amigdas.com

Diamond cutter de sticlă: care este mai bine de ales

Tăietor de sticlă cu diamantTăietorul din sticlă de diamant este destul de greu de manevrat, mai ales atunci când este comparat cu o unealtă cu role de uz casnic. Dar dacă studiați cu atenție și stăpâniți-o, lucrarea se va desfășura într-un ritm mult mai rapid. În acest articol vom învăța cum să alegeți un tăietor de sticlă și care tăietor de sticlă este mai potrivit pentru a lucra în gospodărie.

Funcții ale instrumentului

Tăietoarele profesionale de sticlă nu sunt neobișnuite pentru cei care lucrează cu suprafețe de sticlă. În toate încăperile se găsește un material fragil și bătător, de multe ori este necesară înlocuirea unui geam.

Desigur, sunt ieftine dispozitive de lucru cu sticlă, potrivite pentru uz casnic, cu toate acestea, preferințele sunt acordate instrumentului de diamant. Faptul este că sticla este un material destul de specific și necesită o atitudine specială față de sine. Metalul foarte rar strică aspectul suprafețelor de sticlă, pentru a corecta ceea ce este necesar pentru a produce o măcinare lungă și atentă.

Diamond, de asemenea, funcționează rapid și cu acuratețe, precum și mai puțin intră în stare proastă. Dar nu cred că instrumentul are un diamant natural, pentru că de multe ori există standuri de diamant brut sau sintetic, deoarece ambele dintre ele nu diferă în duritate.

Proiectarea dispozitivelor

Acum ia în considerare proiectarea dispozitivului. În ciuda simplității relative, este foarte eficient în funcționare. Deci, tăietorul standard din sticlă cu diamant constă din următoarele elemente:

  1. mâner Ar trebui să aibă o formă confortabilă pentru a ține confortabil instrumentul în mână. Capătul dispozitivului are o formă plină de lacrimă, cu o ușoară îndoire în piesa de lucru. Ca rezultat, forța necesară este aplicată pe sticlă fără presiune asupra mâinii.
  2. Tăietor de sticlă cu diamantcadru păstrează toate părțile instrumentului. Materialul - cel mai adesea alama sau oțelul - este acoperit cu un strat anticoroziv.
  3. La capătul cadrului este un ciocan în formă de diamant cu două colțuri tăiate. Uneori există niște fante pe el. Acestea permit ruperea sticlei de-a lungul liniei de tăiere. Și, de asemenea, cu un ciocan este posibil să atingeți un pahar dacă este prea gros și nu poate fi rupt.
  4. Coroana designului sculei este tăietor, constând din două părți. Pe o putere de oțel, un diamant se topește folosind lipit de argint. Cutterul este ținut, datorită șurubului de fixare.

Dacă diamantul este zdrobit, trebuie să deșurubați șurubul și să introduceți tăietorul cu cealaltă parte. Acesta este un alt avantaj al dispozitivului, deoarece tăietorul său este foarte greu de îndoit și datorită prezenței a două capete ascuțite, acesta poate fi utilizat de foarte mult timp.

Varianta uleioasă

tăietor de sticlă de ulei este un tip special de instrument de role cu o sursă regulată de ulei. Uleiul depozitat în mâner și este alimentat printr-un fitil special, prin care dispozitivul funcționează fără probleme, iar uleiul nu da fragmente mici de sticlă se destrame.

Xskource Cutter de sticlă 2/25Această modificare este potrivită pentru lucrul cu sticlă cu grosimea de până la 2 cm. În acest caz, este adesea necesar să se schimbe capul tăietorului de sticlă, deoarece uzura pieselor de lucru ale sculei are loc destul de repede. Pentru diferite modele sunt prevăzute unghiuri de ascuțire proprii, care variază de la 135 la 150 de grade. Capul sculei poate fi mutat sau fixat.

Etapele de tăiere a sticlei

Acum este necesar să înțelegeți cum să lucrați cu acest instrument și ce caracteristici ale acestui proces în cazul utilizării unui dispozitiv diamantat. Deci, ordinea acțiunilor este după cum urmează:

  • În primul rând trebuie să pregătiți o masă și un instrument. Suprafața trebuie să fie uniformă și acoperită cu covor. În acest caz, locul de muncă ar trebui să aibă o rezervă de suprafață (15%). Sticla de tăiere este cel mai bine nu la marginea mesei, deoarece în acest caz există riscul deteriorării geamului. În plus, veți avea nevoie de: o riglă lungă, o mănuși pătrate, de protecție, o bandă și un marcator.
  • Puneți cu grijă geamul, ștergeți murdăria și praful, inspectați pentru defecte. Este necesar să verificați calitatea tăierii instrumentului de-a lungul marginii foii de sticlă. Dacă obțineți o linie albă subțire și aproape invizibilă, atunci puteți începe procesul de tăiere.
  • Încercați să economisiți materiale. Pentru a face acest lucru, începeți din lateralul foii de sticlă. Pentru a maximiza nivelul defecțiunii, puteți preîncălzi suprafața cu un ciocan. Dacă nu o puteți rupe, atunci trebuie să aplicați placajul și să-l tăiați cu el.

Acestea sunt toate etapele care asigură procesul de tăiere a sticlei. Cu timpul, puteți lucra profesional cu oricare dintre aceste instrumente. Dacă nu puteți găsi imediat poziția corectă a dispozitivului pentru o funcționare eficientă, atunci trebuie să schimbați ușor unghiul instrumentului. Dublul pe aceeași linie nu trebuie tăiat, deoarece acest lucru va accelera doar uzura geamului și îl va face inutilizabil.

Soiuri de modele

În momentul de față toate geamgii pot fi împărțite în două tipuri. Primul - un destul de complex în funcțiune, potrivit pentru profesioniștii cu sticlă - un tăietor de sticlă cu o piramidă cu patru fete din diamante, sudat într-o stare compactă. Al doilea exemplu de realizare este un diamant curbat montat într-un fund rotund.

Tipuri de tăietoare de sticlăVarianta cu un diamant strâmb este ușor de operat și se va potrivi noilor veniți în această chestiune. Dispozitivul de decupare este amplasat în același plan cu baza sculei, astfel încât comandantul, chiar și fără experiență, va înțelege intuitiv modul de tăiere cu instrumentul specificat.

Dar tăietorul de sticlă cu diamant tetraedric este destul de complicat. Mai ales se referă la procesul de utilizare a modelului. Cutterul este în unghi de 220 de grade față de axa sculei, deci trebuie să țineți aparatul puțin diferit. În timp ce lucrați, nu vă grăbiți, deoarece la început puteți strica cu ușurință o cantitate mare de sticlă.

De asemenea, este necesar să alegeți unelte pentru lucru, în funcție de grosimea sticlei, care va trebui tăiat cu un tăietor cu diamant. Diamante mici pot tăia numai sticlă subțire de până la 5 milimetri. Un diamant de 0,11 carate va putea taia o suprafata de pana la 1 cm grosime.

Costul tăietorilor de sticlă este destul de diferit. De exemplu, tăietor de sticlă diamant artificială este în valoare de aproximativ 10 $. În cazul în care dispozitivul de tăiere este fabricat dintr-o piatră prețioasă, atunci prețul ar putea ajunge cu ușurință la 30 dollarov.Nesmotrya faptul că inițial va fi dificil să lucreze după ceva timp cu acest instrument de lucru de pe sticla se va realiza mai rapid și cu o economie considerabilă de material. Luaþi la alegerea tăietor de sticlă, și să lucreze cu ei pentru a vă aduce placere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți mașina de tăiat corectăCum să alegeți mașina de tăiat corectă
Cum să tăiați corect sticla cu un tăietor de sticlă și nu numaiCum să tăiați corect sticla cu un tăietor de sticlă și nu numai
Cum de a distinge un diamant de zirconiu cubicCum de a distinge un diamant de zirconiu cubic
Cum să găuriți o gaură în geam acasăCum să găuriți o gaură în geam acasă
Cum să distingi diamantele de un fals?Cum să distingi diamantele de un fals?
Zest bucătărie de interior - mese de sticlă fotografieZest bucătărie de interior - mese de sticlă fotografie
Caracteristicile tăiate de sticlă cu mâinile lorCaracteristicile tăiate de sticlă cu mâinile lor
Uși de sticlă pentru baie și toaletă, opțiuni fotoUși de sticlă pentru baie și toaletă, opțiuni foto
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Fotografia ușilor din aluminiu și a soiurilor lorFotografia ușilor din aluminiu și a soiurilor lor
» » Diamond cutter de sticlă: care este mai bine de ales
© 2021 amigdas.com