îi ajută să mănânce boabe și nuci;
 • Ciobănitoarea este una dintre puținele specii de păsări nu pot merge pe jos. Având în vedere trăsăturile naturale, și anume picioarele și degetele unice, o persoană cu pene nu poate fi pe un teren ferm, de aceea toată viața pe care o petrece pe copaci.

Pe baza celor de mai sus, se poate afirma cu certitudine că ciocănitoarea - una dintre cele mai unice păsări frumoase, interesante, care trăiesc în pădurile noastre, ca decor lor.

Și, deși mulți ani de ciocănitori considerate dăunători, și chiar a distrus masiv, până în momentul în care oamenii de știință au stabilit ca o pasare doar ciocan vechi, stricate și bolnave copaci. Aceștia sunt cei care salvează flora de multe boli și, de asemenea, echipează locuințe pentru alte păsări, lăsând cuiburile lor.

De asemenea, ei rup bucăți întregi de coajă și deschid calea spre insecte pentru alte păsări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Este posibil și nu este posibilă hrănirea păsărilor într-un jgheab în timpul ierniiEste posibil și nu este posibilă hrănirea păsărilor într-un jgheab în timpul iernii
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Soroca vulgaris: caracteristici ale comportamentului păsărilorSoroca vulgaris: caracteristici ale comportamentului păsărilor
» » O pasăre forestieră este un ciocănitoare. Descrierea, ciclul de viață
© 2021 amigdas.com