amigdas.com

Cât durează un hamster dzhungarian

Câți hamsteri djungarieni trăiescDzhungar hamsteri sunt mici rozătoare decorative. Recent, această specie câștigă rapid popularitate în rândul iubitorilor de animale domestice. Dzhungariki creaturi incredibil de drăguțe, care pot provoca simpatie cu oricine cu care au reușit să comunice. Dacă luați acest animal în brațele voastre, atunci nu veți dori niciodată să vă despărțiți de el.

Câți trăiesc Djungariki

Într-un mediu natural, astfel de hamsteri trăiesc foarte puțin, o medie de aproximativ douăsprezece luni. O astfel de speranță de viață scurtă este cauzată de prezența unei game largi de pericole, prinsând un mic jungarik în sălbăticie. Principalele motive pentru mortalitatea timpurie a acestei specii includ:

 • Un număr mare de dușmani naturali.
 • Diverse boli.
 • Condiții meteorologice severe.
 • Lipsa de hrană.

Cât costă un hamster dzhungar acasă

La domiciliu hamsterii jungari sunt capabili să trăiască aproximativ doi sau trei ani, dacă proprietarii vor fi responsabili pentru îngrijirea și rația animalelor de companie. În cazuri rare, unii reprezentanți ai acestei specii au supraviețuit la patru sau cinci ani, astfel de indivizi sunt considerați în mod legal ca ficat de lungă durată. Dar o astfel de viață lungă pentru Dzhungarik este o mare raritate și costă proprietarii de îngrijire sporită, atenție și dietă grijuliu.

Moartea unui animal de companie aduce stres și milă. Prin urmare, înainte de a decide să obțineți un hamster Dzhungar, merită să înțelegeți că doi sau trei ani sunt un moment bun pentru un astfel de mic rozător și este puțin probabil să trăiască mai mult cu tine.

Cum să prelungească viața de jungariku

Cât timp trăiesc DzhungarikiHamsterii dzungarieni sunt proprietarii reali, Ei absolut nu tolerează o invazie a teritoriului lor și nu se întâlnesc cu colegii lor sau cu rozătoarele altor specii. Prin urmare, urmați una dintre principalele reguli de păstrare a acestor animale - fiecare individ trebuie să aibă propria sa celulă separată. Este imposibil să populați mai mulți hamsteri într-o cușcă, deoarece aceștia vor concura pentru teritoriu și, prin urmare, se vor lupta unul cu celălalt. Această competiție va afecta negativ speranța de viață și sănătatea jungarianilor.

În magazinele cu bunuri pentru animale aflate în vânzare puteți vedea o vată specială de vată pentru rozătoare "Pentru cuiburi". Acest produs nu ar trebui să fie dat la hamsteri Djungar în orice caz. Datorită dimensiunilor mici, Dzungariki poate împacheta aceste materiale și se poate răni sau sufoca. De asemenea, aceste animale pot gusta vata de bumbac si o pot inghiti pentru a face probleme serioase cu organele interne ale sistemului digestiv.

În loc de vată de bumbac, hamsteri pot fi dat servetele sau bucăți de hârtie. Aceste materiale sunt excelente pentru cuiburi și nu sunt periculoase pentru sănătatea animalelor de companie.

Ca toate animalele domestice, jungariks necesită atenție și îngrijorare din partea proprietarului. Încercați să comunicați cât mai des cu animalul dvs. de companie, lăsați periodic camera supravegheată. Cel mai bine este dacă hamsterul rulează în jurul patului sau canapelei și toate fisurile vor fi închise strâns. Datorită dimensiunilor mici, jungla se poate urca oriunde, deci ar trebui să fiți atenți atunci când vă plimbați în jurul apartamentului.

Mulți hamsteri au o inimă slabă, așa că nu puneți casa jungarikului lângă un computer, radio, televizor și alte dispozitive capabile să ruleze zgomotos. Aceste creaturi pur și simplu nu tolerează sunete puternice.

De asemenea, nu puneți cușca în apropierea ferestrelor sau pervazului. Lumina directă a soarelui este neplăcută pentru hamsterii Djungar și le afectează grav starea de sănătate.

Curățarea în timp util în casa de companie își poate prelungi viața. Aveți grijă să nu acumulați prea mult gunoi și deșeuri de hamster în cușcă. Complet pentru a spăla o mică casă urmează o dată pe săptămână, deșeurile pot fi curățate la fiecare două zile, va fi de ajuns.

Activitatea fizică ar trebui să fie prezentă în rutina zilnică a oricărui hamster Dzhungar. Fiind într-un spațiu închis are un efect negativ asupra sănătății rozătoarelor, deoarece lipsa de activitate afectează tonul corpului și starea mușchilor animalului. Pentru ca jungarul să aibă posibilitatea de a alerga cât de mult îi place în cușcă, este necesar să instaleze o roată specială și labirinturi pentru rozătoare. Aceste adaptări vor servi ca simulatoare bune pentru un hamster și își vor ridica starea de spirit, deoarece rularea și depășirea obstacolelor sunt mult mai interesante decât ședința într-o cușcă toată ziua.

rație

Dieta echilibrată și corect formată - un factor foarte important care afectează speranța de viață a hamsterului Djungar. În magazinele veterinare, se află în vânzare produse alimentare uscate pentru rozătoare. Acestea sunt create de specialiști bazați pe nevoile anumitor specii de animale și sunt ideale pentru hrănirea animalelor de companie. Principalele ingrediente ale hranei pentru jungariki sunt de obicei:

 • Porumb.
 • Nuci.
 • Grâu.
 • Mazăre.

În plus, rația hamsterilor ar trebui să includă legume și fructe proaspete. Pentru a hrăni jungarikov perfect:

 • Tânărul jungariki acasăMorcovi.
 • Dovlecel.
 • Caise.
 • Banane.
 • Mere.

Printre produsele care sunt contraindicate pentru hamsteri se disting:

 • Varza.
 • Ceapă.
 • Mandarine, portocale, lămâi și alte fructe citrice.

Ele nu sunt sigure pentru sănătatea jungarului și pot cauza probleme cu stomacul și sistemul digestiv.

Deoarece hamsterii sunt mult mai probabil să fie victime decât pradă. Unii proprietari ai acestor creaturi minunate ratează un moment important în hrănirea jungariki. Acești bebeluși, precum și toate creaturile vii de pe planetă nevoie de proteine. Prin urmare, în dieta de companie ar trebui să includă cu siguranță carne. Hrăniți produsele din carne de hamster de câteva ori pe săptămână.

De asemenea, jungarikii au nevoie de vitamine și minerale. Dar nu decideți pe cont propriu cât de des și în ce proporții să dați vitamine de hamster. Această întrebare trebuie adresată medicului veterinar. Specialistul va putea să stabilească ce elemente nu au animalele de companie.

Dintre mulți proprietari de rozătoare domestice, se crede că aceste animale nu trebuie să primească apă. Acest lucru nu este adevărat, animalele de companie au nevoie de acces 24 de ore la apă proaspătă și curată.

boală

Desigur, cât timp va trăi hamsterul va fi afectat, în primul rând, de starea sănătății acestuia. Bolile sunt capabile să submineze imunitatea chiar și celor mai sănătoși și puternici jungari. Că boala nu te-a luat prin surprindere familiarizați-vă cu principalele sale caracteristici:

 1. Hamsterul a devenit lent, activitatea sa scăzând. Animale de companie a devenit prea des pentru a dormi sau doar pentru a mânca în cuib.
 2. Respirație grea.
 3. Pierderea apetitului.
 4. Starea lânii sa înrăutățit.

Cum să furați jungarikiDacă ați identificat unul dintre aceste simptome contactați imediat medicul veterinar cu hamsterul. Mai devreme un specialist determină cauza de sănătate proastă și începe tratamentul, cu atât mai mult probabil ca jungarik se va recupera mai repede și recupera mai repede.

Hamsterii Dzungar sunt animale foarte active și agile, uneori este foarte greu să le urmezi. Acest animal de companie nu trebuie să rănească sau să spargă labele, atunci când alergați sau cădeți de la o altitudine mare. Principalul lucru este să înveți un lucru - să nu te joci cu animalul sărac în aibolitul, să nu crezi că "o persoană nu va depăși repede". Nu condamnați animalul la suferință și contactați imediat medicul veterinar pentru leziuni.

Dzungarikii sunt susceptibili la raceli. Ele sunt ușor de identificat, animalul bolnav va respira adesea, va strange și va înceta să-și arate activitatea. Toate medicamentele pentru un hamster vor scrie doar expert, puteți adăuga în dieta de animale de companie mai multe fructe, pentru consolidarea imunității.

Dacă observați că hamsterul mănâncă prost, dar activitatea nu a fost afectată, atunci cel mai probabil are probleme cu dinții. Un animal de companie ar putea rupe un dinte sau va răni cavitatea orală în timpul mesei. De asemenea, adesea la jungariks cresc brusc incisivii și încep să se amestece la masă sau să dăuneze disconfort. Această problemă poate fi rezolvată prin vizitarea unui medic veterinar - el va face fără probleme să străpungă dinții la lungimea necesară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a apela un hamster un băiat și o fatăCum de a apela un hamster un băiat și o fată
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companieRegulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie
» » Cât durează un hamster dzhungarian
© 2021 amigdas.com