amigdas.com

Păsări migratoare și nemigrative: descriere și diferențe

Păsări migratoareÎn sălbăticie sunt identificate două specii de păsări: păsări nemigrative și păsări migratoare. Acestea din urmă fac migrația sezonieră de la un loc la altul din cauza modificărilor ecologice sau a furajelor. De asemenea, motivul pentru care zboară la marginile calde sau reci este o caracteristică caracteristică a reproducerii. În acest caz, dacă o parte din animale preferă terenul cu temperaturi ridicate ale aerului, celălalt rămâne în regiuni reci și nu simte nici un disconfort din acest mod de viață.

Toți reprezentanții păsărilor migratoare sunt considerate creaturi foarte dură și mobile care pot zbura mii de kilometri, pot găsi în mod independent un curs pentru a încălzi țările și, de asemenea, să se întoarcă acasă fără ajutor din afară.

Astăzi vom vorbi despre principalele tipuri de păsări migratoare, caracteristicile lor externe, ciclul de viață și caracteristicile interesante.

Păsările migratoare cunoscute

Ce păsări hibernează și care zboară peste eleLa clasa de păsări migratoare sunt doar acele specii care migrează în zone calde cu apariția răcirii de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt cu sânge cald, iar temperatura medie a corpului lor este de 41 de grade Celsius, indiferent de indicatorii externi de temperatură. În această privință, pasărea poate tolera frigul, dar este foarte dificil să extrageți alimente pentru a restabili temperatura internă normală pe capacul înghețat, din cauza a ceea ce zboară către un teren mai confortabil. Din acest motiv, rămas bun de la pământ în țara lor și zburau mii de kilometri în țări străine cu un climat satisfăcător.

Printre cele mai cunoscute specii de păsări migratoare se numără:

 • înghiți;
 • ciovlică;
 • o dulceata a unui corist;
 • Lark;
 • Robin;
 • Oriole;
 • padurea de padure etc.

În plus față de grupul discutat mai sus, regiuni situate se găsesc și în regiunile noastre. Reprezentanții săi rămân pentru iarnă în țările lor natale, iar principalele motive pentru posibilele migrații sunt legate de lipsa unei rezerve de furaje sau a caracteristicilor de rasă a cuiburilor.

Când păsările fac zboruri sezoniere?

Este important să se acorde atenție faptului că păsările zboară treptat spre zonele calde. În primul rând, acele specii care se hrănesc cu insecte și au abilități excelente de cântat își părăsesc pământul natal. După multe studii și expedițiile ornitologice au reușit să determine o regularitate interesantă: sezonul zborurilor este deschis de păsări precum:

 1. rapidă;
 2. Înghițiți.

Zborul păsărilorDupă acestea, frunzele native părăsesc păsările sălbatice de păsări acvatice, inclusiv lebedele. Acest lucru nu este ciudat, deoarece, odată cu apariția înghețurilor, rezervoarele sunt acoperite dens cu o foaie de gheață, iar habitatul acestor animale este redus semnificativ. Când va veni septembrie, macaralele se pregătesc pentru zbor și apoi se vor bate.

Aproape migrația sezonieră în regiunile calde de gâște și rațe. Acestea din urmă pleacă mai târziu decât toate celelalte. În plus, au existat cazuri în care această pasăre de apă nu și-a părăsit locuința și a rămas să petreacă iarna pe un iaz. Adevărat, acest lucru sa întâmplat foarte rar, când în timpul iernii rezervoarele au rămas deschise și nu au înghețat. Din acest motiv, oamenii au început să spună că rațele poartă o iarnă înghețată și un viscol pe cozile lor.

Călătorii și păsări migratoare - cât de diferite

Reprezentanții grupului migrat vor părăsi pământul lor indigen, indiferent de circumstanțele de mediu. La nivelul genelor au un instinct de auto-conservare, ceea ce implică o schimbare sezonieră a locuinței. Orice s-ar putea spune, nu puteți interfera cu natura.

Păsările migratoare includ:

 • cocoșul de munte;
 • Pika;
 • un ciocănitor;
 • căluș de căpșună;
 • klosta;
 • jay;
 • siniichku și altele.

Când păsările zboară spre zone mai caldeÎn cazul anulării de către persoanele migratoare, nomadul părăsesc un loc de reședință natural numai după o evaluare independentă a situației. Înainte de a lua o decizie studiază condițiile meteorologice și resursele alimentare. În cazul în care iarna nu provoacă înghețuri puternice, scabia, scânteile și burgetății nu renunță la ocazia de iarnă acasă. Dar dacă păsările simt apropierea unei friguri grave, își vor părăsi patria fără ezitare și se vor muta în țări calde.

Dezvoltarea rapidă a ornitologiei și a științei în ansamblu a făcut posibilă identificarea a numeroase fapte uimitoare despre zborurile păsărilor. Acum știm cum pot păsările să navigheze în aer și să formeze mii de turme pentru o călătorie atât de lungă.

Navigarea absolută a creaturilor de mai sus este asigurată de câmpul magnetic al pământului nostru. De exemplu, starling își găsește drumul din regiunile sudice în nord numai datorită unei înțelegeri congenitale a direcției polului magnetic nordic. În plus, determină rapid geolocalizarea curentă și creează o cale de întoarcere.

Atunci când se formează o turmă mare de păsări sunt ghidate de dinamica elementelor ei luminoase și întunecate. Feathermen menține un anumit nivel de densitate, care vă permite să colectați cu precizie informațiile necesare de la rude prin diferite gesturi și acțiuni.

Cea mai faimoasă pasăre migratoare este veverita

Printre mărimile multiple ale păsărilor migratoare Grach este considerat foarte popular. Mulți oameni încă o numesc "purtătorul de iarnă", deoarece pasărea își părăsește pământul natal numai la sfârșitul toamnei (de obicei la sfârșitul lunii octombrie sau la jumătatea lunii noiembrie). Pasărea se întoarce acasă în primele zile ale lunii martie, în funcție de caracteristicile climatice ale regiunii în care trăiește.

Ornitologii identifică o abilitate unică a acestei păsări - poate imita discursul unei persoane nu mai rău decât papagalii celebri. Păsările adulte cresc până la 45 de centimetri la o greutate de 310 până la 490 de grame. În afară, înălțimea nu este mult diferită de cioară, iar principalele caracteristici caracteristice sunt armonie pronunțată și suprafața penei, pictate în negru cu o nuanță violetă.

Rook are un cioc subțire, dar foarte drept. Cu ajutorul său, animalul produce alimente din cele mai îndepărtate surse, de exemplu, de sub pământ. Pentru alegerea alimentelor, pasărea este imparțială. În dieta pot fi și râme, rozătoare și furaje de legume.

Grach joacă un rol foarte important pentru floră și faună, deoarece acestea mănâncă o varietate de dăunători de pădure, printre care:

 • ploșnițe;
 • omizi;
 • rozătoare, etc.

înghiți

Zborul păsărilorO altă pasăre migratoare, foarte faimoasă, este înghițirea. În lipsa faptelor și dovezi științifice, probabil nimeni nu ar fi crezut că o pasăre atât de fragilă și mică poate zbura mii de kilometri de acasă. Dar pasărea face migrații sezoniere de două ori pe an. Cu toate acestea, în timpul unei astfel de proceduri, mulți indivizi din turmă dispar și nu ajung în locul indicat. Nu exclude cazurile de dispariție în masă a unui întreg turmă, care este asociată cu schimbările climatice.

Caracteristicile externe ale înghițitului arată perfect. Pasărea are aripi alungite și o tăietură clară a coada. Ea practic nu merge pe jos și își petrece o mare parte din viața sa în zbor. Este important să rețineți că chiar și somnul și împerecherea apar în aer.

În sălbăticie, există aproximativ 120 de soiuri de înghițite. Datorită nemulțumirii condițiilor de înghițire pot trăi aproape peste tot. Astăzi nu sunt numai în Antarctica și Australia. Ca hrană pentru păsări Numai insectele sunt folosite, pe care le scot sub pământ sau sunt căutate în coaja copacilor.

privighetoare

Chiar și un copil știe despre această creație uimitoare. În popor el este cunoscut pentru trăsăturile sale magnifice de cântece și aspectul uimitor.

De-a lungul anilor Ornitologii nu știau de ce un sunătoare face sunete atât de frumoase și cântă cea mai mare parte a vieții sale. Ca urmare a unei cercetări lungi, a fost posibil să se determine că atunci când cântă o pasăre nu acordă atenție pericolelor care o înconjoară. Își pune cu umilință aripile și continuă să obțină o plăcere incredibilă din ocupația preferată. Ar fi minunat dacă oamenii sunt, de asemenea, o artă atât de tratată.

Odată cu apariția zăpezii de iarnă, seara se mută în Africa de Nord, dar la mijlocul lunii aprilie se întoarce acasă. Deja în această perioadă puteți auzi primele melodii încântătoare ale acestei creaturi mici. De îndată ce insectele apar în lumină, viața unei păsări bate cu o nouă cheie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncăBird înghiți. Cum arată și ce mănâncă
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Pescărușul: este o pasăre migratoare sau nu?Pescărușul: este o pasăre migratoare sau nu?
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Pasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducereaPasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducerea
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Duck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viațăDuck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viață
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?
» » Păsări migratoare și nemigrative: descriere și diferențe
© 2021 amigdas.com